Baju Muslimah Kanak-kanak
Showing posts with label Neutrogena. Show all posts
Showing posts with label Neutrogena. Show all posts

Neutrogena® Deep Clean Menjadikan Kulit Lebih Sihat Dan Cantik  Memiliki masalah kulit pada wajah merupakan antara perkara yang sering di...

Neutrogena® Deep Clean Menjadikan Kulit Lebih Sihat Dan Cantik

Neutrogena® Deep Clean Menjadikan Kulit Lebih Sihat Dan Cantik 

Memiliki masalah kulit pada wajah merupakan antara perkara yang sering dihadapi oleh para wanita seperti kulit berjerawat, kulit berminyak. tona tak sekata, jeragat dan lain-lain lagi. Faktor ini menyebabkan mereka yang mempunyai masalah kulit hilang keyakinan diri dan rasa malu untuk berhadapan dengan orang sekeliling. Iyerlah… bila kulit tak berapa nak cantik kan. Mula lah ada mata-mata yang memandang sinis.

Alhamdulillah… Aku tidak mempunyai masalah kulit wajah yang teruk kalau nak dibandingkan dengan orang lain. Tipulah kalau aku cakap kulit aku bersih. Masalah kulit berminyak ada masa datang menyerang juga. Jerawat apatah lagi. Lebih-lebih lagi bila usia dah makin meningkat ni. Jeragat dah mula nak menyerang. Scary hokay. Tapi masih dalam kawalan lah. Jadinya… baik kita bersiap sedia dengan menjaga kesihatan kulit wajah kita… haaa gittewww…

Bagi mereka yang menghadapi masalah kulit pada wajah, pemilihan product penjagaan wajah yang tidak bersesuaian juga antara factor penyumbang kulit makin teruk. Kalau tak nak kulit bertambah teruk, kena lah cari product penjagaan kulit yang memfokuskan kepada penyelesaian kesihatan kulit bermula daripada permbersih muka, serum pelembap, masker serta losyen perlindngan matahari. Seperti product Neutrogena®.


Kenapa Neutrogena®? Sebab baru-baru ni aku diberi peluang untuk mencuba sendiri product Happy Skin 24/7 kit dari Neutrogena®. Yang bestnya, Happy Skin 24/7 kit dari Neutrogena® yang diberi untuk dicuba ini mengikut kesesuaiaan kulit aku tau. Antaranya Deep Clean Cleansing Oil to Foam, Deep Clean Foaming Cleanser dan juga Deep Clean Blackhead Eliminating Scrub. Apa fungsi nya? Ok… Aku terangkan satu persatu.

DEEP CLEAN CLEANSING OIL TO FOAM


  • Untuk kulit normal / kombinasi - Dengan ekstrak Rosemary yang kaya dengan Nutrisi dan Antioksidan
  • Proses Dual-transformasi (mengubah dari minyak gel kepada krim lembut berbuih). Menjadikan kulit lembut, mudah dicuci dan membantu kulit berasa bersih dan sihat
  • Minyak-gel yang mengandungi ekstrak daun Oleifera secara perlahan-lahan membuang semua 

DEEP CLEAN FOAMING CLEANSER


  • Pembersih muka yang menyegarkan. Teliti dalam Menghilangkan kotoran, minyak dan sel-sel kulit mati di samping memberikan kawalan minyak yang berpanjangan untuk meningkatkan rupa dan rasa kulit.
  • Formula ini terbukti secara klinikal. Buih berkrim yang membuang kekotoran kulit yang boleh terkumpul di dalam liang seperti minyak berlebihan, kotoran dan make-up.
  • Formula kawalan minyak membantu mengurangkan permukaan minyak yang sama mengekalkan keseimbangan dan kelembapan semula jadi kulit untuk mengekalkan kulit yang jelas, segar dan sihat.
    • Bebas Minyak
    • Diuji Dermatologi
    • Non-comedogenic

DEEP CLEAN BLACKHEAD ELIMINATING SCRUB


  • Membantu untuk menghapuskan bintik hitam dengan berkesan dari yang pertama digunakan dan menghalang bintik hitam datang kembali, untuk kulit yang jelas & sihat!
  • Microbeads yang boleh berkesan, tetapi terkelupas kulit dengan perlahan-lahan
  • "Fighting Complex Blackhead", menembusi jauh ke dalam liang-liang untuk membubarkan minyak yang berlebihan untuk membantu menghapuskan bintik hitam degil. Menghalang pembentukan baru daripada terbentuk dengan penggunaan berterusan.
  • Bahan-bahan semulajadi yang terbukti keberkesanan kawalan minyak. Jelas membantu dan memperbaiki liang.
    • Diuji Dermatologi
    • Oil free Hypoallergenic.
    • Non-comedogenic

Best ker pakai Neutrogena® ni? Apa hasilnya? Mana yang paling best? Tu dia. Soalan cliché yang orang akan tanya kan. Ok… Overall memang best product Neutrogena® ni sebab product Neutrogena® adalah product yang berkualiti tinggi dan terbukti secara saintifik untuk memberikan hasil yang berkesan pada penggunanya.

Aku suka ketiga-tiga product yang terdapat dalam Happy Skin 24/7 kit dari Neutrogena® ni sebab aku dah cuba ketiga-tiganya. Untuk Deep Clean Cleansing Oil to Foam, baunya memang wangi sangat. Hanya tuangkan sedikit saja ditangan… dah berbuih. Sesuai untuk cucian muka dan juga untuk hilangkan kesan solekan. Untuk kaki-kaki make-up, korang boleh cuba nih. Memang best. Deep Clean Foaming Cleanser pulak, pon wangi jugak. Sesuai untuk kulit aku yang ada masanya berminyak jugak ni. Rasa bersih kulit muka lepas pakai.


Dan yang paling aku suka… Deep Clean Blackhead Eliminating Scrub. Tersangatlah best bila pakai. Selalunya kalau scrub lain dia punya texture kasar-kasar kan. Tapi Deep Clean Blackhead Eliminating Scrub dari Neutrogena® tak kasar. Halus dan lembut jer texture nya. Bila kau gosok kat muka pon rasa best sebab kehalusan dan kelembutan texture nya tu. Lepas dah cuci lagi lah tersangat best. Sebab kulit kau rasa halus dan bersih… Halus selembut kulit bayi gittew. Kulit muka pon rasa lembap.

Kalau korang nak kulit muka licin dan tak kasar macam jalan tar tu… ekekeke… Boleh lah try Deep Clean Blackhead Eliminating Scrub dari Neutrogena® ni. Bukan setakat menghaluskan kulit dan mengawal muka yang berminyak macam aku ni. Boleh juga menghapuskan bintik-bintik hitam @ Blackhead degil pada wajah. Packaging pon menarik dan senang dibawa kemana-mana. 

Kalau nak tahu lebih lanjut tentang product Neutrogena®, boleh layari Facebook [Neutrogena Malaysia] dan Instagram [@neutrogenamy]


Worldwide premium skincare brand NEUTROGENA® has recently announced Academy Award-winning actress, activist for women’s cancer research and...

Global Brand Ambassador for NEUTROGENA® | Welcome Nicole Kidman

Worldwide premium skincare brand NEUTROGENA® has recently announced Academy Award-winning actress, activist for women’s cancer research and Goodwill Ambassador of UN Women, Nicole Kidman as its latest Global Brand Ambassador.


According to Cory Price, General Manager of NEUTROGENA® at Johnson & Johnson US, “Nicole embodies the true spirit of the women that we are committed to everyday. Their passion, strength and focus are what makes NEUTROGENA® women so special. Nicole will help us encourage women to embrace their beauty through the lens of skin health and empower women to see what’s possible with NEUTROGENA®”.

In Malaysia, NEUTROGENA® is known for its wide array of skin health-focused products starting from cleansers, hydration serum and masks to sun protection lotions.

“We are pleased that a Hollywood big name like Nicole Kidman has become our global brand ambassador. Besides keeping the NEUTROGENA® brand top of mind when it comes to beauty, Nicole will serve as an aspiration for our local consumers who appreciate healthy and beautiful skin,” said Raghu Krishnan, Country Director, Consumer, Johnson & Johnson Malaysia.

Nicole Kidman, Australian actress and NEUTROGENA® Ambassador, comments: “The world works in mysterious ways! As you probably know, I grew up in Australia where sun protection is everything – from the time I was a little girl, my mum taught me to protect my skin from the sun. So looking after the health of my skin is something I’ve grown up understanding. But as times passes, I’ve realised that, sun protection has become just part of the story…I’ve learned that your skin needs a lot of attention and support, just like the rest of your body in order to keep it its healthiest.”

“So when I had the opportunity to partner with NEUTROGENA®, a brand that has skin health at the core of who they are, it was like the stars were aligning for me.”

“Right now I can honestly say I am loving life more than ever, so my overall health, including the health of my skin is a top priority. Look, the reality is, we all know choosing the right anti-ageing product is trial and error, hit or miss, some things work and some don’t. But at this point in my life I am looking for something that simply works, that’s why I am really excited to join this passionate and dedicated team. I am also extremely proud to be joining a strong and inspiring group of NEUTROGENA® women who are already a part of the family.”

In January of 2006, Kidman was named, and continues to serve, as Goodwill Ambassador of UN Women, the United Nations Development Fund for Women, whose goals are to foster women’s empowerment and gender equality, to raise awareness of the infringement on women’s human rights around the world and to end violence against women.

She is also an activist in supporting research of women’s cancer. Along with her husband, Keith Urban, she helped raise nearly half a million dollars for the Women’s Cancer Program, a world-renowned centre for research into the causes, treatment, prevention, and eventual cure of women’s cancer.

Presently, Kidman can be seen on the big screen in The Weinstein Company’s Lion for which she has received Critics’ Choice, Golden Globe, SAG Awards and Academy Award nominations. She will next be seen in the upcoming films How to Talk to Girls at Parties and The Beguiled and The Killing of a Sacred Deer.  On the small screen, Kidman returns to television this month in the limited series Big Little Lies for HBO as well as the second season of Top of The Lake (SundanceTV/BBC Two).

Kidman joins NEUTROGENA® Brand Ambassadors Rachael Taylor, Jennifer Garner, Kerry Washington, Julie Bowen, Kristen Bell, Eiza Gonzalez, Sandra Echeverria, Hayden Panettiere and Olivia Holt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...