Baju Muslimah Kanak-kanak
Showing posts with label Mak. Show all posts
Showing posts with label Mak. Show all posts

14 January 2017... Genaplah usia Puan Salbiah Binti Abd Rashid 78 tahun. Ini lah birthday girl nya... Selamat Hari Lahir Mak ku sayan...

Selamat Hari Lahir MAK!!!

14 January 2017... Genaplah usia Puan Salbiah Binti Abd Rashid 78 tahun.


Ini lah birthday girl nya... Selamat Hari Lahir Mak ku sayang. Dah 78 usia mak. Alhamdulillah... masih bertenaga lagi. Cuma tak boleh nak masak dah sebab tak berapa nak kuat kalau berdiri lama. Berat badan mak turun mendadak since beberapa tahun lepas. Tak tahu kenapa. Sebelum ni mak kita berisi tau. Sekarang dah kurus... huhuhu... Makan banyak pon berat tak boleh nak naik dah.

Sejak dah tak sihat nih, duduk rumah jer lah. Dulu mak active join group marhaban. Ada jer jemputan setiap minggu. Macam-macam buah tangan lah bawak balik. Baju marhaban berpasang-pasang. Cantik-cantik pulak tu.. hehehe... Solat terawih tak tinggal. Habis terawih masuk tadarus pulak. Mak ada jugak mengajar kawan dia mengaji. Cuma sejak sakit ni semua berubah. Dah tak boleh nak active macam dulu. 

Sedih jugak lah tengok keadaan mak macam tu. Apa pon syukur sebab mak masih boleh uruskan diri dia sendiri. Just small celebration untuk birthday girl sabtu haritu. Di usia 78 tahun dengan kehadiran 26 cucu dan 3 cicit. Lagi 2 cicit still dalam perut lagi... ngeeee... Untuk mak, semoga mak dilimpahi kesihatan yang berpanjangan serta diberkati kehidupan didunia dan diakhirat. I love you so much Mak 

Note: Rindu nak rasa masakan mak. Since mak sakit dah lama mak tak masak sebab kudrat dah tak kuat :-(



14 January 2014...genap usia mak 75 tahun. Ya! allah...boleh aku terlupa. Maaf mak. SELAMAT HARI LAHIR buat Pn. Salbiah Bt Abd Rasid...ma...

MAK...Selamat Hari Lahir!!!


14 January 2014...genap usia mak 75 tahun. Ya! allah...boleh aku terlupa. Maaf mak. SELAMAT HARI LAHIR buat Pn. Salbiah Bt Abd Rasid...mak ku yang tersayang. Semoga mak dimurahkan rezeki, diberi kesihatan yang baik dan diberkati kehidupan di dunia dan akhirat. 

Mak...suatu masa dulu

Mak...yang sekarang

Banyak bezanya. Mak dah kurus...kurus sangat. Sedih bila tengok keadaan mak macam ni. Semuanya bermula last year. 'Sakit Misteri' tiba² menyerang mak. Sakit yang membuatkan mak makin kurus. Tak per mak...setiap yg berlaku, pasti ada hikmahnya dan setiap perbuatan, pasti akan ada balasannya.

Mak...Terima kasih sebab melahirkan saya. Terima kasih atas setiap titik SUSU IBU yang mak berikan. Dalam adik beradik, saya yang paling lama menyusu kan. Terima kasih atas Kasih Sayang mak selama nih. Doa saya tak putus untuk mak. Al-fatihah untuk mak hari² saya hantarkan. Saya sayang mak ketat².

Note: Touching plak dengan entry sendiri. Baru lepas tipon mak. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...