Showing posts with label Dentist. Show all posts
Showing posts with label Dentist. Show all posts

Hati panas...panas hati...haishhhhh...geram betul. Petang baru nak up entry. Bukan apa, line tenet problem kot. Ker blogspot yang problem?...

Panas...Panas...!!!!


Hati panas...panas hati...haishhhhh...geram betul. Petang baru nak up entry. Bukan apa, line tenet problem kot. Ker blogspot yang problem? Dari pagi nak buat entry tapi tak lepas²...hangggggggg...memanjang. Kat dashboard pon sama gak. Tak bley nak view bloglist...adoiiiiii...asyik nak kena refresh banyak kali. Pitam mak noks.

Sorry lah sayang² suma. Ada blog yang aku tak bley nak tinggalkan jejak. Kotak komen tak memberi kerjasama. Bley fengsan nak tunggu loading yang memanjang tu. Mana yang lepas tu, ok lah. Yang tak lepas tu...minta maaf jer lah. Nanti mak terjah yer noks.

Hari ni aku masih lagi bertahan. Bertahan degan sakit gigi. Haiiiii...tak habis² lagi pasal kisah sakit gigi kau tu yer fiza. meluat agaknya korang nak baca kan...gasaklah...hahaha...Tabahnya kau mak jemah. Jangan tak tau. Hari sabtu gi klinik petang. Klinik pertama dah tutup. Gi klinik kedua, dah tak amik patient lagi sebab nak tutup. Patient yang datang tu pon last minute gak. Cis...aku terlambat.

Kenapa gi petang? Sebabnya somi aku tu ada class. Every weekend dia ada kelas. Takkan aku nak gi klinik dengan anak². Sapa yang nak tengokkan dorang? Takkan nak soh  Gadis jaga kaunter klinik tu kot. Nak tak nak, terpaksalah tunggu somi tercinta balik gak. Tapi tu lah, nan hado rejekinya nak cabut gigi nih ha. Treatment tak dapat, tapi dapat ubat. Aku gi amik ubat jer. Sebab tak menahan sakit gigi nih,

Perhatian...nasib dentist tu tanya sama ada aku pregnant atau breastfeed baby. Sebabnya kan, PONSTAN tak sesuai untuk ibu mengandung dan menyusukan ibu yer sayang² suma. Sebab ubat tu terlalu kuat. So...dentist bagi ubat antibiotik dan ubat tahan sakit. Skang ni aku bergantung pada ubat selain dari doa nabi yunus tu. Harap maklum. Bila nak gi dentist? Esok kot...in shaa allah. Kalo aku ada up entry, makna nya aku tak gi dentist lah yer...hahaha...

Note: Sakit gigi buat hati pon cepat sakit...APTB...

Iyer, saya tengah sakit. Sakit Hati? Owh...Hati ini memang dah lama sakit dan disakiti. Opsss...jaga², ada yang memerhati. Gasak ko lah. N...

Sakittttt!!!


Iyer, saya tengah sakit. Sakit Hati? Owh...Hati ini memang dah lama sakit dan disakiti. Opsss...jaga², ada yang memerhati. Gasak ko lah. Ni bukan nak citer pasal sakit hati. Saya dah jumpa pon penawar sakit hati saya nih. DIA yang maha Esa. DIA lah penawar yang paling mujarab. Erk...melalut lagi. Berbalik kepada cerita. Saya tengah di landa:
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
 
SAKIT GIGI. Owh! My Gigi

Paling tak suka sakit gigi. Sebab saya penakut nak jumpa doctor gigi. Alahaiiii...gigi, kenapalah cepat sangat ko reput. Nampak sangat kurang vitamin kan. Gigi yang sakit nih gigi yang tampal aritu. Ntah macam mana bley tertanggal plak simennya. Nampak sangat doctor tu simen tak kuat. Erk, salahkan doctor plak yer. Diri sendiri yang tak pandai jaga gigi sebenarnya...wakakaka. Ni penangan makan kekacang lah nih. Makan tak hingat. Dah tahu gigi tu baru tampal, gi makan benda² keras sapa suruh. Rasakanlah >_<. 

Tak tahu lah gigi ni boleh diselamatkan ker tak. Macam dah tenat jer nih. Kalau tak boleh tampal, kena cabutlah gamaknya. Dah lah gigi geraham plak tu. Macam mana nak mengunyah nanti nih...Hurmmmmmm...

Note:  Bilalah nak jumpa doctor gigi nih.


Selesai sudah masalah yang melanda diri ini sejak dalam pantang aritu. Masalah gigi tak sihat Gigi...oh! gigi... lah. Ku gagahkan jugak g...

Yeayyyyyy....

Selesai sudah masalah yang melanda diri ini sejak dalam pantang aritu. Masalah gigi tak sihat Gigi...oh! gigi...lah.


Ku gagahkan jugak gi jumpa dentist semalam sebab dah tak tahan sangat. Sakit gigi buat nafsu makan ku sedikit terganggu. Nak makan kena makan benda yg lembut², tak bley nak makan yg keras². Jadinya pagi semalam dah jadi rombongan cik kiah ke klinik gigi. Angkut skali si abang ngan anak dara tu skali. Si adik plak tinggal kat nursery...sian si rambut pacak tu kena tinggal ☺☺

Berdebar-debar tu. Pada hal nak jumpa doktor gigi jer, dasar penakut kan...hahahah...Bukan cabut gigi pon, cuma tampal jer. Kedua² gigi geraham dah berlubang. Alahaiiii...nampak sangat gigi dah reput. Faham² lah klo dah berlubang tu kan, di korek-koreknya sbb nak tampal baru. Pergghhhhhhh...nasib tak sakit noks. Kira best ah dentist nih. Tak der rasa sakit atau pon ngilu. Sebelum ni pernah cabut gigi geraham gak...pon tak sakit. Mungkin sebab dentist ni lelaki, tu yang tak rasa sakit tu...hahahahahaha...

Sekejap jer pon tampalnya. Tak sampai setengah jam. Tapi kalau masih rasa sakit lagi, mungkin gigi tu nak kena cabut. Sebelum tu akar gigi tu nak kena matikan dulu. Haiiiiii...rongaklah gigi aku, nasib gigi geraham, tak der lah nampak kan. Selesai suma urusan, bawak bebudak tu gi jalan² lah. 

Pengajarannya...jagalah GIGI anda sebelum terlambat. Makanlah vitamin untuk tambah mana yang kurang especially kalsium dalam badan yer. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...