AFB Feeds

Showing posts with label Online Shopping. Show all posts
Showing posts with label Online Shopping. Show all posts

Orang kata, kalau nak beli barang² murah atau secara borong, Negara China lah tempatnya. Tapi tu la...

Nak Membeli Belah Dengan Harga Murah? Jom Shopping Di ezbuy.my

Orang kata, kalau nak beli barang² murah atau secara borong, Negara China lah tempatnya. Tapi tu lah… Tak kan nak pergi China semata² nak beli barang² yang murah tu kan. Tak kan tak der alternative lain selain dari nak kena pergi China… hurmmmm… Jangan risau. Seiring dengan teknologi zaman sekarang yang serba canggih ni. Kau boleh shopping barangan yang murah² dari China hanya dihujung jari saja. Janji ada computer atau telefon pintar, ada internet dan akaun bank kau ada duit lah. Kalau takder tiga benda ni macam mana nak shopping kan


Pernah dengar ezbuy tak? Ezbuy adalah sebuah pembekal professional yang memberi perkhidmatan membeli belah dalam talian. Ditubuhkan pada tahun 2010 lagi dan menjadi platform membeli-belah di luar negara yang pertama dan terbesar di Singapura. Sehingga hari ini, ezbuy menyediakan perkhidmatan membeli-belah dari China, Taiwan, Amerika Syarikat, Singapura, Malaysia, Australia, Thailand dan akan memperluaskan lagi perkhidmatan kepada lebih banyak negara.

Pelbagai pilihan produk yang ditawarkan di ezbuy. Memang rambang mata kau nak memilih. Senang ker nak order barang dengan ezbuy ni? Kan barang dari luar Negara? Haaaa… Untuk kaki² shopping yang suka membeli dan memborong barang dari China, boleh lah membeli belah dengan ezbuy. Tak susah sebenarnya. Ikut jer steps ni:

Step 1


Register dulu account dengan ezbuy kat [SINI] bagi yang belum mendaftar lagi. Kalau dah ada terus LOG IN jer.

Step 2

Pilih CATEGORY. Ada macam² category kat ezbuy ni. 

Step 3

Dah pilih category sila lah select barang apa yang nak dibeli. Kalau jadi mak orang ni cenggini lah. Barang anak jadi keutamaan. Make sure size suma betul Pastu ADD TO CART.

Step 4

Dah habis cuci mata dan pilih² barang, korang gi kat Shopping Cart bahagian atas belah kanan tu. Check balik barang² yang dibeli betul ker tak warna dan saiznya dan klik CHECK OUT.

Step 5


Lepas dah Check Out nanti akan kluar box macam ni. Untuk pendaftaran baru, korang akan dapat 15% discount. Untuk USE CREDIT AND COUPON CODE, ada special code untuk pembaca blog SUPERMOM WITH SUPERKIDS. Korang masukkan code ni ezfriend15 untuk dapatkan 15% discount daripada kos penghantaran. Lepas tu terus klik CHECK OUT.

Step 6


 Tapi sebelum tu korang kena isi detail untuk shipping dan klik NEXT. Nanti akan keluar box macam nih dan klik TOP UP NEXT.

Step 7


Dah... Silalah bayar. Terpulang nak pakai apa sebab ada pilihan sama ada nak pakai E-Banking, Manual Internet Banking, Credit Card atau ATM Transfer. Nanti akan dapat notification pembayaran melalui telephone. Kalau bil pulak pihak ezbuy akan hantar email. 


Ok... Ni ada lagi satu good news. Kalau korang nak menjimatkan kos penghantaran, boleh klik kat bahagian PRIME ni. Kat bahagian ni ada banyak barang² terpilih yang kos penghantarannya cuma RM8.80 saja. Bukan itu jer tau, Penghantaran untuk barangan PRIME ni tak mengira saiz bungkusan, berat dan kuantiti. Memang tak der had barang lah. Berat, ringan, banyak atau sikit tetap RM8.80... Wowww... Best nih. Pergi survey barang² kat PRIME sekarang untuk penjimatan kos penghantaran.

Apa tunggu lagi. Jom shopping di ezbuy. Boleh layari https://ezbuy.my/ dan dapatkan voucher RM15.00 untuk pendaftaran baru dengan mendaftar di http://bit.ly/2bOn1Ua 




Paling nyiampah kalau nak shopping online dapat peniaga yang macam ni. Suma nak kena PM/WhatsAp...

Harga?? PM/WA please | Annoying sangat!!!


Paling nyiampah kalau nak shopping online dapat peniaga yang macam ni. Suma nak kena PM/WhatsApp. Susah sangat ker nak letak harga terus? Letak harga siap² kan senang. Berkenan terus PM nak beli. Bukan kita ada masa nak compare harga pon. Tak der masa wei nak cari seller mana yang jual lagi murah. Kalau dah berkenan tu memang rasa terus nak beli. Tapi bila soh PM/WhatsApp bagai...hurmmmm...hilang mood terus.

Tapi tu lah...mungkin seller² ni ada alasan yang tersendiri yang kita tak tau kan. Mungkin ada sebab kenapa dorang tak tayangkan harga. Bersangka baik jer lah. Kalau malas nak PM/WhatsApp, cari lah seller lain yang dah terang² letak harga. 

Erkkkk...dah tak tau nak tulis apa. Cuti lama sangat macam ni lah. Tapi office still sunyi sepi sebab masih ramai yang coti. Tapk cuti tapi MC pon iyer gak...ahakssssss...

Note: Seronok betul pagi ni. Sebab jalan clear. 


Alhamdulillah...rezeki blogging untuk entry [INI] . Voucher dapat dah lama. Tapi tak tau nak be...

Thank You ZALORA


Alhamdulillah...rezeki blogging untuk entry [INI]. Voucher dapat dah lama. Tapi tak tau nak beli apa. Asal bukak website Zalora, rambang mata haku nak memilih sebab banyak sangat barang yang best². Jadinya...sebelum voucher tamat tempoh, baik kita redeem cepat². Hari senin pilih² barang. Hari selasa dah dapat barang yang dipesan....perrghhhhh...service Zalora memang terbaik. 

Beli apa? Alaaaa...uols tak bagi tau pon iols dah bley agak isi hati uols mesti nak tau beli apa kan...muahahaha...Beli ni ha:


Nak beli baju, takut salah size. Sebab size dah mengembang bagai di pam². Tunggu next year baru mengecut balik badan nih. Memandangkan wallet pon dah uzur dan kasut pon dah nak haus tapaknya. Biasalah....jenis pakai barang pakai sampai lenjan. Dah tak nampak rupa baru beli baru. Gittew konsepnya. Maka 2 barang ni lah jadi pilihan selepas di tapis² ikut budget voucher yang diberi,

Last but not least...mekasih Zalora sebab menjimatkan duit iols yang tak perlu keluar sesen pon untuk beli barang. Kalau ada nak buat review jangan lupa blog SuperMOM With SuperKIDS yerp...hehehe...macam Zalora baca blog haku.

Note: Semalam tengok preview screening Alvin and The Chipmunks. Tunggu entry yerp  Memang best dan pecah panggung sebab kelakar ☺


Wanita dan tudung...Tudung dan wanita memang sinonim kan. Antara mahkota wanita yang harus dipeliha...

Tudung2u | Diskaun Buat ANDA SEMUA

Wanita dan tudung...Tudung dan wanita memang sinonim kan. Antara mahkota wanita yang harus dipelihara dari pandangan lelaki selain dari suami sendiri...cewahhhh...Bukan tu jer, koleksi tudung itu harus even kekadang beli jer, tapi tak pakai. Sebab dah banyak sangat beli tudung sampai terlupa yang dah beli tu pon tak pakai lagi. Koleksi katanya...muahahaha...


Pernah dengar pasal [Tudung2u] tak? Tak pernah? Sama lah kita. Aku pon 1st time jugak dengar nih. Nak tau tak, Tudung2u merupakan tudung online shop yang terbesar di Malaysia dengan fesyen tudung terkini dan terbaru. Mereka memilih pengedar tudung yang berkualiti. 99.1% dari pelanggan mereka berpuas hati dengan kualiti dan harga tudung yang dijual di Tudung2u. Ada macam² jenis tudung dengan pilihan sebanya 2,200 jenis...perghhhh...Banyak tu. Mau rambang mata nak memilih kan. Meh kita tengok antara koleksi dari Tudung2u nih.


Ada [Tudung Bawal], [Shawl Labuh], [Tudung Instant], [Shawl Halfmoon], [Shawl Standard] dan juga [Tudung Segi Empat]. Ko pilih jer nak yang mana. Semua tu dah letak link. Klik jer ok. Meh tengok nih.

Halfmoon Shawl

Tudung Instant

Cantik² kan. Aku pon berkenan gak. Harga pon murah dan berpatutan. Itu yang penting kan. 


Yang ni plak anak tudung. Pon ada jual di Tudung2u jugak. Macam² pattern dan kaler. Pilih jer. 


Jangan tak tau, selain tudung, ada juga dijual [Accessories]. Antaranya Kerongsang, Gelang Tangan dan juga Rantai. Menarik kan. Pada yang suka aksesori, silalah terjah Tudung2u yerp. Harga memang menarik, tertarik dan terbaik. 

Ni nak tambah lagi tarikan uolls. Khas buat PEMBACA² dan juga FOLLOWERS² blog #makbanyakanak @ Supermom With Superkids, uolls akan diberi BOUCER DISKAUN 10% untuk shopping online di [Tudung2u]. Gunakan kod boucer ini:

ACN2015

Dan sah digunakan sehingga 7 FEBRUARY 2015.

Note: Sempat lagi kalau nak tunggu gaji hujung bulan ni kan ☺ 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shoplinks