Baju Muslimah Kanak-kanak

AFB Feeds

Showing posts with label Free Palestine/GAZA. Show all posts
Showing posts with label Free Palestine/GAZA. Show all posts

"Ya Allah,selamatkanlah saudara seagama kami di Palestin dan bebaskanlah mereka dari cengkaman zionis laknatullah.....Ya Allah,ber...

Ya! Allah...Selamatkanlah PALESTINE!!!



"Ya Allah,selamatkanlah saudara seagama kami di Palestin dan bebaskanlah mereka dari cengkaman zionis laknatullah.....Ya Allah,berilah kekuatan kepada saudara mara kami serta satukanlah hati-hati pemimpin negara-negara Arab dan Negara Islam yang lain untuk membantu Palestin.....Hancurkanlah Zionis Laknatullah......Amin Ya Allah...."
 
"Ya Allah,Kau berilah kekuatan dan kesabaran kepada saudara kami di Gaza..Kau lontarkanlah didalam dada saudara kami keberanian Saidina Umar Al-Khatab,kehebatan Khalid Al-Walid dan kemenangan Salahuddin Al-Ayubi...Kau lontarkan ketakutan didada musuh kami sehingga mereka berlari katakutan... Amin Ya Allah..."

Terlalu hebat dugaan buat saudara² kita di sana. Tapi yang pasti...SYURGA menanti buat mereka. Ya! allah...sedihnya bila mengenangkan nasib mereka. Apalah sangat dugaan buat kita kalau nak di bandingkan dengan mereka di sana kan. Saya menangis...menangis tatkala melihat jenazah² para SYUHADA. Terutama sekali yang membabitkan kanak² dan bayi dengan kepala pecah, kaki hancur, mayat mereka bergelimpangan...allahuakhbar...Tak sanggup nak tengok gambar² yang di post kan especially kat wall FB. Tengok berita pon apatah lagi. Saya akan tukar chanel bila masuk berita tentang GAZA. Sampai Kimi tegur.."ibu...jangan lah tukar, kita nak tengok". "Alaaaa...ibu tak boleh tengok, nanti ibu nangis". "Tak per..ibu tutup lah mata". Tak tau nak jawab apa dah. Sambil tengok tu mulut dia mengomel..."Ibu...kesiannya, badan dia ada darah".."kenapa rumah dia kena bom?". Itulah anak², bermacam² soalannya. Ibu cuma kena sediakan jawapan yang betul ☺☺☺

Apa yang kita boleh buat? DOa...DOa...dan terus berdoa. Hulurkan sumbangan dan bantuan. BOIKOT juga boleh membantu. 

Note: Bersyukur dapat hidup di bumi yang aman damai ini...alhamdulillah...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...