Showing posts with label Zespri SunGold Kiwifruit. Show all posts
Showing posts with label Zespri SunGold Kiwifruit. Show all posts

Siapa yang tak suka buah kiwi kan. Kalau dapat kat anak² saya, memang berebut² memasing nak makan buah kiwi. Nak tau tak. Sebiji sungol...

Sweet Start With A Kiwi


Siapa yang tak suka buah kiwi kan. Kalau dapat kat anak² saya, memang berebut² memasing nak makan buah kiwi. Nak tau tak. Sebiji sungold kiwifruit ni memiliki kandungan antioksidan Vitamin C yang sangat tinggi dan juga Vitamin E


Mulakan pagi anda dengan Zespri SunGold Kiwifruit gittew. Kalau nak membeli buah kiwi, saya suka dengan Zespri Kiwifruit sebab jenama Zespri dah berpengalaman lebih dari 100 tahun dalam menghasilkan buah yang berkualiti tinggi. Meh baca ni:

GOODNESS OF ZESPRI SUNGOLD KIWIFRUIT 
  • Zespri SunGold Kiwifruit has 10 times the nutrition of apples and 3 times the vitamin C of Oranges. 
  • This power-packed fruit is also beneficial for health conditions such as diabetes, as it has a low glycaemic index (GI) (a measurement carried out on foods and their impact on our blood sugar) 
  • It is renowned for its mellow yellow flesh and luscious tropical-sweet flavour makes it the perfect summertime refreshment. 
  • Regular consumption of Zespri Kiwifruit contributes to good digestive health by:
  1.  High Vitamin C content helps the body’s uptake of iron ΓΌ 
  2. Contains Actinidin - a unique enzyme that helps improve digestion and relieves bloating from a heavy meal 
  3. Has potassium that is essential for cell, tissues and organ functions 
  4. Rich in potassium that is essential for cells, tissues and organ functions 
  5. Deliciously juicy, refreshingly sweet


Pembuka selera dipagi hari. Zespri SunGold Kiwifruit dengan air milo tu...hehehe...


Boleh juga variety kan SunGold Kiwifruit dengan jadikan ia sebagai Fruit Salad. Memang sedap sangat. Lebih sedap bila makan fruit salad tu time sejuk. Perghhhhh...nikmat. Hanya tambah salad, mayonnaise dan juga black pepper dan gaul sebati. Semudah ABC ☺ 


Kalau malas nak kupas kulit, belah 2 pastu pakai sudu ni ha. Kan senang. Memang sedap betul lah SunGold Kiwifruit  ni. Rasanya masam² manis. Makan sebiji tak cukup rasanya. Sebab buah kiwi ni padat nutrisi dengan lebih dari 20 jenis vitamin dan mineral utama, lebih padat dari hampir semua buah yang dikenal secara umum. Tu yang rasa asyik nak makan kiwifruit jer ☺

Apa lagi. Mulakan hari anda dengan Sweet Start With A Kiwi. Boleh layari Zespri Media Social di:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...