Showing posts with label Durian Pancake. Show all posts
Showing posts with label Durian Pancake. Show all posts

Hamik ko...berbuka makan Durian Pancake, bersahur pon makan Durian Pancake gak. Habis peti sejuk bau doyan. Sendawa pon bau doyan...hahahah...

Cerita Puasa 1: Penangan Durian Pancake


Hamik ko...berbuka makan Durian Pancake, bersahur pon makan Durian Pancake gak. Habis peti sejuk bau doyan. Sendawa pon bau doyan...hahahaha...

Training dua hari kat Mid Valley. Memang dah setting mind nak beli DP. Tak cukup klo beli satu...kena beli lebih. Aku memang suka doyan, anak bujang tu pon suka gak. Si dia tak berapa suka. Tak dapat buah doyan...dapat makan DP pon jadilah.

Skang ni aku tengah mengidam kuih puteri mandi. Susah gak nak cari kuih nih. Dah lama teringin nak makan. Resipi ada...tapi tak terbuat. Dasar femalas kan...hehehe...

Balik dari beraya semalam dah tak tau nak gi mana...tak der arah tuju. Nak beraya rumah kawan² yang lain, memasing ada hal. Last² hubby aja...

Asam Laksa Jusco...Durian Pancake


Balik dari beraya semalam dah tak tau nak gi mana...tak der arah tuju. Nak beraya rumah kawan² yang lain, memasing ada hal. Last² hubby ajak gi Mid Valley. Aku ok jer. Lagi pon dah lama sangat tak jenjalan kat sana.

Seperti sedia maklum, nak cari parking kat MV punyalah payah. Pusing² banyak kali baru lah dapat parking. Tu pon jauh dari pintu masuk...nasiblah. Jalan² kat gardens dulu, 1st time masuk sini, pastu trus gi MV. Jalan punya jalan, tetiba terbau asam laksa Jusco. Pergghhhhh...menusuk hidung btul bau dia. Dah lama tak makan asam laksi jusco nih. Apa lagi, perut pon lapar, elok sangat lah tu.


Order asam laksa set ngan nasi lemak rendang ayam. Tapi kan...asam laksa dia dah tak brapa kick sangat. Tak macam dulu...sedap. Pastu kan, nasi lemak dia...alahaihhhhh...sikit sangat nasinya, tak padan ngan harga. Aku rasa setengah mangkuk jer nasi lemak nya. Tak kenyang makan....haihhhhh...meniaga ingat nak untung jer.


Kalau dah gi Mid Valley, tak sah lah kalau tak beli durian pancake kan, selain makan Asam Laksa Jusco tu. Aku pon tak sure sangat lokasi sebenar tempat jual pancake tu, yang aku ingat dekat ngan maybank. Sambil jalan sambil cari. Kesudahannya...jumpa gak. Kebetulan memang lalu kat situ sebab parking area situ gak. Tercapai gak hajat nak makan DP sebab dah lama tak makan, tetiba teringin plak ☺☺☺
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...