Showing posts with label Chikenpox. Show all posts
Showing posts with label Chikenpox. Show all posts

Salam tgh hari jumaat all bloggerians. Half day pagi ni. Bergilir dengan hubby menjaga anak dara yang kena Chickenpox pulak. Bertingke...

Chickenpox lagi | Turn Qahirah

Salam tgh hari jumaat all bloggerians.


Half day pagi ni. Bergilir dengan hubby menjaga anak dara yang kena Chickenpox pulak. Bertingkek2 dugaan den. Bermula dengan Kimi yang kena Virus Chickenpox. Lepas tu serabut plak kepala dengan masalah kulit si qhalif. Terbaru qahirah kena jangkita Virus Chickenpox plak.


Tak per. Dugaan kecil buat aku kalau nak dibandingkan dengan mereka yang lebih hebat dugaannya. Muhasabah diri jap. Terima dugaan dengan hati yang terbuka. Besar pahala jaga anaknyang sakit kan. Alhamdulillah :-)


Selang 2 minggu dorang berjangkit. Jadinya...kita tunggu next two weeks sama ada akan jangkit kat Qhalif atau tak. Kebetulan juga, si abah yang perasan naik biji2 kat badan anak dara tu. Kebetulan juga malam khamis Virus Chickenpox tu naik sama hari dengan abg kimi kena. Pagi ni dah makin bertambah biji2 tu.


Silap aku juga. Masa kimi kena chickenpox, aku tak terus jab anak2 untuk elak virus tu berjangkit. Bila dah masuk hari kelima, baru lah terfikir. Tapi dah terlambat sebab virus pon dah tersebar dan kemungkinan akan berjangkit tu tinggi sebab qahirah & qhalif dah terdedah dgn virus chickenpox tu. Penerangan dari DaddyZZZ haritu. 1st time handle anak chickenpox masa tu. Uols...sila take action klo anak kena Chickenpox. Terus jab anak2 yg lain utk elak berjangkit.



Budak merajuk


Malam smalam dah start asingkan tido. Tido dalam bilik sendiri. Nangis anak dara ni sebab nak tido dgn ibu, abah & qhalif. Nangis2 terus tido. Sian plak tengok tu :-(


Cuti...oh! Cuti. Cuti dah tinggal sikit. Nak minta MC ker nak amik cuti? Tak pernah MC lagi untuk tahun ni. Cemerlang kan...ahaksss...Kerja tengah banyak plak ni...huhuhu...


Note: Qahirah sibuk nak gi nursery. Acaner nak gi nursery kak. Kena halau balik nanti.

posted from Bloggeroid
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...