Ok.. Masih berkisar pasal Breastfeeding di bulan Puasa. Kalau last week aku share pasal [ Tips Untuk Maintain Susu Di Bulan Puasa ]. Tapi h...

Menu Sahur Berkhasiat Untuk Ibu yang Menyusu!!

Ok.. Masih berkisar pasal Breastfeeding di bulan Puasa. Kalau last week aku share pasal [Tips Untuk Maintain Susu Di Bulan Puasa]. Tapi hari ni aku nak share pasal Menu Sahur Berkhasiat Untuk Ibu Yang Menyusu pulak. Penting sangat tau menu berkhasiat untuk ibu yang menyusu ni sebab penghasilan susu bergantung kepada pemakanan si ibu. Especially dibulan bulan puasa nih. 


Memang tersangat mencabar bila menyusukan anak di bulan puasa. Kalau weekend lagi lah mencabar. Sebab apa? Sebab anak akan melebihkan menyusu apabila ibunya bercuti. Mohon bertabah lah ibu-ibu menyusu yang berpuasa yerp, Sebab itu lah sahur sangat penting bagi ibu menyusu. Pastikan menu-menu bersahur tu dari sumber yang berkhasiat dan boleh maintain kan pengeluaran susu. Jom semak Menu Sahur Berkhasiat Untuk Ibu yang Menyusu!!

KURMA



Siapa yang tak tahu khasiat Kurma kan. Kurma banyak khasiatnya sebab kurma mengandungi kandungan glukosa atau gula ringkas yang sangat tinggi dan baik untuk badan. Kandungan glukosa yang tinggi berfungsi untuk membekalkan kembali tenaga dengan cepat dalam badan ibu yang menyusukan anak setelah seharian berpuasa. Seperti dalam Hadith 'Sebaik² makanan untuk sahur adalah tamar/kurma'. Jadinya... Sila beli kurma banyak-banyak.


BUAH-BUAHAN



Buah-buahan memang terkenal dengan khasiatnya kan. Ibu menyusu digalakkan makan buah-buahan segar setiap hari. Macam buah Oren. Sebab buah Oren mengandungi vitamin C dan mineral yang secukupnya. Manakala Anggur, betik dan blueberries mengandungi antioksidan yang paling tinggi. Tak kisah lah buah apa, Janji buah. Sediakan pada sebelah malam untuk menjimatkan masa.

SAYUR-SAYURAN



Ada ibu menyusu yang tak makan sayur ker? Tak boleh lah macam tu sebab sayur segar kena ada dalam menu makanan setiap hari untuk suplemen vitamin A, C, B1, B2, B12 dan asid folik yang sangat diperlukan pada masa menyusukan. Macam sayur Bayam dan juga Brocoli, Mengandungi Kalsium, tinggi kandungan antioksida dan serat makanan serta tiinggi dengan Vitamin A (Penting untuk fungsi mata dan kesihatan kulit. Rugi tau tak makan sayur.

GREEN SMOOTHIE/JUS



Makanan yang berwarna hijau akan menambah kandungan lemak di dalam susu badan dan akan memberi kita lebih TENAGA. Blend bayam, strawberry, flax seed, vanila yogurt, fresh milk pada sebelah malam dan hidangkan di waktu sahur.


FRESH MILK/SUSU KURMA



Fresh milk sangat bagus untuk ibu yang menyusukan  sebab ia mengandungi sumber kalsium, protein, vitamin B dan D. Sekurang-kurangnya amalkan 3 cawan fresh milk setiap hari untuk bekalan kalsium yang secukupnya untuk tubyh badan sendiri dan untuk si kecil. Kalau tak lalu minum fresh milk, boleh try susu kurma. Buat sendiri pon boleh. Kalau malas nak buat, boleh beli susu kurma yang ready made jenama Farm Fresh. Memang terbaik sebab tersangat sedap rasanya.

OAT



Oat memang terkenal kerana khasiatnya kepada kesihatan terutama sekali kepada kesihatan jantung. Selain daripada itu, oat juga membantu ibu menyusu kerana ianya mengenyangkan, dapat memberi lebih tenaga dan melawaskan sistem pembuangan. Bagi yang biasa amalkan oats untuk sarapan, amalkan organic rolled oats dengan susu, susu kambing atau dengan air milo. Ikut kesedapan tekak.

TELUR REBUS/TELUR SEPARUH MASAK



Kaya dengan protein dan Omega 3. Telur jenis Omega atau yang diperkaya dengan DHA amat bagus bagi penambahan asid lemak yang baik untuk susu anda. Kuning telur mengandungi sumber vitamin D, antara nutrien terpenting untuk mengekalkan tulang yang sihat untuk ibu dan juga penumbuhan tulang yang kuat untuk anak. Boleh ambil telur rebus atau separuh masak semasa sahur, jangan digoreng sebab goreng akan rosakkan telur kuning dan menyebabkan telur kuning jadi transfat yang bahaya. Ok... Aku dah terliur nengok telur separuh masah ni woih!!!

ROTI WHOLEMEAL



Roti gandum yang dihasilkan daripada bijian penuh (whole grain) yang belum diproses juga kaya dengan serat, vitamin E, zat besi, zink, asid folat dan anti oksidan. Kandungan karbohidrat kompleks di dalam roti mampu memberikan rasa kenyang yang lebih lama. Manakala Asid Folik adalah sumber nutrien penting untuk susu ibu selain memberi lebih tenaga untuk ibu, dan sumber ini boleh didapati dari roti bijirin, beras, biji-bijian seperti gandum, jagung dan lain-lain. 

Jangan lupa amalkan menu berkhasiat ni tau. Kita ibu menyusu yang berpuasa ni perlu lebih banyak tenaga. Anak nak menysu lagi. Nak buat kerja rumah. Nak masak menu untuk berbuka puasa lagi. Pastikan korang bersahur. 

Note: Ibu menyusu tu kalau tak larat puasa, tak payah lah teruskan. 


SETIAP ‘PERKONGSIAN’ ADALAH JUADAH BAGI GOLONGAN SUSAH. Kempen Knorr Malaysia sempena Ramadhan memanfaatkan perkongsian Facebook dalam usah...

Setiap ‘Perkongsian’ Adalah Juadah Bagi Golongan Susah

SETIAP ‘PERKONGSIAN’ ADALAH JUADAH BAGI GOLONGAN SUSAH. Kempen Knorr Malaysia sempena Ramadhan memanfaatkan perkongsian Facebook dalam usaha untuk memberi makanan kepada insan lapar sepanjang bulan suci.



Knorr, salah satu jenama makanan terkemuka di Malaysia dan selurus dunia, melancarkan daya usaha untuk menyediakan makanan yang sedap dan lagi berkhasiat buat golongan yang tiada tempat tinggal dan golongan miskin sepanjang bulan Ramadhan.

Kempen ini bertujuan membangkitkan semangat beramal jariah orang ramai sepanjang bulan suci ini. Inilah bulannya pemberian zakat – salah satu daripada lima rukun Islam – ditunaikan. Juga dengan usaha ini diharapkan orang ramai sentiasa prihatin kepada golongan kurang beruntung, bukan
sahaja pada waktu berbuka puasa malah sebagai amalan penyucian kerohanian dalam melayari liku-liku kehidupan.

Jenama ini memanfaatkan Facebook, rangkaian media sosial yang popular ini bukan sahaja untuk membantu menyebarkan kesedaran terhadap ribuan insan miskin dan tanpa tempat berteduh yang tinggal di sekitar Kuala Lumpur sahaja, bahkan juga untuk sama-sama ‘turun padang’ menghulurkan pertolongan kepada yang memerlukan.

Dengan menukar butang “perkongsian” kepada mata wang, Knorr, dengan gandingan kerjasama Pertiwi, mengikrarkan satu hidangan makanan bagi setiap perkongsian filem iklan Ramadhan baharu terbitan mereka. Lebih banyak perkongsian bermakna lebih banyak hidangan makanan yang berkhasiat dan enak dapat diberi kepada golongan susah.

Menurut seorang wakil Unilever, “Knorr mempunyai pernyataan misi untuk membekalkan makanan yang sedap dan berzat untuk seluruh warga Malaysia. Selaras dengan janji ini, kami meletakkan sasaran untuk mengagihagihkan makanan yang sedap dan berzat kepada sekurang-kurangnya 1,000 orang warga kota yang tinggal di lorong-lorong Kuala Lumpur dan bahagian tengah bandar.”

Kempen “Janji Ramadhan” Knorr dipaparkan dalam sebuah video yang menceritakan perihal seorang bapa berjanji akan pulang untuk bersama anak lelakinya yang berbuka puasa kali pertama. Waktu berbuka puasa lazimnya dihargai sebagai waktu tak ternilai untuk merapatkan hubungan sesama ahliahli keluarga dan juga untuk meraikan tamatnya sehari suntuk berpuasa, inilah juga masanya keluarga berkumpul untuk merasai nikmat hidangan makanan dan berkongsi limpahan juadah daripada bulan suci ini.

“Sesuai dengan semangat Ramadhan, pihak kami menggalakkan rakyat Malaysia untuk ‘beramal’ dengan cara berkongsi ‘berkat’ dengan mereka yang kurang beruntung. Cuma klik untuk memberi satu hidangan makanan bagi seorang insan. Lebih banyak perkongsian yang kami terima, lebih ramailah insan yang dapat kami agihkan makanan,’ wakil Unilever menambah kata.

Untuk memudahkan pengagihan makanan, Knorr bekerjasama dengan Pertiwi, sebuah NGO yang memberi perkhidmatan kemanusiaan berupa bantuan makanan kepada golongan tanpa rumah dan komuniti dhaif yang menghuni bahagian tengah bandar. Pertubuhan ini dari semasa ke semasa mengagihkan makanan siap bungkus serta air minuman bersih kepada pelbagai kelompok penerima dalam Lembah Klang.

Dengan pimpinan dan panduan pihak Pertiwi, Knorr bersama-sama warga kerja kanan Unilever Malaysia akan mengotakan janji dan berkongsi limpahan rahmat Ramadhan pada 31 Mei, 7 Jun, 14 Jun dan 19 Jun.

Ketahuilah lebih lanjut “Janji Ramadhan” di www.facebook.com/KnorrMalaysia atau www.youtube.com/KnorrMalaysia



NICKELODEON INVITES PRESCHOOLERS ALONG FOR THRILLING ADVENTURES WITH AN UNCONVENTIONAL PRINCESS IN NELLA THE PRINCESS KNIGHT, BRAND-NEW ANI...

Nickelodeon Nella the Princess Knight, Premiering In End-May!

NICKELODEON INVITES PRESCHOOLERS ALONG FOR THRILLING ADVENTURES WITH AN UNCONVENTIONAL PRINCESS IN NELLA THE PRINCESS KNIGHT, BRAND-NEW ANIMATED SERIES PREMIERING IN END-MAY


Preschoolers will set off on thrilling adventures in a kingdom far away where there lives a… Princess Knight! Nickelodeon’s brand-new animated preschool series, Nella the Princess Knight, follows Nella, an unconventional 8-year-old who possesses the royal qualities of a princess, like compassion and grace, while also embodying the courage and determination of a brave knight. Whenever a problem arises, Nella embarks on daring quests to save her kingdom through her unique ability to transform from a princess into Nella the Princess Knight. Nella the Princess Knight (40 half-hour episodes) features a social-emotional curriculum promoting self-confidence, inclusiveness and compassion for others. The series will premiere on the Nickelodeon channel on Monday, 29 May at
10am (MY), 9am (WIB) and 11.30am (PH); and on the Nick Jr. channel on Monday, 26 June at 9am (MY/WIB/PH).

Viewers can start visiting Nella the Princess Knight page on nickjr.tv to learn more about the show andits characters, and get a first look at the series.

Nella is a confident princess who likes dancing at extravagant balls just as much as she likes meeting firebreathingdragons. She transcends traditional roles and expectations through her ability to change into Nella the Princess Knight, protecting her kingdom with the help of her friends: Trinket, Nella’s glamorous unicorn and best friend; Sir Garrett, a loyal and adventurous knight; and Clod, Garrett’s trusty steed. 

In the series premiere, “Sir Clod/Up All Knight,” Clod loses his invitation to the Royal Cafe Breakfast Buffet and must find it by lunchtime or everyone misses out. Under Nella’s leadership, they braveGotcha Falls, dodge through a field of poppleberries and traverse the bubbly Sudsycano in order to find it. Also in the episode, a luminous phoenix shines brightly across the kingdom causing Blaine and the rest of Castlehaven to lose sleep. After the phoenix is locked up in the knight brigade tower, Nella must use her knightly skills to free the bird and convince everyone to come together as a group to solve their problem.

Robert Vargas (head writer, Zack and Quack) serves as an executive producer on Nella the Princess
Knight and the series is created by Christine Ricci (curriculum advisor, Blaze and the Monster Machines, Dora the Explorer). It is the newest show to join Nick’s top-ranked preschool roster, airing alongside hit series like PAW Patrol, Blaze and the Monster Machines and Shimmer and Shine. 



Lagi beberapa jam dari sekarang kita dah nak masuk bulan Ramadan. Bulan kemuliaan, bulan kerahmatan dan bulan keampunan. Malam ni pon dah s...

Ramadan Kareem!!

Lagi beberapa jam dari sekarang kita dah nak masuk bulan Ramadan. Bulan kemuliaan, bulan kerahmatan dan bulan keampunan. Malam ni pon dah start solat terawih kan. Bestnya.


Salam Ramadan dan Selamat Berpuasa buat umat muslimin dan muslimat semua. Especially buat kawan² di alam maya ini. Alhamdulillah... kerana dengan keizinanNya, kita diberi kesempatan bertemu semula dengan bulan Ramadan Al-Mubarak pada tahun ni. 

Semoga kita dapat menghayati dan manfaatkan kehadiran bulan yang penuh barakah ini dengan sebaik mungkin. Smoga ibadah kita dapat digandakan bukan hanya pada bulan ramadan sahaja. Tapi pada bulan² yg seterusnya dan berterusan. Mungkin bulan puasa ni jugak entry pon kurang. 

Dikesempatan ini, saya ingin memohon kemaafan kalau ada kesalahan bahasa dan keterlanjuran kata. Atas segala kelemahan, kekurangan dan kekhilafan sepanjang saya menulis dan sepanjang perkenalan kita dialam nyata mahu pon maya ini.

'MARHABAN YAA RAMADHAN'

Note: Bulan puasa balik pukul 4.30 pm ☺
.



Siapa yang tak teruja bila nak sambut bulan ramadhan kan. Bulan yang penuh dengan keberkatan. Dari segi istilah syarak puasa bermaksud '...

Lafaz Niat Puasa Dan Doa Berbuka Puasa

Siapa yang tak teruja bila nak sambut bulan ramadhan kan. Bulan yang penuh dengan keberkatan. Dari segi istilah syarak puasa bermaksud 'menahan diri daripada makan, minum dan perkara-perkara yang membatalkan puasa bermula daripada terbit fajar sidik sehingga terbenam matahari berserta niat'. Masih ingat lagi tak Lafaz Niat Puasa Dan Doa Berbuka Puasa?

Mana lah tahu kot-kot ada yang lupa. Maklumlah... Puasa kan setahun sekali. Bila nak puasa baru nak cari Lafaz Niat Puasa Dan Doa Berbuka Puasa untuk dihafal. Tapi kan... Melampau lah kalau Lafaz Niat Puasa Dan Doa Berbuka Puasa pon kau tak ingat langsung. Ok lah... Pada yang lupa tu, meah nak ajar.


Pendek jer ni ha. Senang jer nak hafal. Budak kecik pon boleh hafal ni. Niatkan puasa sebulan terus. Kalau ini pon susah sangat, kau dengar jer lagu dari kumpulan Raihan yang tajuknya Doa Niat Puasa. Download lagu tu. Sambil dengar sambil hafal. 


Ni pulak doa berbuka puasa. Tak susah pon nak hafal. Senang jer. Lagi sehari setengah jer lagi nak puasa nih. Anak-anak pon dah teruja sangat. Anak dara aku tu asyik tanya jer bila nak puasa. Pada hal dah banyak kali bagitahu bila... ppffttt... Korang jangan lupa ajar anak Lafaz Niat Puasa Dan Doa Berbuka Puasa ni tau. 

Note: Ajar anak-anak solat dahulu. Lengkap solatnya, insyallah lengkaplah puasanya nanti.


LEGO® CITIES OF WONDER INSPIRES MALAYSIANS TO BUILD AMAZING THINGS . #BuildAmazingMY Campaign Features Cities of Wonder at Pavilion KL, My...

LEGO Malaysia Launches Cities of Wonder

LEGO® CITIES OF WONDER INSPIRES MALAYSIANS TO BUILD AMAZING THINGS. #BuildAmazingMY Campaign Features Cities of Wonder at Pavilion KL, My Own Creation Online Contest, and Brand New Limited-Edition Malaysian Cultural Mini Builds.


The great school holidays. Wondering what to do with your kids? LEGO®’s got you covered. From Thursday, 25 May 2017-Sunday 4 June 2017, LEGO® will bring a Cities of Wonder to life at Pavilion KL. LEGO®’s Cities of Wonder event is a big part of LEGO® Malaysia’s #BuildAmazingMY campaign, which seeks to inspire parents and kids to build amazing things together. The campaign seeks to nurture the creative minds of kids, turning their imaginations into something that they can touch and feel through the process of building LEGO®. In conjunction with Cities of Wonder, the campaign also features a nationwide #BuildAmazingMY contest on Facebook and Instagram as well as the release of four (4) Limited-Edition Malaysian Cultural Mini Builds. 

Date: Thursday, 25 May 2017-Sunday, 4 June 2017
Time: 12:00noon onwards
Location: Centre Court, Level 2, Pavilion KL 

Here are six awesome things you need to know about LEGO®’s City of Wonder event:

1. Explore Cities of Wonder as awesome Minifigures!


Inspired by LEGO® City and LEGO® Friends, Cities of Wonder at Pavilion KL is designed like a life-sized LEGO® city, and shoppers can explore the event as Minifigures. Upon registration, kids get to loan awesome LEGO® hand gloves to explore Cities of Wonder with. 

2. Complete the awesome building activities to get all stickers on your Cities of Wonder passport


Kids get a Cities of Wonder passport before going on their miniature adventures. There are four (4) LEGO® activity stations that test kids in building, imagination, and creativity: 
Emma’s Photo Studio – build a camera with LEGO® bricks 
Stephanie’s Cupcake Kitchen – kids need to decorate cupcakes using only LEGO® bricks that have been scooped from a bucket
Police Station – kids need to build a LEGO® mosaic of the villains they need to catch
City Jungle – kids learn about animals and nature in this station as they are required to locate the 4 jewels before the villains find them

3. Awesome goodies to get your hands on, starting with the Limited-Edition Malaysian Cultural Mini Builds


Awesome goodies are almost a guarantee whenever LEGO® hosts a party. And kids will get a certificate and a free gift after getting all stickers for their Cities of Wonder passport. More importantly, LEGO® has created 4 new exciting Mini Builds of Malaysian-specific wonders in conjunction with the campaign: the Bunga Raya, Kampung, Wau, and Ketupat. These sets are only produced in exceptionally limited quantities and released in batches through four Saturdays in the month of May and June. Shoppers get a special deal if they get it at the launch locations, but more on that in our next point! 

4. Getting your hands on the Limited-Edition Malaysian Cultural Mini Builds



LEGO®’s Limited-Edition Malaysian Cultural Mini Builds can only be redeemed through a minimum RM300 purchase of LEGO® products. These sets are available at various quantities at the official launch locations, Toys ‘R’ Us stores, and LEGO® Certified Stores. Only on Saturdays at the official launch locations, the first 150 shoppers can redeem the Mini Builds for RM200 worth of LEGO® products and above by completing the special Make & Take building activity at the event spaces indicated below. On Sundays, the remainder of the Mini Builds will be available at six stores listed below. 

Launch Dates and Locations of Mini Builds

Saturday, 27 May – Bunga Raya
Launch: 12:00noon, Centre Court, Level 2, Pavilion KL 
Other participating outlets: Toys ‘R’ Us outlets at Mid Valley Megamall, Pavilion KL, 1 Utama, KLCC, 101 City Mall, Empire Subang

Saturday, 3 June – Kampung
Launch: 10:00am, Toys ‘R’ Us Mid Valley Megamall 
Other participating outlets: Centre Court, Level 2, Pavilion KL; Toys ‘R’ Us outlets at 1 Utama, KLCC, 101 City Mall, Empire Subang

Saturday, 10 June – Wau
Launch: 10:00am, Centre Court, Level 2, Pavilion KL 
Other participating outlets: LEGO® Certified Stores at Pavilion KL, The Curve, Bangsar Village, Setia City Mall, 101 City Mall, Empire Subang 

Saturday, 17 June – Ketupat
Launch: 10:00am, LEGO® Certified Store, The Curve 
Other participating outlets: LEGO® Certified Stores at Pavilion KL, The Curve, Bangsar Village, Setia City Mall, 101 City Mall, Empire Subang 

5. Awesome #BuildAmazingMY Play Area


What would a LEGO® occasion be without a building area? At Cities of Wonder Pavilion KL, kids get a free playing area to build their awesome dream city, and every completed model will be showcased at our display area. 


6. See the awesome power of LEGO® bricks


LEGO® models of the KL City landscape such as Petronas Twin Towers, KL Tower, and Sultan Abdul Samad Building built by true LEGO® fans will be displayed at Cities of Wonder along with other creations from LEGO®’s #BuildAmazingMY online contest and from the play area. 

For more information about LEGO®’s #BuildAmazingMY campaign, visit LEGO® Malaysia’s Facebook, www.facebook.com/LEGOMalaysia.official and check out the hashtags #BuildAmazingMY #LEGOMY.  









P&G, Izreen Azminda dan Food Aid Foundation Memanggil Rakyat Malaysia untuk Membawakan Perubahan yang Bermakna. P&G melancarkan ‘Da...

P&G Melancarkan ‘Daripada Ibu Kepada Ibu’

P&G, Izreen Azminda dan Food Aid Foundation Memanggil Rakyat Malaysia untuk Membawakan Perubahan yang Bermakna. P&G melancarkan ‘Daripada Ibu Kepada Ibu’, sebuah kempen seluruh negara bertujuan membantu ibu-ibu tunggal sempena kempen ulang tahun ke-30 P&G Malaysia – ‘P&G Malaysia Membalas Budi’. 


Procter and Gamble Malaysia (P&G) bersama pelakon dan hos televisyen Malaysia yang diminati ramai, Izreen Azminda serta Food Aid Foundation telah bekerja sama untuk melancarkan ‘Daripada Ibu Kepada Ibu’, sebuah kempen seluruh negara yang menggalakkan rakyat Malaysia untuk membantu mengurangkan beban para ibu tunggal semasa bulan Ramadhan ini dengan memberikan sumbangan barangan.

  

‘Daripada Ibu Kepada Ibu’ akan berlangsung dari 15 Mei sehingga 15 Jun di 50 buah cawangan pasar raya yang terlibat (Giant, Tesco, MYDIN dan AEON) di seluruh negara. Para pembeli yang membeli produk P&G bernilai RM30 atau lebih, bakal layak menerima sebuah 'Beg Hati'. Mereka kemudiannya digalakkan untuk mengisi beg tersebut atau mana-mana beg lain dengan barangan tak mudah rosak seperti makanan kering atau makanan tin, minyak masak atau sabun cuci, dan meletakkannya di kotak pengumpulan yang ditempatkan di cawangan-cawangan yang terlibat. Food Aid Foundation kemudiannya akan mengumpul barangan tersebut di akhir kempen ini dan mengagihkannya kepada para ibu tunggal di seluruh Malaysia.

“Sempena menyambut ulang tahun ke-30 P&G di Malaysia, kami telah memilih untuk memperbaiki kehidupan masyarakat bagi komuniti-komuniti yang memerlukan. Di P&G, kami percaya bahawa peluang untuk kita membawa perubahan dan berbuat baik kekal terbuka setiap hari. Kami telah membantu para ibu serta seisi rumah dari dahulu lagi dan kami percaya bahawa peranan seorang ibu dalam keluarga memerlukan kekuatan dan tidak boleh ditukar ganti. Kami berharap, menerusi kempen ini dan dengan bantuan seluruh rakyat Malaysia yang murah hati, kami dapat meringankan beban para ibu tunggal sepanjang musim perayaan ini,” kata Ong Yuh Hwang, Pengarah Pengurusan bagi P&G Malaysia, Singapura & Brunei semasa pelancaran ‘Daripada Ibu Kepada Ibu’.


Izreen Azminda, duta bagi kempen ‘Daripada Ibu Kepada Ibu’ P&G Malaysia berkata, “Sebagai seorang ibu tunggal, saya memahami cabaran yang dihadapi oleh ibu tunggal yang lain yang perlu menjadi pencari rezeki sambil menjadi penjaga utama buat keluarga. Sokongan dari keluarga dan rakan-rakan sememangnya memainkan peranan dalam menceriakan hidup kami terutamanya pada musim Raya di mana perbelanjaan sering kali lebih tinggi dari biasa. Saya bangga dapat menjadi sebahagian daripada kempen ini untuk memberi sokongan kepada suatu isu yang begitu bermakna buat saya.”

“Di Food Aid Foundation, kami percaya bahawa semua orang layak untuk mendapat makanan yang secukupnya. Ibu tunggal biasanya kurang diendahkan oleh masyarakat namun kami berharap, menerusi kempen ini, kami dapat mengetengahkan cabaran yang mereka hadapi setiap hari dan bekerjasama untuk meringankan beban mereka sempena bulan Raya ini,” kata Mohamad Faisal Ghazali, Pengasas bagi Food Aid Foundation, yang turut hadir pada majlis pelancaran tersebut.

P&G sedar akan kepentingan menjadi warganegara korporat yang baik, dan dengan itu, mereka berusaha untuk memastikan bahawa komuniti di mana P&G bertapak kekal kukuh dan berkembang. Selain daripada ‘Daripada Ibu Kepada Ibu’, P&G Malaysia bakal melakukan kerja-kerja amal yang lain sebagai sebahagian daripada kempen ‘P&G Malaysia Membalas Budi’ sepanjang tahun ini. Antara komuniti lain yang bakal dibantu termasuklah kanak-kanak Orang Asli, mangsa banjir, dan rakyat Malaysia yang sukar mendapat air minuman yang bersih dan selamat.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kempen ‘Daripada Ibu Kepada Ibu’ dan senarai penuh cawangan yang mengambil bahagian, sila layari www.daripadaibukepadaibu.com.my untuk memainkan peranan dalam membawa perubahan besar pada kehidupan para ibu tunggal dan keluarga mereka di bulan Ramadhan ini.



Lagi 1 hari setengah jer lagi kita nak sambut bulan ramadhan kan. Macam tak percaya jer dah nak puasa. Dah bersedia ker? Dah tau ker Tips U...

Tips Untuk Maintain Susu Di Bulan Puasa

Lagi 1 hari setengah jer lagi kita nak sambut bulan ramadhan kan. Macam tak percaya jer dah nak puasa. Dah bersedia ker? Dah tau ker Tips Untuk Maintain Susu Di Bulan Puasa? Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, antara perkara yang paling merisaukan ialah pengeluaran susu ketika bulan puasa. Rata-rata ibu menyusu risau susu drop termasuk lah aku. Tak puasa pon aku dah risau sebab susu makin berkurang hasilnya apatah lagi masa bulan puasa nanti.


Risau jangan cakaplah. Dok asyik ulang... 'Macam mana lah puasa nanti. Mesti susu drop ni'.. Haaa.. ko nampak tak mind setting dia. Belum apa-apa dah fikir macam tu kan. Kalau korang nak tahu, PUASA tak akan membuatkan susu kita drop jika kita ada cara yang betul untuk menghadapinya. Macam tu jugak ketika period. Yang membuatkan susu drop mungkin sebab kepenatan terlampau, stress atau mungkin pemakanan yang menjadi punca

Macam mana nak maintain kan pengeluaran susu ketika bulan puasa? Meh amalkan tips ni.


Tips Untuk Maintain Susu Di Bulan Puasa


LEWATKAN BERSAHUR


Kalau boleh sahur tu jangan lah awal-awal. Konon nak sahur awal senang nak buat kerja lain atau sebab nak sambung tidur balik. Macam aku yang ada anak kecil ni sahur awal sebab nak elak anak terbangun. Yang sepatutnya bagi ibu menyusu korang kena pastikan bersahur di hujung hujung waktu.

KURANGKAN MINUMAN BERKAFEIN DAN MAKANAN MANIS


Kuih muih antara juadah berbuka yang selalu masuk mulut dulu. Kalau boleh nak makan semua tapi kena lah beringat. Kurangkan makan kuih muih yang manis nih. Banyak makan makanan yang berkhasiat dan seimbang. Lebihkan sayur-sayuran, buah-buahan dan nasi waktu berbuka dan bersahur sebab ibu menyusu perlukan tenaga dan kalori yang lebih untuk menghasilkan susu. Elakkan makanan berminyak. Minuman berkafein sila elakkan.

MINUM AIR KOSONG 8 GELAS


Banyak kan minum air masak sebab badan kita memerlukan air yang cukup untuk membolehkan badan menjalankan fungsi termasuk menghasilkan susu. Air yang cukup boleh mengelak kan kita dari keletihan yang teramat. Lebih-lebih lagi kita berpuasa di musim panas berdeting. Boleh juga minum air buah. Paksa diri untuk habiskan air kosong 8 gelas satu malam sebelum tidur.

Tips untuk habiskan air kosong 8 gelas sehari sebelum tidur:

➜ 2 gelas sebelum dan selepas magrib
➜ 2 gelas sebelum dan selepas makan malam
➜ 2 gelas sebelum dan selepas solat Isyak
➜ 2 gelas sebelum tidur dan bangun untuk sahur

BERBUKA DIAWAL WAKTU


Jangan tangguhkan berbuka. Mulakan dengan kurma dan air kosong. Makan jangan terlalu kenyang. Cukup sekadar kenyang. Kalau minum air pon jangan habiskan air sampai bergelas-gelas. Tau lah haus kan. Tapi kena ingat, bila kita habiskan air secara drastik, perut jadi tak selesa dan terlalu kenyang

Bila dah kenyang air, nak makan pon dah tak lalu. Makan lah sikit. Bila dah makan sikit akan menyebabkan nutrien dalam badan tak cukup. Ingat tau, jangan berlebih-lebih minum air.


MAKAN LEBIH KURMA


Kita memang sedia maklum yang kurma banyak khasiatnya sebab kurma mengandungi kandungan glukosa atau gula ringkas yang sangat tinggi dan baik untuk badan. Kandungan glukosa yang tinggi berfungsi untuk membekalkan kembali tenaga dengan cepat dalam badan ibu yang menyusukan anak setelah seharian berpuasa. Sila beli kurma banyak-banyak.

JAGA JADUAL PAM


Untuk ibu yang bekerja macam aku, jadul mengepam yang consistent adalah sangat penting. Aku mengaku yang lately jadual pam aku dah lari. Tu yang susu sedikit drop... huhuhu... Ok... Untuk bulan puasa ni korang kena jaga jadual mengepam. Untuk dapatkan hasil yang memuaskan hati, korang boleh ikut jadual pam ni:

SESI 1 : Selepas sahur / Sebelum solat subuh
SESI 2 : 10.30 / 11.00 pagi
SESI 3 : 2.30 / 3.00 ptg
SESI 4 : Selepas berbuka
SESI 5 : Sebelum tidur

Atau korang boleh adjust sendiri timing sebab bulan puasa balik awal kan. Ikut kesesuaian timing korang ok.

BANYAKKAN ZIKIR DAN ISTIGHFAR


Rezeki... hanya DIA yang maha memberi. Banyakkan ber Zikir dan Istighfar. Doa smoga susu cukup ketika kita berpuasa. Mohon Allah berikan kekuatan dan semangat pada kita untuk menjalani ibadah puasa dengan tenang


JAGA MINDSET


Dalam banyak-banyak perkara, ini yang terpaling penting sekali... MIND SETTING. Bersedia dari segi mental, bila mental katakan kita boleh, kita boleh lakukannya. Think positive. Antara punca utama kegagalan ibu untuk menyusukan anak ialah MIND SETTING. Buang lah ayat yang ada dalam kepala yang 'Susu mesti drop bulan puasa nanti'. Atau 'Sikitnya susu'. Kalau kita dah fikir macam tu, otak pon akan bagi signal maka itu lah result yang kau akan dapat

Cuba set kan kat minda tu yang 'Susu aku banyak dan cukup untuk anakku'. Maka akan banyak lah susu tu nanti. Aku yang tak ada stok susu ini lagi lah. Ibarat kais pagi makan pagi kais petang makan petang. Berapa hasil yang aku dapat, itu lah bekalan untuk Harraz. Doa aku setiap kali pam.. 'Ya! Allah... Seberapa banyak susu yang aku perolehi hari ini, kau penuhilah ia dengan rahmat dan keberkatan disisimu. Semoga dengan keberkatanmu susu yang sedikit menjadi banyak dan kenyang buat anakku'. Amalkan doa ni.


Pelajarannya di sini... Buang jauh-jauh pemikiran yang Berpuasa atau Datang Period menjadi punca susu kurang. Silalah percaya yang badan kita tetap menghasilkan susu macam biasa melalui simpanan zat yang sedia ada dalam badan. Makan atau tak waktu lunch, badan tetap menghasilkan susu. Kalau rasa susu kurang tu, cari sumber yang boleh manaikkan susu. Buat power pumping dan yang sewaktu dengannya lah yerp. Peringatan untuk aku jugak ni. 

Note: Makin bertambah usia anak kau, makin malas kau nak mengepam. Aku lah ni. Jangan tiru. 


Kisah Seram Kembali Menghantui!!!! | Dah lama kisah seram ni tak datang. Ada lah dekat 5 tahun kot. Tapi tahun ni kisah seram kembali meng...

Kisah Seram Kembali Menghantui!!!!

Kisah Seram Kembali Menghantui!!!! | Dah lama kisah seram ni tak datang. Ada lah dekat 5 tahun kot. Tapi tahun ni kisah seram kembali menghantui aku. Asal aku nampak dia jer, aku rasa seram yang teramat sangat. Aku rasa nak lari. Tapi aku tak boleh lari. Aku kena hadap jugak benda tu. Especially waktu malam. Memang rasa seram sejuk dibuatnya sebab kau akan rasa sakit bila kena. 


Bila kau kena tu memang kau akan terjerit. Mana tak terjerit. Keseraman yang aku hadap tu boleh mendatangkan luka. Sampai anak-anak kau pon terkejut sebab kau asyik terjerit-jerit. Dah 2 ker 3 bulan aku hadap benda seram ni. Tapi lately menjadi-jadi seramnya. Dan mungkin aku akan hadap lagi 9 bulan kot.... huhuhu... Seramnyaaaaa...

Apa yang seram sangat tu? Aku seram dengan makhluk nih:



Wah... Kusyuk membaca nampak. Suka baca kisah seram erk. Ini lah dia yang menjadi keseraman aku sejak akhir-akhir ni. Makhluk paling comel yang menghantui aku sekarang nih... Imam muda Iman Harraz.... ekekeke... Kenapa dengan Harraz sampai buat ibu dia ni naik seram? 

Mana tak seram. Gigi dah banyak tumbuh woihhh!!! Dan kerjanya sejak gigi dah banyak ni asyik nak mengasah gigi jer masa tengah menyusu. Terjerit-jerit aku dibuatnya. Kalau kat rumah ok lagi. Aku risau kalau menyusu kat public area. Terkejut pulak orang dengar aku menjerit nanti. 

Aku terbayang kisah si ibu yang putus putingnya bila kena gigit dengan si anak... eeuuwwww... Tersangat ngeri hokay. Kalau luka pon kau dah rasa ngeri ini kan pulak terputus... double triple kengeriannya. Kejadian tu tak sure dekat mana. Kalau tak percaya, ini kisahnya [Puting Payudara Putus Digigit Ketika Menyusui Anak]

Siapa kata breastfeeding ni mudah? Ini lah antara salah satu risiko yang kau kena tanggung. Sakit macam mana kena gigit sekali pon, tanggungjawab kau nak bagi susu yang terbaik untuk anak tetap dilaksanakan. Picit hidung... Sudah. Tekap hidung masa dia menggigit.. Sudah. Slow talk jangan gigit masa dia tengah menyusu pon sudah. Penampar jer aku tak bagi lagi... kahkahkah... Gila kau nak tampar anak sendiri yang baru berumur setahun dua bulan.

Tapi tu lah... Dah namanya budak. Gusi tengah gatal gamaknya. Redho jer lah. Acah-acah merajuk dengan anak tak nak bagi nenen, dia bukan faham kau tengah merajuk pon. Buruk nau perangai nak merajuk rajuk kan... ekekeke... Tak apa lah. Tak lama pon moment breastfeeding ni. Nanti bila anak dah besar, kau sendiri yang akan rindu dengan moment tu tau. 

Gittew lah kisah seramnya. Buat ibu-ibu menyusu di luar sana. Kau tak keseorangan. Don't give up sebab ramai geng yang kena gigit dengan anak... hahaha... Bertuahlah kau kalau anak tak pernah gigit time kau menyusu. 

Note: Tak sabar nak balik. Nak gomol dak mok nih


Iyer uolls... Big Bad Wolf Box Sale kembali menyerang bandaraya Kuala Lumpur. Bezanya... Korang cuma bayar untuk harga kotak sahaja. Kendur...

Big Bad Wolf Box Sale KEMBALI LAGI!!!

Iyer uolls... Big Bad Wolf Box Sale kembali menyerang bandaraya Kuala Lumpur. Bezanya... Korang cuma bayar untuk harga kotak sahaja. Kenduri buku lah macam ni. Timing pulak memang terbaik sebab semua dah dapat gaji kan. Pandai serigala jahat ni pilih tarikh kan.


Detail nya korang tengok lah dekat gambar tu yerp. Ada tarikhnya kat situ. Dimana tempatnya, start bila pukul berapa dan sampai bila sale nya, semua dah tertera disitu. Jangan kau komen bila tarikhnya dan dekat mana tempat nya pulak yerp. Rajin-rajin sikit membaca dan explore. Sebab ramai orang yang jenis tersangat pemalas nak baca info. Dok ulang soalan yang sama, Pada hal dah terang-terang dia bagitau. Jangan jadi pemalas.

Ok... Cara-caranya senang jer. Tak macam Big Bad Book... kau kena cari buku pilihan dan isi dalam tray/bag/bakul. Big Bad Box kau cuma perlu ikut langkah nih:

➜ LANGKAH 1: Bayar untuk kotak anda

  • Small Tapau Box: RM79.90
  • Big Tapau Box: RM99.90
  • Family Tapau Pack: 1x Small + 1x Big = RM160 sahaja

➜ LANGKAH 2: Isikan dengan buku
➜ LANGKAH 3: Tutup dengan rapi
➜ LANGKAH 4: Terus ke kaunter checkout (TIADA BAYARAN TERSEMBUNYI!)


Dah... Senang jer kan. Aku memang pantang dengar pasal buku ni sebab aku suka habiskan duit beli buku untuk anak anak. Teringin jugak nak gi Bid Bad Box ni tapi... hurmmmm... Baru jer beli buku anak-anak masa MPH buat sale dekan PICC haritu. 

Korang yang kaki buku atau ulat buku tu, boleh terjah Big Bad Box ni. Ingat sikit yer... Bulan puasa tu. Kalau nak pergi malam, sila pergi lepas solat terawih. Tapi tu lah... masa tak panjang. Pandai-pandai korang lah yer budjet timing, Kalau nak pergi pagi, tak payah lah nak bawak anak-anak, sian kat diorang. Happi shopping.

Boleh terjah [FB] dan [WEBSITE] untuk lebih lanjut. 

Note: Nak raya ni macam-macam kau kena pantang. Banyak nak pakai duit nih. Kena beli ikut keperluan. Bukan kehendak.



Woot… woot… Siapa suka tengok cerita cartoon? Kanak-kanak sudah semestinya penggemar cerita cartoon. Yang dewasa ni pon suka jugak tengok c...

Cartoon DC Super Hero Girls Bakal Dilancarkan Di Malaysia

Woot… woot… Siapa suka tengok cerita cartoon? Kanak-kanak sudah semestinya penggemar cerita cartoon. Yang dewasa ni pon suka jugak tengok cerita cartoon kan. Mengaku jer lah sebab saya pon layan jugak cerita cartoon ni.  Sebenarnya nak share dengan korang semua. Siri cartoon DC Super Hero Girls nih dah pon dilancarkan di global digital platform pada tahun 2015. Kalau korang nak tahu, DCG Mattel Toys dan mainan LEGO kini sudah dijual di Toys "R" Us dan di kedai-kedai terpilih. Manakala DCG beg, alat tulis, pakaian dan kasut pula akan dijual pada akhir Mei ini.


Ok… Berbalik kepada cerita. Yang mana ada anak-anak perempuan tu mesti teruja nak tengok siri cartoon baru nih. Cartoon ni sesuai untuk kanak-kanak perempuan berumur 6-12 tahun tau. Cartoon DC Super Hero Girls ni bukan sebarang cartoon sebab ianya ada mesej yang cuba nak disampaikan. Mesej apa tu?

Haaaaa…. DC Super Hero Girls ingin memberi inspirasi kepada kanak-kanak perempuan untuk merealisasikan potensi penuh mereka dan mencari wira yang ada dalam diri. Kiranya DC Super Hero Girls ni nak bagitau yang setiap orang mempunyai kuasa untuk membuat perubahan dan menjadi seorang wira. Ok… Jom baca pengenalan mengenai cartoon DC Super Hero Girls ni dulu.

Introduction


Developed for girls aged 6-12, DC Super Hero Girls centers on the female Super Heroes and Super-Villains of the DC Comics universe during their formative years – prior to discovering their full super power potential. Featuring a completely new artistic style and aesthetic, DC Comics’ icons such as Wonder Woman, Supergirl, Batgirl, Harley Quinn, Bumble Bee, Poison Ivy, Katana and many more make their unprecedented teenaged introduction. Each character has her own storyline that explores what teen life is like as a Super Hero, including discovering her unique abilities, nurturing her remarkable powers and mastering the fundamentals of being a hero. These characters and stories are designed to engage and inspire girls everywhere and help girls explore heroic acts through play and into real life. Super Heroic storytelling that helps build character, confidence, and empowers girls to discover their true potential.

Jom kita berkenalan dengan watak DC Super Hero Girls dan ketahui kuasa apa yang mereka ada.

Wonder Woman (The Leader)

 Supergirl and Batgirl

 Bumblebee and Harley Quinn

Poison Ivy and Katana

Menarik sangat watak-watak cartoon DC Super Hero Girls ni kan. Rasa tak sabar nak tengok. Dan yang paling menarik, DC Super Hero Girls telah dipilih untuk bekerja dengan pelakon Malaysia dan juga merupakan seorang model, Dynas Mokhtar yang cantik dan anak perempuannya, Khyra yang comel tu. 


video

Nah... tengok video Dynas Mokhtar dan anaknya Khyra beraksia ala-ala cartoon DC Super Hero girls? Mesti korang akan teruja bila tengok keletah ibu dan anak yang cute dalam video ni.


Inilah dia antara watak-watak cartoon DC Super Hero Girls. Kalau ibu dia ni teruja dengan figura DC Super Hero Girls ni, anak saya Qahirah lagi lah over excited. Boleh lah tambah koleksi nanti. Memang cute sangat.


Tengoklah nih. Saya dengan Wonder Woman dan Supergirl. Macam kena pulak dengan karekter saya yang berani dan sukakan persaingan macam Wonder Woman. Sweet pulak macam Supergirl… hehehe…


Tak bestlah kalau main sorang-sorang. Adik pon nak tumpng main jugak. Tak baik kedekut tau… hehehe.. Boleh pulak baju adik Harraz sama dengan baju Supergirl. Memang berkualiti mainan DC Super Hero Girls nih tau sebab ianya boleh berdiri sendiri. Dengan maksud yang lebih jelas the action figures can stand on their own lah.


Nak bagitahu berita baik jugak ni. Kalau korang nak memenangi salah satu daripada watak DC Super Hero Girls ni, korang kena join Instagram contest dimana hadiah berupa 3x DC Super Hero Girls Action Playset dari Mattel yang bernilai RM229.90 untuk dimenangi. Caranya:

➜ Berpakaian sebagai watak DC Super Hero Girls kegemaran anda
➜ Langkah 1: Berdandan sebagai watak DC Super Hero Girls kegemaran anda
➜ Langkah 2: Snap gambar anda dalam pose paling berani anda
➜ Langkah 3: Catat foto anda pada Instagram dengan hashtag #DCSuperHeroGirlsMY
* Sila pastikan akaun Instagram anda ditetapkan kepada "awam"
➜ Tarikh penyertaan bermula dari 21 Mei – 20 Jun 2017.
➜ Terma dan syarat.

Mudah jer kan. Kalau nak tahu lebih lanjut mengenai siri cartoon DC Super Hero Girl ni, Boleh terjah:

Official website:


Official YouTube channel:


Official Facebook page:


Official Instagram Page:


Other source:






Moeder | Susu Untuk Ibu Hamil Dan Menyusu . Susu merupakan antara keperluan terpenting bagi ibu yang hamil atau pon yang sedang menyusukan ...

Moeder | Susu Untuk Ibu Hamil Dan Menyusu

Moeder | Susu Untuk Ibu Hamil Dan Menyusu. Susu merupakan antara keperluan terpenting bagi ibu yang hamil atau pon yang sedang menyusukan anak kerana terdapat kalsium dalam segelas susu. Bagi ibu yang sedang hamil, kalsiun sangat diperlukan untuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat serta membentuk otot dan saraf agar berfungsi sempurna. Manakala untuk ibu yang sedang menysusu, anak juga memerlukan kalsium yang cukup dari Air Susu Ibu untuk perkembangan tulang. Sebab tu ibu menyusu memerlukan kalsium dengan jumlah yang cukup kerana ibu menyusu kehilangan kalsium setiap hari kerana menyusukan anak. 


Kalau korang yang tengah hamil atau sedang menyusukan anak masih tercari susu yang sesuai, apa kata korang cuba susu MOEDER Genius Pregnancy Fomula. Moeder adalah makanan tambahan untuk meningkatkan pengeluaran susu badan untuk ibu yang menyusukan anak serta meningkatkan system imun badan untuk ibu yang sedang hamil.

Kandungan Dalam MOEDER



Moeder dirumus kahs dari pelbagai bahan-bahan sunnah dan bahan-bahan herba semulajadi yang tiadak mengandungi bahan kimia. Antaranya SUSU KAMBING, EKSTRAK TOMATO, HABBATUSSAUDA, MADU, EKSTRAK ANGGUR, LUTEIN, BIRD NEST, SEAWEED, BUAH TIN, KURMA, GAM ARAB/MANNA, BILBERRY, ALOE VERA, LOBAK MERAH, BROKOLI, OMEGA 3, BETIK, STEVIA, VANILLA dan NON DAIRY CREAMER. Banyak hokay bahan-bahannya, 


Khasiat MOEDER Untuk Ibu Hamil


➔ Menguatkan kandungan bagi ibu hamil
➔ Memberi lebih tenaga ketika proses bersalin
➔ Mencegah sakit pinggang dan tulang belakang ketika hamil
➔ Meningkatkan daya tubuh, stamina serta tenaga sepanjang hamil
➔ Mencantikkan Kulit


Khasiat MOEDER Untuk Ibu Menyusu


➔ Memberi tenaga untuk ibu terutama ketika berpuasa
➔ Membanyak dan memekatkan produksi susu
➔ Membantu menghilangkan selulit kesan kehamillan
➔ Membantu merawat luka dalamam ketika bersalin
➔ Mencegah kegemukan, mencerah dan melembabkan kulit


Testimoni pengguna MOEDER



Rasa MOEDER dan PACKAGING


Kalau korang rasa susu Moeder ni, korang tak percaya yang ia nya ada campuran susu kambing sebab rasanya yang tak ada rasa hamis kambing. Kalau korang pernah minum susu kambing, mesti tau macam mana rasanya kan. Tapi susu Moeder ni sedap dengan ada perasa vanilla. Packaging macam ni aku suka sebab kau hanya perlu koyak sachet lepas tu trus tuang dalam cawan. Tak payah nak cedok-cedok susu lagi dah. Bekas tu boleh terus pakai buat isi duit... hehehe... 

Cara Pengambilan


Tak susah pon. 1 sachet tu bancuh dengan air suam 150ml untuk pagi sebelum/semasa sarapan pagi dan malam sebelum tidur. 1 Jar Moeder ni bersamaan dengan 600g (20g x 30 sachet) dan boleh bertahan sebulan lebih. Kira berbaloi dan jimat jugak nih.


Macam biasa, kalau kita minum apa-apa supplement sekali pon, result adalah berbeza untuk setiap individu. Ada yang serasi dan ada yang tak. Ada yang nampak kesan serta merta dan ada yang amik masa. Yang penting, banyakkan minum air masak juga yerp. 

Kalau nak tahu maklumat lanjut mengenai produk atau nak buat pembelian, boleh layari:


Website


FB Page


Instagram 


Alamat

Millennial Gen Sdn Bhd (1167089-D)
11G, Jalan Keluli AL7/AL,
Pusat Perniagaan Bukit Raja,
Section 7, 40000 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan
Tel: +603 3358 5344 | HP: +6010-4042769






Penjagaan dalaman wanita merupakan antara perkara penting yang perlu diambil kira. Kebanyakan masalah yang sering dihadapi oleh para wanita...

Harum Malam | Makanan Tambahan Untuk Wanita Moden

Penjagaan dalaman wanita merupakan antara perkara penting yang perlu diambil kira. Kebanyakan masalah yang sering dihadapi oleh para wanita antaranya adalah Keputihan, Gatal-gatal Vagina dan masalah bau badan. Untuk wanita yang sudah berkahwin khasnya, masalah-masalah ni harus ditangani dengan segera kerana ia boleh menggugat keharmonian rumahtangga tau. Kesian kat suami nanti.


Bukan susah nak cari supplement tambahan untuk wanita moden macam kita ni. Banyak pilihan yang ada dipasaran sekarang ni. Antaranya product Harum Malam keluaran Millennial Gen Sdn Bhd. Harum Malam merupakan supplement dalaman yang mewangikan tubuh sepanjang masa disamping berkesan semulajadi sebagai perapat. Membantu menyihatkan dan mencegah bau badan. Ia juga dapat mencehag masalah dalaman wanita, memberi tenaga dan menambahkan stamina untuk aktiviti seharian. Menarik kan.

Kelebihan dan Khasiat Harum Malam


  • Mengatasi masalah keputihan
  • Mengetatkan, menegangkan dan merapatkan otot Rahim
  • Membuang toksin dalam badan
  • Melawaskan system penghadaman
  • Melancarkan perjalanan dan kitaran haid
  • Mencantikkan dan menaikkan seri wajah
  • Mengempiskan perut buncit
  • Membuang angin dalam badan
  • Mengurangkan masalah bau badan
  • Menegangkan payudara

Tu dia. Banyak sangat khasiatnya tau. Kalau korang ada masalah bau badan, apa kata cuba Harum Malam ni. Mana tahu serasi kan. Memang tak suka kalau badan berbau kan. Apa kandunggan yang terdapat dalam Harum Malam ni?


Kandungan Di Dalam Harum Malam



  • Sirih
  • Buah Tin
  • Kismis
  • Madu
  • Goji
  • Limau Purut
  • Ekstrak Ros
  • Strawberry
  • Pueraria Mirifica (Pueraria Mirifica atau Pueraria Lobata adalah satu herba yang berasal daripada Thailand, di mana ianya dikenali sebagai “White Kwaaw Krau”. Ianya termasuk dalam keluarga Leguminosa, sub-keluarga Papilionoda (keluarga kacang soya, kacang dan kacang pea)
  • Kayu Serapat
  • Buah Delima
  • Manjakani
  • Pueraria Lobata
  • Senna (Merupakan jenis tanaman berbunga yang banyak manfaatnya)

Woww... Banyak kan kandungan dalam minuman kesihatan Harum Malam ni. Siapa yang sesuai minum Harum Malam ni? Ok... Sesuai utnuk Wanita Berkahwin, Anak Dara, Wanita Berpantang, Ibu yang Menyusukan Anak dan juga untuk golongan usia 50 tahun ke atas. Boleh baca testimoni ni.

Testimoni Dari Pengguna Harum Malam



Cara Pengambilan


Lupa nak pakai sudu plastik... ppffttt...

1 sudu sebelum sarapan pagi dan 1 sudu sebelum tidur. Pastikan korang pakai sudu plastik sebab kandungan dalam Harum Malam mengandungi madu. Kalau pakai sudu besi dikhuatiri akan hilang khasiatnya. Lepas tu simpan dalam peti sejuk. 

Rasa Harum Malam?


Aku suka rasanya sebab sedap dan tak berapa manis. Just nice rasanya. Memang boleh di terima dek tekak lah. Aku memang sejenis yang tak suka makan ubat jenis cecair selain daripada madu. Tapi Harum Malam ni tekak aku boleh terima. Kalau korang nak cuba, 

Harga Harum Malam


Tak mahal pon harganya. Cuma RM33.00/SM dan RM39.00/SS untuk 250ml. Tapi korang kena pastikan yang original. Macam mana nak tahu original atau tiruan? Yang original ada hologram seperti dalam gambarajah.

Kalau nak tahu info lanjut pasal Harum Malam atau nak buat pembelian, boleh rujuk:

Website:


FB Page:


Instagram: 


Address:

Millennial Gen Sdn Bhd   
11G, Jalan Keluli AL7/AL 
Pusat Perniagaan Bukit Raja 
Section 7, 40000 Shah Alam, Selangor  
Handphone: 010 404 2769  
Pejabat: 03 3358 5344  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...