Baju Muslimah Kanak-kanak

AFB Feeds

Showing posts with label Spontaneous Thursday. Show all posts
Showing posts with label Spontaneous Thursday. Show all posts

Pada kawan² yang pernah terasa dengan aku. Atau kawan² yang rasa aku dah sakitkan hati mereka secara tak segaja. Sama ada kawan² alam ...

ST # 21 - SILENCE of the SOMEONE YOU HAVE HURT!!!



Pada kawan² yang pernah terasa dengan aku. Atau kawan² yang rasa aku dah sakitkan hati mereka secara tak segaja. Sama ada kawan² alam nyata atau pon maya. Only 3 word that i can say:

I AM SORRY
SAYA MINTA MAAF

Note: DIAM tak bererti MENGALAH. ALLAH kan ada. Balasan pada orang macam ni, tetap akan ada. Cuma kita tak tau bila. 

Extra Note: Masih tak sempat nak melawat kawasan. I am sorry my dear blogger friend.




Seseorang yang sentiasa TERSENYUM RIANG dihadapanmu, ketahuilah...kadangkala dia sering MENYAPU AIR MATANYA tatkala sendirian Seseor...

ST # 20 - Bacalah...


Seseorang yang sentiasa TERSENYUM RIANG dihadapanmu, ketahuilah...kadangkala dia sering MENYAPU AIR MATANYA tatkala sendirian

Seseorang yang sentiasa MENYUNTIK KATA-KATA SEMANGAT dan PERANGSANG kepadamu, ketahuilah...kadangkala saat itu dia sedang menyulam hatinya yang RETAK SERIBU


" bersabar dan bertabahlah wahai diri, hebat manapun dugaan pasti terselit kemudahan. 
kita bukan hebat mengubat kedukaan, tapi Allah SWT tak pernah membiarkan. Dia yang maha hebat
merawat duka nestapa dan kelukaan kerana padaNYA ada penyembuh segala penyakit kedukaan " =')

Source: FB

Note: Senyum...tak perlu kata apa². Memang ada benarnya. 


Bukan untuk hari ini jer, tapi doa harian. Doaku untuk kamu juga. Salam pagi Khamis semua. Semoga hari ini adalah lebih baik dari ya...

DOAKU Hari Ini!!




Bukan untuk hari ini jer, tapi doa harian. Doaku untuk kamu juga. Salam pagi Khamis semua. Semoga hari ini adalah lebih baik dari yang sebelumnya. Seharian tak bersiaran smalam. Macam biasa...masalah internet connection yang tak berkesudahan...hurmmmm...Kejap lagi daku terjah rumah kalians yer.

Note: Panas betul cuaca skang nih. Even dah pukul 7.00 pm pon masik terik lagi. Aircond keta lagi lah tak berapa nak rasa sejuknya. Tu baru rasa panas didunia, belum rasa panas api neraka lagi. Ya! allah...


  Note: Salam pagi Khamis uols. Tak sempat nak breakfast lagi ni. Pagi² dah disajikan dengan surat menyurat, memo, fax, email, e...

ST # 19 - Young KHALIFAH


 

Note: Salam pagi Khamis uols. Tak sempat nak breakfast lagi ni. Pagi² dah disajikan dengan surat menyurat, memo, fax, email, etc...banyaklah pulak kan...arghhhhhh...laparnya...

Extra Note: Seperti biasa...mencuri masa merehatkan minda yang serabut jap.


Note: Salam pagi Khamis semua.

Spontaneous Thursday # 19 - Islamic Reflections






Note: Salam pagi Khamis semua.


Note: Hari ni ada dating dengan seseorang di alam maya ni. Rasa berdebar lah plak kan...ahaks...

ST # 18 - 5 Perkara Terpenting



Note: Hari ni ada dating dengan seseorang di alam maya ni. Rasa berdebar lah plak kan...ahaks...


MANUSIA seperti SEBUAH BUKU.. MUKA DEPAN adalah TARIKH LAHIR.. MUKA BELAKANG adalah saat KEMATIAN.. TIAP-TIAP LEMBARAN adalah TIAP-T...

ST # 17 - MANUSIA seperti SEBUAH BUKU...


MANUSIA seperti SEBUAH BUKU..
MUKA DEPAN adalah TARIKH LAHIR..
MUKA BELAKANG adalah saat KEMATIAN..
TIAP-TIAP LEMBARAN adalah TIAP-TIAP HARI dlm KEHIDUPAN yg kita lakukan..
SEKALI TERTULIS, tidak akan boleh diubah semula..

TETAPI, seburuk manapun halaman sebelumnya, masih TERSEDIA halaman selanjutnya yg PUTIH dan BERSIH


Note: Dugaan yang tak berkesudahan. Semalam tayar keta pancit...dushhhhhh...

Sesungguhnya redha dan ikhlas itu amat payah, tapi bila meletakkan separuh keyakinan pada allah swt...pasti takkan ada kegusaran lagi. ...

Spontaneous Thursday # 16 - Redha dan Ikhlas????


Sesungguhnya redha dan ikhlas itu amat payah, tapi bila meletakkan separuh keyakinan pada allah swt...pasti takkan ada kegusaran lagi.

Note:  Perkara yang sangat² rumit untuk dilakukan. Bukan mudah nak memujuk hati supaya redha dan ikhlas atas apa yang berlaku. Hanya yang pernah merasai jer yang tahu betapa perit nak menghadapinya. Balasan Allah itu pasti. Kalau bukan didunia...diakhirat nanti. 

Tika dan saat ini, nafsu aku adalah... makan... makan... makan... dan makannnnnnn... Alahai...nak masuk 9 bulan ni asyik nak makan jer...

Spontaneous Thursday # 15 - Nafsu...

Tika dan saat ini, nafsu aku adalah...


makan...

makan...

makan...

dan makannnnnnn...

Alahai...nak masuk 9 bulan ni asyik nak makan jer kerjanya. Nak kena ada benda untuk di kunyah. Baru jer lepas makan...nak makan lagi. Pagi...tengah hari...petamg...malam...tengah malam...kelaparan jer rasa. Last timbang 55kg. Minggu depan tak tau berapa kg plak naik.

Kadang-kadang kita berdoa untuk KUAT tapi,banyak pula DUGAAN yang datang... Kadang-kadang kita minta CERDIK tapi, MASALAH pula yang bertand...

Spontaneous Thursday # 14 - Kata² Hikmah

Kadang-kadang kita berdoa untuk KUAT
tapi,banyak pula DUGAAN yang datang...
Kadang-kadang kita minta CERDIK
tapi, MASALAH pula yang bertandang...
Kadang-kadang kita minta KEBAHAGIAAN
Tetapi, HURU-HARA pula menjelang...

DUGAAN menjadikan mental kita KUAT
MASALAH menjadikan kita BERFIKIR
HURU-HARA menjadikan kita TABAH...

Subhanallah! betapa hebatnya Allah! Semua aturannya ada hikmah tersembunyi

Saya sedang mengandung anak ke 3, dan usia kandungan nak masuk 7 Bulan. Dapat tau pregnant masa usia kandungan nak masuk 5 Bulan. Speechless...

Spontaneous Thursday # 13 - Kita Hanya Merancang, Tapi DIA adalah Perancang Terbaik

Saya sedang mengandung anak ke 3, dan usia kandungan nak masuk 7 Bulan. Dapat tau pregnant masa usia kandungan nak masuk 5 Bulan. Speechless jap masa dr. bagitau. Alhamdulillah baby sihat sempurna dan cukup sifat even tak makan supplement dlm tempoh 5 bulan tu. Baby kuat dan bersemangat macam ibu dia gak.

Nota: Pada yang bertanya kat SINI, ini lah jawapannya. Nantikan entry seterusnya ☺☺, busy plak pepagi nih.

- Hipokrit orang yang suruh orang buat baik tapi dia yg buat jahat - - Hipokrit ialah orang yang berpura-pura berperangai baik, memperli...

Spontaneous Thursday # 12 - HIPOKRIT!!!!!!!!!



- Hipokrit orang yang suruh orang buat baik tapi dia yg buat jahat -

- Hipokrit ialah orang yang berpura-pura berperangai baik, memperlihatkan keadaan diri yang berlainan daripada yang sebenarnya, Munafik. Betapa kejinya hipokrit sehingga disamakan dengan Munafik. Yang bezanya ialah Munafik sering dikaitkan dengan agama manakala Hipokrit dari segi Perbuatan Seharian -

Kenapa perlu hipokrit? Untuk menjaga hati orang lain? Untuk mengambil kesempatan? Untuk menagih simpati? Hanya DIA saja yang tahu.

Yang pastinya, aku benci golongan HIPOKRIT nih.


Esok ada INTERNAL AUDIT ... BUSY...BUSY... FILING...PREPARATION... Aaaahhhhh...Semputttt...

Spontaneous Thursday # 10

Esok ada INTERNAL AUDIT...

BUSY...BUSY...

FILING...PREPARATION...

Aaaahhhhh...Semputttt...

'Tegakkan pendirianmu setegak Iktidalmu Rendahkan dirimu serendah Ruku'mu Persembahkan dirimu seikhlas Sujudmu  Berkatalah dengan ...

Spontaneous Thursday # 9: Kata² Hikmah

'Tegakkan pendirianmu setegak Iktidalmu
Rendahkan dirimu serendah Ruku'mu
Persembahkan dirimu seikhlas Sujudmu 
Berkatalah dengan bahasa sopanmu semulia Doamu'

Senyum itu kemanisan wajah, Hati itu kemanisan jiwa, Oleh itu berikan senyuman pada semua dan berikan hatimu pada ALLAH s.w.t yang satu 
Hidup ibarat jalan sehala..Kematian menanti dihujungnya..Jadi awasilah jejak masa..Jangan biarkan hati jadi mati...Lalu tenggelam dilautan dosa. 
Kasih manusia sering bermusim, Sayang manusia tiada abadi, Kasih ALLAH tiada bertepi, Sayang ALLAH janjiNya pasti.

What MEN should know: A WOMAN who truly loves you will be angry at you for so many things, but will STICK around What WOMAN should kno...

Spontaneous Thursday # 8: MEN & WOMAN

What MEN should know:

A WOMAN who truly loves you will be angry at you for so many things, but will STICK around

What WOMAN should know:

A MAN who truly loves you will NEVER let you go, no matter how hard the situation is

'You are not responsible for what people think about you But you are responsible for what you give them to think about you'...

Spontaneous Thursday # 7

'You are not responsible for what people think about you
But you are responsible for what you give them to think about you'

BUSY BUSY BUSY BUSY BUSY BUSY Aaahhhhhhhhhh....semput.... Dah hilang semput nanti i jejak rumah uols yer.

Spontaneous Thursday # 6

BUSY
BUSY
BUSY
BUSY
BUSY
BUSY

Aaahhhhhhhhhh....semput....

Dah hilang semput nanti i jejak rumah uols yer.

Activekan RAMADHAN : 1. Reload IMAN 2. Top-up AMAL 3. Delete DOSA

Spontaneous Thursday # 5


Activekan RAMADHAN:

1. Reload IMAN
2. Top-up AMAL
3. Delete DOSA



ALLAH IS GREAT!!! Allah has no Blackberry or an iPhone, but He is my favorite contact. He doesn't have Facebook, but He is my best fri...

Spontaneous Thursday # 4


ALLAH IS GREAT!!!

Allah has no Blackberry or an iPhone, but He is my favorite contact. He doesn't have Facebook, but He is my best friend. He doesn't have Twitter, but I follow Him. And, He doesn't have internet, but I am connected to Him.

M.E.N.G.A.N.T.U.K + B.U.S.Y Time bula posa nih rasa mengantuk tu lain macam sket lah...haihhhh....

Spontaneous Thursday # 3

M.E.N.G.A.N.T.U.K
+
B.U.S.Y

Time bula posa nih rasa mengantuk tu lain macam sket lah...haihhhh....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...