Baju Muslimah Kanak-kanak

AFB Feeds

Showing posts with label RON95. Show all posts
Showing posts with label RON95. Show all posts

Hilangkan stress anda dengan sketsa bergambar ni yer. Gelak² aku nengok kat FB smalam       Last but not lease ☺   Wha...

RON 95, 20 sen...20sen...


Hilangkan stress anda dengan sketsa bergambar ni yer. Gelak² aku nengok kat FB smalam

 
 
 
Last but not lease ☺
 

What say you? Hadiah kemerdekaan buat rakyat malaysia. Memula harga gas naik. Pastu harga minyak plak naik. Lepas ni? Kita tunggu dan lihat. Bagi aku, 20 sen tu memang kecik. Tapi impaknya pada kita sangatlah besar. Kenapa? Sebabnya ia akan mendorong kepada kenaikan harga barangan yang lain. Ko tengok lah nanti, harga kos pengangkutan akan meningkat. Tambang bas mesti naik kan. Harga makanan juga tak terkecuali. Especially kedai² mamak dan juga kedai makan. Step by step orang kata. 

Tak per, BR1M kan ada. Harga kereta pon dah turun. Untuk orang macam aku memang tak layak nak apply BR1M. Redho jer lah. Untuk harga keta plak. Memang aku tak mampu nak tukar keta baru. Sebab even keta turun harga pon, harga still mahal lagi. Pakai jer lah kereta yang ada ni. 

Apa pon. Aku bersyukur dapat hidup di bumi MALAYSIA yang aman damai ni. Even kenaikan harga barang agak membebankan bagi aku yang bergaji rendah dan hidup di kota yang serba serbi barangnya mahal dan akan naik tiap² tahun. Tu belum masuk bab perbelanjaan untuk sekolah anak². Sekian...

Note: Agak bz lately. Tak sempat nak melawat kawasan. Nanti daku terjah yer kawan². Buat kawan² baru, nantikan kunjungan balas dari ku.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...