Baju Muslimah Kanak-kanak

AFB Feeds

Showing posts with label Lazada. Show all posts
Showing posts with label Lazada. Show all posts

LAZADA Surprise Box Sempena 5th Anniversary LAZADA Malaysia | Sana sini kecoh pasal LAZADA Surprise Box. Tak sangka pulak aku antara blogg...

LAZADA Surprise Box Sempena 5th Anniversary LAZADA Malaysia!!

LAZADA Surprise Box Sempena 5th Anniversary LAZADA Malaysia | Sana sini kecoh pasal LAZADA Surprise Box. Tak sangka pulak aku antara blogger yang bertuah untuk menerima surprise box dari Lazada. Siapa yang tak kenal dengan Lazada kan. Peneraju eCommerce yang menjalankan pusat pembelian dan penjualan online nombor 1 di Asia Tenggara. Kenapa Lazada bermurah hati nak bagi surprise boz? Sebab penubuhan Lazada sudah masuk tahun yang ke 5. Happy 5th Anniversary Lazada. Lazada yang sambut birthday, kita pulak yang dapat hadiah kan. 


Tengok ni. Kejutan apakah ini? My Lazada Surprise Box. Last week… Balik office lepas hantar anak pergi klinik, nampak ada 2 kotak besar dari Lazada Malaysia. Memang tersangatlah surprise. Tengok gambar mereka yang dah dapat Lazada Surprise Box macam kecik jer kotaknya. Sekali bila dapat… Besar rupanya. Bukan sekotak, tapi dua kotak terus. Jenuhlah aku yang petite angkat 2 kotak ni masuk dalam kereta 

Unboxing Lazada Surprise Box

Apa yang aku dapat? Memang kotak tu penuh dengan barang. Anak-anak pulak yang excited terlebih. Tak sabar-sabar suruh bukak. Banyak barang untuk anak jer. Tengok  nih:


Mau tak teruja kau bila dapat barang-barang ni secara percuma sahaja. Rezeki masing-masing sebab setiap kotak barang dan jenama yang diterima adalah berlainan. Tapi yang pasti, semua barang-barang dari Lazada tersangatlah best. Antara jenama yang aku dapat... AVENT, KHIND, PONEY, HUGGIES, CARRIE JUNIOR dan HIMALAYA. Antara barang yang aku suka: 


Memang best lah Baby Porridge cooker ni. Tak payah aku pakai noxxa lagi sebab cooker ni memang direka bentuk khas untuk memasak makanan baby. Yang paling best, cooker ni ada setting untuk 5 jenis bubur. Bubur Daging, Bubur Nasi, Bubur Bijirin, Bubur Makanan Laut atau Bubur Tulang. Kau pilih nak masak bubur jenis apa. Lepas tu kau tekan jer dekat setting yang dah sedia ada sebab ianya menggunakan kawalan komputer mikro. 

Ada 4 phase cooking patterns mengikut umur bayi. Kalau anak kau 6 bulan, kau pilih phase 2 sebab bayi seusia ni baru nak belajar mengunyah dan menelan. Dah mungkin bubur yang dihasilkan lebih lembut dan halus gittew. Korang boleh klik jer link kat bawah gambar tu kalau nak tahu lebih lanjut. 


Macam tahu-tahu jer aku ni ibu yang masih menyusukan anak. Dia bagi Philips Avent Breast Care ni. Dalam bag ni ada Disposable Day Breast Pad untuk siang dan malam, Breast Care Thermo Pads 2 In 1, Moisturizing Nipple Cream  dan juga Washable pouch. Yang ni memang wajib ada untuk ibu-ibu menyusu tau. 

Yang Breast Care Thermo Pads 2 In 1 ni memang terbaik. Penggunaan nya ada 2 cara. Warm and cold. Untuk warm... korang kena rendam dalam air panas selama 10 minit sebab fungsinya adalah untuk merangsang aliran susu ibu sebelum penyusuan. Manakala untuk cold pulak korang letak dalam freezer. Tujuannya untuk melegakan sakit dada dan bengkak susu. Klik jer link tu kalau nak beli yerp. 


Korang yang nak shopping dengan harga murah boleh terjah LAZADA sekarang sebab Lazada tengah buat sale besar-besaran dengan discount sehingga 90% bermuala dari 22 - 24 March sempena ulangtahun kelahiran Lazada yang ke 5, Dengan ratusan ribu product dari pelbagai kategori termasuk kecantikan dan kesihatan, peralatan rumah, fesyen, telefon dan tablet, perkakas elektronik dan barangan rumah, Lazada adalah tempat untuk dituju bagi memenuhi keperluan membeli-belah korang. 

Happy 5th Birthday to you Lazada. Terima kasih Lazada sebab menceriakan hari #makanakempat dengan pemberian Surprise Box yang penuh dengan barang. Jangan lupa tau, Lazada 5th Birthday Sale ni hanya 3 hari sahaja. Terjah ➨ Lazada Malaysia cepat!!! 





Antara website yang aku suka bukak untuk jamu mata adalah LAZADA . Asal bukak jer LAZADA , mesti tengok barang-barang yang aku idam-idamkan...

LAZADA... Saya Impikan Barangan Bernilai RM2017 Ini!!

Antara website yang aku suka bukak untuk jamu mata adalah LAZADA. Asal bukak jer LAZADA, mesti tengok barang-barang yang aku idam-idamkan sangat. Sambil tengok sambil berangan... 'Bilalah aku boleh dapat barang-barng nih. Bestnya kalau dapat barang-barang ni tanpa kau kena keluarkan duit'... haaa... gittew kau punya berangan kan. Berangan tu percuma. Nak kena buat vision board dulu nih. Dah... aku tak nak citer pasal berangan. Just nak share dengan korang yang kaki-kaki shopping tu.


LAZADA sedang mengadakan jualan CNY RED HOT SALE sempena Tahun Baru Cina nih dengan potongan harga up to 88% tu. Memang berganda murah. Rugi kalau korang tak shopping time nih. Dengan ratusan ribu product dari pelbagai kategori termasuk kecantikan dan kesihatan, peralatan rumah, fesyen, telefon dan tablet, perkakas elektronik dan barangan rumah, LAZADA memang tempat untuk dituju bagi memenuhi keperluan membeli-belah korang. Masih sempat lagi ni kalau korang nak cari barangan impian. 

Ok.... Andai kata aku diberi pilihan untuk memilih barangan impian dari LAZADA yang bernilai RM2017 tanpa perlu mengeluarkan modal. Banyak yang aku nak beli. Maklumlah... banyak sangat barang yang aku idamkan. Tapi aku akan pilih 5 barang ni saja lah. Sebab 5 barang ni yang akan selalu digunakan. 

οΎ 

RM 597.00
Sebelum RM 1,199.00,
Anda jimat 50%

Memang aku mengidam betul dengan Philips Steam Generator Iron nih lepas jadi viral kat media social dan juga lepas tengok video. Tapi bila tengok harga nya. Buntang jugak lah biji mata kau. Tapi memang berbaloi kalau beli memandangkan pertambahan baju yang kau kena gosok bermula tahun ini. Maklumlah... #makanakempat kan. Yang dah sekolah pon ada 3 orang. Kau bayangkan berapa banyak baju yang nak kena gosok untuk sekolah kebangsaan, sekolah agama dan jugak baju sekolah tadika. Termasuklah baju kau dan juga suami.

Dengan Philips iron ni dah boleh menjimatkan masa untuk menggosok sebab bila kau gosok bahagian depan baju secara automatik baju bahagian belakang pon tergosok sekali. Licin lah maksudnya. Tak payah kau nak gosok banyak kali. Dan kebarangkalian baju kau terbakar pon tipis sebab kecanggihan teknologinya menjamin yang baju kau tak kan terbakar. Nampak sangat kau pernah merosakkan baju kan... hahaha... Itu aku mengaku. Terlebih kepanasan. Mau tak terbakar. Sebab tu aku mengidam Philips Steam Iron nih. 



RM 245.00
Sebelum RM 799.00,
Anda jimat 69%

Bila rakyat jelata @ anak-anak ramai dalam rumah tu kan. Tak sah kalau rumah kau tak bersepah. Barang mainan bersepah ok lah. Boleh kutip dan simpan. Ni sepahan dari sisa-sisa makanan yang kecik, sepahan kertas-kertas sebab diorang suka main gunting-gunting kertas dan jugak sepahan dari habuk-habuk halus. Rumah aku pulak memang jenis cepat berhabuk. Habuk-habuk tu macam cemburu pulak tengok rumah kau bersih tak ada habuk. Beru jer lap dah berhabuk balik. Rasa menyinga jugak lah.

Nak vacuum memang memerlukan kerahan tenaga. Nak suruh anak-anak vacuum, tak berapa nak bersih sangat. Kau sendiri nak vacuum... malas sebab penat. Boleh gittew? Solusinya... Moh ler kita dapatkan I-ROVA Robotic Vacuum ni. Kau letak jer dia kat lantai. Pandailah dia bersihkan lantai kau tu sebab ada sensor yang terbina untuk mengelakkan perlanggaran ke dinding atau halangan dari mana-mana objek. Dah nama pon vacuum robotic kan. Kau buat jer lah kerja kau dengan aman sebab I-ROVA Robotic Vacuum boleh licinkan lantai rumah kau.


RM 109.90
Sebelum RM 159.90
Anda jimat 31%

Anak-anak memang suka minum juice. Asal suka jer babitkan anak-anak kan. Pada hal kau sendiri memang suka juice. Kalau beli juice kat kedai kan boleh tahan jugak harganya. Demi nak menjimatkan duit, lebih baik kau buat juice sendiri kan. Lagi puas hati sebab lagi banyak juice kau dapat. Kalau kat kedai banyak mana jer yang dapat. Ais jer yang lebih. Tak puas minum.

Dengan adanya Multi-Function Juicers and Fruit Extractors ni jugak boleh meghadkan pengambilan air kotak sebab anak-anak asal gi kedai minta air kotak. Faham-fahamlah processing drink kan. Banyak gula. Lepas ni gi kedai kita beli buah banyak-banyak. Boleh buat stok fresh juice kalau ibu dapat Multi-Function Juicers and Fruit Extractors ni.. erkkk... ngeeee...



RM 166.00
Sebelum RM 330.00,
Anda jimat 50%

Kemahen  panjang tajuk product ni. Periuk steamer pon boleh jadi antara barangan idaman kau kan... hahaha... Kat rumah aku tak ada steamer lagi. Tu yang termasuk dalam wishlist sekali dan terbekenan tengok yang ni sebab Stainless Steel Steamer kan. Lepas tu ada 2 layers steamer pot. Capacity pon besar. Senang kalau nak buat masak kukus. 1st layer kita boleh kukus ikan. 2nd layer pulak kita kukus kuih pau. Sekali harung gittew kan. Jimat masa.


RM 899.10
Sebelum RM 999.00,
Anda jimat 10%

Memandangkan aku seorang ibu yang rajin menyediakan makanan anak yang berumur 11 bulan tu. Jadinya Beaba Babycook ini memang idaman kalbu sungguh. Memang aku jatuh cinta pandang pertama lah bila tengok Beaba Babycook ni. Harganya juga buat mata aku terbuntang besar. Memang orang akan cakap membazir lah kalau beli Beaba Babycook ni sebab blender jer kot. Korang silap. Beaba Babycook ni ada banyak function. 

Ianya merupakan gadjet 4 dalam 1. Bukan setakat mengisar, tetapi boleh mengukus, defrost @ mencairkan dan juga memanas. Semua dalam satu function nya. Macam aku yang merupakan ibu yang bekerja. Masa adalah sangat penting dalam penyediaan makanan anak untuk bekalan dia di nursery. Setakat ni aku tak pernah lagi bagi anak makan nestum sebab bagi aku makanan terbaik untuk anak ialah dari hasil tangan ibunya sendiri. Wahhhh... gittew kan. 

Sebab tu aku berkenan betul dengan Beaba Babycook ni dan kalau boleh aku nak dapatkan jugak bagi memudah kan aku menyediakan menu yang sihat untuk Iman Harraz serta dapat menjimatkan masa aku yang sentiasa sibuk. Maklumlah... #makanakempat. Tak perlu lagi kau nak kukus dulu buah-buahan/sayur-sayuran dan masak dulu bubur. Lepas tu masuk dalam mesin blender. Dengan Beaba Babycook kau hanya steam dalam tu, masak bubur jugak dalam tu sekali dan terus blender dalam tu jugak. Kan senang dan jimat masa tu.

Dah... Panjang betul karangan aku nih. Ini lah Barangan Impian dari Lazada yang bernilai RM2017 kesemuanya. Korang kena ingat tau yang harganya sentiasa berubah-ubah. Apa lagi... Terjah cepat CNY RED HOT SALE dan dapatkan barangan impian korang sekarang. Buat LAZADA... Saya Impikan Barangan Bernilai RM2017 Ini. Smoga IMPIAN saya menjadi kenyataan. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...