Baju Muslimah Kanak-kanak

AFB Feeds

Showing posts with label Cyberjaya. Show all posts
Showing posts with label Cyberjaya. Show all posts

Siapa yang tak kenal dengan Restoran SERAI ni kan. Yang terkenal dengan PAVLOVA nya yang sedap. Memang teringin nak merasa Pavlova. Tap...

SERAI @ Shaftsbury Square, Cyberjaya



Siapa yang tak kenal dengan Restoran SERAI ni kan. Yang terkenal dengan PAVLOVA nya yang sedap. Memang teringin nak merasa Pavlova. Tapi tak berkesempatan sebab jauh sangat. Kat EMPIRE GALLERY Subang sinun. Acaner nak gi? Ni bila SERAI dah buka kat Cyberjaya, bagai di cita ulam mendatang lah kan. Aku pon tak tau yang Restoran Serai dah ada cawangan kat Shaftsbury Square, Cyberjaya. Tu pon bila member ajak makan kat sana last week.


Boleh tahan juga...ramai orang. Decoration pon cantik. Bila tiba menu...buntang jap bijik mata tengok harga yang boleh tahan lah kan. Harga paling murah pon RM15.00. Tak tau nak order apa. Last² order Nasi Goreng Kampung yang didatangkan bersama keropok dan dua cucuk satay. Dan juga air Sirap Selasih. Member plak order Nasi Ambeng dan juga Nasi Lemak Serai. Rasa...hurmmmmm...ok lah. Boleh diterima dek tekak. 


Tu dia...PAVLOVA yang dah lama menjadi igauan. Terliur tak? Tak perasan plak berapa harga Pavlova nih. Tapo berbelas² juga lah reganya. Tak padan dengan saiznya yang tak berapa nak beso tu kan. Rasanya...perghhhhhhhh...terbaik lah. Memang sedap. Orang 1st time makan kan, rasa jakun plak...muahahaha...Memang sedap lah. Tak manis sangat dan tak tawar sangat...just nice. Arghhhhhh...masih terasa lagi kesedapan PAVLOVA SERAI ni. Rasa macam nak makan Pavlova plak hari ni...ahaks...

Tapi tu lah, sekali sekala makan mahal bolehlah. Kalau makan kat sini mau tiga hari tak kluar lunch...hahaha...Sebab harga dia bley cover untuk 3 hari punya makan lah. Tapi hari tu kami murah rezeki sebab ada orang belanja makan...alhamdulillah...save duit...kahkahkah...


Ok...kalau sesapa yang teringin nak makan kat serai, tapi tak sanggup nak ke Subang, bley lah terjah kat cawanga Serai di Cyberjaya. Bukan restoran Serai jer, macam² kedai ada. Antaranya YATI AYAM PERCIK, RASA UTARA, KILLINEY, CHATIME, SUBWAY, SECRET RECIPE dan banyak lagi lah. Dah banyak kedai dan restoran kat Cyberjaya ni. Dulu masa memula pindah sini, nak cari kedai makan punyalah limited. Tapi skang bila dah banyak sampai tak tau nak makan kat mana. 

Note: Apsal air kat restoran yang terkenal mahal erk? Kat restoran biasa murah jer. Padahal rasa sama jer pon. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...