Baju Muslimah Kanak-kanak
Showing posts with label Chicken Pox. Show all posts
Showing posts with label Chicken Pox. Show all posts

Dah habis pon ubat antibiotic ni Bila 1st time handle anak yang kena Chickepox kan. Ini lah jadinya. Dalam entry  Chickenpox , DaddyZ...

Chickenpox | Doctor salah bagi UBAT!!!



Dah habis pon ubat antibiotic ni

Bila 1st time handle anak yang kena Chickepox kan. Ini lah jadinya. Dalam entry Chickenpox, DaddyZZZ ada tanya sama ada dah bagi ubat Anti Viral tak? Aku pon blur sama ada ubat Anti Viral tu jenis injection atau jenis makan? Terus PM Dr. Khairul Faizie @ DaddyZZZ kat FB. Nak kan confirmation. Sebab doctor yang aku gi tu dia bagi ubat Antibiotics dengan cream sapu jer.

Then Dr reply yang sepatutnya tak perlu Antibiotic sebab Chickenpox caused by Virus, bukan bacteria. Alahaiiiii...apsal lah doctor kat klinik tu bagi antibiotic. Nak tau tak, dr tu dah tua tau. Dah macam nenek². Bekas bidan. Aku panggil dr nenek. Takkan dr nenek ni tak tau kot?

Malam smalam trus gi Klinik Pakar Kulit Premier. Doctor soal siasat jap. Tanya klinik tu bagi ubat apa. Aku pon citer lah. Dan dr tu cakap benda yang sama macam DaddyZZZ cakap. Dapatlah ubat Anti Viral dan calamine lotion selepas 6 hari kena Chickenpox.

Thank you so much DaddyZZZ for the information. Untung juga ada kawan blogger yang berstatus Doctor ni kan ☺☺

Note: Nasib lah cuti ada lagi ni. Nak amik MC nanti effect kat KPI.
posted from Bloggeroid


Anak soleh ku Iman Hakimi diserang Chicken Pox. Malam khamis tu nampak binti2. Ingatkan gatal2 biasa sebab anak2 kat umah ni kulit sensiti...

Chicken Pox!!!



Anak soleh ku Iman Hakimi diserang Chicken Pox. Malam khamis tu nampak binti2. Ingatkan gatal2 biasa sebab anak2 kat umah ni kulit sensitive. Sekali pagi jumaat tu naik biji2 berair. Sah...chicken pox ni. Terpaksalah EL. Tapi pagi tu bawa gi office juga sebab nak settle kan kerja. Kimi aku letak kat surau.


Masuk hari ni dah 4 hari Chicken Pox menyerang. Mulut pon ada ulcer. Pagi ahad tu nangis2 sebab mulut sakit. Sian sangat. Terpaksalah aku and hubby bergilir2 cuti ni. 1st time handle anak yang kena chicken pox ni. Risau sangat takut berjangkit kat adik2 dia ni. Kurantin dalam bilik, lama mana lah tahannya. Bosan dok dalam bilik katanya.


Ni dah nampak Chicken Pox tu dah nak kering. Aku mandikan dengan BASIC H SHAKLEE. Baguslah, tak der nampak kimi tergaru2. Kat umah ni pon tak menggoreng pon. Orang kata tak boleh menggoreng kalau anak kena chicken pox. Betul ker? Gian dah nak menggoreng ni...hehehe...


Buat anakku Iman Hakimi, semoga cepat sembuh. Makan pon kena pantang tau. Tahan sket gatal tu. Buat masa ni kena dok umah jer tau. Tak boleh gi jalan2.


Note: Harap2 tak jangkit kat diri sendiri juga.

posted from Bloggeroid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...