AFB Feeds

Showing posts with label Info. Show all posts
Showing posts with label Info. Show all posts

Bila sebut jer Sephora … Wowww… Dah terbayang barangan makeup. Sephora merupakan rangkaian kedai ko...

Dapatkan Product Estee Lauder Di Sephora.my

Bila sebut jer Sephora… Wowww… Dah terbayang barangan makeup. Sephora merupakan rangkaian kedai kosmetik yang menyediakan perbagai barangan produk. Antaranya penjagaan kulit, alat solek, wangian, penjagaan badan dan rambut dan macam-macam lagi lah. Terdapat juga pelbagai jenama termasuklah dari jenamanya sendiri iaitu Sephora. 


Ni nak bagitau kaki-kaki makeup terutamanya peminat makeup dari jenama Estee Lauder. Korang tak payah susah-susah nak drive, nak cari parking, nak beratur panjang dalam traffic jammed atau bersesak-sesak dalam gedung Sephora sebab korang boleh dapatkan barangan makeup jenama Estee Lauder ni secara atas talian hanya di sephora.my sahaja. Semuanya dihujung jari sekarang kan. Janji ada internet yang pantas dan laju.

Memang rambang mata lah kalau korang bukak website Sephora sebab macam-macam barangan Estee Lauder ada dalam nih. Sampai kau tak tahu nak beli yang mana sebab semuanya best-best. Kalau kau pergi sendiri gedung Sephora ni mau pengsan tengok barangan kecantikan yang banyak tu. Kalau tengok kat website, boleh kawal nafsu sikit kan. Haaaa… gittew kisahnya. 


Macam aku ni kan, beberapa kali bukak website Sephora masih tak dapat nak buat keputusan barang apa yang nak dibeli. Sebab kalau boleh nak beli semua... hahaha… macam lah kau ni pakai makeup. Setakat pakai lipstick dengan compact powder kira ber makeup jugak lah muka tu kan. Ok… Jom tengok barang apa yang aku sambar dekat Sephora ni.


Estee Lauder Double Wear Cushion BB - All Day Wear Liquid Compact SPF 50 / PA+++ | Bestnya pakai. Tak payah nak touch-up lebih-lebih. Sapu sikit dan bagi rata jer dah dapat menutup garis-garis halus dan kesan jerawat pada muka dapat dikurangkan. Memang kulit nampak licin dan bebas minyak lah sebab tahap SPF yang tinggi pada Estee Lauder Double Wear Cusion BB (Sand) ni dapat mengawal minyak dan bersinar. Ia juga kalis air. Yang ni memang bestsellers


Estee Lauder Pure Color Envy Matte Sculpting Lipstick | Dalam memilih kaler lipstick, aku memang bermasalah sebab rambang mata nak pilih kaler… hahaha… Tak tahu nak pilih kaler apa. Kang salah pilih, tak sesuai lah pulak kan. Last-last aku pilih Estee Lauder Pure Color Envy Matte Sculpting Lipstick kaler Unattainable. Bila pakai lipstick ni kau rasa seksi… auwwwww… sebab warnanya yang cantik dan gincu ni menekankan bentuk bibir. Rasa licin, lapisan bibir sama rata dan lembut serta meluncur dengan lancar bila kau pakai. Wahhhh… ayat kau. Bestsellers jugak ni. Kau kalau pilih nak yang best jer kan… ngeee…


Ini lah 2 barang jenama Estee Lauder yang aku sambar. Disertakan sekali gambar #makanakempat yang comel dan perasan muda melaram dengan lipstick seksi Estee Lauder Pure Color Envy Matte Sculpting Lipstick (Unattainable) dan Estee Lauder Double Wear Cusion BB (Sand) yang tersangat best ni. Apa lagi… Kalau korang nak shopping barangan kegemaran dari jenama Estee Lauder, boleh klik [SINI]

Note: Merasa jugak rezeki pakai barangan dari jenama Antarabangsa ☺


Siapa yang tak nak cantik kan. Semua orang nak kelihatan cantik sebab fitrah wanita ni yang sukakan...

Quenna Miracle | Jamu Moden Untuk Penjagaan Dalaman Wanita

Siapa yang tak nak cantik kan. Semua orang nak kelihatan cantik sebab fitrah wanita ni yang sukakan kecantikan. Kalau boleh nak kulit yang halus mulus. Wajah yang cantik berseri. Badan yang ramping bak model dan macam-macam lagi lah kan. Tapi aku tak nak badan yang ramping sebab aku dah kurus… hehehe… Tapi kalau nak nampak cantik, kau kena cantikkan dalaman kau dulu. Tapi kalau setakat cantik luaran jer mana cukup kan. Dah kenapa citer pasal nak cantik ni? 


Bukan apa. Bila umur dah makin menuju puncak ni, terasa masalah kulit dah mula timbul. Kulit dah start kusam, jeragat sana sini. Tu salah satu tanda-tanda penuaan lah kan. Badan pulak rasa cepat lesu. Maklumlah… uruskan anak-anak yang empat orang tu. Sebab tu kita kena amik supplement atau makanan tambahan untuk menambah kecantikan dan meningkatkan kesihatan tubuh badan. Macam jamu QUENNA MIRACLE ni. 

Apa yang aku titikberatkan bila memiih supplement ni kan, ianya mestilah dari bahan semulajadi. Dan Quenna Miracle ni mengandungi 10 bahan semulajadi yang fungsinya untuk mencerahkan kulit, melangsingkan bentuk badan, menyelesaikan masalah wanita serta menganjalkan payudara dan punggung. Ianya sejenis jamu. Tapi jamu moden versi tablet. 


Antara bahan semulajadi yang aku suka dalam jamu moden ni kan ialah GRAPE FRUITS, ACAI BERRY, APPLE HIJAU, HALIA, GREEN TEA, PITERA (EXTRACT YIS), PUERARIA LABOTA (Ia adalah sejenis herba yang berasal daripada Thailand), MANJAKANI/SERAPAT, EXTRACT DAUN SIREH dan KACIP FATIMAH. Macam KACIP FATIMAH ni khasiatnya memang best sebab ianya membantu membuang angin dalam badan. Sesuai sangatlah dengan aku yang banyak angin dalam badan ni… hehehe… Lepas tu boleh menguatkan struktur tulang. Makin tua ni tulang pon makin mereput kan. 

Kebaikan yang bakal aku perolehi dengan jamu moden Quenna Miracle ni kan:

➜ Mengatasi keputihan dan bau hanyir
➜ Melambatkan proses penuaan 
➜ Mengatasi masaalah dalaman wanita
➜ Menegangkan payudara dan punggung 
➜ Menguatkan otot faraj dan mengetatkan kembali faraj 
➜ Melancarkan sistem dalaman badan
➜ Mencegah pembiakan pra kanser 
➜ Merangsang pengeluaran hormon yang dapat melancarkan peredaran darah dan kitaran haid.
➜ Menyeimbangkan hormon dan mengatasi depressi 
➜ Menambah tenaga dan kecergasan
➜ Mencantikkan kulit

Dan banyak lagi lah. Yang bestnya kan,  tak payan nak telan-telan sebab ianya sejenis tablet untuk dikunyah. Kunyah-kunyah terus cantik gittew kan… hahaha… Macam makan gula-gula jer. Kalau nak makan jamu betul, memang tak termakan lah aku sebab faham-fahamlah rasa jamu tu macam mana kan. Dapat pulak macam aku yang jenis tak suka nak makan ubat. Tapi Quenna Miracle ni bila kau bukak jer botol dia dah bau semerbak. Bau buah berry. Rasanya jangan cakap lah. Mestilah sedap. Kalau anak-anak nampak pon diorang nak sebijik. Jadinya… kau kena sorok ☺☺

Pengambilan nya pulak cuma 1-2 biji sehari setiap pagi semasa perut kosong. Sebelum sarapan lah maksudnya. Dan aku kena minum air yang secukupnya. Mana-mana supplement pon sarankan benda yang sama kan. Cuma nak bagitau, kesannya adalah berbeza-beza bagi setiap orang. Bagi aku yang dah makan ni memang best sebab badan rasa cergas, asyik membuang angin. Nampak sangat banyak angin dalam badan kan dan yang penting... sedap ☺


30 Tablets / 1000 mg
RM149.90 (SM)
RM159 (SS)

Website


Facebook


Instagram





Dah lama tak sharing pasal parenting tips. Bukan mudah nak jadi parents ni sebenarnya, Banyak benda...

Parenting Tips Dari Ustaz Pahrol Mohamad Juoi

Dah lama tak sharing pasal parenting tips. Bukan mudah nak jadi parents ni sebenarnya, Banyak benda kau kena belajar... belajar... belajar dan belajar lagi even anak kau dah berderet sebab ilmu parenting ni luas. Lagi banyak kau membaca, lagi banyak benda yang kau baru tahu. Alangkah bagusnya kalau kita baca dan kita amalkan sekali. Tapi tu lah, bila berhadapan dengan anak, lupa apa yang dibaca... ppffttt... 


1. Kalau kita berasa sukar mendidik anak-anak, bersabarlah. Tengoklah betapa sukar kita nak didik diri sendiri untuk istiqamah solat awal waktu, solat berjemaah, baca Al Quran sekurang-kurangnya semuka sehari, puasa Isnin dan Khamis dan sebagainya. Tambah-tambah lagilah untuk mendidik orang lain. Maka bersabarlah dalam mendidik. Dalam banyak-banyak keadaan,  matlamat kita untuk anak-anak sudah benar tapi kebenaran kerap tewas kerana tidak sabar dan tidak bijaksana.

2. Tuntutlah ilmu secara berterusan. Walaupun perkara asas. Biarlah kita mati semasa menuntut ilmu.

3. Jangan label anak. Boleh kata anak malas tapi jangan label dia 'pemalas'. Panggil nama anak dengan nama yg baik sebab itu adalah labelnya.

4. Letakkan misi dan visi yang jelas kepada anak. Jadi hamba Allah yg baik. Ilmu wahyu adalah asas menjadi hamba Allah yang baik. Ditambah dengan acquired knowledge ilmu akademik. Sesungguhnya lebih SUKAR didik anak jadi BAIK daripada didik anak jadi CERDIK.

5. Anak bukan milik kita tapi amanah Allah kepada kita. Didiklah anak mengikut kehendak Pemberi amanah. Jangan bawa anak2 kepada kita, tapi bawalah anak-anak kepada Allah.

6. Ibu sama dengan bulan Ramadhan sebab ibu adalah madrasah anak-anak dan bulan Ramadhan adalah madrasah ummah. Ibu adalah cuaca dalam rumahtangga. Doa ibu lebih mustajab dari doa ayah kerana sayangnya lebih berakar kepada anak daripada ayah. Sebab itu hadiah terbaik seorang ayah utk anaknya adalah mencintai ibu anak tersebut (isterinya) sepenuh hati.

7. Pendidikan anak-anak bermula di saat seorang lelaki mencari calon isterinya. Yg sudah berkahwin dan ada anak2 tidak terlambat untuk membuat kebaikan. Didiklah isteri secara berterusan. Ceriakan isteri maka cerialah rumahtangga.


8. Didiklah anak dengan Al Quran. Ibnu Sina, Hafiz Al Quran pada masa umurnya 7 thn. Ini antaranya kerana semasa dalam kandungannya ia telah dididik oleh ibu yang hafizah Al Quran. Kita bukan hafiz Al Quran tetapi pastikanlah anak-anak sekurang2nya kenal huruf Al Quran melalui kita. Ambillah barakah ini.

9. Ibu bapa pemimpin kepada anak-anak. Pemimpin yang baik adalah yang besar pengaruhnya kepada anak-anak. Skrg ni anak2 tadika lebih percaya Ustazah di sekolah daripada ibu bapanya. Anak remaja lebih percaya kawan daripada ibu bapanya. Akhirnya, ibu bapa hilang pengaruh kerana dunia tanpa sempadan amat besar pengaruhnya.

10. Tingkatkanlah pengaruh dari rasa cinta kepada kepercayaan. Dalam rumahtangga, dipercayai adalah lebih utama daripada dicintai. Contoh: Berapa ramai isteri yg mencintai suaminya tapi tidak mempercayainya.

11. Walk the talk. Didiklah diri kita dalam usaha mendidik anak-anak kita. Bantulah anak-anak menjadi soleh dan solehah dgn membanyakkan amalan SUNAT. Oleh itu, untuk mendidik anak-anak mengerjakan amalan wajib didiklah diri kita mengerjakan amalan sunat.

12. Niatkanlah kebaikan yg kita lakukan seperti sedekah dsbnya sebagai tawasul anak-anak menjadi baik. Cth: moga dengan sedekah ini, tetaplah solat anak-anak ku.

13. Sayangilah anak-anak kerana kita sayang dia bukan kerana sayang diri kita. Cth: kita jadikan anak-anak kuda lumba untuk kebanggaan kita. Anak dapat result yang baik terus war-war kan. Anak yang tak dapat result elok diamkan dan dimarah kerana memalukan kita. Jangan membezakan anak-anak yang pandai dengan yang kurang pandai.

Perkongsian ni aku dapat dari WhatsApp group tadika PASTI. Perkongsian untuk kebaikan bersama walaupun diri ini serba kekurangan. Aku akui, aku bukanlah ibu yang sempurna. Tapi aku cuba jadi ibu yang terbaik. Nak didik anak jadi Soleh, kita as parents perlu jadi Soleh dulu


Nickelodeon today announced the nominees for the 2017 Kids’ Choice Awards , the only event where k...

Nickelodeon Announces 2017 Kids' Choice Awards Nomination!

Nickelodeon today announced the nominees for the 2017 Kids’ Choice Awards, the only event where kids’ votes count and the biggest stars of the day line up to get slimed. Celebrating kids’ favourites from across the worlds of film, television, music and pop culture, this year’s all-star list of nominations include: Ben Affleck, Henry Cavill, Daya, Chris Evans, Idris Elba, Megan Fox, Lukas Graham, Kevin Hart, Scarlett Johansson, Dwayne Johnson, Felicity Jones, Leslie Jones, Anna Kendrick, Bruno Mars, Melissa McCarthy, JoJo Siwa, The Chainsmokers, Justin Timberlake, Twenty One Pilots and more. Highly regarded as an unpredictable, celebrity-filled mess-fest, Kids’ Choice Awards this year features nine new categories guaranteed to be unique to this awards season, like “Favorite Frenemies,” “Most Wanted Pet” and “#Squad.” Hosted by WWE Superstar John Cena, Nickelodeon’s 2017 Kids’ Choice Awards takes place at USC’s Galen Center in Los Angeles and airs in Asia on Monday, 13 March at 10.30am (TH/WIB) and 11.30am (HK/MY/PH/SG), with a same-day encore at 4pm (TH/WIB) and 5pm (HK/MY/PH/SG).


The presenting international sponsor of the Kids’ Choice Awards 2017 is Smurfs: The Lost Village. Stay up-to-date on all Kids’ Choice Awards news by Liking Nickelodeon on Facebook and following @Nickelodeon on Twitter and Instagram
                               
The nominees and categories for Nickelodeon’s 2017 Kids’ Choice Awards are (*new categories):

TELEVISION:

Favorite TV Show – Kids’ Show

Game Shakers
Girl Meets World
Henry Danger
Nicky, Ricky, Dicky & Dawn
The Thundermans

Favorite TV Show – Family Show

Big Bang Theory
Black-ish
Fuller House
Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.
Supergirl
The Flash

Favorite Reality Show

America’s Funniest Home Videos
America’s Got Talent
American Ninja Warrior
Paradise Run
Shark Tank
The Voice

Favorite Cartoon

ALVINNN!!! and The Chipmunks
SpongeBob SquarePants
Teen Titans Go!
Teenage Mutant Ninja Turtles
The Amazing World of Gumball
The Loud House

Favorite Male TV Star

Benjamin Flores Jr. (Triple G, Game Shakers)
Aidan Gallagher (Nicky, Nicky, Ricky, Dicky & Dawn)
Jack Griffo (Max, The Thundermans)
Jace Norman (Henry, Henry Danger)
Casey Simpson (Ricky, Nicky, Ricky, Dicky & Dawn)
Tyrel Jackson Williams (Leo, Lab Rats)

Favorite Female TV Star

Rowan Blanchard (Riley, Girl Meets World)
Dove Cameron (Liv and Maddie, Liv and Maddie)
Lizzy Greene (Dawn, Nicky, Ricky, Dicky & Dawn)
Kira Kosarin (Phoebe, The Thundermans)
Breanna Yde (Tomika, School of Rock)
Zendaya (K.C., K.C. Undercover)

FILM:

Favorite Movie

Batman v Superman: Dawn of Justice
Captain America: Civil War
Ghostbusters
Pete’s Dragon
Rogue One: A Star Wars Story
Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows

Favorite Movie Actor

Ben Affleck (Batman, Batman v Superman: Dawn of Justice)
Will Arnett (Vernon, Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows)
Henry Cavill (Superman, Batman v Superman: Dawn of Justice)
Robert Downey Jr. (Iron Man, Captain America: Civil War)
Chris Evans (Captain America, Captain America: Civil War)
Chris Hemsworth (Kevin, Ghostbusters)

Favorite Movie Actress

Amy Adams (Lois, Batman v Superman: Dawn of Justice)
Megan Fox (April, Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows)
Scarlett Johansson (Black Widow, Captain America: Civil War)
Felicity Jones (Jyn, Rogue One: A Star Wars Story)
Melissa McCarthy (Abby, Ghostbusters)
Kristen Wiig (Erin, Ghostbusters)

Favorite Animated Movie

Finding Dory
Moana
Sing
The Secret Life of Pets
Trolls
Zootopia

Favorite Voice From An Animated Movie

Ellen DeGeneres (Dory, Finding Dory)
Kevin Hart (Snowball, The Secret Life of Pets)
Dwayne Johnson (Maui, Moana)
Anna Kendrick (Poppy, Trolls)
Justin Timberlake (Branch, Trolls)
Reese Witherspoon (Rosita, Sing)

Favorite Villain

Helena Bonham Carter (The Red Queen, Alice Through the Looking Glass)
Idris Elba (Krall, Star Trek Beyond)
Will Ferrell (Mugatu, Zoolander 2)
Kevin Hart (Snowball, The Secret Life of Pets) *Note: animated
Charlize Theron (Ravenna, The Huntsman: Winter’s War)
Spencer Wilding (Darth Vader, Rogue One: A Star Wars Story)

Favorite Butt-Kicker

Ben Affleck (Batman, Batman v Superman: Dawn of Justice)
Henry Cavill (Superman, Batman v Superman: Dawn of Justice)
Chris Evans (Captain America, Captain America: Civil War)
Chris Hemsworth (The Huntsman, The Huntsman: Winter’s War)
Scarlett Johansson (Black Widow, Captain America: Civil War)
Felicity Jones (Jyn, Rogue One: A Star Wars Story)
Jennifer Lawrence (Mystique, X-Men: Apocalypse)
Zoe Saldana (Lieutenant Uhura, Star Trek Beyond)

BFF’s (Best Friends Forever)*

Ruby Barnhill & Mark Rylance (Sophie/BFG, The BFG)
Kevin Hart & Dwayne Johnson (Bob/Calvin, Central Intelligence)
Kevin Hart & Ice Cube (Ben/James, Ride Along 2)
Chris Pine & Zachary Quinto (Captain Kirk/Spock, Star Trek Beyond)
Neel Sethi & Bill Murray (Mowgli/ Baloo, Jungle Book)
Ben Stiller & Owen Wilson (Derek/Hansel, Zoolander 2)

Favorite Frenemies*

Ben Affleck & Henry Cavill (Batman/Superman, Batman v Superman: Dawn of Justice)
Chris Evans & Robert Downey Jr. (Captain America/Iron Man, Captain America: Civil War)
Ginnifer Goodwin & Jason Bateman (Judy/Nick, Zootopia)
Dwayne Johnson & Auli’I Cravalho (Moana/Maui, Moana)
Anna Kendrick & Justin Timberlake (Poppy/Branch, Trolls)
Charlize Theron & Emily Blunt (Ravenna/Freya, The Huntsman: Winter’s War)

Most Wanted Pet*

Baloo from The Jungle Book (Bill Murray)
Dory from Finding Dory (Ellen DeGeneres)
Po from Kung Fu Panda 3 (Jack Black)
Red from The Angry Birds Movie (Jason Sudeikis)
Rosita from Sing (Reese Witherspoon)
Snowball from The Secret Life of Pets (Kevin Hart)

#Squad*

Captain America: Civil War - Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Don Cheadle, Jeremy Renner, Chadwick Boseman
Finding Dory – Ellen DeGeneres, Albert Brooks, Kaitlin Olson, Hayden Rolence, Willem Dafoe, Ed O’Neill, Ty Burrell, Eugene Levy
Ghostbusters – Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, Leslie Jones
Rogue One: A Star Wars Story – Felicity Jones, Forest Whitaker, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Alan Tudyk, Donnie Yen, Riz Ahmed, Mads Mikkelsen
Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows – Noel Fisher, Jeremy Howard, Pete Ploszek, Alan Ritchson
X-Men: Apocalypse – James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult, Evan Peters, Tye Sheridan, Ben Hardy, Kodi Smit-McPhee, Sophie Turner, Alexandra Shipp, Olivia Munn

MUSIC:

Favorite Music Group

The Chainsmokers
Fifth Harmony
Maroon 5
OneRepublic
Pentatonix
Twenty One Pilots

Favorite Male Singer

Drake
Justin Bieber
Bruno Mars
Shawn Mendes
Justin Timberlake
The Weeknd

Favorite Female Singer

Adele
Beyoncé
Ariana Grande
Selena Gomez
Rihanna
Meghan Trainor

Favorite Song

24K Magic – Bruno Mars
Can’t Stop the Feeling! – Justin Timberlake
Heathens – Twenty One Pilots
Send My Love (To Your New Lover) – Adele
Side to Side – Ariana Grande ft. Nicki Minaj
Work from Home – Fifth Harmony ft. Ty Dolla $ign

Favorite New Artist

Kelsea Ballerini
The Chainsmokers
Daya
Lukas Graham
Solange
Rae Sremmurd
Hailee Steinfeld
Twenty One Pilots

Favorite Music Video*

24K Magic – Bruno Mars
Can’t Stop The Feeling! – Justin Timberlake
Formation – Beyoncé
Juju On That Beat – Zay Hilfigerrr and Zayion McCall
Me Too – Meghan Trainor
Stressed Out – Twenty One Pilots

Favorite DJ/EDM Artist*

Martin Garrix
Calvin Harris
Major Lazer
Skrillex
DJ Snake
Zedd

Favorite Soundtrack*

Hamilton
Me Before You
Moana
Sing
Suicide Squad
Trolls

Favorite Viral Music Artist*

Tiffany Alvord
Matty B
Carson Lueders
Johnny Orlando
Jacob Sartorius
JoJo Siwa   

Favorite Global Music Star*

5 Seconds of Summer (Australia/New Zealand)
BIGBANG (Asia)
Bruno Mars (North America)
Little Mix (UK)
Shakira (South America)
Zara Larsson (Europe)

OTHER CATEGORIES:

Favorite Video Game

Just Dance 2017
Lego Marvel’s Avengers
Lego Star Wars: The Force Awakens
Minecraft: Story Mode
Paper Mario: Color Splash
Pokémon Moon

Nickelodeon’s 2017 Kids’ Choice Awards is produced by Nickelodeon Productions. Elizabeth Kelly, Michael Dempsey, Shelly Sumpter Gillyard and Jay Schmalholz are executive producers. For more information about Nickelodeon in Asia, visit www.nick-asia.com.



LEGO® Bawakan Permainan, Hadiah, Model dan Kemunculan Istimewa oleh Batman untuk Mempromosikan File...

LEGO® Bina KOTA GOTHAM Di Mid Valley Megamall

LEGO® Bawakan Permainan, Hadiah, Model dan Kemunculan Istimewa oleh Batman untuk Mempromosikan Filem Terbaru.


Filem The LEGO® BATMAN Movie yang akan ditayangkan tidak lama lagi menjanjikan sesuatu yang paling ‘mengagumkan’ – iaitu paparan Dark Knight dengan cara LEGO® yang tersendiri. Sempena tayangan perdana filem ini, LEGO Malaysia menghiburkan para peminat BATMAN yang paling disayangi ini dalam Acara Khas The LEGO® BATMAN Movie di Atrium & Lobi Pintu Masuk Timur, Tingkat Bawah, Mid Valley Megamall. Acara untuk pengguna ini berlangsung dari Isnin 6 Februari 2017 hingga Ahad 12 Februari 2017.


Dianjurkan dengan kerjasama 20th Century Fox Malaysia dan Toys “R” Us untuk mempromosi filem terbaru dalam francais LEGO® dan memperkenalkan edisi terhad baru set The LEGO® BATMAN, peminat LEGO® dan wira pembanteras jenayah Gotham ini akan dihiburkan dengan pelbagai aktiviti bertema The LEGO® BATMAN Movie, diorama LEGO® ciptaan peminat, dan peluang untuk menebus pelbagai cenderahati LEGO®! 

Mr. Jacob Leighton Rennison, Senior Marketing Manager, LEGO® Malaysia (2nd from left), Mr. Leslie Falvey, Acting Country Manager, LEGO® Malaysia (centre) and Sylvie Ting, Associate Brand Manager, LEGO® Malaysia (2nd from right) standing with the stars of THE LEGO® BATMAN Movie, LEGO® Batman and Robin. 

“Filem The LEGO® BATMAN Movie adalah mercu jaya baru bagi kami. Seperti The LEGO® Movie, ia pasti sekali lagi mencetus fenomena budaya pop dan kami sememangnya mahu memastikan kami dapat berhubung dengan peminat menerusi cara kami sendiri – dengan menyemai keseronokan membina. Acara ini bukan sekadar susulan filem, tetapi dari segenap segi merupakan unsur penting yang dijanjikan oleh LEGO® dan kami rasa tidak sempurna untuk menayangkan filem tanpa menganjurkan acara ini,” kata Jacob Leighton Rennison, Pengurus Pemasaran Kanan LEGO Malaysia. 

Peminat setia LEGO® dan BATMAN berpeluang untuk menyertai aktiviti menarik yang berikut di Mid Valley Megamall: 


Cabaran Persembunyian Joker (Joker’s Hideout) 

Joker’s Hideout ialah cabaran dengan tema yang pasti dibanggakan oleh peminat LEGO® dan BATMAN. Sepasukan 4 orang meneroka bilik-bilik berlainan dalam Persembunyian tersebut dan menggunakan LEGO® untuk membina dan menyelesaikan teka-teki untuk membolehkan mereka menangkap The Joker. Cabaran ini direka cipta untuk kanak-kanak berumur 5-12 tahun. 

Diorama unik LEGO® BATMAN Movie

Satu-satunya diorama LEGO® BATMAN Movie ini dibina khas oleh peminat setia LEGO® di Malaysia dari Kumpulan Pengguna LEGO® Malaysia (LOM). Kumpulan ini menganjurkan pertandingan membina LEGO® untuk menggalakkan peminat menyerlahkan bakat kreatif dalam diri mereka dan membina diorama berdasarkan filem tersebut. Sebanyak 25 hasil ciptaan terbaik dipamerkan di acara tersebut.  



Bergambar dengan LEGO® BATMAN dan LEGO® ROBIN!

Pengguna Instagram yang suka memaparkan gambar mereka di media tersebut pasti teruja dengan kemunculan mengejut maskot LEGO® BATMAN dan LEGO® Robin. Sebuah gerai foto dengan latar belakang The LEGO® BATMAN Movie menawarkan kemudahan cetakan gambar serta-merta untuk dibawa pulang sebagai kenangan. Di samping itu, peminat setia Dark Knight tidak harus melepaskan peluang untuk melihat 10 Batsuit LEGO® BATMAN yang berlainan dalam 2D. 

Cenderahati eksklusif LEGO® BATMAN Movie menerusi aktiviti Buat dan Bawa Pulang 
Dengan kerjasama Toys “R” Us, peminat yang membeli mana-mana set mainan The LEGO® BATMAN Movie boleh membina Bat Mobile mereka sendiri di ruang mainan khas LEGO® dan membawanya pulang untuk digandingkan dengan set baru mereka.  

Peminat LEGO® dan Batman juga boleh mengunjungi gerai sementara The LEGO® BATMAN Movie yang akan didirikan di Pavilion, Kuala Lumpur, Ipoh Parade, Ipoh dan Queensbay Mall, Pulau Pinang. Selain itu, pembelian setiap dua (2) tiket filem akan membolehkan penonton menebus Bat Blind Coupon istimewa dari kaunter tiket Golden Screen Cinemas, yang melayakkan mereka untuk menebus hadiah istimewa apabila membeli barangan LEGO® BATMAN di 7 gedung sah LEGO®. 

Acara The LEGO® BATMAN Movie akan diadakan dari Isnin, 6 Februari 2017 hingga Ahad, 12 Februari 2017. Untuk maklumat lanjut acara dan gerai sementara yang disediakan, sila ke laman Facebook dan laman web rasmi LEGO® Malaysia, www.facebook.com/legomalaysia.official, dan www.lego.com/en-my/batmanmovie atau laman Facebook Toys “R” Us Malaysia www.facebook.com/toysrusmy. The LEGO® BATMAN Movie akan ditayangkan di layar perak mulai hari Khamis, 9 Februari 2017. Ikuti berita dan perkembangan terkini The LEGO® BATMAN MOVIE dengan mengunjungi laman Facebook rasmi Warner Brothers Pictures www.facebook.com/WarnerBrosMalaysia. Peminat boleh berkongsi pengalaman The LEGO® BATMAN MOVIE mereka dengan menggunakan hashtag #LEGOBatmanMovieMY dan #BuildSomethingBatmanMY.



Antara keperluan terpenting bagi seorang ibu mengandung dan ibu menyusu adalah NURSING BRA atau Bra...

Seamless Nursing Bra By Shapee Memang Best

Antara keperluan terpenting bagi seorang ibu mengandung dan ibu menyusu adalah NURSING BRA atau Bra Menyusu. Kenapa penting? Mestilah penting sebab payudara wanita akan berubah terutama sekali ketika mereka mengandung dan juga selepas melahirkan anak. Bila dah berubah tu, korang tak boleh lah pakai lagi lah Bra lama kan. Jadinya… buat bakal-bakal ibu, antara list yang korang kena masukkan dalam wishlist persediaan semasa mengandung dan selepas bersalin nanti adalah nursing bra. Peringatan ni tau.


Pemilihan Nursing Bra juga harus dititikberatkan juga yer. Jangan main beli jer tau sebab Nursing Bra ni direka khas untuk ibu-ibu yang menyusu dan rekaannya agak berlainan dengan bra yang biasa. Terdapat juga pelbagai jenama Nursing Bra yang ada dipasaran sekarang ni. Antara nya ialah Seamless Nursing Bra dari jenama Shapee

Apa yang best dengan Seamless Nursing Bra Shapee ni?

Memang best Seamless Nursing Bra Shapee ni. Kali pertama kau pakai kau akan jatuh cinta sebab rasa selesa dan sejuk bila dipakaiNak tau tak kenapa rasa selesa dan sejuk? Sebab materialnya terdiri dari nylon dan spandex. Memang best sangat. Keselesaan itu penting yer dalam pemilihan nursing bra. Korang boleh tengok dalam gambarajah kat bawah ni kenapa Shapee Nursing Bra ni best.


Memang Seamless Nursing Bra Shapee ni direka khas untuk ibu-ibu mengandung dan menyusu. Yang bestnya kan. Untuk ibu menyusu yang terlupa nak pakai breast pad tak perlu risau dengan kebocoran sebab Seamless Nursing Bra Shapee ni ada Removable Bra Pad. Memang agak tebal juga Removable Bra Pad ni tau. Kalau korang rasa tak nak pakai removable bra pad ni, korang boleh bukak jer. Kalau nak pakai boleh letak balik. Dah nama pon removable kan…. Hehehe… 


Korang tau tak yang ibu-ibu menyusu ni tak digalakkan memakai ‘wired bra’ sebab ianya boleh menyekat pengeluaran susu. Bukan itu saja, ia juga boleh menyebabkan payudara jadi bengkak dan sakit. Dengan Seamless Nursing Bra Shapee ni, korang tak payah lah nak pakai nursing bra yang ada dawai tu sebab ianya dah ada sokongan sehingga 360’ untuk menyokong bentuk badan. Macam Push-up bra lah ni. Tapi versi nursing bra gittew… ngeeee…


Kebanyakan Nursing Bra memang ada nursing clip atau klip bukaan. Korang tau tak sebab apa? Sebab untuk memberi keselesaan pada ibu-ibu yang menyusukan anak lah. Tak payah nak tanggalkan bra. Cuma bukak nursing klip tu saja. Memang senang nak dibuka dan dipasang balik Selesa sikit kalau nak menyusukan anak kan. Tapi yang bestnya dengan Seamless Nursing Bra Shapee ni, rekabentuk klip lebih inovasi dan flexible. Lepas tu senang nak remove bra pad.  


Didatangkan dengan 3 colour. BLACK, PINK and NUDE. Yang mana satu pilihan anda? Pilihlah ikut kaler kesukaan yerp. Ni detail keistimewaan Seamless Nursing Bra Shapee.

Shapee Nursing Bra (Basic)
  • 3D seamless design (non-wired)
  • 360° comfortable support
  • Improved non-slip straps for maximum support
  • Innovation nursing clip design for convenience + flexibility
  • Greater adjustability for versatile
  • Removable bra pad for easy replacement
  • Made by breathable material (nylon and spandex)
  • Free extender hook


Ni measurement untuk rujukan korang. Ada size M, L dan XL. Sila ukur betul-betul. Jangan salah saiz dan cup yerp. Yang pasti, harga Seamless Nursing Bra Shapee adalah sangat berpatutan. Hanya RM45.00 untuk sekotak. Memang selesa dan best. Korang kena beli jugak kalau nak rasa keselesaannya. Untuk maklumat lanjut, boleh terjah:

Website

Facebook

Instagram

 Address

Shapee Trading &Distribution (M) Sdn Bhd (1058466-U)
No.45 (Ground Floor) 
Jalan Utama 44, Mutiara Square
Mutiara Rini, 81300 Skudai
Johor Darul Takzim

Phone

+607-5547488

Email

cs@theshapee.com   

Sekarang ni tak susah nak cari makanan bayi yang 100% homemade kan. Dulu masa zaman anak sorang tah...

Homemade Baby Cookies Biscute By MommyLin

Sekarang ni tak susah nak cari makanan bayi yang 100% homemade kan. Dulu masa zaman anak sorang tahun 2007, tak ada pulak aku jumpa homemade baby food ni. Dari puree, bubur dan jugak biscuit, variety sangatt dan banyak terdapat dipasaran sekarang ni. Kau pilih jer nak jenama apa. Macam-macam ada. Cuma kena pandai cari harga yang mana lebih murah lah kan. Zaman serba serbi mahal nak mamps ni kau kena pandai buat perbandingan harga.


Ok... Tak nak bebel panjang. Cuma nak share dengan korang jer ni pasal poduct homemade baby food. Kalau korang masih mencari kudapan untuk baby, apa kata korang try Homemade Baby Cookies Biscute By Mommylin nih. Daripada korang beli biscuit baby yang ada jual kat pasaraya tanpa korang tahu bahan-bahan buatannya. Baik korang beli Biscute By MommyLin sebab ianya 100% homemade. Kalau dah homemade tu memang tak ada bahan pengawet. Manakala bahan perasa nya memang dari perasa buah-buahan tanpa gula tambahan. Haaa... gittew kan.


Packaging memang best sebab setiap biscuit dalam balang dibalut dengan plastik. macam dalam gambar tu. Jadinya... kebarangkalian biscuit cepat pecah tu tipis. Biscuit pon tak mudah masuk angin kalau penutup balang tidak ditutup dengan ketat ker kan. Kalau nak bawak travel pon senang sebab balang biscuit ni comel dan muat masuk dalam handbag. 


Biscute By Mommylin ni ada 3 flavor. Mangga, Kurma dan Kismis. Sesuai untuk baby 7 bulan ke atas. Sedap ker? Bagi aku sedap. Sambil suap anak sambil suap dalam mulut kau sekali... hahaha... Korang boleh bancuh dengan air macam biskut Farley Rusks tu. Tapi Harraz tak suka. Lagi suka makan seketul-seketul tu. Tapi aku bagi cuit sikit-sikit lah. Antara 3 flavor ni, Harraz suka perasa mangga. 


Budak kuat makan nih. Balang biskut pon nak dijilatnnya... ppffttt... Biscuit tu kalau dah habis jangan dibuang balangnya. Korang boleh buat tabung. Harga untuk sebalang ni RM18.00. Tapi kadang-kadang ada promotion. Kalau berminat nak beli, boleh terjah:




Antara website yang aku suka bukak untuk jamu mata adalah LAZADA . Asal bukak jer LAZADA , mesti te...

LAZADA... Saya Impikan Barangan Bernilai RM2017 Ini!!

Antara website yang aku suka bukak untuk jamu mata adalah LAZADA. Asal bukak jer LAZADA, mesti tengok barang-barang yang aku idam-idamkan sangat. Sambil tengok sambil berangan... 'Bilalah aku boleh dapat barang-barng nih. Bestnya kalau dapat barang-barang ni tanpa kau kena keluarkan duit'... haaa... gittew kau punya berangan kan. Berangan tu percuma. Nak kena buat vision board dulu nih. Dah... aku tak nak citer pasal berangan. Just nak share dengan korang yang kaki-kaki shopping tu.


LAZADA sedang mengadakan jualan CNY RED HOT SALE sempena Tahun Baru Cina nih dengan potongan harga up to 88% tu. Memang berganda murah. Rugi kalau korang tak shopping time nih. Dengan ratusan ribu product dari pelbagai kategori termasuk kecantikan dan kesihatan, peralatan rumah, fesyen, telefon dan tablet, perkakas elektronik dan barangan rumah, LAZADA memang tempat untuk dituju bagi memenuhi keperluan membeli-belah korang. Masih sempat lagi ni kalau korang nak cari barangan impian. 

Ok.... Andai kata aku diberi pilihan untuk memilih barangan impian dari LAZADA yang bernilai RM2017 tanpa perlu mengeluarkan modal. Banyak yang aku nak beli. Maklumlah... banyak sangat barang yang aku idamkan. Tapi aku akan pilih 5 barang ni saja lah. Sebab 5 barang ni yang akan selalu digunakan. 


RM 597.00
Sebelum RM 1,199.00,
Anda jimat 50%

Memang aku mengidam betul dengan Philips Steam Generator Iron nih lepas jadi viral kat media social dan juga lepas tengok video. Tapi bila tengok harga nya. Buntang jugak lah biji mata kau. Tapi memang berbaloi kalau beli memandangkan pertambahan baju yang kau kena gosok bermula tahun ini. Maklumlah... #makanakempat kan. Yang dah sekolah pon ada 3 orang. Kau bayangkan berapa banyak baju yang nak kena gosok untuk sekolah kebangsaan, sekolah agama dan jugak baju sekolah tadika. Termasuklah baju kau dan juga suami.

Dengan Philips iron ni dah boleh menjimatkan masa untuk menggosok sebab bila kau gosok bahagian depan baju secara automatik baju bahagian belakang pon tergosok sekali. Licin lah maksudnya. Tak payah kau nak gosok banyak kali. Dan kebarangkalian baju kau terbakar pon tipis sebab kecanggihan teknologinya menjamin yang baju kau tak kan terbakar. Nampak sangat kau pernah merosakkan baju kan... hahaha... Itu aku mengaku. Terlebih kepanasan. Mau tak terbakar. Sebab tu aku mengidam Philips Steam Iron nih. 



RM 245.00
Sebelum RM 799.00,
Anda jimat 69%

Bila rakyat jelata @ anak-anak ramai dalam rumah tu kan. Tak sah kalau rumah kau tak bersepah. Barang mainan bersepah ok lah. Boleh kutip dan simpan. Ni sepahan dari sisa-sisa makanan yang kecik, sepahan kertas-kertas sebab diorang suka main gunting-gunting kertas dan jugak sepahan dari habuk-habuk halus. Rumah aku pulak memang jenis cepat berhabuk. Habuk-habuk tu macam cemburu pulak tengok rumah kau bersih tak ada habuk. Beru jer lap dah berhabuk balik. Rasa menyinga jugak lah.

Nak vacuum memang memerlukan kerahan tenaga. Nak suruh anak-anak vacuum, tak berapa nak bersih sangat. Kau sendiri nak vacuum... malas sebab penat. Boleh gittew? Solusinya... Moh ler kita dapatkan I-ROVA Robotic Vacuum ni. Kau letak jer dia kat lantai. Pandailah dia bersihkan lantai kau tu sebab ada sensor yang terbina untuk mengelakkan perlanggaran ke dinding atau halangan dari mana-mana objek. Dah nama pon vacuum robotic kan. Kau buat jer lah kerja kau dengan aman sebab I-ROVA Robotic Vacuum boleh licinkan lantai rumah kau.


RM 109.90
Sebelum RM 159.90
Anda jimat 31%

Anak-anak memang suka minum juice. Asal suka jer babitkan anak-anak kan. Pada hal kau sendiri memang suka juice. Kalau beli juice kat kedai kan boleh tahan jugak harganya. Demi nak menjimatkan duit, lebih baik kau buat juice sendiri kan. Lagi puas hati sebab lagi banyak juice kau dapat. Kalau kat kedai banyak mana jer yang dapat. Ais jer yang lebih. Tak puas minum.

Dengan adanya Multi-Function Juicers and Fruit Extractors ni jugak boleh meghadkan pengambilan air kotak sebab anak-anak asal gi kedai minta air kotak. Faham-fahamlah processing drink kan. Banyak gula. Lepas ni gi kedai kita beli buah banyak-banyak. Boleh buat stok fresh juice kalau ibu dapat Multi-Function Juicers and Fruit Extractors ni.. erkkk... ngeeee...



RM 166.00
Sebelum RM 330.00,
Anda jimat 50%

Kemahen  panjang tajuk product ni. Periuk steamer pon boleh jadi antara barangan idaman kau kan... hahaha... Kat rumah aku tak ada steamer lagi. Tu yang termasuk dalam wishlist sekali dan terbekenan tengok yang ni sebab Stainless Steel Steamer kan. Lepas tu ada 2 layers steamer pot. Capacity pon besar. Senang kalau nak buat masak kukus. 1st layer kita boleh kukus ikan. 2nd layer pulak kita kukus kuih pau. Sekali harung gittew kan. Jimat masa.


RM 899.10
Sebelum RM 999.00,
Anda jimat 10%

Memandangkan aku seorang ibu yang rajin menyediakan makanan anak yang berumur 11 bulan tu. Jadinya Beaba Babycook ini memang idaman kalbu sungguh. Memang aku jatuh cinta pandang pertama lah bila tengok Beaba Babycook ni. Harganya juga buat mata aku terbuntang besar. Memang orang akan cakap membazir lah kalau beli Beaba Babycook ni sebab blender jer kot. Korang silap. Beaba Babycook ni ada banyak function. 

Ianya merupakan gadjet 4 dalam 1. Bukan setakat mengisar, tetapi boleh mengukus, defrost @ mencairkan dan juga memanas. Semua dalam satu function nya. Macam aku yang merupakan ibu yang bekerja. Masa adalah sangat penting dalam penyediaan makanan anak untuk bekalan dia di nursery. Setakat ni aku tak pernah lagi bagi anak makan nestum sebab bagi aku makanan terbaik untuk anak ialah dari hasil tangan ibunya sendiri. Wahhhh... gittew kan. 

Sebab tu aku berkenan betul dengan Beaba Babycook ni dan kalau boleh aku nak dapatkan jugak bagi memudah kan aku menyediakan menu yang sihat untuk Iman Harraz serta dapat menjimatkan masa aku yang sentiasa sibuk. Maklumlah... #makanakempat. Tak perlu lagi kau nak kukus dulu buah-buahan/sayur-sayuran dan masak dulu bubur. Lepas tu masuk dalam mesin blender. Dengan Beaba Babycook kau hanya steam dalam tu, masak bubur jugak dalam tu sekali dan terus blender dalam tu jugak. Kan senang dan jimat masa tu.

Dah... Panjang betul karangan aku nih. Ini lah Barangan Impian dari Lazada yang bernilai RM2017 kesemuanya. Korang kena ingat tau yang harganya sentiasa berubah-ubah. Apa lagi... Terjah cepat CNY RED HOT SALE dan dapatkan barangan impian korang sekarang. Buat LAZADA... Saya Impikan Barangan Bernilai RM2017 Ini. Smoga IMPIAN saya menjadi kenyataan. 



Ada dikalangan adik beradik, suami atau anak-anak korang yang ada masalah resdung ni? Aku sendiri a...

Penawar Resdung Paling Berkesan Untuk Merawat Resdung

Ada dikalangan adik beradik, suami atau anak-anak korang yang ada masalah resdung ni? Aku sendiri ada masalah resdung. Tapi tak ada lah teruk sangat dan jarang-jaranglah kena. Tapi bila kena... Bersin banyak kali kau jangan cakap lah. Dengan hidung nya gatal merenyam. Bersambung ke mata pulak gatalnya. Kau pon gosoklah mata sampai mata kau jadi merah macam orang sakit mata. Memang azab jugak lah. Cuba bayangkan kalau anak kau yang baru sekolah tu kena. Kesian kan. 


Macam mana nak tahu yang korang ada masalah resdung? Baca ni antara tanda-tanda penyakit resdung.

  1. Hidung sentiasa berair/selsema setiap masa terutama ketika cuaca sejuk dan awal pagi.
  2. Gatal-gatal pada hidung,mata dan telinga terutama bila memakan ayam,udang,ketam,ikan masin dan sambal belacan.
  3. Bersin bila terkena habuk.
  4. Berkahak, banyak jerawat, kurang pendengaran/penglihatan, sakit kepala, kelemumur banyak, rambut gugur, nafas berbau (anda tidak tahu nafas anda berbau dan tidak menyenangkan rakan anda..minta nasihat ikhlas dari mereka), gatal kulit dan keputihan (wanita).
Bila dah ada resdung tu kan. Kesan dari penyakit resdung tu mesti ada. Antaranya Hilang deria bau, Pelupa/Daya mengingat lemah dan juga Lubang hidung bengkak dan tersumbat. Scary jugak bila baca kesan-kesan resdung ni kan. Kalau dah kena resdung yang teruk tu, kena lah berubat kan. Haaaa... Kalau korang masih mencari ubat untuk merawat resdung ni, apa kata korang cuba ubat Penawar Resdung Paling Berkesan nih. 

Sebab ianya diperbuat daripada serbuk akar kayu herba tradisional untuk melegakan dan mengurangkan simptom resdung dan juga alahan kepada makanan laut serta sudah diwarisi oleh pengamal perubatan Islam selama lebih dari 40 tahun yang lalu. Berkesan ker ubat resdung ni? Meh baca testimoni dari pengguna yang sudah menggunakannya:


Lagi testimoni pengguna yang berpuas hati

Kegembiraan bila resdungnya dah pulih

Seronok jer baca testimoni pengguna yang berjaya sembuh dari penyakit resdung. Memang Ubat Resdung Paling Berkesan betul lah sebab serasi dengan mereka yang dah mengamalkannya. Cara makan pon tak susah pon. Korang hanya perlu buka sarung kapsul dan masukkan serbuk akar kayu dalam segelas air kosong. Kacau hingga larut dan jangan lupa baca bismillah dan berselawat dulu. 


Dos yang korang kena amik hanya 1 biji pagi dan 1 biji malam. Kala rasa resdung dah berkurangan, korang cuma makan bila perlu sahaja. Atau korang boleh ambil lepas makan makanan laut. Untuk ibu mengandung pulak, tak digalakkan makan ubat ni yer. APa kelebihan yang akan korang dapat? Baca ni:


Kalau korang berminat nak beli atau ada sebarang pertanyaan yang tak terjawab mengenai Penawar Resdung Paling Berkesan ni. Boleh hubungi:

Puan Aisyah ( 013-987 1616 )


















Sempena sambutan Tahun Baru Cina, MAGGI telah melancarkan kempen Gong Xi Raya Jom Masak dan tebus...

Let's Cook & Redeem Kitchen Appliances with MAGGI® GONG XI Ria

Sempena sambutan Tahun Baru Cina, MAGGI telah melancarkan kempen Gong Xi Raya Jom Masak dan tebus. Kempen ini bertujuan untuk menyebarkan semangat kebersamaan dan perjumpaan, dan MAGGI menggalakkan orang ramai memasak untuk keluarga mereka sempena musim perayaan ini. 



Chinese New Year (CNY) is about reuniting with family and friends, enjoying good food, getting blessed by lion dances, celebrating traditions and creating new memories. To celebrate the spirit of CNY, MAGGI launched a Gong Xi Ria campaign where shoppers can redeem essential kitchen appliances just by collecting points with every MAGGI product purchased.

Encouraging consumers to cook for their families during this festive season, MAGGI’s Gong Xi Ria Jom Masak dan Tebus (Let’s Cook and Redeem) campaign enables shoppers to purchase MAGGI products, collect points and redeem household appliances like electric kettle, rice cookers and kitchen blenders.

From 1st December 2016 to 28th of February 2017 all consumers need to do is pick up MAGGI products, cook delicious home-cooked meals for their families, fill in the redemption form, send it to MAGGI and visit any Senheng Electrics outlet nationwide to redeem their appliances. Cooking for their family this Chinese New Year is now even more rewarding as they get to score new appliances to kick-start their new year, apart from putting joy in their family and friends’ faces through scrumptious dishes.

Preparing festive dishes during Chinese New Year is an important tradition but can be challenging for many cooks. Having to tailor dishes to meet the different discerning taste preferences at home is not always an easy task. This festive season, MAGGI can be your ally in preparing these home cooked festive dishes. MAGGI has created an assortment of Chinese New Year recipes inspired by the year of the Fire Rooster. These recipes are full of delicious flavours and aroma from fresh ingredients that promise to ‘wow’ family and friends during reunion dinners and festive get-togethers.

The Fire Rooster inspired recipes is made effortlessly delicious with the MAGGI culinary range such as the MAGGI Oyster Sauce, MAGGI CukupRasa™, MAGGI Tomato Ketchup and MAGGI Chilli Sauce – Thai. These products help cooks enhance the flavours of the dishes, making them even more delectable while enjoyed with friends and family. Complete recipes can be accessed on MAGGI’s official website, www.maggi.com.my.

Commenting on the festive campaign, Nestl頍alaysia’s Business Executive Officer, Foods Division, Rosalyn Simba said, “The Lunar New Year is all about family ties and we believe one of the best ways to keep your family members happy is by cooking their favourite homemade dishes which brings fond memories of family gatherings. Nothing beats the warm taste and aroma homemade dishes provide. It will even be better if family members cook together to strengthen the spirit of reunion and togetherness. We are glad to have an opportunity to help bring families together through food, especially during festive seasons. Our MAGGI Gong Xi Ria Let’s Cook and Redeem campaign is also our way of appreciating and rewarding our loyal customers”.

Ushering in the New Year whilst spreading prosperity and longevity, MAGGI will be staging traditional ‘lion dance’ performances with ‘lion dance’ troops performing at more than 300 outlets across Malaysia. These lion dances will be held at key retail outlets where shoppers can have a chance to be blessed by the lions and to take photos with them as well as enjoy cooking demonstrations to learn about new CNY recipes. Consumers can stay tuned to MAGGI’s Facebook page, https://www.facebook.com/MaggiMalaysia/, to find out the dates and times at which they can catch the ‘lion dance’ performances.

Family time during this Lunar New year can truly be enjoyed with MAGGI as your cooking ally while redeeming great rewards and ultimately winning the hearts of your loved ones. MAGGI welcomes this Chinese New Year with togetherness and prosperity hand-in-hand; spreading the spirit of the Festive Season with Lion Dance performances and delicious recipes.

For more information on Let’s Cook and Redeem and to get access to more Chinese New Year inspired recipes, visit MAGGI’s official website at https://www.maggi.com.my/cny2017 and stay tuned to their social pages for updates on various recipes and products.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shoplinks