Baju Muslimah Kanak-kanak

AFB Feeds

Showing posts with label Support. Show all posts
Showing posts with label Support. Show all posts

Tak tahu lah sejauh mana kesahihannya. Di hentikan buat sementara waktu atau di hentikan untuk masuk segmen yang baru atauuuuuu di hentikan ...

Rancangan Adik dan Al-Quran @ TV9 Di hentikan?

Tak tahu lah sejauh mana kesahihannya. Di hentikan buat sementara waktu atau di hentikan untuk masuk segmen yang baru atauuuuuu di hentikan terus. Hanya mereka yang terlibat sahaja yang boleh memberi jawapan. Dari last week aku perasan dah tak der rancangan nih, di gantikan dengan Mari Bertarannum. Pastu petang smalam try bukak, ganti ngan citer lain plak...haihhhhhh...

Ada sumber² yang aku baca mengatakan yang rancangan Adik dan Al-Quran di hentikan sebab ustaz zamri di lihat menghadiri perhimpunan BERSIH. Gambar boleh tengok kat SINI

Yang ini pulak page ustaz zamri.


Kalau di sebabkan gambar itu rancangan Adik dan Al-Quran di hentikan, adalah sangat tak wajar dan tak patut. Kenapa nak di politikkan rancangan nih?

Rancangan yang berilmu dan bermanfaat untuk menigkatkan pengetahuan dalam Al-Quran di hentikan, tapi citer² indon pagi...petang...siang...malam dan rancangan² hiburan yang tak bermanfaat makin berleluasa.

Aku percaya, ramai yang meminati citer nih. Bukan budak kecik jer...orang dewasa, muda, tua suma suka citer nih. Kalau tak nak rancangan ni di hentikan, marilah kita sama² 'like' page nih di FB.

Sebagai tanda sokongan untuk parents arwah baby Adelia, Nizzam dan Fariza. Drop by dari blog Kak yong . Sangat sedih bila membaca kisah² k...

The One About Justice For Arwah Adelia

Sebagai tanda sokongan untuk parents arwah baby Adelia, Nizzam dan Fariza.


Drop by dari blog Kak yong. Sangat sedih bila membaca kisah² kematian yang membabitkan bayi. Yang terbaru ada lah baby Adelia. Tak habis² kisah membabitkan kematian bayi tersedak susu di nursery. Sampai bila kita sebagai parents yang terpaksa menghantar anak² di nursery, setiap hari akan memikirkan keselamatan anak...asyik di sajikan dengan berita² tragik nih? Daripada last year until this year, ada jer berita tantang kematian baby di nursery. Sangat menyedihkan bila bayi yang tak berdosa menjadi mangsa kecuaian pihak yang tak bertanggungjawab.

Untik mengetahui cerita dengan lebih detail, bley baca kat sini:


Ada juga komen dari orang² yang bermulut celupar mempertikaikan kenapa bayi seawal 2 bulan harus di hantar ker nursery? Bagi aku, kalau aku orang KAYA...banyak duit, tak perlulah susah payah aku nak hantar anak kat nursery. Duduk rumah jaga anak 24/7 sehari. Tapi aku bukan orang kaya yang bley goyang kaki, upah maid untuk jaga anak. Aku perlu bekerja untuk bantu suami cari rejeki. Kalau tak bekerja, anak² nak makan apa? Dengan keadaan ekonomi yang semuanya memerlukan DUIT.

Kamu...kamu...dan kamu yang SAHM (Stay at Home MOM) sangat² beruntung kerana boleh melihat tumbesaran anak dan memantau keselamatan anak di depan mata berbanding kami...kami...dan kami yang terpaksa bekerja nih.

Ya Allah...semoga anak² kami yang berada di nursery sentiasa di bawah lindunganMU...amin...

Hulurkan tangan, ringankan beban. Marilah kita bersama² membantu adik Ammar yang sangat² memerlukan bantuan. Sebagai blogger yang prihatin, ...

Blogger, We Care - Nuffnang Charity Project for Baby Ammar

Hulurkan tangan, ringankan beban. Marilah kita bersama² membantu adik Ammar yang sangat² memerlukan bantuan. Sebagai blogger yang prihatin, aku dengan ikhlasnya telah menukar 'Global CPC Ads' kepada ‘Show Charity Ads’ demi untuk menyokong kempen ini. Untuk maklumat lanjut, bley klik Nuffnang Charity Project – Baby Ammar


2-year-old Ammar Danish has suffered from Patent Ductus Arteriosus (PDA) since birth. He has a hole in his heart which results in oxygenated blood and non-oxygenated blood mixing together, which in turn puts a lot of strain on his heart and lung arteries. In some cases, the hole eventually seals itself up after some time, but during a routine checkup on 11 January 2010, it was clear that that wasn’t the case with Baby Ammar and doctors pronounced surgery as being necessary to prevent the situation from growing worse.

There are a few ways you can help Baby Ammar get the surgery that he needs; we’re sure everyone would be able to contribute through one of the ways as mentioned below:

1. Enable ‘Show Charity Ads’ in your Blog Manager preferences for the duration of this fundraiser. You will not be paid for displaying the ads, but the ads will greatly help to promote this cause to more people who might be willing to do something for Baby Ammar.

2. Blog about Baby Ammar’s condition, and include a link to this Nuffnang blog post so that your readers will know where to go for more information. Again, this will also do a great service to Baby Ammar by spreading the word about his condition.

3. Make a donation to Asmaniza Mohamad Kamal – 514093114912 (Maybank). Every little bit helps, so please do contribute any amount you can.

Baby Ammar’s surgery is scheduled for 22 February 2010, and the fund-raising effort will end on midnight at 17 February 2010. It is indeed a short period of time, but let us all rise to the occasion and prove to everyone the strength of a blogging community like ours. We’ll update in this post from time to time on the amount of donations raised.

Untuk lebih detail, bley tgk kat sini http://mylife-asz.blogspot.com

Rasa terpanggil untuk buat entry khas ini lepas terbaca di blog Suraya . Kempen khidmat masyarakat ini adalah untuk membantu En. Megat . U...

Blogger, We Care...


Rasa terpanggil untuk buat entry khas ini lepas terbaca di blog Suraya. Kempen khidmat masyarakat ini adalah untuk membantu En. Megat. Untuk mengetahui dengan lebih lanjut kisah sedih En. Megat ni, anda boleh baca Tangisan Aku, Isteri dan Anak². Apa yang perlu anda buat untuk menyokong kempen ini adalah seperti berikut:

Pergi ke Hydir.com

1. Copy dan paste ribbon diatas
2. Letakkan di blog masing-masing samada di sidebar or mana2 yg visible. Anda boleh resize saiz ribbon itu untuk kesesuaian blog anda.
3. Biarkan ribbon tu selama seminggu di blog masing2 sehingga 17/1/2010
4. Maklumkan kepada hydir.com melalui
komentar beliau bahawa anda dah letakkan ribbon tersebut.
5. boleh juga maklum melalui twitter @kbsoccernet

Setiap blog yang meletakkan ribbon di atas akan menyumbang RM1 kepada en. megat. Moga usaha kita yang kecil ini mendapat keberkatan dan rahmat daripada-Nya dan semoga en. megat tabah menghadapi dugaan dan cabaran ini.

Sekian.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...