Showing posts with label Make It Pop. Show all posts
Showing posts with label Make It Pop. Show all posts

Memperkenalkan siri baru dari NICKELODEON ... Make It Pop . Drama bersiri yang dibintangi oleh ahli kumpulan XO-IQ sendiri. Siri muzika...

NICKELODEON | Make It Pop!!!


Memperkenalkan siri baru dari NICKELODEON...Make It Pop. Drama bersiri yang dibintangi oleh ahli kumpulan XO-IQ sendiri. Siri muzikal yang pasti menjadi tarikan baru dikalangan remaja² diluar sana. Tak terkecuali juga pada kanak².

Nak tau tak, menurut penyelidikan yang dikeluarkan oleh Viacom International Media Networks', kajian normal mendapati bahawa kanak² yang berumur antara 9 dan 14 tahun menghilangkan tekanan mereka dengan mendengar muzik dan menonton televisyen. Patutlah anak² saya suka menonton televisyen. Nak melepaskan tekanan rupanya...hehehe...Tapi tetap dibawah pengawasan orang tua. Ada masa tengok TV dan ada masa kena belajar jugak kan.

Wakil dari Viacom International Media Networks dan Edelman

Pada 5 September 2015 yang lepas, saya dan keluarga telah dijemput untuk menghadiri 'Make It Pop' Dance Workshop yang bertempat di Street Nation Dance Studio yang terletak di Bandar Sunway. Peserta² cilik ini diberi tunjuk ajar oleh pengajar tarian yang berpengalaman untuk membuat gerakan tarian seperti didalam rancangan Make It Pop ini. 



Mana Qahirah?? Anak dara tu malu nak berjoget. Tak bagi kerjasama tau haritu. Geram jer rasa. Kat umah bukan main lagi berjoget². Bila dah ramai² tu malu plak dia. Anak LIZIZWA dan yang lain² relax jer menari.


Budak malu nak menari. Tak dapat menari, tapi dapat bergambar dengan dance instructor yang comel ni pon jadi lah. Seronok jer tengok bebudak tu menari. Rasa macam nak menari sama...hahaha...

About 'Make It Pop'

Three unique girls – an aspiring pop diva, a fashionista and a bookworm – come together at school to form their own K-pop-inspired band in Nickelodeon’s newest live-action, daily scripted series, Make It Pop, which premieres in Asia on Monday, 31 August at 5pm (TH/WIB), 6pm (HK/MY/SG), and 6.30pm (PH). Viewers can catch up on episode re-runs on weekends and access additional content such as original music videos, sing-a-long videos, a how to dance video and a quiz game online.


In this new half-hour musical comedy, diva Sun Hi (Megan Lee), fashionista Jodi (Louriza Tronco) and bookworm Corki (Erika Tham) must learn to live together in perfect harmony after they are randomly selected to room together at boarding school. With the help of fellow classmate and aspiring DJ, Caleb (Dale Whibley), the girls grow from roommates to bandmates as their group, XO-IQ, becomes a school-wide sensation and they compete for a place in the upcoming school musical, all while balancing music, grades, relationship and crushes.


Muka happy memasing. Anak² happy, hemak double triple happy nya. 


Tengok goodies bag lagi lah kan. Hemak pon excited menengoknya. Suka invitation yang membabitkan anak² skali nih. Thanks NICKELODEON and Sarah for having us. Enjoy sangat. 

Untuk maklumat lanjut, boleh layari website www.nick-asia.com



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...