Baju Muslimah Kanak-kanak
Showing posts with label Dutch Lady. Show all posts
Showing posts with label Dutch Lady. Show all posts

Ada yang tak suka bersarapan pagi ker? Atau memang jenis tak amik sarapan pagi? Macam saya memang tiap-tiap hari mesti kena sarapan dulu....

Kelebihan Bersarapan Pagi Bersama Dutch Lady PureFarm Milk!!

Ada yang tak suka bersarapan pagi ker? Atau memang jenis tak amik sarapan pagi? Macam saya memang tiap-tiap hari mesti kena sarapan dulu. Kalau tak dapat sarapan pagi yang berat macam nasi lemak atau mee gorang, hanya cukup dengan segelas milo atau nescafe dengan biskut/roti sudah memadai. Janji perut mesti diisi  demi mengelakkan rasa lapar sebelum menunggu masa untuk lunch.


Nak tau tak, kebanyakan penduduk Malaysia tidak memenuhi keperluan kalsium mereka dimana purata pengambilan kalsium di kalangan orang dewasa adalah di bawah 50% pengambilan nutrien yang disyorkan manakala 49% daripada kanak-kanak Malaysia pula tidak mendapat kalsium yang cukup dalam diet harian mereka. Hurmmmm… adakah anda dan saya tergolong dalam kalangan orang yang kurang kalsium? Macam mana nak dapatkan kalsium dan maintain kan penghasilan kalsium dalam badan setiap hari? Haaaaa… jawapannya ada dalam segelas SUSU Dutch Lady PureFarm. Sebab itulah saya sahut cabaran Sarapan Bersama Dutch Lady Milk PureFarm selama 7 hari. Cabaran yang bermula dari 20 - 26 September ini memerlukan saya berkongsi menu sarapan pagi yang diambil bersama Susu Dutch Lady PureFarm. Meh tengok ni:

Day 1 | Nasi Lemak Kukus Sambal Ayam + Susu Dutch Lady PureFarm

Day 2 | Kuih + Susu Dutch Lady PureFarm

Day 3 | Sandwich Cheese dan Telur + Susu Dutch Lady PureFarm

Day 4 | Nasi Lemak Paru + Susu Dutch Lady PureFarm

Day 5 | Mee Goreng + Susu Dutch Lady PureFarm

Day 6 | Nasi Goreng + Susu Dutch Lady PureFarm

Day 7 | Bihun Goreng + Susu Dutch Lady PureFarm

Banyak khasiat dan kebaikan bila kita amalkan minum susu setiap pagi ni tau. Antaranya:

  • Dalam susu terdapat kandungan vitamin, mineral, lemak dan juga protein yang sangat bagus untuk tubuh badan sebelum memulakan tugasan harian
  • Vitamin B2 yang terdapat dalam susu mampu menyokong fungsi-fungsi yang mengubah makanan kepada tenaga. Nak tenaga, minumlah susu setiap pagi yer.
  • Nak mata yang sihat? Dengan susu ianya dapat meningkatkan ketajaman penglihatan kerana kandungan Vitami A yang terdapat dalam susu.
  • Susu dapat menambah kekuatan tulang dan mencegah tulang dari cepat reput kerana susu kan banyak kalsium.
  • Bagi yang mengalami masalah pencernaan, cuba minum segelas susu setiap pagi kerana susu dapat melancarkan system pencernaan tau.


Banyak lagi sebenarnya khasiat susu tau. Betapa pentingnya sarapan pagi ni sebenarnya. Orang yang bersarapan pagi lebih sihat berbanding orang yang tak bersarapan pagi kerana kandungan gula dalam darah akan meningkat jika anda tak bersarapan. Kalau inginkan pagi yang lebih cegas dan bertenaga, sarapan pagi lah jawapannya. Dan jangan dilupa segelas susu setiap hari. Bukan kanak-kanak jer yang perlukan kalsium. Orang dewasa juga perlukan kalsium yang cukup.


Apa yang saya dapat dari hasil cabaran Sarapan Bersama Dutch Lady Milk PureFarm selama 7 hari ni kan. Memang ada nampak perubahan tau. Sejujurnya minuman pagi saya adalah segelas milo atau nescafe. Tapi sejak saya amalkan minum susu setiap pagi ni, saya rasa system pencernaan saya berjalan lancar setiap pagi. Rasa macam… wowww sangat. Dan memandangkan saya ni ibu menyusu yang rutin hariannya akan mengepam setiap hari di pejabat. Saya perasan yang hasil pengeluaran susu saya bertambah sejak minum susu setiap pagi. Dan saya dah jumpa milk booster saya yang baru iaitu susu Dutch Lady PureFarm.  


Kalau anda ingin rasakan perubahan seperti saya, apa kata cuba bersarapan pagi dengan susu Dutch Lady PureFarm setiap hari. Dengan 2 gelas susu sehari dapat membantu untuk memenuhi keperluan kalsium anda manakala bersarapan pagi dengan segelas susu dapat memberikan sekurang-kurangnya 275 mg kalsium harian. Nak tambah kalsium, jom minum susu ☺

Untuk maklumat lanjut mengenai produk Dutch Lady, boleh layari:





sh Bijak ker saya? Itu mak yang kata. Bijak tu subjective yang membawa banyak maksud. Tak semestinya belajar pandai tu bijak. Habis y...

Dutch Lady | ‘Mak Kata, Saya Anak Bijak’

sh

Bijak ker saya? Itu mak yang kata. Bijak tu subjective yang membawa banyak maksud. Tak semestinya belajar pandai tu bijak. Habis yang belajar setakat cukup makan tu tak bijak lah yerp. Mak saya pernah kata, biarlah kalau kita tak tinggi dari segi ilmu pelajaran. Tapi kita tinggi dan kaya dengan budi Bahasa dan adab sopan. Itu pon dah dikira bijak.


Mak saya dulu sekolah pon tak tinggi. Biasalah… hidup zaman jepun dulu kan. Macam² dugaan yang mak kena tempuh. Tapi mak tak patah semangat. Tetap usaha nak belajar. Dapat mengenak huruf, dapat membaca dan mengaji pon mak dah rasa bersyukur. Even pelajaran mak tak tinggi. Tapi mak dapat besarkan anak² dengan ilmu pelajaran. Pesan mak, walau susah macam mana pon nak cari ilmu, kita kena bijak cari ruang dan peluang. Kena usaha. 

Nak mendidik anak² dizaman serba moden dan canggih ni memang banyak cabarannya. Memandangkan budak² sekarang lebih advance dari segi teknologi , perbuatan dan tinngkah laku. Sangat berbeza dengan zaman kita dulu. 


Betapa pentingnya didikan dari segi agama, budi Bahasa dan adab sopan. Pesanan yang saya terima dari mak dulu saya turunkan pula pada anak². Selalu ingatkan anak² betapa pentingnya ilmu. Hormatilah pada semua orang terutama ibu bapa dan guru. Apa guna kalau ada ilmu yang tinggi tapi kurang sempurna dari segi budi Bahasa dan adab sopan. Banyak lagi pesanan mak sebenarnya. Kalau nak citer semua memang panjang.


Oh! Ya... Mak juga pesan yang sarapan pagi tu penting. Tiap² pagi saya akan pastikan anak² akan bersarapan dulu sebelum pergi sekolah/nursery supaya mereka lebih bertenaga. Atau saya akan bekalkan dengan air kotak Dutch Lady. Orang yang bersarapan pagi lebih sihat berbanding orang yang tidak bersarapan kerana kandungan gula dalam darah akan meningkat jika anda tidak makan di waktu pagi dan anda akan lebih cepat merasa lapar. 


Anak² memang penggemar product Dutch Lady nih. Nak tau tak, apabila anak² membesar, mereka akan melalui tahap² kebijaksaan yang berbeza. Orang kata semakin meningkat usia tahap pemikiran juga akan meningkat. Dutch Lady 4-Tahap Nutri Plan™ sesuai untuk ibu² diluar sana dimana 4-Tahap Nutri Plan™ˇ Dutch Lady dengan 5x DHA adalah satu program nutrisi yang membantu menyokong perkembangan Si Manja di setiap tahap kebijaksanaan: CURIOUS, EXPLORE, CREATE & LEARN. Bermula dengan CURIOUS (1-2 tahun). EXPLORE (2-4 Tahun), CREATE (4-6 Tahun) dan LEARN (6+ Tahun)


Duth Lady juga sedang menganjurkan peraduan Mak Kata Saya Anak Bijak. Anda cuma perlu kongsikan apa nasihat yang pernah diberi oleh mak anda dan anda turunkan nasihat itu pula pada anak. Macam nasihat yang saya dapat dari mak yang saya kongsikan ini. Peraduan bermula dari 1 Ogos  - 30 September 2016. Pemenang mingguan berpeluang memenangi jamuan teh bersama Scha dan anaknya Lara beserta camera instant. Menarik kan. 

Manakala 250 penyertaan pertama akan menerima voucher RM50.00 setiap minggu. Untuk maklumat lanjut, boleh layari [www.smartmoments.com.my]. Jom sertai. Mana tau anda antara yang bertuah dapat jumpa Scha dan Lara.

Iyer... Tak tau lagi ker? Ramai betul yang upload gambar air kotak Dutch Lady singgit smalam. Rasanya dah macam trending bila memasing dok ...

Air Kotak Dutch Lady Seringgit jer kat 7Eleven

Iyer... Tak tau lagi ker? Ramai betul yang upload gambar air kotak Dutch Lady singgit smalam. Rasanya dah macam trending bila memasing dok menayang banyak air kotak yang tersangat murah tu. Kau memang pantang nampak barang murah kan. Tak pasal² menjebakkan diri gak gi terjah 7Eleven balik keja petang smalam.


Hasil tangkapan. Tak menaruh harapan sangat kot sebab takut dah habis kan. Sekali masa gi 7E petang smalam nengok banyak lagi. Nyesal plak tak beli berkotak². Dasar tamak kau kan. KitKat pon singgit wei. Tapi aku tak beli. Pastu menyesal dah kenapa kau tak beli...ppffttt... Ada beberpa jenis barang jugak yang harganya singgit. Tak ingat apa benda nya. 

Nak tau tak, kalau dapat kat anak² ni memang sekejapan jer hoi!!. Dapat 16 kotak smalam dah tinggal 6 jer. Kalau aku tak menyinga mau habis dikerjakannya. Aku rasa kalau beli sekaton mau dalam sehari tu jugak habis. Balik nak nak try singgah lagi kot² ada rezeki nak memborong susu Dutch Lady ni lagi ker kan. Sebab dekat kebanyakan 7Eleven dah habis.

Oh! Ya. Promosi jimat berganda ni sampai 28 August ni jer yerp. Tapi aku tanya budak7E kat bangi tu sampai harini jer. Tak tau lah kalau lain tempat lain tempoh promosinya. Jadinya... Silalah serbu 7Eleven berdekatan anda skang yerp. Cer cari 7Eleven yang tak berapa pupular dan tak ramai orang datang. Mesti banyak lagi kot... Hehehe...

Note: Pasal susu murah pon boleh jadi entry kan... hehehe... 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...