Baju Muslimah Kanak-kanak
Showing posts with label Lery Group. Show all posts
Showing posts with label Lery Group. Show all posts

Masih tercari-cari product penghalau serangga/perosak seperti nyamuk, semut, lipas, cicak dan pepijat? Atau sedang mencari product yang bol...

Dapatkan Produk Semulajadi dan Selamat Dengan LERY GROUP

Masih tercari-cari product penghalau serangga/perosak seperti nyamuk, semut, lipas, cicak dan pepijat? Atau sedang mencari product yang boleh menghidarkan nyamuk yang tak diundang datang bertandang dan menghisap darah kita dan anak-anak? Agak susah juga nak mencari product yang bebas dari bahan kimia kan. Sebagai seorang ibu kepada empat orang anak, mencari product yang berasaskan dari bahan semulajadi adalah satu kemestian. Agak merbahaya jika dedahkan anak dengan product yang banyak dengan bahan kimia kan. Keselamatan dan kesihatan anak perlu dititikberatkan sebelum membeli sesuatu product.


Nak bagitau ni. Saya dah jumpa dengan product yang dihasilkan dengan bahan semulajadi. Korang pernah dengar LERY GROUP tak? Kalau nak tahu, produk-produk keluaran LERY GROUP adalah berasaskan minyak pati Serai Wangi dan FORMULA yang kami hasilkan adalah istimewa berbanding produk-produk Serai Wangi yang lain yang berada dalam pasaran; di mana BEBAS DARI kandungan DEET, BEBAS DARI kandungan alkohol dan selamat untuk kanak-kanak. Apa istimewanya Serai Wangi nih? Banyak keistimewaan Serai Wangi ni. Antaranya:

  • Kerana serai wangi mempunyai agen pembersih yang semulajadi untuk membunuh bakteria
  • Kerana serai wangi mampu mengatasi masalah bau yang kurang menyenangkan 
  • Kerana serai wangi merupakan agen anti fungus
  • Kerana serai wangi merupakan agen penghalau serangga seperti lalat, cicak, semut, lipas, tikus, pepijat, agas-agas dan sebagainya
  • Kerana serai wangi merupakan agen anti tekanan
  • Kerana serai wangi merupakan agen penghalau nyamuk terutama aedes dan zika
  • Kerana serai wangi mampu menjadikan kulit menjadi lembut dan lembab

DEET tu apa yer? Saya pon 1st time dengar ni. Jom kita amik tahu. DEET (N, N-dietil-m-toluamide) adalah bahan aktif dalam banyak produk pembasmi serangga dan zat pembunuh serangga serbaguna dan efektif penolak. Hal ini digunakan untuk mengusir hama menggigit seperti nyamuk dan kutu, termasuk kutu yang mungkin membawa penyakit Lyme. Lotion serangga yang mengandung DEET telah digunakan selama lebih dari 40 tahun oleh jutaan orang di seluruh dunia untuk mengusir nyamuk, kutu-kutu, lalat dan chiggers menggigit. Boleh baca dekat [SINI] kalua nak tahu lebih lanjut.


Scary kan. Ok… Berbalik kepada prosuk keluaran LERY GROUP ni, produk-produk keluaran LERY GROUP telah melalui fasa kajian dan penyelidikkan yang lama kerana mereka di LERY GROUP ingin memastikan setiap PENGGUNA produk LERY GROUP berpuas hati dengan kualiti yang diberikan. Produk yang berkualiti dan mampu milik merupakan tagline mereka. Disebabkan itu kualiti produk amat dititikberatkan. Jom kita tengok apa produk-produk yang dikeluarkan oleh LERY GROUP nih:

2 in 1 Multipurpose Cleaner 

1 Liter : RM 16.90
10 Liter: RM169.00
500ml (Semburan) : RM9.00

Fungsi:
  • Merupakan 100% agen pembersih yang semulajadi daripada formula yang kami hasilkan. 
  • Merupakan 80% agen penghalau serangga seperti lipas, semut, cicak, lalat , lipan, tikus dan sebagainya 
  • Dapat mengurangkan bau hapak pada sofa, karpet,tilam dan bantal 
  • Dapat membunuh pepijat pada tilam, bantal, sofa dan karpet
  • Dapat membersihkan sebarang permukaan seperti lantai, kabinet, meja dan sebagainya 
  • Dapat menghilangkan kotoran degil pada pakaian 

Cara Penggunaan: 
  • Hanya perlu dicampurkan 2 penutup sukatan 2 in 1 Multipurpose Cleaner dengan setengah air baldi (bagi botol 1 liter atau 10 liter) dan mop. Untuk masalah serangga yang serius, para pelanggan perlu mengemop sebanyak 2 kali sehari untuk 3 hari berturut-turut.
  • Untuk tujuan mencuci lantai, tandas etc, hanya semburkan sedikit (ikut anggaran masing-masing), kemudian sental dan bilas
  • Bagi masalah pepijat pada tilam atau sofa, hanya semburkan 2 in 1 Multipurpose Cleaner dan biarkan. Semburan perlu dilakukan 2 kali setiap hari untuk 3 hari berturut-turut.

Citronella Shower Gel Anti Aedes & Zika
500 ml : RM 16.90

Fungsi:
  • Bertindak sebagai gel mandian yang mencegah dari terkena gigitan nyamuk Ades & zika 
  • Melembutkan kulit
  • Air bilasan mandian yang mengalir ke saluran paip dapat menghalau serangga-serangga yang berada di dalamnya seperti lipan, cacing halus dan semut
  • Menyegarkan badan 
  • Mengharumkan bilik mandi
  • Dapat memb unuh bakteria pada kulit 
  • Dapat dijadikan losyen bagi mencegah gigitan nyamuk terutama apabila menyertai aktiviti perkhemahan dan jungle trekking
Cara penggunaan:
  • Letakkan sedikit Citronella Shower Gel Anti Aedes & Zika pada tapak tangan dan campurkan dengan sedikit air dan lumurkan pada badan serta bilas
  • bagi penggunaan sebagai losyen, hanya lumurkan sedikit pada lengan dan kaki atau leher sebelum memulakan aktiviti perkhemahan dan jungle trekking

Moisturizing Hand Wash 
500 ml : RM 15.90
Fungsi:
  • Dapat membunuh bakteria pada tangan 
  • Dapat melembutkan tangan
  • Air bilasan basuhan tangan yang mengalir ke dalam saluran paip dapat membunuh serangga yang berada di dalamnya
Cara Penggunaan
  • letakkan sedikit Hand Wash pada tapak tangan, gosok dan bilas

Kombo Kembara (Citronella Shower Gel Anti Aedes & Zika 100ml, Moisturizing Hand Wash 100 ml dan Insect Repellent 55ml)
RM 29.00

Amacam??? Tertarik tak dengan produk keluaran LERY GROUP nih. Harga pon berpatutan kan. Memang mampu milik lah. Yang penting dihasilkan dari bahan-bahan semulajadi, bebas kimia dan mesra kana-kanak. Kat mana nak dapatkan produk-produk LERY GROUP ni? Haaaaa... Kat Lazada Malaysia pon ada tau.


Selain dari Lazada Malaysia, korang boleh juga dapatkan di pasaraya seperti GJ Mart di AU2 Keramat, Pasaraya As Syakirin Melawati dan Suri Halal Mart, Ukay Perdana. Manakala, pada awal tahun 2017 nanti, produk-produk LERY GROUP bakal dipasarkan di pasaran runcit melalui rangkain hypermarket di Malaysia. Walaupon produk-produk LERY GROUP baru 3 bulan berada di pasaran, tapi telah menerima sambutan yang amat menggalakkan dari pihak korporat dan juga orang perseorangan.

Antara pelanggan-pelanggan korporat kami adalah Hotel Royale Chulan Kuala Lumpur, Hotel Cyberview Resort & Spa Cyberjaya, Kelab Golf Saujana, Subang, Hotel Le Meridien Kuala Lumpur, Hotel Pam Inn Ampang, Restoran Nasi Kandar Kajang Bangi, Perbadanan Usahawan Nasional Berhad dan banyak lagi.

Kalau korang nak tahu lebih lanjut mengenai produk-produk LERY GROUP ni, boleh terjah mereka di:

Website: www.lery.com.my
Facebook: LERY GROUP
Instagram: @lery_group

Alamat

LERY GROUP SDN. BHD.
SC-SG-24, JALAN UP1/1D
SPRING VILLA , UKAY PERDANA
68000 AMPANG, SELANGOR DARUL EHSAN
MALAYSIA.

Hotline

+6016 644 9105

Customer Care Hotline

+6019 296 9756


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...