Baju Muslimah Kanak-kanak
Showing posts with label Daging Rusa. Show all posts
Showing posts with label Daging Rusa. Show all posts

Lawanya sudah semestinya lah Ikan Masin kan. Amacam...terliur tak? Saja nak bagi uols terliur pepagi nih. Hasilnya tak mengecewak...

Daging RUSA Masak Lemak Cili Api



Lawanya sudah semestinya lah Ikan Masin kan.


Amacam...terliur tak? Saja nak bagi uols terliur pepagi nih. Hasilnya tak mengecewakan. Sedap dan cukup rasanya...masam, masin, manis dan pedas. Makan plak dengan ikan masin...perghhhhhh...mantop wei. Sebab yang tukang masak tu pandai masak...ekekeke...Siapa pernah makan daging rusa? Ni 1st time saya makan daging rusa. Rasa nya sama macam daging lembu gak.Malam tadi dengan gigihnya daku masak daging rusa nih. Kang kalau dah lama terperap tak sedap plak kan. Dapatnya masa raya kurban aritu.

Balik kerja terus singgah kedai. Petang semalam kan hujan lebat dengan angin kencangnya. Perghhhh...mak redah gak noks...berpayung dengan anak bujang tu. Sanggup tak sanggup lah kan semata² demi nak masak daging rusa nih. Habis basah.

Sampai umah layan anak dulu sambil perah susu *itu pon nak tulis ker...hahaha...*. Pastu trus ke dapur. Sambil masak sambil tengok anak. Sampai anak masuk bawah katil pon tak sedar. Ingatkan dia tido sebab saya tidokan si rambut pacak ni dulu. Sekali tak tido...haishhhhh...

Seronok main bawah katil yer

Kesudahannya...pukul sepuluhlebih baru habis masak. Bukan tak efficient. Kan dah tulis tadi...sambil masak sambil jaga anak, acaner tu? ^_^. Maaf lah kalau ada yang mengidam tu. Kalau nak, kat umah ada lagi daging rusa. Meh datang umah meh ☺☺☺. Saya jamu kamu dengan daging rusa.

Note: Saya terjah umah kamu slow² yer. Banyak keja plak pagi nih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...