Showing posts with label Segmen. Show all posts
Showing posts with label Segmen. Show all posts

Lately ni kan. Aku perasan traffic blog makin menurun. Ada juga beberapa blogger alami masalah yang sama. Tak tahu apa masalahnya. Dari go...

Segmen "Hasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket"

Lately ni kan. Aku perasan traffic blog makin menurun. Ada juga beberapa blogger alami masalah yang sama. Tak tahu apa masalahnya. Dari google ker? Dari Blogspot ker? Atau blog kau ni memang dah tak ada orang nak terjah... huhuhu... Sedih hoihh!!! tengok trafik makin hari makin merudum.


Tapi tak apa. Kebetulan Tuan Hasrul Hassan tengah buat segmen yang mungkin boleh membantu trafik blog korang meroket dengan lancar. Mana lah tahu boleh naik balik trafik blog kan. Tapi korang kena lah join segmen Tuan HH ni. Tak susah pon syaratnya. Antara yang korang kena buat:

➜ Wajib untuk LIKE page HASRULHASSAN.COM (klik sekarang dan LIKE)
➜ Wajib untuk LIKE page BISNES ONLINE TANPA MODAL (klik sekarang dan LIKE)
➜ Wajib untuk FOLLOW Google Profile Hasrul Hassan (klik dan FOLLOW)

Senang kan. Kalau korang rasa blog dah lama tak ber update atau tak ada idea nak update apa dekat blog atau kepala tengah serabut sampai idea nak mengarah ayat pon tak keluar macam aku, boleh lah terjah blog Tuan HH sekarang dan join segmen ni. Klik jer banner tu kalau nak join. 




Salam petang Khamis uols. Dah petang baru nak update entry kan. Bila kau dah blur, maka ini lah jadi nya. Moh join segmen kawan blogger...

Segmen Jom Exchange Follower Twitter dan Instagram


Salam petang Khamis uols. Dah petang baru nak update entry kan. Bila kau dah blur, maka ini lah jadi nya. Moh join segmen kawan blogger kita [Cik Mai] nih. Mana yang nak tambah follower Instagram dan juga nak tambah follower Twitter, elok sangat lah join segmen nih. Boleh tambah kenalan. 

Yang tak tau nak update citer apa tapi sebenarnya banyak jer citer macam aku ni haaa, dipersilakan klik gambar tu. Meriahkan segmen ni skali. Tak payah pening-pening kepala nak update apa dalam blog harini... muahahaha... 


Kembali lagi dengan Segmen Bloglist Azhafizah.com untuk bulan November dan December . Segmen Bloglist yang terakhir untuk tahun 2016 . Macam...

Segmen Bloglist Azhafizah.com Nov & Dec 2016

Kembali lagi dengan Segmen Bloglist Azhafizah.com untuk bulan November dan December. Segmen Bloglist yang terakhir untuk tahun 2016. Macam biasa syaratnya mudah je. Hanya perlu copy paste je coding yang Fiza dah sediakan. Mudah je kan? Mana yang tak sempat join haritu, boleh join untuk bulan November dan December ni ye. Macam biasa pemilihan 10 blog akan dibuat melalui random.org.

KLIK BANNER UNTUK SERTAI SEGMEN



Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Nov & Dec 2016
2. Copy coding dalam kotak bawah ni dan paste di ruangan HTML entry

3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Nov & Dec 2016 


Tarikh Tamat : 28 Oktober 2016
  Terima kasih atas sokongan semua ^__^

Klik jer banner nih! Pssttttt... Kaklong kawasan sedang dalam proses rombakan. Katanya nak buat bloglist baru. Maklumlah... Kaklong k...

WANTED! Ohsem Bloglist Blog KakLong

Klik jer banner nih!

Pssttttt... Kaklong kawasan sedang dalam proses rombakan. Katanya nak buat bloglist baru. Maklumlah... Kaklong kata banyak blog ohsem yang dia tak tau kewujudannya. Kalau korang rasa blog korang ohsem, meh lah meriahkan segmen Kaklong kita ni. Syarat² pon simple jer. Janji ada Blog. Kalau korang rasa tak der idea nak update entry macam aku ni. Cepat join segmen ni. Janji Blog berupdate... erkkkkk/// hehehehe...

Note: Ada je benda nak citer. Tapi tu lah... Otak tengah tepu. 


Skang ni jaman moden. Orang hantar kad raya pakai E-Card jer skang ni. Tak pon hantar pakai WhatsApp. Susah nak dapat kad raya bebetul....

SEGMEN KAD RAYA 2016 DUNIASHIDA.COM


Skang ni jaman moden. Orang hantar kad raya pakai E-Card jer skang ni. Tak pon hantar pakai WhatsApp. Susah nak dapat kad raya bebetul. Kalau uolls nak kad raya, meh terjah blog Duniashida.Com nih. Meriahkan segmen. Mana tau dapat kad raya. 

Apa yang saya suka dengan blog Duniashida.Com...hurmmmm... Blog yang cantik, kemas dan tersusun, Background kaler pon cantik. Kaler biru. Memang cantik lah blog Duniashida.Com nih ☺




Tak lama nak masuk bulan March, makanya senarai bloglist untuk January & February akan bertukar bila masuk bulan March. So nak cari bl...

Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

Tak lama nak masuk bulan March, makanya senarai bloglist untuk January & February akan bertukar bila masuk bulan March. So nak cari bloglist baru untuk March dan April. Jemput sertai Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016.
Klik banner untuk sertai  Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016
Segmen simple sangat. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan 10 blog melalui random.org.

TAMAT : 28 FEBRUARY 2016

Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016
2. Copy & paste coding dalam kotak bawah ni di ruangan HTML entry
3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Mar & Apr 2016

Terima kasih atas sokongan semua ^__^


Segmen 12 Jam Bloglist #18 Mialiana.com Pencarian bloglist bagi bulan Januari dan Februari 2016 di Mialiana.com bermula pada hari ...

Segmen 12 Jam Bloglist #18 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Januari dan Februari 2016 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Disember 2015, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #18 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

PROMO | GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY Kami selaku penaja untuk segmen GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY dengan berbesar hati ingin menje...

PROMO | GMBM 1ST ANNIVERSARY GIVEAWAY

http://grupmamabloggersmalaysia.blogspot.com/2015/10/gmbm-1st-anniversarry-giveaway.html

PROMO | GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY Kami selaku penaja untuk segmen GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY dengan berbesar hati ingin menjemput semua rakan blogger Malaysia agar join segmen GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY sempena meraikan ulang tahun penubuhan Grup Mama Bloggers Malaysia [ GMBM ] yang genap setahun pada 21 Oktober 2015 ini.

Detail segmen :

~ Mula : 21 Oktober 2015 - 31 Oktober 2015 ~
~ Hadiah : 19 pemenang di cari ~

Jom meriahkan segmen ini bersama kami.
Klik Banner Segmen untuk menyertai.

Selamat Bersegmen


GMBM 1st ANNIVERSARRY GIVEAWAY ini di taja sepenuhnya oleh Kathy, Mamaniza, Sofu, Suria, Sally,  Hani, Eyra, Fuza, Adna, Ayumie, Yong, Zie, Eda, Hana, Yana Yani, Ida, Fiza, Ida Bits & Aida.

Ok...kita lupakan [KISAH RAKYAT MARHAEN] . Keluh kesah kita bukan menteri² pasola amik pedulik pon. Moh ler kita naikkan trafik blog ni...

Segmen Bloglist Blogger Baru 1437H

Segmen Bloglist Blogger Baru 1437H

Ok...kita lupakan [KISAH RAKYAT MARHAEN]. Keluh kesah kita bukan menteri² pasola amik pedulik pon. Moh ler kita naikkan trafik blog nih. Pakar SEO HASRUL HASSAN tengah buat SEGMEN BLOGLIST BARU 1437H. Tarikh akhir segmen ni adalah 16 OCTOBER 2015


2nd segmen for today. Memandangkan HP habis bateri dari pagi tadi. Pastu charger plak tinggal kat umah. Bagus sangat kan. Nak bercerita...

SEGMEN JOM CATWALK BERSAMA PAPAGLAMZ


2nd segmen for today. Memandangkan HP habis bateri dari pagi tadi. Pastu charger plak tinggal kat umah. Bagus sangat kan. Nak bercerita gambar banyak dalam HP. Jadinya...kita join contest blog jer lah. 

Jom bercatwalk dengan PAPAGLAMZ ni. Mana tau dapat review percuma kalau nama naik kan. Bukan senang nak soh orang review blog kita. Klik jer banner tu kalau nak join yerp. Sekian. 



Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur { Click banner di atas untuk sertai } Hadiah : RM50 Cash x 10 pemenang Mula : 3...

Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur





{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang

Mula : 3 Mei 2015 | Tamat :17 Mei 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur

2. Follow blog  : 


3. Like Fanpage :


4. Follow instagram  :
@acik21, @sayidah napisah, @norazilah72



** idea segmen mudah ini dikreditkan pada mialiana.com

Syarat Penyertaan: 1. Follow blog  Maria Firdz 2. Follow  +Maria Firdz  dan like page ni:  3. Buat entry bertajuk  "Segmen...

Segmen Pencarian Bloglist April - Mei 2015


Syarat Penyertaan:

1. Follow blog Maria Firdz
2. Follow +Maria Firdz dan like page ni: 
3. Buat entry bertajuk "Segmen Pencarian Bloglist April - Mei 2015"
4. Copy banner di atas dan backlinkkan ke Entry ini. 
5. Publishkan entry dan tinggalkan URL penyertaan di ruangan komen entry ini sahaja.

Segmen bermula  20 Mac 2015 hingga 30 Mac 2015.

Note: Nak bercerita, tapi ada kerja. Join segmen jer lah. Janji ber update...hehe...



CLICK BANNER TO JOIN! Assalamualaikum semua=) Cik Siti sedang melancarkan segmen bagi mewar-warkan penghijrahan storybyciksiti.blo...

SEGMEN WWW.SITISHARINI.COM

CLICK BANNER TO JOIN!


Assalamualaikum semua=)

Cik Siti sedang melancarkan segmen bagi mewar-warkan penghijrahan storybyciksiti.blogspot.com ke www.sitisharini.com .

Jemput join semua ye. Thanks!! =))
Tarik tamat: 15/03/15


Syarat² nya: 1) Follow blog ini - DAH LAMA FOLLOW 2) Follow instagram tuan tanah kedaung ni * kalau tak nak pun tak pe - TUNGGU TENET...

Segmen Bloglist Februari - Jun by Cik Manis



Syarat² nya:

1) Follow blog ini - DAH LAMA FOLLOW
2) Follow instagram tuan tanah kedaung ni * kalau tak nak pun tak pe - TUNGGU TENET OK
3) Buat entri segmen ni - DONE
4) Tinggalkan link blog di ruang komen - DONE

Apa lagi. Jom memeriahkan segmen Cik Adik Manis ni. Klik jer banner tu yerp ☺☺

Last minute join. Support kawan blog. Sempat lagi kalau uolls nak join. Klik jer banner tu yerp ☺

Segmen Bloglist Januari 2015 by Akif Imtiyaz


Last minute join. Support kawan blog. Sempat lagi kalau uolls nak join. Klik jer banner tu yerp ☺

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Segmen Bloglist Januari 2015 by CN Pencarian bloglist bagi bulan Januari 2015 di  cekguno...

Segmen Bloglist Januari 2015 by CN

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Segmen Bloglist Januari 2015 by CN


Pencarian bloglist bagi bulan Januari 2015 di cekgunorazimah.com bermula pada hari ini, 30 November 2014, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 30 Disember 2014, iaitu tepat jam 11.15 malam. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  • Buat entri bertajuk "Segmen Bloglist Januari 2015 by CN" 
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.   
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.

Seramai 15 orang peserta akan dipilih untuk masuk dalam bloglist CN untuk bulan Januari dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog CN ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 Januari 2015.

Kredit untuk Kak Mialiana

Segmen 12 Jam Bloglist #12 Mialiana.com Pencarian bloglist bagi bulan Januari dan Februari 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ...

Segmen 12 Jam Bloglist #12 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Januari dan Februari 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 24 Disember 2014, iaitu tepat jam 10.30 pagi sehingga 10.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #12 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Entry sebelum balik...hehehe...Jom support segmen dari Diana Rashid ni. Tak susah pon. Cuma uolls nyatakan entry yang uolls rasa terba...

Segmen: Ini Entry terbaik 2014


Entry sebelum balik...hehehe...Jom support segmen dari Diana Rashid ni. Tak susah pon. Cuma uolls nyatakan entry yang uolls rasa terbaik untuk tahun 2014 nih. Dah nak masuk hujung tahun kan. Mesti dah beratus² entry tu. Dan mesti dalam banyak² tu ada entry yang uolls sangat suka. Macam #makbanyakanak ni kan, antara entry yang paling disukai:


Antara entry yang mendapat banyak komen. Dan antara entry yang aku suka baca. Sebab ayat² yang aku tulis tu macam best jer...bersahaja gittew...hahaha...puji tulisan sendiri plak kan. Hover ko. Kalau terlepas pandang, sila lah baca balik. Peringatan buat diri sendiri juga tu.


Antara entry yang agak detail. Khas untuk rujukan parents² yang ada anak naik darjah satu tahun depan dan juga tahun² yang akan datang. 

Banyak lagi yang terbaik. Tapi nasib aku perasan yang Diana nak 2 entry jer. Kalau tak dah berderet dah nih....ekekeke... Apa lagi, jom join. Klik jer banner tu yerp.

Note: Good luck Harimau Malaya. Luaskan kuasamu...aauummmmm...


Assalamualaikum Segmen Pencarian Bloglist November & Disember 2014 29 Oktober 2014 sehingga 30 Oktober 2014 Jom Suppo...

Segmen Pencarian Bloglist November & Disember 2014

Assalamualaikum



29 Oktober 2014 sehingga 30 Oktober 2014


Jom Support Kisahsidairy.com

Jom join segmen HH si pakar SEO nih.

Segmen Bloglist 10 Blog Pilihan HASRULHASSAN.COM


Jom join segmen HH si pakar SEO nih.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...