Baju Muslimah Kanak-kanak

AFB Feeds

Showing posts with label Sardin Homemade. Show all posts
Showing posts with label Sardin Homemade. Show all posts

Amacammmm...Sebijik macam sardin dalam tin kan. Haaaa...selalu kita beli jer kan sardin dalam tin. Kali ni #makbanyakanak nak share res...

Jom Buat SARDIN Sendiri!!!


Amacammmm...Sebijik macam sardin dalam tin kan. Haaaa...selalu kita beli jer kan sardin dalam tin. Kali ni #makbanyakanak nak share resepi dengan uolls semua. Terjumpa masa tengah syiok scroll FB malam tadi. Resepi nya pon nampak simple jer. Semudah ABC bak kata [Puan yang berkongsi resepi] ni. Mekasih bebanyak sebab berkongsi resepi. Meh salin/Save As/Print:


Senang kan. Tak der pressure cooker pon tak per. Tapi ko kena bertabah nak merebus ikan tu selama 6 jam hokay. Diulang...6 JAM. Tabah tak? Kalau tabah, silalah rebus. Kalau tak tabah, boleh beli pressure cooker yerp. Ada yang murah dan ada yang mahal. Pilih jer...hehehe...Aku nyer pressure cooker NOXXA hujung bulan ni dapat lah....yeayyyyy...Main kutu ko nak beli pressure cooker tu.

Ok...Dah dapat resepi kan. Lepas ni kita buat sardin sendiri jerlah. Terjamin kebersihannya. Tak payah beli sardin dalam tin lagi. Kalau uolls dah buat, jangan lupa sharing² yerp. Nak tunggu aku buat, tak tahu lah bila nya. Tapi memang rasa macam nak buat. Satu hari nanti lah kot...hehehe...

Note: Kalau kita pinjam gambar/resepi orang, jangan buat macam gambar itu kita yang punya. Sila kredit kan pada si empunya okay.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...