Showing posts with label Starbucks. Show all posts
Showing posts with label Starbucks. Show all posts

Siapa pernah dengar atau minum ice blended dari jenama KOPIESATU ? Rasanya jenama KOPIESATU ni dah lama muncul. Cuma aku tak berkesempa...

KOPIESATU vs STARBUCKS



Siapa pernah dengar atau minum ice blended dari jenama KOPIESATU? Rasanya jenama KOPIESATU ni dah lama muncul. Cuma aku tak berkesempatan nak membeli dan merasa. Blogger CIKMOT @ IZAN salah seorang penggemar KOPIESATU ni. Kebetulan smalam gi jalan² cukur poket *cukur lah sangat kan* kat Kenanga Wholesale City *next entry yer*. Terjumpalah stall KOPIESATU ni. Apalagi...mari kita menguji tekak >_<.


Aku pilih Ice Blended Caramel *my favourite*. Cuba nak membandingkan kesedapan ice blended caramel Starbucks dengan ice blended Kopiesatu. Kita minum dulu...Perghhhhhh...ice blended caramel Kopiesatu memang sedap. Berebut dengan anak² ko *buruk perangai ibu..hehe.. ☺*. Tak rugi beli. Setanding dengan ice blended dari starbucks. Yang bestnya, harganya murah dan berpatutuan kalau nak di bandingkan dengan starbucks yang mahal tu. Lagi pon ianya produk dari Malaysia. Sokonglah barangan buatan Malaysia...cewahhhh...

Sedikit info mengenai KOPIESATU:

 Objektif Projek
  • Menjadi peneraju bagi usahawan kecil dan sederhana di dalam industri berkaitan kopi
  • Memenuhi pemintaan di dalam usaha memajukan industri kopi dan juga membantu mempromosikan industri asas tani.
  • Untuk memberi kesedaran kepada orang ramai mengenai kopi jenama Malaysia yang berkualiti tinggi.
 
Jangkaan Penerimaan Daripada Orang Ramai
Projek ini bertujuan untuk mencapai sasaran yang telah ditetapkan seperti:
  • Memberi penjenamaan baru kepada industri kopi tempatan.
  • Menjual satu jenama yang sinonim dengan masyarakat, oleh itu ia perlu mudah diperolehi oleh semua peringkat dengan harga yang berpatutan.
  • Menyediakan peluang pekerjaan kepada orang ramai.
  • Menyediakan platform perniagaan kepada usahawan kecil dan sederhana.
  • Mewujudkan peluang urusniaga kepada bumiputera melalui kepelbagaian rangkaian pemasaran.
  • Memainkan peranan penting di dlaam membantu mencapai kejayaan bagi "Rancangan Malaysia ke 10".
 Model Operasi
  •  Terdapat 2 cadangan pilihan model konsep jualan yang bersesuaian untuk perniagaan ini iaitu:
    1. Konsep kiosk/lot kedai
      • Di mana model ini sesuai untuk jualan di kompleks membeli belah, hypermarket dan juga kawasan tumpuan pernigaan (pejabat) dengan konsep bungkus dan bawa pulang (take away) supaya dapat menjana pendapatan yang lebih tinggi dari biasa kerana lokasi yang padat dan sesak dengan orang ramai. Kawasan tumpuan orang ramai dapat menjamin jualan yang tinggi dengan kecekapan pemasaran serta produk yang baik dan berkualiti.
    2. Konsep Agro Bazaar
      • Konsep ini akan mengambil pelbagai lokasi di sepanjang Lebuhraya Utara Selatan. Memandangkan jualan di lokasi ini bermusim, maka konsep kiosk sangat sesuai. Perbincangan dan hubungan baik 2 hala di antara Kopie Satu dan pengurusan PLUS akan menjadi peneraju dan pemangkin kepada jualan kerana jualan Agro Bazaar juga mempunyai peminat tersendiri.

Note: Kat Bangi tak der ker stall KOPIESATU? Yang aku tau kat KWC tu jer. Terjebak dah ni...ahaks...



Lunch tadi makan SUBWAY jer. Dah lama tak pekena subway nih. Kebetulan tadi gi Shaftsbury Square. Kononnya nak gi BORDERS BARGAIN BASH ...

SUBWAY jer...



Lunch tadi makan SUBWAY jer. Dah lama tak pekena subway nih. Kebetulan tadi gi Shaftsbury Square. Kononnya nak gi BORDERS BARGAIN BASH. Sekali hampa....tak menarik lah. Ingatkan ada kedai buku BORDERS kat situ. Rupanya dorang cuma jual buku² tu kat kaki lima jer...hurmmmmm...Buku untuk bebudak pon tak der. Tak taulah kalau dah habis kan sebab start dari 18 march last week. 


Balik tu pekena Frappuccino Caramel, tapi tak letak coffee pon....arghhhhhhh...sedapnya. Beli pon pakai kad. Dapat Starbucks card ni free jer  ^_^.

Note: Boringggggggggggggggggggg!!!!!!



Terjebak sudah dengan: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ...

TERJEBAK...Arghhhhhhh!!!!!!


Terjebak sudah dengan:
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


Frappuccino Caramel Starbucks. Arghhhhhhh...sedapnya...Lagi sedap dinikmati dalam cuaca panas...perghhhh...rasa macam nak gi drive trough. Dekat jer pon ngan office nih.

Note: Sekali sekala pekena boleh lah. Sebab boleh rabak poket dibuatnya.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...