Baju Muslimah Kanak-kanak
Showing posts with label Epic Fit Meals Co. Show all posts
Showing posts with label Epic Fit Meals Co. Show all posts

Entry food review kembali lagi. Pernah dengar tak Epic Fit Meals Co ni? Apa...tak pernah dengar? Meh nak sharing serba sedikit tentang ...

Food Review | Epic Fit Meals Co


Entry food review kembali lagi. Pernah dengar tak Epic Fit Meals Co ni? Apa...tak pernah dengar? Meh nak sharing serba sedikit tentang Epic Fit Meals Co. Restoran Epic Fit Meals Co masih baru bertapak di Malaysia. Kalau tak silap dalam tahun lepas. Merupakana restoran yang berinspirasikan makanan Melbourne, Australia, ia juga merupakan perintis Fit Meals dan dipercayai sebagai restoran tunggal dan pertama di Malaysia yang menawarkan penghantaran On-Demand (Atas permintaan).


Bulan puasa haritu saya dan keluarga telah diberi peluang untuk berbuka puasa di Epic Fit Meals Co. Konsep di restoran ni adalah delivery, dine-in dan juga takeaway. Environment memang bersih. Saya sempat tinjau dapur di restoran ni. Tapi tak boleh nak amik gambar. Memang bersih dan tersusun. 

Ok...jom kita tengok apa yang saya dan keluarga makan pada hari tu.


Juices

Agua Mello Smoothie (61 kcal) RM8.80, Red Apple Honey Smoothie (79 kcal) RM8.80, Coolie Beauty (41 kcal) RM7.80 dan juga Classic Trifecta (78 kcal) RM7.80

Semua juices ni sedap². Dan yang penting semuanya fresh². Di blend tanpa gula. Memang kemanisan juices ni datangnya dari buah tu sendiri. Yang bestnya, tak perlu nak kira berapa kalori yang anda makan sebab dalam menu di Epic Fit Meals Co memang dah tersedia berapa kalori pada setiap makanan yang dihidangkan.

Epic Fried Chicken Schnitzel (381 kacl)
RM6.80

Yang ni lebih kurang macam chicken chop lah. Iman hakimi sorang jer makan nih. Sedap katanya ☺

Epic Grilled Chicken (217 kcal)
RM5.80

Ni pon sedap. Favorite Qahirah. 

Spiced Backed Wedges (132 kcal)
RM4.80

Irish Colcannon (122 kcal)
RM4.80

Memang terbaik lak mashed potatoes ni. Sedap sangat. Makan sekali tak boleh nak berhenti. Sekali hadap jer nih. Anak² pon suka.

Crunchy/Fire Chookies (233 kcal)
RM5.80

Ni macam ayam pop corn lah. Krup...krap...krup...krap bila makan. 

Sam's Hawaiian Luau (509 kcal) 
RM19.80

Perghhhh...sedap hokay.

3A: Apple, Ayam & Api (545 kcal)
RM19.80

Yang ni lagi lah sedap. Rasa lain daripada pizza² yang lain. Kalau datang uolls patut cuba pizza ni. 

Chookie Burrito (415 kcal)
RM12.80

Yang ni wrap lah. Ada campuran cilantro rice, grilled chicken fillet dan juga bahan² yang lain. Yang ni husband akan. Boleh tahan juga lah rasanya.  

Nak tau tak, semua makanan dari Epic Fit Meals ni di proses sendiri termasuk lah sos nya. Daging² pula bukan jenis disejuk beku. Semuanya fresh. Dan yang penting, pembekal² ayam dan daging ada lah dari sumber yang telah mendapat sijil halal JAKIM. 

Makanan mereka juga tiada bahan pengawet, tiada perasa tiruan dan juga MSG. Contohnya kalau kita beli nugget kat fast food restoran. Suma dah siap tersedia kan. Macam di Epic Fit Meals ni, once you order, dorang terus buat on the spot. Sebab dorang tak der buat stok makanan macam kat fast food restoran tu sebab makanan mereka adalah Made By Day, Gone By Night


Overall...memang puas hati lah makan kat sini. Siap bungkus lagi sebab tak dapat nak habiskan. Memang kenyang perut senang hati lah. Harap² Epic Fit Meals Co dapat meluaskan kawasan penghantaran sampai ke Cyberjaya ker ☺

Kalau anda jenis yang mementingkan kesihatan dan sukakan kelainan. Bolehlah mencuba makanan² di Epic Fit Meals Co ni. Kalau nak delivery, servis penghantaran adalah percuma dan penghantaran akan dibuat dalam masa 45 minit tanpa mengira cuaca. Kawasan penghantaran pula adalah ke Taman Tun, Damansara Perdana, Bandar Utama, Dalamsara Uptowm, Damansara Kim dan juga kawasan² tertentu di Kota Damansara dan Tropicana. 

Untuk maklumat lanjut mengenai Epic Fit Meals Co, boleh layari:

Website: epicfmco.com.my
Facebook: epicfmco
Instagram: epicfitmealsco
Twitter: epicfmco

The Epic Food Kitchen Sdn. Bhd. (1101184-K) 
E105, Block E, East Wing
 Metropolitan Square 
Jalan PJU 8/1 
Bandar Damansara Perdana 
47820 Petaling Jaya 
Selangor Darul Ehsan
📞Order: 03-7733-3375

Note: Thanks for having us Mr. Wick Kee ☺

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...