Baju Muslimah Kanak-kanak
Showing posts with label Umil. Show all posts
Showing posts with label Umil. Show all posts

Nak menyusukan anak hingga 2 tahun bukan suatu yang mudah yer. Ni berdasarkan pada pengalaman diri sendiri. Hasil merudum, stok susu yang i...

Produk Review | Umil Mother's Care Milk Booster

Nak menyusukan anak hingga 2 tahun bukan suatu yang mudah yer. Ni berdasarkan pada pengalaman diri sendiri. Hasil merudum, stok susu yang ibarat harini perah pakai untuk esok dan dengan letihnya nak mengepam sebab nak kena bangun malam.

Tapi demi nak bagi susu terbaik untuk anak, semua masalah yang datang bukan halangan sebab susu ibu banyak khasiat dan manfaat. Antaranya... Meningkatkan kecerdasan, Menambahkan kekebalan tubuh bayi, Lebih terjamin mutunya, Mencegah infeksi usus dan Membuat ibu lebih sihat.

Ada ibu2 yang rasa give up bila susu mula merudum. Tak terkecuali juga bila ada yang kata susu meriah ni sebab rezeki si ibu. Tapi kalau tak usaha macam mana nak banyakkan susu pon tak guna juga kan. Skang ni plak ada macam2 produk yang boleh menambahkan susu ibu. Haaaaa...ni saya nak share satu produk baik punya untuk ibu2 menyusu diluar sana.



HARGA: RM80.00 (1 KOTAK)
BERAT: 600 GRAM/POWDER, PERASA COKLAT

Produk UMIL MOTHER'S CARE MILK BOOSTER. Khas untuk ibu hamil dan menyusu. Bukan tu jer tau. Untuk kesihatan ibu dan bayi juga. Teruja tak. Ni nak tambah keterujaan anda dengan khasiat UMIL MILK BOOSTER plak.

Khasiat untuk Ibu Hamil dan Menyusu

- Membantu pengeluaran susu ibu yang banyak
- Memberi rasa kenyang berpanjangan dan bertenaga sepanjang hari
- Membantu mengekalkan zat besi dan mineral yang secukupnya untuk ibu dan bayi
- Membantu kesihatan perut dan kolon
- Membantu mengurangkan kadar kolestrol
- Membantu mengekalkan kalsium dan menguatkan tulang selepas bersalin
- Membantu mencantikkan kulit ibu selepas bersalin dan menjadikan payudara lebih anjal dan gebu
- Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan bayi

Khasiat untuk Bayi 0 - 24 Bulan

Otak

- Tinggi IQ dan cergas
- Membantu pertumbuhan tisu saraf

Telinga

- Kurang mendapat jangkitan penyakit telinga

Kulit

- Kulit menjadi mulus dan bersih
- Kurang penyakit enzyme
- Kurang mendapat alahan pada kulit

Saluran Kencing

- Kencing menjadi lawas
- Kurang mendapat jangkitan saluran kencing

Mata

- Penglihatan menjadi lebih tajam

Hati

- Mengurangkan risiko penyakit kuning (jaundice)

Perut/Usus

- Sistem pencernaan yang bagus
- Mengelakkan dari kembung perut
- Mengurangkan risiko cirit birit, sembelit dan alergik pada makanan

Sendi dan Otot

- Tulang otot menjadi kuat
- Kurang mendapat penyakit

Sistem Imunisasi

- Membantu meningkatkan sistem imunisasi bayi



Untuk penyediaan UMIL MOTHER'S CARE MILK BOOSTER pula, disarankan mengambil tiga (3) kali sehari dengan 2 sudu/30 gram dengan 170ml air suam pada sebelah pagi sebelum sarapan, tengahari dan malam. Kurangkan minuman berkefin dan di galakkan minum air kosong sekurang kurangnya 3 liter sehari untuk kesan yang optimum. Lepas mengepam susu tu jangan lupa minum air yerp.



Apa yang best dengan UMIL MOTHER'S CARE MILK BOOSTER ni? Haaaa... Sebab ianya perasa coklat yang sangat sedap. Ibarat rasa hot chocolate yang sebenar. Nasib sehari bancuh 3 kali jer. Kalau tak der had memang asyik nak membancuh jer lah. Serious sedap. Walaupon masih dalam pantsng, badan rasa cergas dan proses production susu pon cepat even baru lepas mengepam dan menyusukan baby.

Yang penting, ianya halal dan mendapat kelulusan dari KKM. Kesuciannya juga terjamin sebab 100% keluaran Bumiputera. Tak perlu ragu2 lagi dah. Buat ibu2 yang sedang hamil dan juga sedang mengalami masalah production susu, dalam masa yang sama nak badan bertenaga sepanjang hari, boleh cuba UMIL MOTHER'S CARE MILK BOOSTER ni. Mana tau serasi dan susu tambah meriah kan.

Kalau nak tau lebih lanjut mengenai produk keluaran JSR TERBILANG SDN BHD ni, boleh terjah:

Instagram: UMIL MILK BOOSTER
Email: umilmilkbooster@gmail.com
Contact No. : 019-3000 793/019-6473 938
posted from Bloggeroid
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...