Showing posts with label ThePoplook. Show all posts
Showing posts with label ThePoplook. Show all posts

Tak tau nak citer apa. Citer ada jer ni. Mood blogging ke laut minggu ni. Harap² tak berterusan untuk minggu² yang seterusnya. Kekadang...

POPLOOK Warehouse Sale!!!


Tak tau nak citer apa. Citer ada jer ni. Mood blogging ke laut minggu ni. Harap² tak berterusan untuk minggu² yang seterusnya. Kekadang jadi pembaca senyap. Sebab kekadang rasa macam lebih baik membaca dari mengomen. Silap komen nanti orang salah tafsir. Iyerlahh...kekadang kita komen tak der niat apa pon, Komen santai jer. Tapi orang tafsir lain. Hurmmmm...tak per lah. Jadi silent reader sudah. Majuk...hahahaha...Erkkk...lari topik dah ni.

Ni nak bagitau, buat peminat baju² POPLOOK macam aku, next month dorang ada buat warehouse sale. Detail seperti dalam gambar tu lah, Aku malas nak taip. Boleh?? Sedang elok sangat tarikh tu sebab dah gaji kan. Skang ni aku fikir seribu kali nak shopping ker tak. Sebab GST kan. Membeli ikut keperluan dan yang penting saja.

Biar baju mak tak bertukar. Biar kasut mak dah haus tapak. Dak terkopak dah pon. Tak per...boleh hantar kat tukang kasut. Biar handbag mak cikai tak der brand. Sebab keperluan anak lagi penting. Erkkk...dah merapu meraban dah ni, Nak citer pasal warehouse sale ni jer. Okbai!!! 

Note: Have a great weekend uolls. Esok ada sukan kat sekolah Iman Hakimi. 



OK...buat ibu² yang suka matching² ngan anak. Sila terjah POPLOOK skang. Meh tengok nih: Arghhhhhh...tempting hokay. Silala...

POPLOOK | Mom and Daughter Fashion

OK...buat ibu² yang suka matching² ngan anak. Sila terjah POPLOOK skang. Meh tengok nih:




Arghhhhhh...tempting hokay. Silalah beli sebelum sold out yerp. Bestsellers for Mom and Daughter hokay. Aku??? Mampu tengok jer lah. Sebab tak mampu poket nak beli. Belum gaji lagi wei...huhuhu...

Ok. Tu jer lah nak bagi tau. Nanti sambung citer lain plak. Yang boleh buat uolls tempting jugak..hehehe...

Note: Tak nak bukak website poplook. Frust sebab dapat tengok jer :-(



Yerp....for kids uolls. Sangat comel dan cantik. Meh tengok nih: Argghhhhh...comelnyaaaaaa. Start dari setahun sampai lapa...

POPLOOK | Wedding & Celebrations for KIDS!!!

Yerp....for kids uolls. Sangat comel dan cantik. Meh tengok nih:






Argghhhhh...comelnyaaaaaa. Start dari setahun sampai lapan tahun (1 - 8) Boleh buat baju raya untuk tahun depan nih. Siapa ada anak perempuan, sila jamu mata yerp. Aku dah rambang nih. Nak beli ker tak...nak beli ker tak. Sebab anak dara aku tu agak boyish sket. Pakai baju kurung pon kekadang kena puji dulu. Baru nak pakai. Boleh gittew...ppffttt...

Boleh jugak buat matching gaya ibu dan anak. Tapi baju orang beso agak mahal sket harganya. Suma cantik². Duit poket jer yang tak berapa nak cantik. Tahan nafsu jer lah dulu. Duit nanang pon tak dapat lagi nih.

Note: Parah bila semua di hujung jari ni. Kalau tak control mau habis duit.



Sanggup beli baju yang design nya sama lebih daripada sehelai. Tapi color lain² lah khenn. Tak tau lah kenapa aku berkenan sangat denga...

FRANCINE Blouse | Kalau dah suka


Sanggup beli baju yang design nya sama lebih daripada sehelai. Tapi color lain² lah khenn. Tak tau lah kenapa aku berkenan sangat dengan Francine blouse Poplook nih, Color pon cantik². Yang penting, baju labuh menutup vontot.

Cepat sangat habis baju nih. Baru launching dah sold out. Ko kena bersiap sedia depan PC and klik cepat². Kalau tak memang melepas lah. So far aku dah ada 3 pasang blouse nih. Memandang kan permintaan Francine blouse yang tinggi. Sama macam Halley blouse dulu. Poplook ada buat backorder. Tapi tu lah. Ko kena tunggu lama sket. Kalau tak, hari ni order esok ko dah dapat bajunya. Ni bulan Julai nanti baru dapat. Tak per lah, bertabahlah aku menunggu. 


Aku dan Francine blouse Yellow.


 Aku dan Francine blouse Green

Cuma aku dan Francine blouse Royal Blue jer tak sempat nak bergambar lagi...hehehe...Kain nya pon best dan mudah digosok. Cuma ada color yang ko kena pakai inner macam color kuning tu. Gittew lah kisah aku dan blouse. kalau ada yang berkenan, bley lah gi website Poplook dot com. Backorder closes on Monday @ 12.00 pm. Sekian pesanan khidmat dari seorang peminat tegar Francine dan Halley chiffon Blouse. 

Note: Aku memang seorang yang jarang nak beli baju. Sebab asal nak beli baju jer, pastu ternampak baju budak, aku dah meroyan. Jadinya...baju anak² jadi keutamaan. Untuk si ibu, dapat shopping baju 3 - 5 bulan sekali pon jadi lah. Bley caya ker nih...ekekeke...Silalah percaya. 



Biasalah khenn. Kita kalau nak sesuatu tu kena lah puji tak hingat. Samalah jugak macam anak2. Dapat plak anak yang bermulut manis macam I...

Puji Ada Makna!!!

Biasalah khenn. Kita kalau nak sesuatu tu kena lah puji tak hingat. Samalah jugak macam anak2. Dapat plak anak yang bermulut manis macam Iman Hakimi tu. Contohnya bila puji bab masakan ibu dia yang terror *lahsangat...'ibu, sedaplah ibu masak'. Ingatkan dah habis ayatnya. Rupanya ada sambungan...'nanti masak macam ni lagi yer'...ppfftttt....Tapi klo suami yg puji....haaaa...jaga2...auummmmm...ekekeke..
Ni pujian petang semalam. Mak pakai baju baru noks. Screen capture jer lah. Hover excited ko. Backorder punya citer. Berbulan tunggu tu. Penantian satu penyiksaan hokey. Erkkkk...bukan pujian yg orang komen tu yer. Pujian dari anak bujang yg soleh Iman Hakimi.


Petang smalam amik dia dari skolah agama. Pastu dia cakap 'Ibu...baju dengan tudung ibu cantiklah'. Amboiiii...baju ngan tudung jer ker cantik. Ibu ko ni tak cantik kerr. Sentap i tau uolss..hehehe...Masuk jer keta minta macam2. Kan dah cakap, ada makna disebalik pujian.




Yang ni aku saja nak tunjuk...muahaha...baju backorder Thepoplook. Haley chiffon blouse dengan Francine blouse. Owh...saya suka..saya suka...haley tu full lining and lining dia jenis kain jersey. Sejuk jer pakai. Dah upgrade kot sebab sebelum ni lining dia agak panas sket. Ok...dah jatuh cinta jugak dengan Francine blous nih. Rasa menyesal plak beli sehelai. Kalau ada nak beli kaler lain plak.


Biasalah kan. Bila ada baju yang kita minat sangat2, beli same pattern tapi berlainan kaler pon tak per sebab sangat selesa. Yang penting baju2 tu menutup vontot dan BF friendly :-)


Jangan kata aku eksen nak menunjuk2 baju yang aku beli ni. Cuma nak berkongsi keselesaan baju yg aku pakai ni yerp. Hati orang khenn. Susah nak duga. Baik aku cakap awal2. Mana tau uols berkenan nak beli jugak.


Note: Sekali sekala shopping baju ibu. Asyik shopping baju anak2 jer tak adil lah...hehehe...

posted from Bloggeroid

Bukan Halle Berry. Tapi Haley Chiffon Blouse dari The Poplook ni ha!!! Kegilaan Haley kembali lagi. Adoiiii...santek² nya color. Ada...

HALEY Oh! HALEY...


Bukan Halle Berry. Tapi Haley Chiffon Blouse dari The Poplook ni ha!!!


Kegilaan Haley kembali lagi. Adoiiii...santek² nya color. Ada 18 pilihan warna uols. Kalau boleh nak rembat semua color yang ada tu. Tapi kalau 'AKU KAYA' lah kan. Tapi ni kayap lagi adalah...ahaksss...Dan yang paling best ialah:


Nampak tak?? Nampak tak?? Ada size XS ko. Maunya tak gedik nak beli. Sebelum ni beli size S, tapi still nampak besar. Aku kan petite lagi comel. Bukan apa, suka baju ni sebab full lining dan labuh tutup vontot. Kalau pregnant pon sesuai pakai. Erk....macam nak pregnant lagi pulok khennn.

So....esok kena get ready jari jemari di papan keybord pada waktu yang ditetapkan. Sebab baju ni macam pisang goreng panas. Sekejapan dah sold out. Tak tau nak pilih color apa nih. Macam nak beli banyak jer...macam nak beli lebih dari satu jer...hahaha...

Note: Bahaya betul shopping online ni. 


Cantik tak? Ikut mata aku ni cantik lah. Colour pon cantik² uols. Tapi aku frust sebab tak dapat nak sambar batch ni. Sekejapan jer dah...

Terjebak dengan HALEY CHIFFON BLOUSE by ThePoplook!!!



Cantik tak? Ikut mata aku ni cantik lah. Colour pon cantik² uols. Tapi aku frust sebab tak dapat nak sambar batch ni. Sekejapan jer dah 'out of stock'...huhuhu...Tunggu ThePoplook restock pon macam tu juga. Macam goreng pisang panas. Suma nya habis terjual. 


Petang smalam bukak FB ThePoplook. Sekali ada Haley Chiffon Blouse nih. Apa lagi...cepat jer tangan tu gi website. Dah selamat pon merembat 2 helai...haishhhhh...Suka baju ni sebab BF friendly. Senang nak menyusukan anak. Lagipon baju ni loose dan labuh menutup punggung.

Bila shopping dihujung jari kan. Kalau ikut nafsu membeli, bley kering dibuatnya. Sebab ada lagi baju yang berkenan di hati. Tapi tak bley lah macam tu kan. Kena kawal sket. Kita tunggu hujung bulan ni plak....ahaks...

Note: Office ni dah macam kutub utara plak. Baru lepas service air-cond katakan. Sejuk tahap gigil dah ni. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...