Tuesday, March 1, 2011

Pendaftaran Tahun Satu 2012 - 2013 dan Senarai Sekolah Berprestasi Tinggi (SBT) 2011

Salam semua.

Pendaftaran untuk kemasukan tahun satu telah di buka. Especially untuk penduduk² yang menetap di kawasan Selangor. Boleh layari website Jabatan Pelajaran Selangor. Senarai sekolah semua ada.

Silalah daftar cepat² sebab pendaftaran hanya di buka selama 2 bulan sahaja. Bermula 1st march 2011 until 30 April 2011. Aku try bukak pagi nih, bley lagi, tapi bila nak bukak balik dah tak bley. Di hentikan seketika untuk proses penyenggaraan semula. Ramai sangat yang dah daftar gamaknya.

Kalau nak daftarkan anak² kat Sekolah Berprestasi Tinggi nih, senarai seperti di bawah. Kat area Bangi, SBT adalah SK Jalan Tiga, Selangor. Kalau nak daftarkan iman kat skolah nih mcm jauh lah plak kan ^_^.

Sekolah Menengah Harian

1. Sekolah Menengah Imtiaz, Terengganu
2. Sekolah Menengah Kebangsaan Jalan Empat, Selangor

Sekolah Berasrama Penuh

1. Sekolah Tuanku Abdul Rahman, Perak
2. Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Gombak, Selangor
3. Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Kubang Pasu, Kedah
4. Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Pekan, Pahang
5. Sekolah Menengah Sains Alam Shah, Kuala Lumpur
6. Sekolah Menengah Sains Tengku Muhammad Faris Petra, Kelantan
7. Sekolah Menengah Sains Miri, Sarawak
8. Sekolah Menengah Sains Seri Puteri, Kuala Lumpur
9. Sekolah Menengah Sains Selangor, Kuala Lumpur
10. Sekolah Menengah Sains Tengku Abdullah, Pahang
11. Sekolah Menengah Sains Muar, Johor

Sekolah Kebangsaan

1. Sekolah Kebangsaan (SK) Ulu Lubai, Sarawak
2. SK Convent Muar, Johor
3. SK Seri Biram, Pahang
4. SK Sultan Ahmad Tajuddin, Kedah
5. SK Setiawangsa, Kuala Lumpur
6. SK (Perempuan) Methodist Kuantan, Pahang
7. SK Sultan Ismail, Terengganu
8. SK Jalan Tiga, Selangor

Sekolah Jenis Kebangsaan

1. Sekolah Jenis Kebangsaan (SJK) (C) Perempuan China, Pulau Pinang
2. SJK(C) Lick Hung, Selangor

Source: HERE

3 comments:

  1. persal banyak sanngat katak kejung kat blog ko ni...hehehe...

    btw anak aku lagi 2 tahun nak daftar darjah satu ni...ish ish...dah beso dah anak2 aku ni...

    ReplyDelete
  2. wah,dah siap survey dah...hehehe

    ReplyDelete
  3. CIK MOT: Katak sesat. Kejap jer dah beso kan.

    ILA: Survey...jgn tak survey ^_^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...