Baju Muslimah Kanak-kanak

AFB Feeds

Showing posts with label HP Malaysia. Show all posts
Showing posts with label HP Malaysia. Show all posts

Dalam zaman serba canggih ni, printer merupakan antara keperluan yang sangat penting. Lebih-lebih lagi untuk ibu bapa yang mempunyai ...

HP | Introducing the World's Smallest Inkjet All-in-One Printer


Dalam zaman serba canggih ni, printer merupakan antara keperluan yang sangat penting. Lebih-lebih lagi untuk ibu bapa yang mempunyai anak yang sedang bersekolah. Sebab apa? Sebab kebanyakan kerja sekolah anak-anak zaman sekarang memerlukan kita untuk mencetak gambar untuk tugasan mereka. Dan bagi saya printer sangat diperlukan.

Produk HP merupakan antara produk yang sangat dikenali. Baru-baru ini HP telah memperkenalkan  HP DeskJet Ink Advantage All-in-One (AiO) printers, iaitu  pencetak inkjet terkecil dunia. DIdatangkan dengan tiga warna terang... Electric Blue, Sea Grass Green and Cardinal Red.


HP Reinvents Home Printing for Digital Natives with World’s Smallest Inkjet All-in-One

HP PPS Sales Sdn. Bhd. today unveiled its next generation of HP DeskJet Ink Advantage All-in-One (AiO) printers, the ideal device for the style savvy, always connected consumer. 

Designed for digital natives who want to print from Facebook, Instagram and more, the HP DeskJet Ink Advantage 3775/3776/3777 is half the size of other inkjet all-in-one printers in its class(1), yet combines robust print, scan and copy capabilities all for RM 379(2). 

From left, Yuen Lai, Business Director for Print Category, HP PPS Sales Sdn Bhd, Diane Fong, Market Development Manager, Inkjet Printing Systems, HP PPS Sales Sdn Bhd, Kym Lim, Managing Director, HP PPS Sales Sdn Bhd

Recently named one of TIME Magazine’s 50 Most Influential Gadgets of All Time, the redesigned DeskJet offers easy printing from a smartphone or tablet. The HP DeskJet Ink Advantage 3775/3776/3777 does not just optimize space, it energizes space with a variety of vivid hues that include Electric Blue, Sea Grass Green and Cardinal Red. 

Bringing in a fresh design to fit today’s modern homes, the printers feature a white base that easily blends with any home d├ęcor, with a celebration of colours ranging from the cool neutrals that exude a calming, soothing effect to a bright red that is fun and playful. The scroll feed scanner is designed like a fin and lights up when a document is fed through for scanning or copying. 

  Kym Lim, Managing Director, HP PPS Sales Sdn Bhd with the newly launched printer

“Consumers crave tiny, wireless devices that fit into their lifestyle and enable them to stay connected, social and productive wherever they may be,” said Kym Lim, Managing Director, HP PPS Sales Sdn. Bhd. “HP’s new DeskJet turns the traditional consumer printing experience on its head with its innovative, fun design and intuitive mobile connectivity from virtually any device or social network.” 

Phone to Print Seamlessly 

Setting up and printing directly from a mobile device has never been easier with the HP All-in-One Remote mobile application(3). The free app provides users with key features including printing, copying and scanning wirelessly from most smartphones and tablets including Apple™, Android™ and Windows® devices. Using Wi-Fi Direct(4), consumers can immediately begin printing from their mobile devices and access their printer without a network. 

Using HP Printbot, Facebook Messenger users can print content effortlessly from a Facebook Messenger conversation. In addition to easily printing photos and documents, the bot allows users to add printers, print from the printer's history, and order replacement supplies. The new, colorful HP DeskJet Ink Advantage 3775/3776/3777 All-in-One printers are available now. 

Untuk maklumat lanjut, boleh layari [http://www.hp.com.my] dan juga Facebook [HP Malaysia]


Mind Benders ni adalah satu teka-teki yang dianjurkan oleh HP Malaysia. Bagi HP Malaysia, mereka ingin menggalakkan ibu bapa diluar sana un...

HP Mind Benders Challenge!!

Mind Benders ni adalah satu teka-teki yang dianjurkan oleh HP Malaysia. Bagi HP Malaysia, mereka ingin menggalakkan ibu bapa diluar sana untuk membantu anak² mereka mengembangkan kemahiran berfikir pada usia yang masih muda. Dengan adanya HP Mind Benders ini, ibu bapa boleh mendidik anak² mereka dengan aktiviti yang menarik dan menyeronokkan secara tak langsung dapat membangunkan otot fikiran mereka ketika bermain.


Saya telah diberi peluang oleh HP Malaysia untuk mencuba HP Mind Benders set ini. Kiranya cabaran untuk saya dan anak² untuk menyelesaikan teka teki yang terdapat didalam kotak ini. Agak teruja masa dapat kotak ni. Anak² apatah lagi. Over teruja dibuatnya. Nak tau apa isinya? Meh tengok nih:


Penuh sekotak. Dalam kotak ni terdapat 3 pakej yang disediakan. Antaranya:


Set yang pertama. HP Mind Banders Puzzle Set. Dalam ni ada 3 teka teki. Memang menguji emosi dan minda betul lah soalan nya sebab kau kena think out of the box gittew dalam nak mencari jawapannya. Kalau orang yang padai, memang boleh jawab kot. Kalau tak boleh jawab, tak perlu risau. Sebab ada disediakan jawapannya sekali...hehehe... Tapi kau kena selesaikan dulu lah teka teki tu. Kalau dah surrender baru boleh nengok jawapnnya. 
 

Set yang kedua. Illusion Science. Permainan sains yang didatangkan bersama dengan buku panduan yang berguna untuk buat gambar 3D, buat geometric dan banyak lagi lah. 


Si kakak sedang berimaginasi dengan set Illusion Science


Si adik pon tak nak ketinggalan. Lagi hebat imaginasinya. Dengan kuku² jari
 dan tangan di kalernya. Stress mak nyah. Gasaklah asalkan kau bahagia nak.


Set ketiga. Math Magic. Mengandungi permainan matematik, teka-teki dan tips berguna yang didatangkan dengan calculator sekali. Cute jer calculator tu.

Overall memang best HP Mind Banders set nih. Buat anak² lupa pada gadget dengan adanya Mind Benders. Selain dari menguji minda parents dan anak², ia juga salah satu aktiviti yang sangat menyeronokkan bila kita dapat menghabiskan masa bersama anak² untuk menyelesaikan tugasan yang diberikan dengan kerjasama antara satu sama lain. 

Kalau anda nak tahu lebih lanjut  mengenai aktiviti² dan juga nak tau product² terbaru yang dianjurkan dan dilancarkan oleh HP Malaysia, boleh intai² [Facebook Page HP Malaysia]. Jangan lupa LIKE skali tau. 



Alhamdulillah....rezeki blogging. Dapat invitation ni untuk HP Kids Day Out. Ni 2nd invitation. 1st invitation last year tengok wayang ...

HP Kids Day Out @ Galactic Laser, Midvalley


Alhamdulillah....rezeki blogging. Dapat invitation ni untuk HP Kids Day Out. Ni 2nd invitation. 1st invitation last year tengok wayang The Good Dinosaur. Tapi aku tak dapat join sebab bertembung dengan satu lagi event. Kali ni bila dapat lagi invitation memang tak boleh nak tolak lah sebab best. Event yang membabitkan anak² memang aku suka. Anak² happy...makpak lagi lah double triple happy kan. 


HP Kids Day Out ni sebenarnya sebahagian daripada kempen HP’s Rush Dad & Homework Hacks dimana kami di beri penerangan mengenai HP Deskjet Ink Advantage 3635 dan juga HP DeskJet Ink Advantage 4675. Apa yang best dengan printer HP Deskjet Ink Advantage ni ialah ianya  membolehkan anda untuk mengimbas, menyalin, dan mencetak dokumen berkualiti secara wirelessly @ wayarles dari Telefon, Tablet atau PC! Best kan. 

Apalah yang suka sangat tu ☺☺


Tapi sebelum tu kita bergambar dulu kat photobooth ni. Siap ada video dan contest. Memandangkan kami ni tak mesra camera, orang soh posing gaya bebas, ko posing statik macam tu jer...hahahaha...Kalau menang dapat HP Deskjet Ink Advantage 3635 tu. 


Aktiviti yang ditunggu²...main tembak laser. Happy kemahen bebudak nih. Ni baru 1st round untuk bebudak. 2nd round nanti ngan parents plak. Tapi aku tak layak untuk main atas sebab² tertentu. Melepas mak nyah. 


Sementara tunggu abang main tembak², kita main kaler² dulu dan juga buat origami. Memandangkan tembak laser tu untuk bebudak 7 tahun dan ke atas, QahirahQhalif tak dapat nak main. Cuma masa main untuk family tu qahirah dapat main with abah's supervision. Frust Qhalif sebab dia nak main jugak tapi tak boleh.


Sesi bergambar, Kemahen lagi anak bujang sorang tu. Kebetulan blogger [Sumi jelly] pon join. Anak kitorang memang kenal. Syiok lah ada geng si kimi tu. 


Last but not least. Antara blogger yang join... [Sumi Jelly], [Sis Ayu Rafikah] and [Liz Rohaizat] Tak sah kalau tak bergambar kan. Overall memang best. Siap ajak datang lagi sebab nak main tembak laser. Thanks for having us HP malaysia. Kalau nak tau lebih lanjut lagi, bley layari [FB HP Malaysia]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...