Baju Muslimah Kanak-kanak
Showing posts with label Nasi Arab Al-bayt. Show all posts
Showing posts with label Nasi Arab Al-bayt. Show all posts

Pinggan ku yang klasik ☺ Project hujung minggu. Apa lagi kalau bukan masak memasak. Project kali ni kita buat Nasi Arab uols. Percuba...

Nasi Mandy Ayam | Nasi Arabku Menjadi!!!

Pinggan ku yang klasik ☺

Project hujung minggu. Apa lagi kalau bukan masak memasak. Project kali ni kita buat Nasi Arab uols. Percubaan membuat nasi arab buat pertama kali menjadi. Tak percaya? Cer tengok gambar...kan bukti tu...ekekeke...Silalah percaya sebab aku pakai rempah nasi arab yang dah siap tu. Tinggal masak dan nak perap jewr. #makbanyakanak memang suka benda² simple macam ni khenn.


Tak payah susah² cari bahan. Semua ada dalam tu.. Macam dalam gambar ni. Rempah untuk perap suma ada. Cuma daging kambing ngan ayam jewr lah tak der dalam tu. Melampau lah wei. Gi lah cari sendiri...ahaks...Instruction suma ada. Memang senang bangat lah. Bau masa memasak tu sangatlah sedap menusuk hidung. Bila dah masak lagi lah sedap rasanya. Memang thorrrbaikkk lah. Makan nasi jewr pon dah sodap.

Tapi kan. Kebetulan masa masak ni tomato puree dan cili hijau nan hado. Kita masak pakai apa yang ada jer lah. Cili hijau tu aku ganti ngan cili padi...haha...Tak effect pon rasanya. Pastu kan, aku tak masuk oven pon. Nak cepat punya pasal, kita bakar atas pemanggang yang ajaib tu. Pon boleh juga. 

Ok...kalau uols nak tau, iols pakai pes nasi arab segera dari jenama AL-BAYT. Sekotak ni untuk 4-5 orang makan. Ada perisa Ayam dan Kambing. Harga RM15.00 + RM7.00 (postage). Kalau beli 2 kotak RM9.00 (postage) dan 3-4 kotak RM14.00 untuk kos postage. Kalau berminat, SMS/WhatsApp 018-2910156 (Fiza).

Note: Memandangkan kos sara hidup makin tinggi. Kita kena pandai cari ruang dan peluang untuk buat side income ☺




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...