Baju Muslimah Kanak-kanak
Showing posts with label Kayak. Show all posts
Showing posts with label Kayak. Show all posts

Happy muka bebudak ni dapat ber canoe kat tengah² tasik tu.  Aktiviti weekend haritu. Kebetulan ada wedding kat Shah Alam. Sebelum tu...

Taman Tasik Shah Alam | Jom Berkayak

Happy muka bebudak ni dapat ber canoe kat tengah² tasik tu. 

Aktiviti weekend haritu. Kebetulan ada wedding kat Shah Alam. Sebelum tu en somi ada bagitau yang dia nak berkayak sebab dah lama tak buat aktiviti ni. Masa bujang dulu berkayak kat UIA. Tapi bila balik gombak tak der plak dia singgah UIA gi berkayak...ppffttt...Pastu dapat tau yang kat Taman Tasik Shah Alam ada aktiviti ni, apalagi kan. Bawak baju spare lah aku sebab dari wedding tu pakai baju kurung. Takkan ko nak gi tasik dengan berbaju kurung khenn. 

Abam sado 

Memula en somi sorang yang berkayak. Nak berkayak beduet sambil fefeeling bercinta ditengah tasik tak boleh. Sapa nak jaga #ImanQahirahQhalif? Aku pon tak tau yang dia dah berkayak. Tetiba call masuk soh toleh kat tasik tu. Anak² plak tengah main kat playground. Bila nampak abahnya apalagi, memanggil² dari tepi tasik. Dah macam si abah baru balik belayar plak...ekekeke...


Lepas dah berkayak secara solo, di ajaknya Iman Hakimi ber canoe. Tapi anak bujang ni tak nak. Takut katanya. Qahirah plak yang over excited nak naik. Memang aku salute ngan anak dara ni sebab berani. Be canoe lah dua beranak nih. Si abahnya ajak lagi Iman Hakimi. Dek kerana tercabar dengan keberanian si adik, si abang sahut cabaran. Dia gi sendiri kat kaunter, bayar and pakai life jacket. Si abah tunggu kat jeti *jeti lah kan. 


Ber canoe anak beranak di tengah² tasik sambil tengok burung. Memang tempat persinggahan burung kot kat situ sebab banyak burung. Macam burung flamingo.


Sementara abah, abang Kimi and Kakak Qahirah ber canoe, kita wefie dulu. Sian qhalif tak dapat naik skali. Merajuk dia nak naik jugak. Nasib tak berguling² kat situ. Bawah umur lah dik. Nanti kita naik cruise boat yerp.


Kat situ bukan ada kayak ngan canoe jer, ada macam² lagi. Macam dalam gambar ni. Memang best. Kalau ada rezeki ke sini lagi, nak try berkayak. Tapi kena berduet lah. Sesorang memang aku tak berani. Kalau uolls tak der aktiviti weekend ni, bley terjah Taman Tasik Shah Alam dan join aktiviti yang dikendalikan oleh [Antan Batura Watersports] nih. Harga pon rasanya masih berpatutan.

Sekadar peringantan. Kalau nak berkayak atau ber canoe, jangan lupan bawak baju/seluar lebih. Takut lencun plak nanti. Kalau dah expert tak per kot. Kalau baru 1st time main, better bawak ☺

Note: Tengah risau. Deman qhalif dtg balik petang smalam :-(



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...