AFB Feeds

Showing posts with label Open House Raya. Show all posts
Showing posts with label Open House Raya. Show all posts

Burrpppp...Alhamdulillah. Save duit budget untuk lunch harini sebab dapat makan kat open house ...

Open House Raya 2014 | Makan...makan...makan...


Burrpppp...Alhamdulillah. Save duit budget untuk lunch harini sebab dapat makan kat open house raya @ Persada PLUS. Transport tak yah risau sebab ada bas yang akan datang hantar dan amik. Curlasss ko kan. Yang naik tak sampai 10 orang...hehehe...Sampai² jer tengok orang dah mula beratur amik makanan.


Macam biasa. Kat mana² stall pon suma panjang². Yang aku serbu dulu sudah tentu lah bahagian kambing kan. Dah jatuh cinta ngan daging kambing nih. Memang sedap. Satay pon sedap. Putu Piring ni pon sedap. Ada Young Tau Foo, Lasagna, Roti Jala, Kuey teow goreng dan macam² lagi lah. Oh ya! Sushi King pon ada ko. Tapi aku tekak melayu. Tak boleh diterima dek tekak masa try dulu. Rasa hanyir jer. Tapi agak frust sket lah sebab aku tak pusing habis. Kat belah dalam banyak lagi makanan. 


Tak sah kalau tak bergambar kan. Wefie raya. Muka² kekenyangan. Dah kenapa plak tangan aku macam tu.


Wefie lagi. Peduli hapa. Nampak lain plak muka pompuan yang kat belakang tu. Skang ni ber 'shawl' jer. Bila pakai tudung awning ni nampak lain plak. Muka pon nampak makin mengembang. Seiring dengan badan yang dah stary mengembang sejak dah tak mengepam ni...ppfftttt...Ok...rasa macam nak kena pergi gym ni. Gunakan facilities yang ada kat office nih. Cakap jer lebih aku ni. Ntah iyer buat ntah tidak....muahahaha...Hari² naik tangga dukung anak kira ok lah kan. 

Macam Open House Raya tahun lepas, tahun ni ada juga dapat bergambar dengan Group MD/CEO UEM Group, Dato' Izzaddin Idris. Sesi beramah mesra dari meja ke meja. Tapi gambar kat camera orang lain. Itu jer lah kisah open house harini. Uols tak buat open house ker? Iols nak datang...ekekeke....

Note: Last timbang, jarum penimbang menunjukkan 45kg. Kali  ni kalau timbang agak² dapat nombor ni lagi tak...seram ni.





Izz dan Qhalif Berpandukan pada gambarajah di atas. Anak blogger siapakah ini? #Macamsoalanpe...

Cerita Open House Raya - Open House Dirumah BLOGGER


Izz dan Qhalif

Berpandukan pada gambarajah di atas. Anak blogger siapakah ini? #Macamsoalanperiksaplak Cepat teka...cepat teka...Tapi tak der hadiah lah...hehehe...Ini IZZ anak SUE @ SYAWALSIMSONS.

Dapat jemputan dari my online buddy...BLOG, FB dan IG. Siapa lagi kalau bukan Sue @ Syawalsimpsons. Ibu Izz dan Syawal. Finally...dapat juga bersua muka. Selalu berhubung di alam maya jer. Seronok beborak dengan sue yang peramah. Si syawal agak pemalu sikit. Si izz ni peramah. Memang ada iras Aqilah, anak Ina @ Intan Berlian ☺☺

Me dan sue

Dasar blogger kan. Tak sah kalau tak bergambar. Thanks for inviting Sue. Sorry kalau buat tuan rumah kelam kabut. Jangan tak tau, aku orang terawal yang sampai. Sedap soto. 2 kali tambah tu. Nak tambah lebih² malu plak. Tak padan dengan kecik, tapi kuat makan...hahaha...Pandai husband sue masak. Puding Oreo tu pon sedap. Banyak juga aku bedal.

Disebabkan datang awal. Tak sempat nak bersua muka dengan Nad MamaZN ngan Mrs Fiza...huhuhu...Tak der rezeki nak berjumpa.

Note: Dapat invitation dari Edelman. Event kat MV. Rasa macam nak pergi ☺☺





Open house lagi ko. Ni jumaat last week nyer citer. Memang menternak lemak sungguh wei. Sebelum tu...

Cerita Open House Raya - Menternak Lemak @ Majlis Perbandaran Sepang, Cyberjaya


Open house lagi ko. Ni jumaat last week nyer citer. Memang menternak lemak sungguh wei. Sebelum tu, layan gambar puan tanah kedaung dulu...ahaks...


Bergambar itu harus...hehehe...Gi ngan member office. Dekat jer pon ngan office. Majlis start pukul 2.30 pm. Tapi nak mencari parking tu satu hal lah kan. Terpaksa lah jalan kaki sket. Dengan cuaca yang panas...perghhhhh...Antara makanan yang menggamit tetamu:


Percaya tak? Silalah percaya. Aku makan semua makanan di atas. Kecuali kambing panggang tu amik 2-3 ketul daging jer. Sebab tak berapa nak menepati piawaian tekak. Boleh gitu...hehehe...Tapi yang lain² memang sedap. 

Tapi kan. Sebelum tu aku dah makan. Ada date dengan my online buddy...Blog, FB and IG. Siapa lagi kalau bukan IZAN. Bertukar² barang katakan. Aku bagi Sampul Raya, dia bagi FM hasil kiriman aku. Meh terjah IG aku *motif?? promote jap...hehehe...

Bercakap pasal makan. Memang menernak lemak sungguh jumaat aritu. Masa dating tu dah makan Wantan Mee sup. Pastu makan kat Open House lagi. Kenyang sampai ke petang. Pastu malam membedal nasi pulok. 2 kali tambah ko. Makan bersuap ngan anak² dan suami. Aku lah tukang suapnya kan. Bila masing² dah kenyang, aku tak kenyang lagi. Tu yang tambah. Makan dah macam membela kekdahnya...muahahaha...Tapi aku memang kuat makan. Alhamdulillah...badan maintain comel gitew ☺☺

Note: Jumaat ni ada open house @ 3.00 pm dan pot luck raya @ 11.30 am. Makan...makan...dan makan...phewwww...fengsan...





Ok...Dah habis citer pasal raya. kita citer pasal Open House Raya plak yer. Weekend ni ada 2 jempu...

Cerita Open House Raya - Dapat Bergambar dengan Orang² Penting @ Dato'² >_<


Ok...Dah habis citer pasal raya. kita citer pasal Open House Raya plak yer. Weekend ni ada 2 jemputan open house. Bersiap sedialah untuk menternak lemak.


Semalam ada jemputan Open House. Khas untuk staff² UEM Group. Buat kat Persada PLUS. 1st time jejak kaki kat sana. Sampai² jer dah nampak khemah bersusun². Kalau nak sejuk, bleylah duduk dalam dewan. Tapi ko faham² je lah kan. Bila dah ramai umat manusia kan. Sure dorang dah booking dewan air-cond awal² kan. Duduk luar jer lah.


Ada macam² jenis makanan dan makanan memang sedap². Tapi nak amik makanan punyalah hazab. Beratur panjang tak hingat. Nak amik kambing panggang...perghhhhh...gila panjang nak beratur. Tak sanggup mak noks. Dengan panas lagi kan. Jadinya...tak dapat makan kamping panggang, dapat makan sate kambing pon jadi lah.

 Dengan Dato' Wan Abdullah Wan Ibrahim

Dengan Dato' Izzaddin Idris

Dengan gang office. Sedih sebab Susan last day hari ni. Hampir 9 tahun kerja bersama dari kat Faber Tower lagi...huhuhu...

Part yang paling best skali. Bila dapat berposing dengan dua orang kuat syarikat dan group. Siapa lagi kalau bukan dengan Group MD/CEO UEM Group, Dato' Izzaddin Idris dengan MD/CEO UEMSunrise, Dato' Wan Abdullah Wan Ibrahim. Berdiri sebelah Dato' Izzaddin tu...auwwwwww...vangga jap. Bukan senang nak bergambar dengan orang² penting syarikat ni kan. Dan selebihnya macam baisa lah. Posing ngan gang office. Posing itu kan harus. Nak letak dalam blog katakan...hehehe...

Artis jemputan plak Nabil, Mila dan Angah Raja Lawak. Tak sempat nak bergambar dengan dorang pon. Overall semua ok. 

Note: Kejap jer nak jumaat kan.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shoplinks