Baju Muslimah Kanak-kanak

AFB Feeds

Pejam celik pejam celik... Laaaa... Dah sebelas tahun AKU TERIMA NIKAHNYA . Tarikh 26 November 2005 menjadi saksi berakhirnya kisah cin...


Pejam celik pejam celik... Laaaa... Dah sebelas tahun AKU TERIMA NIKAHNYA. Tarikh 26 November 2005 menjadi saksi berakhirnya kisah cinta kami. Berakhirnya status tunang dengan bergantinya status Suami dan Isteri. Tarikh yang tak kan pernah luout dalam ingatan. Dengan 5 kali lafaz tu. Nasib tak kena mandi dengan air kolam masjid kan... Hahahaha... Gementar yerp. 

Alhamdulillah... Sebelas tahun yang penuh dengan memori... Suka, duka, pahit, manis...cukup rencah nya. There are things we don't want to happen but have to accept. Things we don't want to know but have to learn. Bukan mudah nak pertahankan mahligai yang kita bina bila dugaan datang menjelma. Dugaan yang buat kau berubah 360 darjah kalau iman kau tak kuat. Kunci untuk semua ini adalah 'SABAR' dan 'REDHA' untuk setiap ujian yang datang. 

Happy 11th Anniversary suami. Pimpinlah tangan isterimu ini ke Syurga ALLAH. I will continue to gather all my strenght to love you. Inshaa'allah... jika dengan izinNYA. Sebelas tahun usia perkahwinan dengan kehadiran empat penyeri rumahtangga... Alhamdulillah... Terima kasih atas ucapan dan doa yang diterima di FB dan juga IG. Aamiin untuk doa-doa tersebut. Hanya allah yang dapat membalasnya. Smoga ada doa-doa kalian semua yang di angkat olehNYA.

Note: Baru sebelas tahun. Perjalanan masih panjang lagi. 



Masih belum terlambat lagi nak share dengan korang semua mengenai A KidStrong roadshow yang sudah pon bermula dari dari 21 Nov 2016 seh...


Masih belum terlambat lagi nak share dengan korang semua mengenai A KidStrong roadshow yang sudah pon bermula dari dari 21 Nov 2016 sehingga 2 Disember 2016 yang terletak dilokasi berikut:

UM Specialist Centre Petaling Jaya 
(21st Nov 2016 – 2nd Dec 2016)
 Intermark Kuala Lumpur 
(23rd Nov – 2nd Dec 2016)

A KidStrong roadshow ni sebenarnya untuk apa? Ok... ianya adalah pameran bergerak dalam satu usaha untuk mewujudkan kesedaran mengenai penyakit Pneumococcal. Sangat sesuai untuk parents to be dan juga untuk parents-parents yang masih kabur tentang penyakit  Pneumococcal ni. Terdapat aktiviti menarik yang boleh korang join semasa pameran itu nanti, seperti jualan barangan KidStrong seperti rompers bayi dan jugak swaddles.

Sempena dengan KidsStrong roadshow ni juga, 100% daripada hasil penjualan ini akan disalurkan kepada Yayasan Chow Kit. KidsStrong roadshow ni juga akan menjadi lebih hebat jika korang semua dapat bersama-sama menyokong usaha ini dengan mewujudkan kesedaran dan dalam masa yang sama dapat membantu kanak-kanak dari Yayasan Chow Kit. Jom kita beramal.

Pada yang berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai kempen KidStrong dan juga pada mereka yang berdekatan dengan lokasi pameran. Boleh lah luangkan masa untuk singgah dan berikan sokongan yer. 


Orang lain dah lama pageviews juta-juta. Tapi relax jer. Kau pageviews baru masuk 2 juta pon dah kecoh kan. Haipppp... Bukan senang nak dap...

Orang lain dah lama pageviews juta-juta. Tapi relax jer. Kau pageviews baru masuk 2 juta pon dah kecoh kan. Haipppp... Bukan senang nak dapat pageview tinggi macam nih. Aku start blogging dari tahun 2009. Tapi time tu blogging ikut suka hati jer. Tak kisah pon pasal pageviews berapa sehari. Dah berapa pageview kau dapat. Sebab blogging masa tu sekadar nak meluah cerita dan mengisi masa lapang gittew kan. 


Start lately bila dah nampak yang blogging ni boleh mendatangkan hasil dan boleh di buat side income even tak der lah masyuk macam blogger lain. Tapi ada lah jugak, tu yang start serious. Tukar layout nak bagi nampak cantik dan kemas. Dah berapa kali tukar cat ni. Cuma aku perasan lepas tukar template mesra SEO baru-baru ni pageviews makin tinggi. Kalau dulu nak dapat pageviews 1500 pon payah woih. Tapi lepas tukar dapatlah 3000++ pageviews sehari. Kadang-kadang lebih dari ni. Cuba kira dah berapa tahun aku blogging baru dapat pageviews tinggi macam ni? Tu lah. Siapa surum main-main dulu kan... hehehe...

Tak sempat nak snap angka pageviews 2 juta tu. Ingatkan lambat lagi nak naik. Sekali tangok pagi ni...erkkkk... dah 2 juta. Next step... Nak tukar cat lagi... hahaha... Dan nak tukar domain. Ni dah berkurun dok cakap nak tukar. Tapi tak tukar-tukar jugak... ppffttt... InsyaAllah... Dalam masa terdekat nih kalau ada budget lebih. Tak pon tahun depan ker kan. Tahun baru, domain baru #berangan.

Note: Busy to the max. Ni pon curi-curi masa... huhuhu...


Ibu mana yang tak sedih bila tengok muka dan badan anak naik ruam kan. Rasa sakit jer mata tengok bitnik-bintik merah dekat pipi dan badan ...

Ibu mana yang tak sedih bila tengok muka dan badan anak naik ruam kan. Rasa sakit jer mata tengok bitnik-bintik merah dekat pipi dan badan anak tu. Selalunya ruam suka hinggap dekat pipi, leher dan juga celah-celah pelipat kan especially pada bayi. Teringat masa dalam pantang haritu. Baby kena Muka dengan leher baby naik bintik-bintik merah. Mungkin sebab panas atau ruam susu.
.
Anak naik ruam pon kau dah risau kan. Apatah lagi parents yang anak nya kena penyakit kulit macam Ekzema. Allah… Tak sanggup nak tengok rasanya sebab kesian sangat. Nak sapu cream, kena jugak tengok kandungan nya kan. Bukan boleh main sapu sembarangan cream. Kulit budak kan sensitive. Silap cream mau tambah teruk jadinya. Buat ibu-ibu atau siapa-siapa saja yang ada masalah kulit, apa kata try produk Bedak Ruam Bayi nih.


RUAM BAYI POWDER terbukti sangat berkesan, malah mampu menyelesaikan pelbagai jenis penyakit kulit seperti Psoriasis, Ekzema, Kurap, Panau, Kayap, Ruam susu (bayi), Ruam panas, Kudis, Kudis buta, Cacar air, Jerawat, Luka Dan lain lain masalah kulit. Ianya bukan sekadar bedak sejuk biasa kerana diperbuat dari 100% tanah liat putih terbaik dunia dan air galian semulajadi. Kaedah yang diajarkan oleh Nabi Muhammad S.A.W. Iaitu merawat penyakit dengan menggunakan tanah dan air.


DARI TANAH KITA DIJADIKAN DAN DARI TANAH JUGA SEGALA PENAWAR TERCIPTA

Dari Aisyah r.a.d, Berkata: “Sesungguhnya Nabi saw berkata/berjampi bagi penyakit; Bismillah, Ini tanah bumi kami, dengan campuran air liur di kalangan kami, disembuhkan orang yang sakit di kalangan kami, dengan izin Tuhan kami.” (Sohih Bukhari: Kitab Attib; Bil:5745)


Nak tahu apa yang best sangat Ruam Bayi Powder ni?

  • Bedak ini dihasilkan daripada 100% tanah liat yang mengandungi mineral semulajadi.
  • Ia mengandungi mineral semulajadi yang bertindak menyerap segala kotoran dan toksik yang terdapat pada kulit.
  • Cepat meresap dalam kulit. Kulit terasa sejuk dan lembut .
  • Satu bekas tahan agak lama. Selalunya saya guna beberapa bulan.
  • Walaupun ia tidak semahal produk-produk lain, Alhamdulillah setiap kali sapu ruam atau penyakit kulit anak-anak kita semakin berkurangan.
  • Bebas Paraben dan juga bahan-bahan kimia berbahaya.
  • Selamatlah anak-anak anda terutama yang masih bayi, sebab kandungannya dari 100% bahan semulajadi seperti tanah liat putih dan air galian yang telah ditapis secara khusus.
  • Ruam Bayi Powder ini sememangnya sangat menjadi pilihan ibubapa untuk bayi mereka terutama masalah berkaitan ruam. Ramai yang cakap berbaloi, murah dan berkesan! Banyak testimoni pelanggan yang sangat berpuas hati. Alhamdulillah!
Ok. Sekarang saya share testimoni dari pengguna yang dah Berjaya sembuh dengan produk Ruam Baby Powder nih.

Baby nu kena Ekzema. Sedih betul tengok. Alhamdulillah... Lepas menggunakan produk Bedak Ruam Bayi ni, dah nampak perubahan.

Hilang dah gatal-gatal. Berganti pulak dengan kulit yang licin ☺

Testimoni dari pesakit kulit Psoriasis. Selepas 2 hari menggunakan  Ruam Bayi Powder, Psoriasis semakin nipis.

Ini sebahagian testimoni. Kalau nak baca testimoni lain, boleh tengok kat [SINI] dan [SINI]. Kalau korang tertarik dan rasa nak mencuba dan nak membeli, sila PASTIKAN YANG ASLI BARU BELI tau. Kalau nak tau maklumat lanjut mengenai produk Bedak Ruam Bayi ni, boleh terjah:

Official Website


Facebook


Phone

HQ  En. Hafis 013 480 6787 (Bahagian Pemasaran) 
 Puan Nurul : 017 6239935 ( Produk Owner)  



Sekarang ni kan penyakit mudah sangat datang menyerang. Penyakit yang datang menyerang pon tak mengira usia dah. Tua atau muda dah ada penya...

Sekarang ni kan penyakit mudah sangat datang menyerang. Penyakit yang datang menyerang pon tak mengira usia dah. Tua atau muda dah ada penyakit Jantung, Darah tinggi, Gout, Kolestrol banyak dan macam-macam lagi lah. Mana datang penyakit-penyakit ni kan? Mungkin sebab tak jaga pemakanan dan juga tak amalkan gaya hidup sihat. Tu yang penyakit pon senang nak melekat kan. 

Tapi kena ingat. Setiap penyakit ada ubatnya. Sebelum datang penyakit, ada jugak supplement yang boleh kita amalkan untuk meningkatkan tahap ketahanan badan kita. Orang kata mencegah lebih baik dari mengubati. Ni nak share dengan korang semua satu produk terbaik untuk memperbaiki sistem badan dan juga untuk mencegah penyakit-penyakit lain. Produk apa tu?


Ni dia… Produk yang diberi nama Jus Qalbi Al-Ehsan. Dengan tagline nye Nikmati Kelazatan, Alami Keajaiban gittew kan. Apa yang best dengan produk ni? Haaaa… Yang bestnya sebab di formulasi dengan 5 bahan semulajadi terpilih iaitu Cuka Epal, Bawang Putih, Madu, Halia serta Lemon dan 100% asli tanpa bahan pengawet. Menarik sangat kan. Kandungan bahan semulajadi lah yang perlu  kita utamakan kalau nak cari supplement.

Banyak kelebihan jus Qalbi Al-Ehsan ni. Antaranya:

  • Mengawal kadar kolestrol
  • Mengelakkan masalah serangan jantung
  • Mengelakkan terkena stroke
  • Melancarkan peredaran darah
  • Melegakan salur penafasan dan asma
  • Mengawal gula dalam darah
  • Menambah tenaga dan mencergaskan
  • Memudahkan poses penghadaman
  • Menghilangkan rasa kebas-kebas/semut-semut
  • Mencairkan lemak dan menguruskan badan 
  • Meningkatkan sistem imunisasi badan
  • Mencairkan kahak, sakit tekak/batuk
  • Membuang angin dlm badan
  • Menyembuhkan Gout
  • Melegakan sakit-sakit sendi          

Dan banyak lagi penyakit lah. Kalau korang rasa ada tanda-tanda penyakit seperti diatas ni, boleh lah amalkan jus Qalbi Al-Ehsan dari sekarang. Bukan untuk orang yang berpenyakit dan nak cegah penyakit jer tau. Yang nak cantik pon boleh amalkan sebab jus Qalbi Al-Ehsan ni kaya dengan vitamin C yang baik untuk kecantikan kulit dan yang paling menarik, boleh jugak kuruskan badan. Haaaa… Yang masih tercari-cari ubat kurus tu, apa kata cuba jus Qalbi Al-Ehsan pulak. Mana tahu serasi kan.

 
Macam mana pengambilan jus Qalbi Al-Ehsan? Tak susah pon sebab ianya berupa cecair. Amalkan pengambilan 1 sudu pagi dan 1 sudu malam sebelum tidur. Sila gunakan sudu plastik sebab ada kandungan madu dalam tu. Kalau kita makan madu kan kena pakai sudu plastik. Ingat tu. Kalau tak boleh nak makan macam tu jer, boleh juga dicampurkan dalam air suam atau minuman harian. 

 
Apa rasa dan kelainan lepas minum jus Qalbi Al-Ehsan nih? Ok… sejujurnya masa mula-mula bukak botol tu dah bau bawang putih dan cuka yang agak kuat. Tapi lepas letak dalam freezer, bau tu kurang sikit lah. Rasanya pedas, masam, manis dan cukup rasa… hehehe… Kira ok lah masih boleh diterima dek tekak saya ni haaa. Kalau dah biasa makan bawang putih memang tak der masalah. Kelainan nya pulak. Sebab husband yang rajin minum pagi dan malam. Lagi pon dia ada gout. Katanya badan rasa segar dan bertenaga.

Berapa harga sebotol jus Qalbi Al-Ehsan? Masih lagi harga mampu milik. Tengok nih:

Jus Qalbi Al-Ehsan 250ml  

RM79.00 (Semenanjung)
RM89.00 (Sabah/Sarawak)

 Jus Qalbi Al-Ehsan 500ml 

RM149.00 (Semenanjung)
RM159.00 (Sabah/Sarawak)

Kalau nak tau lebih lanjut dan lebih mendalam pasal produk ni. Atau rasa macam nak mencuba dan nak membeli, boleh terjah sini:

ALGAE PARK SDN BHD
No. 80A, Jalan Renang 13/26
Seksyen 13
40100 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan

Instagram: @qalbialehsan
Phone: 03-5511 4366




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...