Bila orang yang tak der skill  menjahit macam ni lah. Pakai benang hitam pon jadilah senah. Asal boleh kann. Bukannya orang nak belek po...

Mari Menjahit

/
32 Comments

Bila orang yang tak der skill  menjahit macam ni lah. Pakai benang hitam pon jadilah senah. Asal boleh kann. Bukannya orang nak belek pon baju anak ko. Tapi lencana tu hantar kedai lah. Sebab nak jahit lencana kat poket baju tu aku tak lulus lagi. Aku ni bukannya tak reti jahit langsung. Setakat jahit yang simple dimple tu luluslah. Jahit seluar sendiri dan seluar somi yang terlebih panjang tu lepaslah. Nampak kemas lah jugak jahitannya. Kes malas nak suruh kedai jahitkan. Berjimat cermat gamaknya.

Kenapa lah name tag skang tak macam jaman skolah kita dulu? Pakai pin jer kan senang. Tak yah nak jahit². Pastu nanti naik darjah 2 lain plak kaler name tag nya. Kaler mengikut darjah kot. 

Note: Iman Hakimi batuk². Iman Qhalif tak berapa nak sihat dan batuk². Asyik nak mengempeng jer kerjanya. Tak nak lepas klo boleh. Jadinya....si ibu tak cukup tido. 





You may also like

32 comments:

  1. haa'ah kak, dulu kite sekolah name tag yg jenis pin.. la ni.. budak2 skrg kene jahit terus ke baju, tak la hilang name tag n lencana sekolah tu, hehehehe...

    ReplyDelete
  2. masa zaman saya guna iron dia letak trus..hehee sy plg xsuke mjahit..huhuu

    ReplyDelete
  3. hehehe..daku haritu pun maktok dia yg jahit kannnnnnnn...senang keje mak!

    ReplyDelete
  4. salam pagi moga anak fiza tu cpt sembuh ya...jadi mak pada anak2 kecil ni kena banyak2 bersabar memenuhi prmintaan mrk..kalau xpandai pun kena buat pandai heh...heh..

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah la tu...boleh la..jahit sikit²...xcuba xtahu kan....

    ReplyDelete
  6. kira ok ler tu...retila gak ko mnjahit...amie ni harammm...nak jahit baju anak terkoyak pun tak lepas wehh...keh keh keh...adui acaner nak pg kelas mnjahit tua2 gini...

    ReplyDelete
  7. teringat zaman skola dulu sibuk aje cari benang n jarum nak jagit nama n lencana skola

    ReplyDelete
  8. pandai jahit menjahit ni..untung byk juga... =)

    moga anak2 sis cepat sihat hendaknya...musim panas hujan ni..mmg gitulah..kan?

    ReplyDelete
  9. sya pun kategori tak pandai sgt menjahit.. jahit simple2 boleh lah...hehe..
    moga anak2 cepat sembuh...

    ReplyDelete
  10. tapi kira lebih suka lencana kain nie. kalau yg pakai pin tue lama2 tdung mesti berkarat kena karat pin huuu

    ReplyDelete
  11. dah lama tak beraksi dengan jarum N benang ni kan

    ReplyDelete
  12. Farah pun tak brp terror menjahit jugak akak..kalau yg besa2 tue boleh la.. yg heavy2 hantar kedai jer senang citer...hehehe

    ReplyDelete
  13. salam k.fiza..
    eheh..budak2 kalo pakai jenis pin2 tu harusla tercicir kat mana2 nnti.. :p
    cma tak suka menjahit.. tp ttp jgk kena menjahit.. hahaha..

    ReplyDelete
  14. kenapa guna benang hitam...kreatif maknya ni... semoga cpt baik anak2..

    ReplyDelete
  15. time anak2 bunda yang no 3 n 4 tu dah pakai name tag kain ni fiza...macam tu jugak lah bunda gigih jahit sendiri jer...herot benyot pun janji tak anta kedai...mau kene lempang dengan tailor tu kang ..hihi.. :)

    ReplyDelete
  16. Sekolah anak kakak semua name-tag sama warna Fiza (putih background dia dan tulisannya hitam).
    Kena sentiasa sedia benang berbagai warna Fiza jadi mudah kalau nak menjahit.

    ReplyDelete
  17. kite tak suka menjahit! syoknya sape yg pandai menjahit tu kan...

    moga cepat sembuh anak2...
    take care gak fiza!

    ReplyDelete
  18. Sekolah anak KN pun cam tu... pernah sekali esok nak start sekolah, tengah malam baru nak jahit lencana... balik sekolah esoknya kena bebel ngan anak KN sebab rupanya terbalik pulak jahit lencana tu... haha... langsung tak perasan!

    ReplyDelete
  19. A'a dulu kan guna pin je...tapi tu lah baju cepat koyak lah noks....hehe

    ReplyDelete
  20. Daku pun tak pandai jahit..hehe..sikit2 boleh la...


    Alahai...moga anak2 cpt sembuh ye

    ReplyDelete
  21. Akak hari ahad itu hari menjahit nama anak sekolah di baju fiza.. sama lah kita..

    ReplyDelete
  22. zura pakai mesin jahit jer..
    memula jahit tangan gak.. pemalas nak set up mesin jahit kekdahnye.
    tapi dpt jahit tangan sepasang jer.. lagi 9 pasang x sanggup dh.
    sanggup lagi set up mesin jahit. hahahahhaha

    ReplyDelete
  23. Mmg buat org bnyk kerja skrng ni.. dulu best.. name tag dgn lencana sekali.. kan senang. cantik pun cantik kan...

    ReplyDelete
  24. zaman dulu punya sekolah dengan sekarang mmg banyak beza. zaman dah berubah kan. maka kita sebagai ibuk2 harus jugak pandai menjahit.

    ReplyDelete
  25. Tiap2 tahun kena tukar name tag ke?
    Teruk ar nak menjahit..
    Masa adik Eira dulu..
    Dari Form 1 sampai form 5..
    Name tag yang sama je..

    ReplyDelete
  26. paKAI pin selalu hilang. pastu masa perhimpunan selalu bagi alasan, nametag hilang. then kena tunggu tempah baru. heheh... okay la tu, boleh jugak fiza menjahit.

    ReplyDelete
  27. Bila dh ada ank mmg dtg je skill tu.. Hehe

    ReplyDelete
  28. Dulu2 sekolah, pengawas jer ade name tag, itu pun pakai pin. Sekarang ni semua murid dah ada ye... Eloklah jahit, kalau jenis pin, asik terlupa pakai dan koyak baju...

    ReplyDelete
  29. oklah tu janji ado kan fiza, mmg musim tak sihat skrg ni

    ReplyDelete
  30. bak cini mari saya jahitkan saya bab jahit pakai tangan rjain sikit pasal guna mesin saya lemau jer heee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...