Baju Muslimah Kanak-kanak
Showing posts with label Selamat Tahun Baru 2015. Show all posts
Showing posts with label Selamat Tahun Baru 2015. Show all posts

Alhamdulillah...masih diberi peluang olehNYA untuk bernafas hingga saat ini. Aku harap ini bukan entry aku yang terakhir. Ajal kan...ta...

Entry Terakhir 2014 | Selamat Datang 2015


Alhamdulillah...masih diberi peluang olehNYA untuk bernafas hingga saat ini. Aku harap ini bukan entry aku yang terakhir. Ajal kan...tak siapa yang tahu. Maaf di pinta andai sepanjang 2014 aku ber blog ni ada terlebih bicara dalam mengarang entry. Atau terkasar bahasa dalam meninggalkan komen di kotak komen kamu semua. Maaf kan aku sahabat.

Tinggal beberapa jam dari sekarang tahun 2014 akan melabuhkan tirainya. How time flies. Cepat betul masa berlalu. Tahun 2014 yang banyak dugaan buat kita semua. Bermula dengan kehilangan pesawat MH370. Tak lama lepas tu kita dikejutkan dengan tragedi MH17 yang menyanyat hati. Penutupnya...Banjir besar melanda Panti Timur. Hebat sungguh dugaan buat mereka semua.

Aku sendiri tak terkecuali. Dugaan tak pernah lari dari hidup kita semua. Hanya kekuatan, semangat dan doa yang mampu dipohon supaya dikembalikan aura² positive dalam diri ini. Kita lupakan kesedihan. Baik kita imbas kenangan suka duka 2014 ni.



Keterujaan seorang ibu bila anak sulong dah masuk Sekolah Rendah. Perasaan excited, sayu, pilu, sebak sumanya ada lah. Macam tak caya jer anak aku yang lahir 3.3kg dulu ni dah darjah 1.



Buat pertama kalinya aku join event blogger nih. Dan buat pertama kalinya aku bersua muka dengan kawan² blog yang selama ni hanya bersua di alam maya saja. Harap² tahun depan ada blogger event macam nih lagi.



Rezeki blogging....Alhamdulillah. Di beri peluang untuk join event UNIQLO ni. Dapat voucher RM500 tu. 1st time aku dapat blogging job macam nih. Task yang agak mencabar juga sebab aku berdua jer dengan qhalif. Dengan nak amik gambar lagi. Dengan nak layan karenah anak bujang ni lagi...phewwwww...



Diberi peluang Advertorial Job Mamee dengan melawat kilang mamee kat Melaka. Memang meriah. Dapat kenal ngan blogger² baru dan juga dapat bersua muka dengan blogger yang dah lama kenal. 



Perkara paling careless yang aku buat. Aku harap tak jadi macam ni lagi. Setahun aku memandu dengan lesen yang dah tamat tempoh.



Rezeki blogging yang terkumpul. Amount paling banyak pernah aku dapat.



Rezeki lagi bila dapat buat advertorial job untuk iPrice. Penutup untuk tahun 2014 nih.

Gittew lah kisahnya. Tahun 2014 ni juga dah beberapa kali aku menang giveaway/contest kat blog. Tak terkecuali dapat hadiah pemberian dari kawab blog jugak. Alhamdulillah atas rezeki dariNYA ini. Panjang plak kisah 2014 aku ni.

Ok...till we meet again. Selamat tinggal 2014. Selamat datang 2015. Semoga tahun baru ni memberi sinar baru buat kita semua. Dan semoga kita terus kuat dan bersemangat dalam menempuh kos sara hidup yang makin meningkat dan mencabar ini.  

Note: Selamat kembali jalan yang sesak...ahakssss...  


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...