AFB Feeds

Showing posts with label Homemade Baby Cookies. Show all posts
Showing posts with label Homemade Baby Cookies. Show all posts

Sekarang ni tak susah nak cari makanan bayi yang 100% homemade kan. Dulu masa zaman anak sorang tah...

Homemade Baby Cookies Biscute By MommyLin

Sekarang ni tak susah nak cari makanan bayi yang 100% homemade kan. Dulu masa zaman anak sorang tahun 2007, tak ada pulak aku jumpa homemade baby food ni. Dari puree, bubur dan jugak biscuit, variety sangatt dan banyak terdapat dipasaran sekarang ni. Kau pilih jer nak jenama apa. Macam-macam ada. Cuma kena pandai cari harga yang mana lebih murah lah kan. Zaman serba serbi mahal nak mamps ni kau kena pandai buat perbandingan harga.


Ok... Tak nak bebel panjang. Cuma nak share dengan korang jer ni pasal poduct homemade baby food. Kalau korang masih mencari kudapan untuk baby, apa kata korang try Homemade Baby Cookies Biscute By Mommylin nih. Daripada korang beli biscuit baby yang ada jual kat pasaraya tanpa korang tahu bahan-bahan buatannya. Baik korang beli Biscute By MommyLin sebab ianya 100% homemade. Kalau dah homemade tu memang tak ada bahan pengawet. Manakala bahan perasa nya memang dari perasa buah-buahan tanpa gula tambahan. Haaa... gittew kan.


Packaging memang best sebab setiap biscuit dalam balang dibalut dengan plastik. macam dalam gambar tu. Jadinya... kebarangkalian biscuit cepat pecah tu tipis. Biscuit pon tak mudah masuk angin kalau penutup balang tidak ditutup dengan ketat ker kan. Kalau nak bawak travel pon senang sebab balang biscuit ni comel dan muat masuk dalam handbag. 


Biscute By Mommylin ni ada 3 flavor. Mangga, Kurma dan Kismis. Sesuai untuk baby 7 bulan ke atas. Sedap ker? Bagi aku sedap. Sambil suap anak sambil suap dalam mulut kau sekali... hahaha... Korang boleh bancuh dengan air macam biskut Farley Rusks tu. Tapi Harraz tak suka. Lagi suka makan seketul-seketul tu. Tapi aku bagi cuit sikit-sikit lah. Antara 3 flavor ni, Harraz suka perasa mangga. 


Budak kuat makan nih. Balang biskut pon nak dijilatnnya... ppffttt... Biscuit tu kalau dah habis jangan dibuang balangnya. Korang boleh buat tabung. Harga untuk sebalang ni RM18.00. Tapi kadang-kadang ada promotion. Kalau berminat nak beli, boleh terjah:




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shoplinks