Baju Muslimah Kanak-kanak

AFB Feeds

Showing posts with label Melaka. Show all posts
Showing posts with label Melaka. Show all posts

Ni cuti² malaysia last year punya citer. Baru skang nak up entry khenn. Tak per lah. Lambat atau cepat, janji ada citernya. Destinasi nya...

Cuti Cuti Malaysia | BAYOU LAGOON PARK RESORT


Ni cuti² malaysia last year punya citer. Baru skang nak up entry khenn. Tak per lah. Lambat atau cepat, janji ada citernya. Destinasi nya tak jauh pon. Kat Melaka Bandaraya Bersejarah jer. Kami ke sini:


BAYOU LAGOON PARK RESORT. Itu pon ada dua pilihan. Sama ada nak gi Gold Coast Morib atau pon Bayou lagoon ni. Setelah difikir² kan, Bayou Lagoon ni dekat dengan bandar Melaka, so boleh pusing² kat bandar melaka skali kan. Kat Morib tak der apa pon. Menghabiskan sisa² cuti sekolah yang berbaki. Sian anak² tak kemana cuti skolah. Apa salahnya gembirakan hati mereka sekali sekala.


Kami check in 30 December 2013 @ 3.00 pm. Memang waktu check in pukul 3.00 pm wei. Tempat lain aku tak tau. Check out plak 31 December 2013 @ 12.00 pm. Buat online booking ngan Agoda. Amik studio apartment with breakfast and water park entrance for two. Untuk tambahan water park entrance tu bayar RM15.00 jer untuk 2 hari punya mandi. 


Sampai² jer orang  pon dah ramai beratur nak check in. Bebudak ni pon dah tak sabar. Excited sangat ko tengok air. Selalunya mandi kat swimming pool biasa jer. Tapi ni siap ngan slide bagai. Mana tak excited khenn. Masuk² bilik jer tak menyempat ajak ke  kolam mandi.



ImanQahirahQhalif dan air memang tak dapat dipisahkan...ahaksss...Budak mana yang tak suka air kan. Cer citer ada ker budak yang tak suka air...hehehe...Mandilah sampai lebam. Dah lah angin kuat kat sini. Memang berangin jer lah...syiok sangat. Dengan air kolam sejuk di tambah plak dengan angin yang kuat. Triple sejuk dan gigil² tak hingat dibuatnya. Dah puas mandi kat water park, kita mandi kat swimming pool plak. Tak serik lagi tu. Dah sejuk beku pon nak mandi lagi. Manfaatkan masa yang ada 2 hari 1 malam untuk mandi katakan.


Dah puas mandi kita pulang ke pangkal jalan plak. Merehat² kan diri untuk jalan malam nanti. Kalau tak ajak balik mau sampai malam mandi tu...hehehe...Apa yang aku boleh kata, memang best sangat² kat sini. Tempat strategik sebab dekat dengan Bandar Melaka dan dekat dengan Shopping Complex. Tempat makan pon banyak dan senang nak cari. Environment Bayou Lagoon pon berangin jer. Tak tau lah kot aku pergi tu time musim angin tengah kuat agaknya. Memang akan repeat untuk ke sini lagi.

Kalau nak tau detail, meh klik website [BAYOU LAGOON PARK RESORT] ni. Bukan ada Water Park jer, ada gym, games room dan boleh buat team building kat sini. Suggest lah kat bos korang yer.

Note: Sambung untuk next entry plak yer. Kang panjang² sangat bosan plak korang nak baca. Aku pon dah penat memikir ayat dan menaip ni.





311213...cantik juga tarikh ni kan. Tarikh terakhir untuk tahun 2013. Tinggal beberapa jam jer lagi kita nak masuk tahun baru dah. Kalau a...

Selamat Tinggal 2013 | Selamat Datang 2014!!!



311213...cantik juga tarikh ni kan. Tarikh terakhir untuk tahun 2013. Tinggal beberapa jam jer lagi kita nak masuk tahun baru dah. Kalau ada azam yang masih belum tercapai, kita sambung lah azam tu untuk tahun baru nanti. Banyak juga kenangan di tahun 2013 ni. Antaranya:




Company trip to Universal Studio Singapore bulan June haritu. 1st time melawat negara orang dan sangatlah teruja. Pengalaman yg tak dapat dilupakan. Dan aku masih hutang cerita trip USS ni...haishhh...




Convocation Iman Hakimi bulan november. Alhamdulillah kimi dpt no 3 dalam kelas. Rasa touching plak masa kimi naik pentas amik sijil. Besar dah anak bujang nih.




Dugaan datang bila Iman Hakimi kena Chickenpox. 1st time handle anak yang kena CP. Sedih sangat. Selang sminggu Qahirah dan Iman Qhalif plak kena. Berjemaah plak tu. Betul2 menduga emosi.




Hari orientasi Iman Hakimi. How time flies...besar dah anak bujang aku ni. Macam tak caya jer nak masuk darjah 1 dah. Belajar rajin2 yer nak. 1st time jugalah shopping baju skolah dan buku skolah.




Penutup tahun 2013. Cuti2 malaysia ngan jejaka @ suami idaman malaya dan anak2 ke Melaka Bandaraya Bersejarah. Berjimba2 dan mandi sampai kecut di Bayou Lagoon Resort. Nantikan entry nya nanti yer. 1st time bercuti lengkap anak beranak. Sian kan.Seronok sangat tengok anak2 happy.


Itulah dia kisah suka duka 2013. Pahit, manis, cabaran dan dugaan silih berganti saban tahun. Smoga kita terus tabah dan sabar dalam menempuhi hari2 yg mendatang.


Akhir kata...SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU dan SELAMAT NENYAMBUT KENAIKAN HARGA BARU juga. Bersiap sedialah dgn kos sara hidup yang makin meningkat ni. Smoga kenaikan gaji tahun 2014 ni seiringlah dengan peningkatan kos sara hidup kita nanti.

posted from Bloggeroid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...