Baju Muslimah Kanak-kanak
Showing posts with label Milk Booster. Show all posts
Showing posts with label Milk Booster. Show all posts

Moeder | Susu Untuk Ibu Hamil Dan Menyusu . Susu merupakan antara keperluan terpenting bagi ibu yang hamil atau pon yang sedang menyusukan ...

Moeder | Susu Untuk Ibu Hamil Dan Menyusu

Moeder | Susu Untuk Ibu Hamil Dan Menyusu. Susu merupakan antara keperluan terpenting bagi ibu yang hamil atau pon yang sedang menyusukan anak kerana terdapat kalsium dalam segelas susu. Bagi ibu yang sedang hamil, kalsiun sangat diperlukan untuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat serta membentuk otot dan saraf agar berfungsi sempurna. Manakala untuk ibu yang sedang menysusu, anak juga memerlukan kalsium yang cukup dari Air Susu Ibu untuk perkembangan tulang. Sebab tu ibu menyusu memerlukan kalsium dengan jumlah yang cukup kerana ibu menyusu kehilangan kalsium setiap hari kerana menyusukan anak. 


Kalau korang yang tengah hamil atau sedang menyusukan anak masih tercari susu yang sesuai, apa kata korang cuba susu MOEDER Genius Pregnancy Fomula. Moeder adalah makanan tambahan untuk meningkatkan pengeluaran susu badan untuk ibu yang menyusukan anak serta meningkatkan system imun badan untuk ibu yang sedang hamil.

Kandungan Dalam MOEDER



Moeder dirumus kahs dari pelbagai bahan-bahan sunnah dan bahan-bahan herba semulajadi yang tiadak mengandungi bahan kimia. Antaranya SUSU KAMBING, EKSTRAK TOMATO, HABBATUSSAUDA, MADU, EKSTRAK ANGGUR, LUTEIN, BIRD NEST, SEAWEED, BUAH TIN, KURMA, GAM ARAB/MANNA, BILBERRY, ALOE VERA, LOBAK MERAH, BROKOLI, OMEGA 3, BETIK, STEVIA, VANILLA dan NON DAIRY CREAMER. Banyak hokay bahan-bahannya, 


Khasiat MOEDER Untuk Ibu Hamil


➔ Menguatkan kandungan bagi ibu hamil
➔ Memberi lebih tenaga ketika proses bersalin
➔ Mencegah sakit pinggang dan tulang belakang ketika hamil
➔ Meningkatkan daya tubuh, stamina serta tenaga sepanjang hamil
➔ Mencantikkan Kulit


Khasiat MOEDER Untuk Ibu Menyusu


➔ Memberi tenaga untuk ibu terutama ketika berpuasa
➔ Membanyak dan memekatkan produksi susu
➔ Membantu menghilangkan selulit kesan kehamillan
➔ Membantu merawat luka dalamam ketika bersalin
➔ Mencegah kegemukan, mencerah dan melembabkan kulit


Testimoni pengguna MOEDER



Rasa MOEDER dan PACKAGING


Kalau korang rasa susu Moeder ni, korang tak percaya yang ia nya ada campuran susu kambing sebab rasanya yang tak ada rasa hamis kambing. Kalau korang pernah minum susu kambing, mesti tau macam mana rasanya kan. Tapi susu Moeder ni sedap dengan ada perasa vanilla. Packaging macam ni aku suka sebab kau hanya perlu koyak sachet lepas tu trus tuang dalam cawan. Tak payah nak cedok-cedok susu lagi dah. Bekas tu boleh terus pakai buat isi duit... hehehe... 

Cara Pengambilan


Tak susah pon. 1 sachet tu bancuh dengan air suam 150ml untuk pagi sebelum/semasa sarapan pagi dan malam sebelum tidur. 1 Jar Moeder ni bersamaan dengan 600g (20g x 30 sachet) dan boleh bertahan sebulan lebih. Kira berbaloi dan jimat jugak nih.


Macam biasa, kalau kita minum apa-apa supplement sekali pon, result adalah berbeza untuk setiap individu. Ada yang serasi dan ada yang tak. Ada yang nampak kesan serta merta dan ada yang amik masa. Yang penting, banyakkan minum air masak juga yerp. 

Kalau nak tahu maklumat lanjut mengenai produk atau nak buat pembelian, boleh layari:


Website


FB Page


Instagram 


Alamat

Millennial Gen Sdn Bhd (1167089-D)
11G, Jalan Keluli AL7/AL,
Pusat Perniagaan Bukit Raja,
Section 7, 40000 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan
Tel: +603 3358 5344 | HP: +6010-4042769






Memiliki susu badan yang banyak atau meriah merupakan impian bagi setiap ibu menyusu. Kerana makanan terbaik bagi anak adalah dari susu ibu...

Susu Bernutrisi Buat Ibu Hamil dan Menyusu Bersama MOMMA® Pregolact™

Memiliki susu badan yang banyak atau meriah merupakan impian bagi setiap ibu menyusu. Kerana makanan terbaik bagi anak adalah dari susu ibunya sendiri sehingga anak berusia 2 tahun. Tapi ada ibu menyusu yang terkandas ditengah jalan dalam menyempurnakan misi penyusuan selama 2 tahun disebabkan masalah kurang susu. Antara punca susu ibu makin berkurang mungkin disebabkan stress, kurang mengepam terutama bagi ibu yang sudah mula bekerja atau mungkin sebab kurangnya pengambilan makanan yang berkhasiat. Begitu juga dengan ibu hamil. Yang sentiasa ingin kekal sihat dan cergas walaupon sedang hamil. Macam mana nak dapatkan susu yang banyak atau nak kekal sihat bertenaga walaupon sedang hamil? Atau sedang mencari milk booster dan susu untuk ibu hamil? MOMMA® Pregolact™ ada jawapannya.

'Heroes are not made, They are Breastfeed'. Yess... I've already Breastfeed my hero for 12 months.

Kenapa MOMMA® Pregolact™ Bagus Buat Ibu Hamil dan Menyusu

Kerana MOMMA® Pregolact™ merupakan susu bernutrisi yang diformulasi dengan activ-4 Plus khas untuk milk booster dan susu untuk ibu hamil dalam membantu ibu hamil dan menyusu kekal Sihat, Cergas dan Membekalkan Nutrisi lengkap buat anak dalam kandungan dan anak yang sedang menyusu. MOMMA® Pregolact™ juga dapat meningkatkan kuantiti susu dan menjadikan susu badan lebih pekat. Wahhhh... Menarik sangat kan.

Sumber: [SINI]

Kalau korang masih mencari milk booster dan sedang mencari susu untuk ibu hamil yang sesuai, boleh lah cuba MOMMA® Pregolact™ ni sebab ianya diformulasi dari 12 bahan campuran semulajadi antaranya Zaitun, Kismis, Delima, Susu Kambing, Kurma, Omega 3, Buah Tin, Safron, Habatus Sauda, Madu dan Inulin (Prebiotic). Yang bestnya kan, kandungan MOMMA® Pregolact™ tiada gula dan krimer.

Antara Khasiat dan Aspek Yang Ada Pada MOMMA® Pregolact™

Cantik

  • Merawat masalah kulit kepala gatal atau rambut gugur
  • Kulit ibu dan bayi jadi cantik dan halus
  • Mengurangkan masalah kulit kering atau eczema

Sihat

  • Menaikkan HB
  • Mengelakkan sakit pinggang dan kejang kaki
  • Merawat stress
  • Mengurangkan risiko demam kuning
  • Meningkatkan imunisasi badan

Bertenaga

  • Mengurangkan alahan (morming sickness)
  • Menghilangkan rasa letih, lesu dan penat
  • Memberitenaga ekspres buat ibu yang sering kepenatan

Bijak

  • Meningkatkan perkembangan otak
  • Menjadikan anak cerdas dan bijak kerana mengandungi EPA dan DHA

Milk booster

  • Malancarkan saluran susu
  • Meningkatkan pengeluaran susu bagi ibu yang mempunyai masalah kurang susu
  • Memekatkan susu ibu

Kesan Selepas Mengambil MOMMA® Pregolact™


Ini berdasarkan pengalaman aku sendiri pula yer. Selepas amalkan MOMMA® Pregolact™ selama 7 hari, aku rasa susu memang pekat. Breast pulak rasa penuh dan berat. Pengeluaran susu pon lancar dan perut rasa kenyang. Tapi kena ingat, keserasian sesuatu produk bergantung pada individu itu sendiri. Yang penting jangan lupa minum air masak 3 liter sehari yerp.

Breakfast setiap pagi. 4 skoop MOMMA® Pregolact™ bersama 150ml air suam. Kacau dan sedia untuk diminum!
Tips: 3 hari pertama minum 1x sehari sahaja. Tingkatkan kepada 2x sehari sekiranya perlu

Korang boleh cuba sendiri MOMMA® Pregolact™ sebab ianya menjadikan ibu dan anak Cantik, Sihat, Bijak, Baik Untuk TenagaDapat Meningkatkan Kuantiti Susu dan dapat Memekatkan Susu. Didatangkan dengan 2 perisa iaitu Coklat dan Vanila. Dan pilihan aku adalah coklat. Rasanya memang tersangat sedap. Memandangkan MOMMA® Pregolact™ ada campuran susu kambing, ianya tak hamis tau. Oh! Ya.. MOMMA® Pregolact™ mempunyai sijil halal yang diiktiraf oleh JAKIM dan telah mendapat kelulusan dari KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia. Minum tanpa was-was gittew.

Testimoni dari budak kuat menyusu yang ibunya mengambil MOMMA® Pregolact™... hehehe... 

Ini pulak antara testimoni-testimoni dari pengguna yang berpuas hati dengan MOMMA® Pregolact™

MOMMA® Pregolact™: Milk booster dan susu untuk ibu hamil. Ibu yang minum MOMMA® Pregolact™, baby pulak yang rasa kenyang dan tak meragam ☺ 

MOMMA® Pregolact™: Milk booster dan susu untuk ibu hamil. Kepuasan seorang ibu bila susu dah makin banyak ☺

MOMMA® Pregolact™: Milk booster dan susu untuk ibu hamil. Susu bertambah dan jadi pekat dengan segelas MOMMA® Pregolact™

MOMMA® Pregolact™: Milk booster dan susu untuk ibu hamil. Kuantiti susu meningkat dari 2 oz naik kepada 4 oz.. wow... 

MOMMA® Pregolact™: Milk booster dan susu untuk ibu hamil. Ini aku tak nafikan. Kalau period, susu memang agak drop. Tapi dengan segelas MOMMA® Pregolact™, susu banyak walaupon period. 

Amacam... Rasa menarik tak baca testimoni-testimoni ni? Masih tak puas hati lagi sebab sikit sangat testimoni nya? Ok... Korang boleh terjah link [DISINI] sebab ada banyak testimoni-testinomi lain dari mereka yang dah mencuba produk MOMMA® Pregolact™. Rata-rata ibu hamil dan menyusu memberi feedback yang sangat positive dan sangat berpuas hati dengan hasil yang mereka dapat selepas mengambil MOMMA® Pregolact™. Memang MOMMA® Pregolact™ sangat sesuai untuk milk booster dan susu untuk ibu hamil.

Harga: RM155.00 ( 30x minum / 1 bulan)
Perisa: Coklat / Vanilla Bliss

Last but not least. Bukan mudah nak menyempurnakan misi penyusuan susu ibu selama 2 tahun penuh, Semangat dan keazaman yang tinggi perlu ada pada ibu-ibu kalau ingin berikan makanan terbaik untuk anak iaitu SUSU IBU. Semoga misi kita berjaya. 

Kalau korang nak tahu maklumat lanjut mengenai produk milk booster dan susu untuk ibu hamil MOMMA® Pregolact™, korang boleh layari Website dan Facebook MOMMA® Pregolact™: 

Website


Facebook


Instagram


Atau terus ke kedai beralamat: 

MOMMA® Industries Sdn Bhd
No 6-25-3, Tingkat 2, 
Jalan Medan Pusat Bandar 8A, 
Bangi Sentral, 43650 Bandar Baru Bangi, 
Selangor Darul Ehsan







Nak menyusukan anak hingga 2 tahun bukan suatu yang mudah yer. Ni berdasarkan pada pengalaman diri sendiri. Hasil merudum, stok susu yang i...

Produk Review | Umil Mother's Care Milk Booster

Nak menyusukan anak hingga 2 tahun bukan suatu yang mudah yer. Ni berdasarkan pada pengalaman diri sendiri. Hasil merudum, stok susu yang ibarat harini perah pakai untuk esok dan dengan letihnya nak mengepam sebab nak kena bangun malam.

Tapi demi nak bagi susu terbaik untuk anak, semua masalah yang datang bukan halangan sebab susu ibu banyak khasiat dan manfaat. Antaranya... Meningkatkan kecerdasan, Menambahkan kekebalan tubuh bayi, Lebih terjamin mutunya, Mencegah infeksi usus dan Membuat ibu lebih sihat.

Ada ibu2 yang rasa give up bila susu mula merudum. Tak terkecuali juga bila ada yang kata susu meriah ni sebab rezeki si ibu. Tapi kalau tak usaha macam mana nak banyakkan susu pon tak guna juga kan. Skang ni plak ada macam2 produk yang boleh menambahkan susu ibu. Haaaaa...ni saya nak share satu produk baik punya untuk ibu2 menyusu diluar sana.



HARGA: RM80.00 (1 KOTAK)
BERAT: 600 GRAM/POWDER, PERASA COKLAT

Produk UMIL MOTHER'S CARE MILK BOOSTER. Khas untuk ibu hamil dan menyusu. Bukan tu jer tau. Untuk kesihatan ibu dan bayi juga. Teruja tak. Ni nak tambah keterujaan anda dengan khasiat UMIL MILK BOOSTER plak.

Khasiat untuk Ibu Hamil dan Menyusu

- Membantu pengeluaran susu ibu yang banyak
- Memberi rasa kenyang berpanjangan dan bertenaga sepanjang hari
- Membantu mengekalkan zat besi dan mineral yang secukupnya untuk ibu dan bayi
- Membantu kesihatan perut dan kolon
- Membantu mengurangkan kadar kolestrol
- Membantu mengekalkan kalsium dan menguatkan tulang selepas bersalin
- Membantu mencantikkan kulit ibu selepas bersalin dan menjadikan payudara lebih anjal dan gebu
- Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan bayi

Khasiat untuk Bayi 0 - 24 Bulan

Otak

- Tinggi IQ dan cergas
- Membantu pertumbuhan tisu saraf

Telinga

- Kurang mendapat jangkitan penyakit telinga

Kulit

- Kulit menjadi mulus dan bersih
- Kurang penyakit enzyme
- Kurang mendapat alahan pada kulit

Saluran Kencing

- Kencing menjadi lawas
- Kurang mendapat jangkitan saluran kencing

Mata

- Penglihatan menjadi lebih tajam

Hati

- Mengurangkan risiko penyakit kuning (jaundice)

Perut/Usus

- Sistem pencernaan yang bagus
- Mengelakkan dari kembung perut
- Mengurangkan risiko cirit birit, sembelit dan alergik pada makanan

Sendi dan Otot

- Tulang otot menjadi kuat
- Kurang mendapat penyakit

Sistem Imunisasi

- Membantu meningkatkan sistem imunisasi bayi



Untuk penyediaan UMIL MOTHER'S CARE MILK BOOSTER pula, disarankan mengambil tiga (3) kali sehari dengan 2 sudu/30 gram dengan 170ml air suam pada sebelah pagi sebelum sarapan, tengahari dan malam. Kurangkan minuman berkefin dan di galakkan minum air kosong sekurang kurangnya 3 liter sehari untuk kesan yang optimum. Lepas mengepam susu tu jangan lupa minum air yerp.



Apa yang best dengan UMIL MOTHER'S CARE MILK BOOSTER ni? Haaaa... Sebab ianya perasa coklat yang sangat sedap. Ibarat rasa hot chocolate yang sebenar. Nasib sehari bancuh 3 kali jer. Kalau tak der had memang asyik nak membancuh jer lah. Serious sedap. Walaupon masih dalam pantsng, badan rasa cergas dan proses production susu pon cepat even baru lepas mengepam dan menyusukan baby.

Yang penting, ianya halal dan mendapat kelulusan dari KKM. Kesuciannya juga terjamin sebab 100% keluaran Bumiputera. Tak perlu ragu2 lagi dah. Buat ibu2 yang sedang hamil dan juga sedang mengalami masalah production susu, dalam masa yang sama nak badan bertenaga sepanjang hari, boleh cuba UMIL MOTHER'S CARE MILK BOOSTER ni. Mana tau serasi dan susu tambah meriah kan.

Kalau nak tau lebih lanjut mengenai produk keluaran JSR TERBILANG SDN BHD ni, boleh terjah:

Instagram: UMIL MILK BOOSTER
Email: umilmilkbooster@gmail.com
Contact No. : 019-3000 793/019-6473 938
posted from Bloggeroid
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...