Baju Muslimah Kanak-kanak
Showing posts with label dri. Show all posts
Showing posts with label dri. Show all posts

Salah satu perkara yang menjengkelkan bila berada di atas jalan raya. Kedekut nak bagi jalan even dah lama lampu signal berkelip². ...

Dah bagi SIGNAL pon masih KEDEKUT...


Salah satu perkara yang menjengkelkan bila berada di atas jalan raya. Kedekut nak bagi jalan even dah lama lampu signal berkelip².


Aku kan pengguna tegar Highway silk dan tol sungai ramal tu. Sejak laluan kontra di buka waktu pagi, kurang sket lah traffic jammed. Kalau tak...memang sesak nak mamps pepagi. Tapi masalah bila nak masuk lane laluan kontra tu nak kena beratur panjang. Ikut mood kekdahnya. Ada masa kena beratur ada masanya plak smooth jer. 

Bayangkan lah aku dari tol cash. Nak kena pecut masuk lane kanan. Terpaksa lah potong barisan sebab keta dah beratur panjang lepas lane kanan tu. *faham tak? Buat² fahan jer lah*. Bukan suka suki nak motong tau.

Awal² lagi dah bagi signal. Tapi kan...pemandu kat malaysia ni memang kedekut *tak semualah*. Lagi aku cucuk nak masuk, lagi dia cucuk kedepan. Ya! allah...lain lah kalau aku tak bagi signal. Yang ko kedekut sangat apsal. Tak luak apa pon klo ko bagi jalan. Lama kekadang aku tunggu nak masuk barisan. Kalau dapat masuk memang aku angkat tangan kat orang yg bagi tu. Sebagai tanda terima kasih. Atas jalan raya pon kenalah berhemah kan. 

Macam² cerita, macam² ragam dan macam² dugaan bila memandu nih. Sabar jer lah kan.

Note: Klo betul tol naik, terpaksa lah cari jalan lain. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...