Baju Muslimah Kanak-kanak
Showing posts with label Shaklee. Show all posts
Showing posts with label Shaklee. Show all posts

Anak selalu demam? Anak selalu tak sihat? Kerap selsema? Anak kurang selera makan? Kalau ada tanda² diatas, bermakna anak² ...

Cadangan Supplement Untuk Anak²

Anak selalu demam?
Anak selalu tak sihat?
Kerap selsema?
Anak kurang selera makan?

Kalau ada tanda² diatas, bermakna anak² anda perlukan makanan tambahan @ supplemet yang boleh meningkatkan tahan kesihatan anak² anda. Kalau duduk nursery tu biasalah. Memang kerap tak sihat. Kejap² demam...kejap² selsema. Minggu ni dah baik, minggu depat datang balik penyakit berjangkit tu.

Bukan kita yang dewasa ni jer perlukan makanan tambahan @ supplement untk tingkatkan tahap kesihatan. Anak² kita juga tak terkecuali. Jangan buat tak tahu bila anak kerap tak sihat. Kesihatan anak² juga penting. Ini cadangan supplement yang sesuai untuk kanak².
MEALSHAKE

Hidangan lazat, berkhasiat dan mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
  • Sarapan segera penuh berkhasiat 
  • Sajian yang lazat, murah dan cepat disediakan 
  • Makanan segera untuk dinikmati oleh semua 
  • Snek yang sungguh sedap dan boleh diambil pada bila-bila masa 
  • Sajian ideal yang rendah kolesterol, lemak dan natrium 
Shaklee Meal Shake merupakan sumber protein yang lengkap dengan penambahan vitamin dan mineral. Ia membekalkan sembilan asid amino dalam nisbah yang seimbang untuk kesejahteraan tubuh anda.

Di samping itu, Meal Shakes Shaklee juga mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein, termasuk asid amino perlu dan tidak perlu. Kalau anak² anda kurang selera makan, boleh try Meal Shake ni. Mesti selera makan bertambah.

Chewable Vita-C Plus 100 mg

Vitamin C memainkan peranan penting dalam mengekalkan kandungan antioksidan semula jadi tubuh. Selain itu, ia juga amat diperlukan untuk menyihatkan tulang, gigi, gusi dan keseluruhan tubuh secara amnya.

Chewable Vita-C dirumus dengan perisa sitrus yang lazat dan membekalkan vitamin C yang bersamaan dengan 1½ buah oren. Ia sesuai untuk kanak-kanak atau sesiapa sahaja yang menghadapi masalah untuk menelan tablet. Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.

OmegaGuard

Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak omega 3 daripada ikan laut dalam. DHA dan EPA perlu diperoleh melalui pemakanan dan berkesan dalam mengurangkan keradangan serta menyokong fungsi sistem saraf dan mata.

Shaklee OmegaGuard™ ialah suplemen pemakanan yang mengandungi minyak ikan. Satu sajian OmegaGuard™ membekalkan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.

Vita-Lea for Children 

FORMULA SERBA BAHARU ini dicipta berteraskan kajian sains pemakanan yang telah dijalankan lebih 100 tahun serta bersandarkan paduan kepakaran para pakar pemakanan dan saintis penyelidik Shaklee. Ia mengandungi mikronutrien berspektrum luas.

Membekalkan 18 Vitamin dan Mineral
  • Penting untuk pertumbuhan dan perkembangan normal kanak-kanak 
Rumusan Tidak Merosakkan Gigi
  • Dirumus dengan pemanis asli xylitol yang tidak menyebabkan kaviti 
Perisa Anggur Yang Enak
  • Sedap dikunyah, pasti digemari oleh kanak-kanak

Note: Daripada bagi anak kunyah gula². Baik bagi anak² kunyah vitamin ☺


Apa keistimewaan Chinch Mix Shake shaklee ni? Kan dah jelas kat tajuk tu. Nak lebih jelas lagi, meh baca nih. Bukan jer hilangkan lemak, ta...

Chinch Mix Shake | Menghilangkan Lemak dan Memelihara Otot

Apa keistimewaan Chinch Mix Shake shaklee ni? Kan dah jelas kat tajuk tu. Nak lebih jelas lagi, meh baca nih. Bukan jer hilangkan lemak, tapi otot terpelihara dari jadi meggeleber dalam proses mengurangkan berat badan.
  • Mengandungi Cinch Pro iaitu suatu campuran protein ekslusif yang diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine ntuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekal tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian ( Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral  yang penting
  • Tiada perisa, pewarnaatau pemanis buatan (soya bukan GMO)

Ciri paling unik dan istimewa yang ada pada Chinch Mix Shake ni adalah LAUCINE. Apa tu?

LEUCINE IAITU ASID AMINO YANG MEMBERI SIGNAL KEPADA BADAN UNTUK MEMELIHARA OTOT SEMASA PENGURANGAN BERAT BADAN. Dalam kata lain, LEUCINE DALAM CINCH SHAKE MEMBANTU ANDA MENGHILANGKAN LEMAK TETAPI TETAP MEMELIHARA OTOT ANDA. Menarik kan.

Kenapa kita perlu perlukan otot dalam usaha nak turunkan berat badan? Ok...Antara sebabnya:
  • Untuk elak badan menggeleber
  • Untuk pastikan badan kita kekal fit walaupon berat badan dah turun
Jelaskan jawapannya, Tapi point yang paling penting ialah, BILA KITA BERDIET CARA BIASA TANPA CINCH, KITA HILANG LEMAK DAN OTOT. BILA KITA KEHILANGAN OTOT, KITA SEBENARNYA HILANG KEUPAYAAN UNTUK BAKAR LEMAK SEKALIGUS MERENDAHKAN KADAR METABOLISME. Rumusannya adalah OTOT = METABOLISME. 

Setiap hidangan  Cinch kaya dengan 24 gram protein. Protein penting kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan. Ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan.

Siapa yang perlu minum Cinch Shake?
  • Lelaki dan perempuan yang berumur 12 tahun ke atas yang mempunyai masalah menurunkan berat badan
  • Mereka yang inginkan indeks BMI yang ideal
  • Cinch Shake juga boleh diambil oleh pesakit diabetes kerana indek glisemik nya adalah rendah bagi mengekalkan paras gula dalam darah.
Antara testimoni pengguna Chinch Shake Mix

Cara Minum

Untuk mendapatkan berat badan yang ideal, bancuh 2 sudu dengan segelas air suam. Boleh juga dibancuh dengan fresh milk atau soya. Diambil untuk menggantikan makanan sama ada pagi, tengahari atau pon malam. Pastikan anda minum Cinch Shake Mix ini sebelum mengambil makanan berat kerana apabila perut kenyang dengan Cinch Shake Mix, secara automatik anda akan mengurangkan makanan berat. Sekaligus membantu dalam proses penurunan berat badan.

Tetapi AWAS...Untuk yang ada penyakit Buah Pinggang memang kita tak suggest. Sebab tu pentingnya consultancy sebelum membeli. 


Note: Saya Fiza Abd Rahman ID 970025 adalah pengedar Shaklee berdaftar di kawasan Bangi, Kajang dan Cyberjaya. Saya bersedia memberikan konsultasi terbaik dari aspek kesihatan dan kecantikan kepada anda. Boleh hubungi saya jika berminat dengan produk Shaklee dan juga berminat untuk menambah pendapatan sampingan bersama Shaklee ☺


Dah lama tak share pasal SHAKLEE. Skang nak bergiat aktive balik sebagai SID (Shaklee Independent Distributor) . Zaman GST ni, kita kena ...

GST | Get Shaklee Today!!

Dah lama tak share pasal SHAKLEE. Skang nak bergiat aktive balik sebagai SID (Shaklee Independent Distributor). Zaman GST ni, kita kena ada back up. Buat pendapatan sampingan kan. Selain side income dari blog. Ok...kita lupakan GST 6% tu. Skang bagi perhatian pada GST (GET SHAKLEE TODAY) yang ni plak. Untuk pengetahuan, tiap² bulan Shaklee buat promosi. Lain bulan, lain promosi vitaminnya.


Promosi SHAKLEE untuk bulan  ni. Memang tak rugi beli sebab dah nama pon promosi. Harganya dah tentu harga promosi kan. Ada pemjimatan disitu. Boleh kongsi ngan kawan². Boleh hadiahkan pada orang yang tersayang. Meh baca sket info ni:

CINCH SHAKE MIX | Diperkaya dengan Leucine untuk memelihara otot semasa mengurangkan berat badan. Kaya dengan serat yang tinggi dan protein. Yang nak mengkuruskan badan, boleh try Cinch shake mix nih. Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan (soya bukan GMO). Didatangkan dengan 3 prisa iaitu COKLAT, LATTE dan VANILLA.

Lecithin | Pengemulasi lemak semulajadi. Membantu mengurangkan berat badan. Lecithin shaklee diperolehi secara semulajadi daripada kacang soya. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

GLA | Memelihara kitaran haid setiap bulan. Menstabilkan hormon dan menurunkan paras kolestrol. Minyak borage yang mengandungi GLA semulajadi yang sangat pekat dalam bentuk yang mudah diserap. Ia juga menyokong sistem imun.

DTX Complex | Mengeluarkan sisa sebatian toksin dari badan. Membantu memelihara aliran hempedu dan membantu merangsang pembentukan dan memelihara sel² hati.

Vita-Lea Kids | Multivitamin kanak² terbaik. Jumlah nutrien yang lengkap dan memenuhi tumbesaran kanak². Penyerapan mudah dan pantas. Sangat sesuai untuk kanak² 4-12 tahun tak suka makan sayur dan buah. Meningkatkan juga sistem imun kanak².


Kalau berminat, jangan segan² bertanya. Free consultancy untuk anda. Cepat dapatkan sebelum promosi ni tamat pada hujung April nih. Spend lah sikit duit tu untuk kesihatan kan ☺

Note: Ikan di laut tak pernah habis, macam tu jugaklah dengan rezeki kita. Yang penting usaha. 


Lagi tak bagi, lagi banyak plak SUSU!!! Acaner tu? Ni hasil tenusu smalam di usia ustaz Iman Qhalif 2 Tahun 23 Hari. Dah malas nak menge...

Penangan ESP, ALFALFA & SR VITA C | Macam mana nak Wean Off ni???


Lagi tak bagi, lagi banyak plak SUSU!!! Acaner tu? Ni hasil tenusu smalam di usia ustaz Iman Qhalif 2 Tahun 23 Hari. Dah malas nak mengepam sebenarnya. Dan dah lama aku tak mengepam bila dah hujung² ustaz Qhalif nak masuk 2 tahun haritu. Tapi disebabkan kebengkakan, gigih gak bawa bag pump gi office smalam. Selalunya aku bagi direct feeding jer bila sampai umah. Bengkak² pon aku tahan gak. Tapi ni tak bley tahan dah.

Macam mana nak wean off ni? Orang kata kalau kita kurang bagi anak susu badan nanti susu tu akan kurang. Tapi ustaz Qhalif ni on weekend jer fully breastfeed. Sakan tak hingat lah khenn. Tak nak langsung susu botol. Gigih aku membancuh, tak nak diminumnya kecuali kalau betul² dah haus. Itu pon tak habis. Hari biasa memang bagi FM. Nak plak diminumnya...haishhh....Tapi bila ibu dia ni balik kerja, mengempeng jewr lah dia.

Macam aku ni, lagi tak bagi lagi banyak plak susunya. Siap package bengkak dan masih bocor lagi tu kalau tak bagi. Ni penangan ESP, Alfalfa dengan Sustained Release Vita-C ker? Nak salahkan vitamin plak yerp...hehehe...Alhamdulillah...atas rezeki dariNYA ini. Rezeku ustaz Qhalif yang meriah dengan susu ibu.

Ok...sambil menyelam minum air. Pada yang nak rasa susu banyak dan meriah macam yang aku rasa skang ni. Boleh PM/SMS/WhatsApp 018-2910156. 


Saya adalah pengedar sah SHAKLEE yang berdaftar dikawasan Cyberjaya, Bangi dan lain² kawasan...hehehe....Consultancy akan diberi secara percuma. 

Note: Maaf...tak sempat nak melawat kawasan lagi. Slow² yerp.


Alhamdulillah. Dapat gak merasa trial pack Ephyra nih. Selasa dapat tau result GA IntaNBerliaN , terus email kat ina detail. Hover tak h...

Sambil ber SHAKLEE, Kita ber EPHYRA ☺☺


Alhamdulillah. Dapat gak merasa trial pack Ephyra nih. Selasa dapat tau result GA IntaNBerliaN, terus email kat ina detail. Hover tak hover lah haku kann. Sekali hari rabu dah dapat barangnya. Memang pantas dan cepat betul lah service. Malam tu jugak ber EPHYRA. 

Risau gak takut tak sedap ker...boleh diterima dek tekak ker ni. Sekali bila dah minum 'eh! sedaplah. Macam air oren rasanya'. Kita tengok jer lah hasilnya nanti yer. Kalau best, boleh continue. Tapi Shaklee pon on jugak. Supplement tambahan di kala usia makin meningkat remaja *lah sangat katakan. Rasa bertenaga sket bila makan. 


Note: Kalau makan supplement ni, air masak kena minum banyak. Pastu mula lah asyik nak ke toilet jer.



Peringatan buat semua. Tolong lah sedar. Memang banyak sangat kesan sampingan bila amik SHAKLEE ni. Dah banyak kesan sampingan pon masih ram...

SHAKLEE banyak Kesan Sampingan!!!

Peringatan buat semua. Tolong lah sedar. Memang banyak sangat kesan sampingan bila amik SHAKLEE ni. Dah banyak kesan sampingan pon masih ramai yang nak amik jugak. Pelik kan. Meh nak citer sket apa kesan sampingannya.

OMEGA GUARD

Amik Omega kononnya nak tingkatkan memori dan memperbaiki tahap fokus untuk jadi lebih baik. Tapi kan, dalam masa yang sama boleh juga menguruskan badan. Bukan itu jer tau, ia juga memelihara kesihatan jantung dan boleh mencantikkan kulit.

OSTEMATRIX

Amik Ostematrix untuk kesihatan tulang. Tetiba boleh pulak memperbaiki kekejangan, kebas² tangan dan kaki. Boleh plak tu mengelakkan sembelit.

ALFALFA


Amik Alfalfa kononnya nak membanyakkan susu ibu. Sekali dapat package badan jadi ringan sebab ianya menyingkirkan lemak dan kolestrol. Masalah resdung pon berkurangan. Yang paling best, boleh merawat masalah keputihan wanita, membesar, menegangkan payudara dan juga bertindak seperti kacip fatimah kepada isteri...aauuwwww...dan lagi, bagus untuk allergic dan eczema.

ESP

  

Amik ESP untuk menambahkan tenaga. Eh!!!! tetiba kulit jadi cantik, halus, gebu, tegang, anjal dan berseri² lah. Parut jerawat pon semakin berkurangan. Best kan.

Stress tak? Stress kan sebab banyak sangat kesan sampingannya. Nak kurangkan stress tak? Meh amik ni:

B-COMPLEX


Bukan saja meredakan stress, boleh juga meredakan sakit kepala, kemurungan dan tekanan. Mencegah penyakit anemia @ kurang darah pon ia juga dan memelihara kulit, rambut, kuku dan otot yang sihat,

MaCam suspen jer tajuk tu khenn. Buka kesan sampingan yang memudaratkan. Tapi kesan sampingan yang baik. Kalau uols nak rasa kesan² sampingan ni. Boleh lah contact iols:


Harga terlajak murah...harga kawan²...harga kasih sayang peluk cium iols bagi kat uols. Boleh SMS/WhatsApp/PM/CALL. Tapi call untuk tanya pasal SHAKLEE yerp. Jangan tanya pasal service lain. 

Note: Ini lah cara aku nak menambah side income. Alhamdulillah...dapat juga hasil. Tak kira lah berapa amount nya, tapi ia tetap rezeki. Sikit² lama² jadi bukit kan.






Makan Buah-buahan tempatan yer. Ada yang ingat buah lain ker? Buah import ker...hahaha... Smalam Sport Club ada buat perta Jom Makan...

Pesta Jom Makan Buah!!!


Makan Buah-buahan tempatan yer. Ada yang ingat buah lain ker? Buah import ker...hahaha...


Smalam Sport Club ada buat perta Jom Makan Buah kat office nih. Kenyang buah aku smalam. Ada buah durian, rambutan dan manggis. Dah lama aku mengidam manggis. Akhirnya dapat jugak makan smalam. Licin habis semuanya. Semuanya hantu buah. Tak padan dengan batuk dan skit tekak. Bedal juga buah rambutan. Banyak juga aku makan. Sekali hamik ko...batuk tak hingat malam tadi dan di tambah pulak dengan sakit gigi melampau sampai aku tak der mood nak memasak malam tadi. Dasyat kat penangan sakit gigi. Maaf yer anak². Malam ni ibu masak sedap. Ker nak gi pasar malam...hehehehe...

Alhamdulillah...dengan adanya SHAKLEE SR Vita-C Plus *iklan jap, sakit tekak dan batuk² aku dah beransur pulih. 

Note: Alhamdulillah...dah 2 kali merasa bonus Shaklee ☺



Ppsstttt...SHAKLEE tengah buat promotion OMEGA GUARD. Banyak khasiat OMEGA GUARD ni. Antaranya: - Mengurangkan penyakit jantung - Me...

OMEGA GUARD | Buy 6 Free 1



Ppsstttt...SHAKLEE tengah buat promotion OMEGA GUARD. Banyak khasiat OMEGA GUARD ni. Antaranya:

- Mengurangkan penyakit jantung
- Mencegah saluran darah dan pembekuan darah
- Membantu mengurangkan paras kolestrol
- Mengurangkan Strok (Ahmar)
- Mengurangkan penyakit darah tinggi
- Mengurangkan keradangan
- Membantu perkembangan otak kanak-kanak
- Mencegah kanser
- Mengawal masalah psikiatri dan mental
- Membantu memberi kesan positif terhadap senggugut


Omega Guard Shaklee sangat berbeza dengan minyak ikan jenama lain kerana ia mengandungi satu rangkaian penuh 7 asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA,DHA,ALA dan lain-kain lagi. Omega Guard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan ikan.

Antara lain khasiat Omea Guard adalah, terdapat 1001 manfaat Omega Guard dan salah satunya untuk kesihatan kulit. Kalau anda atau anak² ada masalah² kulit seperti berikut, adalah amat sesuai amalkan Omega Guard ni.
  1. Ia amat sesuai untuk kanak-kanak yang mempunyai masalah ekzema
  2. Kepada mereka yang mempunyai kulit yang sangat sensitif terhadap cahaya matahari, Omega Guard dapat membantu meningkatkan ketahanan kulit anda.
  3. Ia membantu menstabilkan protein di dalam kulit bagi memastikan kulit tetap anjal
  4. Amat sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah jerawat,parut jerawat dan ruang pori terbuka 
  5. Ia membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka-luka ringan

Menarik tak? Tertarik tak nak beli? Rugi kalau tak beli sebab skang tengah promotion. Kalau nak HARGA KASIH SAYANG dari saya, meh pm saya laju². Jangan malu...jangan segan. Kalau tak cukup budget pon tak per. Ada skim cepat kaya untuk anda. Skim bayar dua kali pon voley. 

Fiza (SID 970025)
Call/SMS/Whatsapp 018-2910156
afizhrahman@gmail.com



Di mulakan dengan BISMILLAH  ☺☺ Sekejap jer dah masuk bulan September. Dan lagi 3 bulan jer lagi nak masuk tahun baru. How time fl...

Hello SEPTEMBER - Bulan Baru dan Azam Baru!!!


Di mulakan dengan BISMILLAH  ☺☺


Sekejap jer dah masuk bulan September. Dan lagi 3 bulan jer lagi nak masuk tahun baru. How time flies. Cepat betul kan. Bersempena dengan bulan baru ni, saya pon ada azam baru. Tak perlu tunggu tahun baru nak buat azam baru. Bila² jer boleh buat kan...ahaks...Azam nak buat side income. Setelah hampir 2 tahun menggunakan produk SHAKLEE. Dengan rasminya saya dah menjadi ahli dan juga menjadi agent untuk produk SHAKLEE. 

My journey with SHAKLEE has just begun. Saya berpuas hati dengan produk SHAKLEE sebab ianya berdasarkan pada pengalaman saya sendiri menggunakan produk SHAKLEE. Keberkesanannya pada saya adalah sangat memuaskan. Terutamanya BREASTFEEDING SET dan juga CONFINEMENT SET. Boleh baca pengalaman saya berpantang sendiri bersama set berpantang SHAKLEE [DISINI]

Lepas ni entry banyak bercerita pasal SHAKLEE jer lah. Harap jangan bosan yer...hehehe...Apa yang elok, kita kongsikan. Kata nak kekal sihat, cantik dan cergas kan. Tak beli pon tak per. Tapi kalau beli lagi bagus ☺☺. Wish me luck yer uols.

Note: Bukan senang nak senang dan bukan susah nak senang. Yang penting DOA, USAHA dan TAWAKAL >_<.



Tu dia. Tajuk sikit punya panjang. Ada dua cerita dalam satu entry. Boleh lah kan.Pengalaman bersalin anak ketiga tak citer lagi kan. Tapi...

Berpantang Sendiri Bersama Set Berpantang SHAKLEE


Tu dia. Tajuk sikit punya panjang. Ada dua cerita dalam satu entry. Boleh lah kan.Pengalaman bersalin anak ketiga tak citer lagi kan. Tapi tak per lah. Nanti² bley citer. Ni nak citer pasal set berpantang dulu. Atas permintaan Ina @ Intan Berlian dan untuk mommy wanna be juga Biasalah kan. Ibu² mengandung ni memang payah nak memilih set bersalin mana. Rambang mata gamaknya. Banyak sangat pilihan...hehehehe...


Masa pregnant aritu saya ada buat entry pasal Set Bersalin. Ada beberapa pilihan. Dan last² saya pilih untuk mencuba Confinement set Shaklee nih. Bukan apa, masa anak 1st dulu pakai set bersalin AMWAY, tapi sayang sangat sebab tak pakai semua pon barang dalam tu. Saya ni plak jenis culas. Macam rugi jer dgn barang² yang tak pakai tu. At least kalau vitamin ni makan lah jugak even kekadang skip >_<. Untuk anak ketiga ni plak berpantang sendiri jer. Mak cuma jaga seminggu. Nak berpantang kat umah mak tak boleh sebab kimi sekolah. Nak tak nak terpaksa lah pantang sendirian berhad.Tapi ditemani KakNgah saya lah.

Ok...berbalik kepada cerita. Memang best lah makan produk shaklee nih. Mungkin sebab serasi dengan saya kot. Badan memang tak rasa letih langsung. Tidur lewat bangun cepat pon tak per. Memang tak der rasa mengantuk dan penat. Rasa cergas. Tak der rupa macam orang baru lepas bersalin pon. Luka jahit kat bawah tu pon cepat baik. Mungkin sebab jahit pon tak banyak kot. Buat kerja rumah, kemas rumah, basuh baju *mesin yg basuh lah, aku letak baju jer..haha..*, sidai baju dan masak lauk berpantang. Orang dalam rumah tu pon terpaksalah makan lauk dalam pantang gak kan. Perghhhhh...ko nampak tak. Orang baru lepas bersalin buat semua kerja rumah tu. Apa? Tak percaya? Silalah percaya. 

Dalam pantang memang saya seorang yang active. Hari ke 20 saya dah start driving sebab nak amik anak kat sekolah. Kekadang gi kedai sebab nak beli barang² untuk masak. Kalau qahirah tido, berdesup lah saya ke sekolah kimi. Kalau qahirah bangun, terpaksalah bawak anak dara tu skali. Naik tangga turun tangga mak noks dengan dukung anak dara tu. Nampak tak...nampak tak...dalam pantang dah dukung anak yg belum 2 tahun tu. Berpantang kali ni sangat mencabar sebab saya kena jaga qahirah. Kenapa tak hantar nursery? Haaaaa....sebab anak ku itu kena KUDIS BUTA. Hutang lagi citer tu. Nanti² saya citer yer. Ingatkan boleh lah berpantang dengan aman damai. Tapi sebaliknya. Ada hikmah disebaliknya tu.



Dah nampak kan kelebihan confinement set SHAKLEE nih. Serious...memang saya tak rasa letih. Bab susu badan pulak. Alhamdulillah...susu memang meriah. Baby pon tak der kena jaundices.


Set bersalin Shaklee ni ada 2 jenis. Satu untuk trial set yang penggunaannya selama 40 hari. Harga plak RM100.00. Satu set lagi boleh tahan sampai 4 bulan. Harga plak RM225. Ni harga promotion termasuk pos tau. Kalau tak harganya RM270. Kena pandai cari dealer dan pandai survey harga. Ada yang jual murah dan ada yang jual mahal. Saya beli dulu dengan Farah @ Mommy Iskandar Sampai hari ni confinement set tu ada lagi. Masih belum habis. *Nampak sangat ko ni culas makan ubat fiza oooiiiii...hehehe...*

Owh ya..set ni ada 4 jenis supplement. Vitamin B, Vitamin C, Multivitamin dan Zinc.Kalau nak tau lebih lanjut, bley klik kat link tu. Harap² info ni bley membantu ina yer dan juga ibu² yang tengah pening nak pilih set bersalin yang mana satu. Pilihan ditangan anda.

Note: Bila berpantang sendiri nih, memula jer ikut pantang. Lama²...langgar pantang larang. Tak der orang nak pantau...hahaha...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...