Baju Muslimah Kanak-kanak

AFB Feeds

Showing posts with label Bloging. Show all posts
Showing posts with label Bloging. Show all posts

Ibu mana yang tak sedih bila tengok muka dan badan anak naik ruam kan. Rasa sakit jer mata tengok bitnik-bintik merah dekat pipi dan badan ...

Bedak Ruam Bayi | Merawat Ruam Dan Segala Jenis Penyakit Kulit

Ibu mana yang tak sedih bila tengok muka dan badan anak naik ruam kan. Rasa sakit jer mata tengok bitnik-bintik merah dekat pipi dan badan anak tu. Selalunya ruam suka hinggap dekat pipi, leher dan juga celah-celah pelipat kan especially pada bayi. Teringat masa dalam pantang haritu. Baby kena Muka dengan leher baby naik bintik-bintik merah. Mungkin sebab panas atau ruam susu.
.
Anak naik ruam pon kau dah risau kan. Apatah lagi parents yang anak nya kena penyakit kulit macam Ekzema. Allah… Tak sanggup nak tengok rasanya sebab kesian sangat. Nak sapu cream, kena jugak tengok kandungan nya kan. Bukan boleh main sapu sembarangan cream. Kulit budak kan sensitive. Silap cream mau tambah teruk jadinya. Buat ibu-ibu atau siapa-siapa saja yang ada masalah kulit, apa kata try produk Bedak Ruam Bayi nih.


RUAM BAYI POWDER terbukti sangat berkesan, malah mampu menyelesaikan pelbagai jenis penyakit kulit seperti Psoriasis, Ekzema, Kurap, Panau, Kayap, Ruam susu (bayi), Ruam panas, Kudis, Kudis buta, Cacar air, Jerawat, Luka Dan lain lain masalah kulit. Ianya bukan sekadar bedak sejuk biasa kerana diperbuat dari 100% tanah liat putih terbaik dunia dan air galian semulajadi. Kaedah yang diajarkan oleh Nabi Muhammad S.A.W. Iaitu merawat penyakit dengan menggunakan tanah dan air.


DARI TANAH KITA DIJADIKAN DAN DARI TANAH JUGA SEGALA PENAWAR TERCIPTA

Dari Aisyah r.a.d, Berkata: “Sesungguhnya Nabi saw berkata/berjampi bagi penyakit; Bismillah, Ini tanah bumi kami, dengan campuran air liur di kalangan kami, disembuhkan orang yang sakit di kalangan kami, dengan izin Tuhan kami.” (Sohih Bukhari: Kitab Attib; Bil:5745)


Nak tahu apa yang best sangat Ruam Bayi Powder ni?

  • Bedak ini dihasilkan daripada 100% tanah liat yang mengandungi mineral semulajadi.
  • Ia mengandungi mineral semulajadi yang bertindak menyerap segala kotoran dan toksik yang terdapat pada kulit.
  • Cepat meresap dalam kulit. Kulit terasa sejuk dan lembut .
  • Satu bekas tahan agak lama. Selalunya saya guna beberapa bulan.
  • Walaupun ia tidak semahal produk-produk lain, Alhamdulillah setiap kali sapu ruam atau penyakit kulit anak-anak kita semakin berkurangan.
  • Bebas Paraben dan juga bahan-bahan kimia berbahaya.
  • Selamatlah anak-anak anda terutama yang masih bayi, sebab kandungannya dari 100% bahan semulajadi seperti tanah liat putih dan air galian yang telah ditapis secara khusus.
  • Ruam Bayi Powder ini sememangnya sangat menjadi pilihan ibubapa untuk bayi mereka terutama masalah berkaitan ruam. Ramai yang cakap berbaloi, murah dan berkesan! Banyak testimoni pelanggan yang sangat berpuas hati. Alhamdulillah!
Ok. Sekarang saya share testimoni dari pengguna yang dah Berjaya sembuh dengan produk Ruam Baby Powder nih.

Baby nu kena Ekzema. Sedih betul tengok. Alhamdulillah... Lepas menggunakan produk Bedak Ruam Bayi ni, dah nampak perubahan.

Hilang dah gatal-gatal. Berganti pulak dengan kulit yang licin ☺

Testimoni dari pesakit kulit Psoriasis. Selepas 2 hari menggunakan  Ruam Bayi Powder, Psoriasis semakin nipis.

Ini sebahagian testimoni. Kalau nak baca testimoni lain, boleh tengok kat [SINI] dan [SINI]. Kalau korang tertarik dan rasa nak mencuba dan nak membeli, sila PASTIKAN YANG ASLI BARU BELI tau. Kalau nak tau maklumat lanjut mengenai produk Bedak Ruam Bayi ni, boleh terjah:

Official Website


Facebook


Phone

HQ  En. Hafis 013 480 6787 (Bahagian Pemasaran) 
 Puan Nurul : 017 6239935 ( Produk Owner)  



Terpulang lah...mau jadi apa. Mau jadi blogger...mau jadi silent reader...hahahaha...Ko  dah kenapa?? Entah lah. Macam terabai plak blo...

Apa nak jadi ni!!!!!


Terpulang lah...mau jadi apa. Mau jadi blogger...mau jadi silent reader...hahahaha...Ko  dah kenapa?? Entah lah. Macam terabai plak blog aku ni. Kejap ada...kejap tak der. Dah macam chipsmore. Citer ada jer nih ha. Tapi hilang idea macam mana nak menyusun ayat...ppffttttt...alasan lettew.

Serious....aku bukak blog. Tengok bloglist. Komen kat blog kawan². Mana yang sempat jer lah. Pastu gi kat create new post. Pastu....erkkkkk...apa aku nak taip ni. Macam mana nak mengarang ayat ni...erkkkk...dah kenapa hilang idea ni. Erkkkk...kenapa dengan aku ni tetiba malas tahap langit ketujuh nih???

Kalau tak tu dulu tiap² hari ada jer citer. Nak kata mood raya, raya pon dah habis. Ni tak lain tak bukan. Mood femalas namanya nih. Food review tak citer lagi. Gi jumpa dinosaur pon tak heboh kan lagi nih...haishhhhh....Mood rajin oh! mood rajin rajin. Kembalilah kau wahai mood rajin.


Layan lah gambar sekeping ni dulu. Konon² takut lah nengok dinosaur tu. Nampak sangat tak pandai berlakon. Tu bukan muka takut. Tapi muka senyum...hahaha...Nanti² iolls sharing citer yerp. 

Note: Sorry lah sayang² semua. datang mood rajin nanti kita datang rumah uolls yer.


Update sepantas kilat. Ada 5S hairni. Mak hencik stress tak habis² dari smalam. Rehat jap sambil update blog. Aci lah kan. Ni...aku pelik d...

BENAR ker BOHONG???

Update sepantas kilat. Ada 5S hairni. Mak hencik stress tak habis² dari smalam. Rehat jap sambil update blog. Aci lah kan. Ni...aku pelik dengan pengunjung² blog picisan aku nih. Tetiba naik mendadak. Biar betik? Benar ker Bohong nih ker Bengong? Meh tengok:

Terkini

Pagi ni

Petang smalam

Tanjat gegirl bila tengok. Tak pernah² tinggi macam ni. Tu yang nak kecoh sket...muahahaha...Gua sedar. Blog gua biasa² jer. Tak macam blog lu yang trafiic mencanak² tingginya. Kasi chance lah gua nak berlagak sket...ekekeke...#inisemuapoyo. Dah lah...aku nak sambung kerja 5S. Dorang pon dah sampai. Sian aku tak sempat nak breakfast lagi ni.

Note: Maaf sangat². Masih tak sempat nak datang melawat rumah kekawan. Jangan terasa yerp. Iolls busy duatiga harini. 


Ok...kali ni kita combine entry jer lah. Memandangkan blogspot kat office ni memang dah sah² kena blocked...cissss...makanya kita jimat ma...

Kiwi Fruit Juice & Zespri® Kiwi Jam: DAY 12 & DAY 13


Ok...kali ni kita combine entry jer lah. Memandangkan blogspot kat office ni memang dah sah² kena blocked...cissss...makanya kita jimat masa. Untuk Cabaran kali ni, saya buat Kiwi Fruit Juice dan juga Zespri® Kiwi Jam.


Untuk Kiwi fruit Juice ni saya cuma blender buah kiwi dengan Fresh Milk. Kalau nak manis boleh tambah gula. Minum sejuk² memang sedap. Khasiat nya pon banyak kan. 

Untuk Zespri® Kiwi Jam plak, ini saya bagi idea. Kalau uols jumpa buah kiwi yang dah lembik atau pon lebam, Jangan di buang. Boleh jer kita buat jam kiwi. Sedap tau. Kalau ikut cara saya yang simple ni, saya cuma blend buah kiwi dan campur dengan sedikit gula sebab nak kurangkan kemasamannya tu. Senang kan. Tak membazir buah kiwi yang dah lembik tu. 

Uols dah cuba ker resipi² yang berasaskan kiwi? Kalau nak lebih banyak resipi, boleh layari www.zespri.com.my Macam² resipi.

Untuk cabaran dan resipi yang sebelumnya, boleh refer dibawah ni:

Sarapan sihat dipagi hari bersama Quaker Oats with kiwi untuk cabaran hari ke 10. Seperti yg kita tahu, pengambilan oat setiap hari bol...

Quaker Oats with Kiwi - DAY 10

Sarapan sihat dipagi hari bersama Quaker Oats with kiwi untuk cabaran hari ke 10.



Seperti yg kita tahu, pengambilan oat setiap hari boleh membantu mengurangkan kolestrol. Di tambah plak dgn buah kiwi. Berganda2 lah khasiatnya kan. Sebab serat yg terdapat dalam buah kiwi membantu tubuh sentiasa dalam keadaan hidrat dan folat penting untuk perkembangan dan pertumbuhan sel baru.
posted from Bloggeroid

Bertemu kita dalam Zespi's 14-day Scoop of Amazing Challenge yang sudah masuk hari ke tujuh. Untuk menu kali ni sangatlah mudah dan ...

Colourful Fruit Salad: DAY 7


Bertemu kita dalam Zespi's 14-day Scoop of Amazing Challenge yang sudah masuk hari ke tujuh. Untuk menu kali ni sangatlah mudah dan simple jer penyediaannya. Kita buat fruit salad jer. Mudah kan.

Bahan2 yang di perlukan sudah semestinyalah buah-buahan kan. Terpulang pada anda nak pakai buah apa pon. Tapi untuk fruit salad yang saya buat ni, saya menggunakan buah zespri® kiwifruit green dan sungold, epple dan juga buah anggur. Campurkan dengan thousand island sos.



Dah siap Colourful Fruit Salad ni. Untuk hiasan *hiasanlahsgtkan, saya letak sket buah tomato. Smiley lah kononnya...ahaks...

Untuk orang yang nak diet, sangatlah sesuai makan fruit salad ni. Nak tau tak, buah kiwi sangat baik untuk pesakit kencing manis kerana ia tidak akan meningkatkan gula dalam darah dengan cepat. Sebab kiwi mempunyai indeks glycemic (GI) yang rendah.

Untuk cabaran yang sebelumnya, boleh refer dibawah ni:


Jangan lupa juga layari website www.zespri.com.my untuk maklumat lanjut

posted from Bloggeroid

Zespri's 14-day Scoop of Amazing Challenge sudah masuk hari yang ke enam. Memang mencabar sungguh lah. Tapi seronok. Ok...untuk hari...

Ice Cream KIWI - DAY 6


Zespri's 14-day Scoop of Amazing Challenge sudah masuk hari yang ke enam. Memang mencabar sungguh lah. Tapi seronok. Ok...untuk hari ni kita buat dessert lah.

Memandangkan saya pon dah lama tak buat home made Ice Cream. Jadinya malam ni kita buat eskem lah. Bahan2 pon simple jer. Cuma perlukan coffemate, fresh milk, gula dan buah kiwi jer.



Blender 2 cawan coffemate, 2 cawan susu, sedikit gula dan buah kiwi zespri@. Blend hingga larut dan sebati. Sejukkan dalam freezer lebik kurang 2 jam. Pastu blender lagi bagi tekstur tu lagi halus. Senang kan.



Inilah hasilnya. Rasa apa? Rasa eskem lah...hehehe...Nantikan resipi yang seterusnya. Cabaran masih berbaki 8 hari lagi. Jangan lupa layari www.zespri.com.my . Ada peraduan yang sedang berlangsung dan hadiahnya adalah MASholidays Package to New Zealand.


posted from Bloggeroid

Bukan aku yang sengal, tapi blogspot ni ha. Dari pagi tadi aku tak boleh nak publish ayat² cinta yang dah memenuhi kotak komen tu. Aca...

Sengal lah tu!!!



Bukan aku yang sengal, tapi blogspot ni ha. Dari pagi tadi aku tak boleh nak publish ayat² cinta yang dah memenuhi kotak komen tu. Acaner tu? Uols ada masalah yang sama ker?

Kenapa aku buat comment moderation setting? Sebab aku suka terjah kawan² yang rajin komen kat blog aku ni. Sebelum publish, aku akan terjah blog uols dulu. Komunikasi dua hala katakan. Tapi lately tak sempat nak terjah. Publish jer lah dulu. Later² daku terjah.

Note: Buat kawan² yang selalu tinggalkan komen, mekasih banyak². Komen² dari kamu buatku tersenyum.




Perghhhhh...tajuk sikit punya panjang. Sejak join cabaran Zespri's 14-day Scoop of Amazing Challenge ni, rajin plak aku memasak. Masak...

Zespri® Kiwifruit Cereal with Freshmilk for Healthy Breakfast - DAY 5


Perghhhhh...tajuk sikit punya panjang. Sejak join cabaran Zespri's 14-day Scoop of Amazing Challenge ni, rajin plak aku memasak. Masakan siap berhias bagai...ahaks...Sebelum ni pon memang rajin memasak. Tapi untuk cabaran ni tahap kerajinan nya tu lain macam sket...hehehe...

Breakfast simple jer pagi ni. Paling senang, ringkas dan cepat. Zespri® Kiwifruit Cereal with Freshmilk. Healthy breakfast katakan.

Sebelum dituang susu
 
Selepas dituang susu

Bagi anak² makan sebelum dorang gi sekolah and nursery. 



Ibu mithali dan isteri solehah tengah bagi anak² makan. Take turn yer anak². Cepat makan cepat lah ibu gi kerja dan hantar anak² gi nursery. Hanya dengan sebiji Zespri® Kiwifruit sehari sudah mencukupi untuk memenuhi keperluan vitamin C harian anda.



Tak tau nak masak apa malam ni. Jadinya kita buat menu simple jer lah. Kita buat spaghetti. Anak2 pon suka. Especially si kimi. Memang fa...

Spaghetti Preego Zespri® - DAY 4


Tak tau nak masak apa malam ni. Jadinya kita buat menu simple jer lah. Kita buat spaghetti. Anak2 pon suka. Especially si kimi. Memang favourite dia. Kalau makan memang bertambah 2-3 kali.

Tapi untuk bahan2 sos spaghetti, saya gantikan buah tomato dengan dengan zespri® green and sungold kiwifruit. Sebab kalau masak sos ni saya suka letak buah tomato. Jadi, untuk kali nih kita ubah style lain pulak :-)

Bahan² yang diperlukan:



Rasanya semua orang dah tau macam mana nak masak spaghetti kan. Jadi tak perlu lah saya nak ajar macam mana nak masak...aci tak...Saya letak cili api sebab nak bagi rasa pedas, masam dan manis. Tapi tak banyak pon sebab anak2 nak makan kan. Bahan2 tu semua ditumbuk. Sedap sket rasa :-)


Tadaaaaa...Siap ada smiley lagi tu. Nampak sedap kan. Tapi memang sedap pon. Cubalah sendiri kalau nak tahu macam mana rasanya.

Sememangnya buah kiwi mempunyai banyak khasiat dan baik untuk sistem dalaman tubuh. Harganya memang agak mahal tapi setanding dengan khasiatnya yang banyak kan. Memang tak rugi beli :-)

posted from Bloggeroid

MURTABAK MAGGI KARI BERPERISA KIWI Untuk cabaran hari yang ke 3 ni, saya buat Murtabak Maggi Kari. Buat minum petang. Sebenarnya ini k...

Zespri's 14-day Scoop of Amazing Challenge: DAY 3

MURTABAK MAGGI KARI BERPERISA KIWI

Untuk cabaran hari yang ke 3 ni, saya buat Murtabak Maggi Kari. Buat minum petang. Sebenarnya ini kali pertama saya buat murtabak maggi. Sebelum ni memang tak pernah buat. Risau juga kalau tak menjadi kan.

Macam biasa, saya campurkan dengan zespri's kiwi green dan sungold. Alhamdulillah, menjadi murtabaknya even baru pertama kali mencuba.



Inilah hasilnya :-). Murtabak Maggi Kari berperisa KIWI. Kalau nak tau rasanya macam mana, uols kena cuba dulu. Rasanya memang tak mengecewakan. Percayalah...cewahhhhh...:-)



Antara bahan2 yang diperlukan. Rebus maggi. Saya pakai sebungkus jer. Tumis bawang merah, bawang putih. Dah kekuningan masukkan cili boh 1 sudu. Masukkan daging cincang. Sementara tunggu bahan gorengan masak. Pukul telur dan campurkan bersama serbuk kari maggi tu. Campurkan maggi, bahan gorengan, sedikit daun sup dan juga buah kiwi tadi kedalam telur yg dah dipukul. Gaul sebati bahan2 tadi. Pastu gorenglah. Padat2 kan maggi tu sampai masak. Senang jer nak buat :-)

Selain kaya serat dan vitamin C, kiwi juga membantu memudahla sistem usus dan mengelakkan masalah sembelit. Haaa...kalau uols ada masalah sukar membuangm, bolehlah amalkan pemakanan buah kiwi ni.
Nantikan cabaran, khasiat dan menu saya yang seterusnya yer :-)



posted from Bloggeroid

BEE HOON GORENG WITH   ZESPRI® GREEN &   ZESPRI® SUNGOLD KIWIFRUIT Cabaran Zespri's 14-day Scoop of Amazing Challenge sudah mas...

Zespri's 14-day Scoop of Amazing Challenge: DAY 2

BEE HOON GORENG WITH ZESPRI® GREEN & ZESPRI® SUNGOLD KIWIFRUIT

Cabaran Zespri's 14-day Scoop of Amazing Challenge sudah masuk hari yang kedua. Untuk cabaran kali ni, kita main masak² lah plak. Tak susah pon buat bee hoon goreng kan. Sekejap jer pon penyediaannya. Nak buat untuk breakfast pon boleh. Nak buat untuk dinner pon ok.


Tapi ini saya buat untuk breakfast. Nampak pelik kan bila buah kiwi dicampur dalam masakan. Belum cuba belum tahu kan. Bila dah cuba, baru tahu ianya sesuai untuk dicampur dalam masakan seperti mee hoon goreng yang saya buat ni. Tak percaya? Meh tengok:


Rasanya memang sedap. Bila makan terasa crunchy dari biji² kiwi tu. Masa tengah masak tetiba terfikir, why not kalau cuba campur dengan buah kiwi. Hurmmmm...memandangkan kombinasi rasa Zespri® Green Kiwifruit dan Zespri® SunGold Kiwifruit yang manis, masam dan sedikit juicy, secara tak langsung ianya dapat mengurangkan  pengunaan sos cili dan sos tomato. Rasa asli dari buah katakan. Dah macam chef lah plak...hehehe...


Nak letak juga resipi. Bahan² tu ikut kesukaan. Kebetulan bahan tu jer yg ada kat umah. Cara  nak masak pon nak kena ajar ker? Hehehe...macam biasa, tumis bawang besar, bawang putih dan cili boh. Dah masak letak fishcake, kicap, sos tomato dan sos cili sket. Jgn letak banyak sebab nak letak buah kiwi. Dah sebati bahan² baru letak Zespri® Green Kiwifruit dan Zespri® SunGold Kiwifruit. Pastu baru letak bee hoon. Kacau² kasi rata bee hoon dengan bahan tumisan. Dah siap. Taburkan jer daun sup atas mee hoon goreng tu.

Nak tahu apa khasiat yang terkandung dalam Zespri® Green Kiwifruit dan Zespri® SunGold Kiwifruit ni? Khasiatnya cukup tinggi. Untuk Zespri® Green Kiwifruit, ianya mengandungi dua kali ganda vitamin C seperti oren. Ia juga tinggi dalam mineral, vitamin, secara semula jadi rendah dalam natrium , lemak dan mempunyai IG yang rendah (Indeks Glisemik). Zespri® SunGold Kiwifruit ni pula penuh dengan lebih 20 vitamin dan mineral lebih daripada hampir semua buah-buahan yang sama. Ia mempunyai tahap yang sangat tinggi antioksidan Vitamin C (tiga kali ganda lebih daripada oren) dan Vitamin E (tujuh kali lebih daripada epal dan oren) dalam buah.  

Nantikan Zespri's 14-day Scoop of Amazing Challenge yang seterusnya. Banyak lagi khasiat² kiwi yang akan saya kongsikan. Jangan lupa ikuti cabaran saya ini di:


Jangan lupa juga layari website http://www.zespri.com.my untuk maklumat lanjut.

Pada yang terlepas semalam, ini link Zespri's 14-day Scoop of Amazing Challenge - DAY 1 




LEBIH SEDAP DIMAKAN BEGITU SAJA Kami dan kiwi memang tak dapat di pisahkan...cewahhhh...sebab ianya kegemaran kami anak beranak. Bila d...

Zespri's 14-day Scoop of Amazing Challenge: DAY 1


LEBIH SEDAP DIMAKAN BEGITU SAJA

Kami dan kiwi memang tak dapat di pisahkan...cewahhhh...sebab ianya kegemaran kami anak beranak. Bila di beri peluang untuk menyahut cabaran ni. Memang saya tak teragak² untuk menerimanya. Rasa tak sabar sebab banyak menu yang bermain² di minda ni.

Ok...saya nak bercerita serba sedikit tentang sejarah Zespri ®. Zespri ® adalah pengeluar utama kiwi New Zealand ke sseluruh dunia. Zespri ® International Limited adalah pemasar terbesar di dunia buah kiwi, menjual buah kiwi di lebih daripada 60 buah negara. Jenama Zespri ® menetapkan tanda aras bagi kecemerlangan dijamin dan buah kiwi semulajadi lazat.

Untuk cabaran ni. Saya di beri 2 jenis buah kiwi jenama Zespri ®. Zespri® Green Kiwifruit dan juga Zespri® SunGold Kiwifruit.

Anak² menikmati kesedapan buah Zespri® Kiwifruit

Zespri® Green Kiwifruit, ianya mempunyai kombinasi rasa manis dan masam. Rasanya lebih asli dan menyegarkan gitew. Berbentuk bujur dengan kulit kabur. Untuk Zespri® SunGold Kiwifruit, ianya berwarna kuning keemasan, sedikit jiucy dan yang menarik, buah kiwi ini lebih besar dengan tekstur yang halus di dalam kulit yang licin. Memang kedua² perisa Zespri® Kiwifruit ini adalah sangat sedap.


Terpulang pada anda nak makan macam mana. Cara makan pon nak ajar ker...hehehe...gurau jer. Ada sudu khas di sediakan. Senang jer pakai sudu ni. 

Ada tips yang saya nak kongsikan dengan anda. Kalau anda beli buah kiwi dan ianya masih keras atau belum masak sepenuhnya, Zespri ® Kiwi Hijau boleh masak lebih cepat dengan menyimpannya dengan epal atau pisang dalam beg dan meletakkan ia pada suhu bilik untuk beberapa hari. ini kerana gas yang terhasil pada epal dan pisang itu akan membantu mempercepatkan lagi proses kematangan buah kiwi.

Nantikan Zespri's 14-day Scoop of Amazing Challenge yang seterusnya. Ada resipi menarik berasaskan kiwi menanti anda. Saya juga akan kongsikan khasiat² yang terdapat dalam Zespri® Green Kiwifruit dan Zespri® SunGold Kiwifruit. Ini baru 1st day. Ada 13 hari lagi. Jangan lupa ikuti cabaran saya ini di:


Jangan lupa juga layari website http://www.zespri.com.my untuk maklumat lanjut

Note: Wish me luck uols ☺


Semalam aku ke Edelman Office. Untuk briefing pasal Zespri's 14-day Scoop of Amazing Challenge ni lah. Unexpected sebab terpilih sebag...

Zespri's 14-day Scoop of Amazing Challenge - Briefing @ Edelman Office


Semalam aku ke Edelman Office. Untuk briefing pasal Zespri's 14-day Scoop of Amazing Challenge ni lah. Unexpected sebab terpilih sebagai salah seorang blogger untuk join challenge ni. Thanks Farah Hayati for choosing me. 1st time uols. Excited sket...hehehe...


Dalam cabaran ni, misi yang aku kena buat adalah mengamalkan pemakanan buah kiwi Zespri selama 14 hari berturut² dan rasakan perbezaannya. Haaaaa...hamik ko. Berlaukkan kiwi jer lah 14 hari ni. Terpulang macam mana kita kita nak makan buah tu. Letak dalam masakan ker, buat fruit salad ker. Terpulang pada creativity masing². Dah macam² menu dalam kepala ni ^_^. Resipi ada diberikan. Nak follow boleh, tak follow pon tak per. Cabarannya bermula hari ini.


Lulu from Edelman tengah bagi briefing. Antara blogger yang turu telibat, Ainul dan lagi sorang tu  aku lupa. Sorry bro ☺


Me and my blogger friend LIZ. Aku gi ngan liz smalam. Pertemuan buat kali yang kedua.


Goodies bag yang penuh dengan buah kiwi. Lenguh tangan aku membawanya. Berat wei. Tu stok untuk 7 hari. Untuk another 7 days dorang akan pos...yeehhaaaa...

hover ko kan jemah...ahaks...

Ok...puan punya blog akan mulakan cabaran Zespri's 14-day Scoop of Amazing Challenge bermula hari ini. Ni baru entry pemanas. Nantikan cabaran hari pertama sebentar lagi.

Note: Lately rasa macam diri ni over expose kat blog...hehehe...fedulik lah kan ☺


1st time dapat invitation. Mak jakun noks...hahaha...Smalam dapat PM (Private Message) kat FB. Minta email untuk event ni. Sepantas kil...

Event Invitation!!!



1st time dapat invitation. Mak jakun noks...hahaha...Smalam dapat PM (Private Message) kat FB. Minta email untuk event ni. Sepantas kilat aku reply. Nak juga merasa gi event kan. Macam mana kemeriahannya, Nak² event tu melibatkan makanan. Lagi lah aku suka...hehehe...

Memandangkan event ni weekday, faham² lah kan. Kena lah apply cuti. Tapi aku tak keseorangan. One of my blogger friend pon join...yeehaaaa...tak der lah terkulat sorang² ☺☺. Ada yang dapat invitation ni ker? Jumpa di sana nanti yer.

Note: Esok ada pot luck raya. Bestnya ☺




Izz dan Qhalif Berpandukan pada gambarajah di atas. Anak blogger siapakah ini? #Macamsoalanperiksaplak Cepat teka...cepat teka...Tapi...

Cerita Open House Raya - Open House Dirumah BLOGGER


Izz dan Qhalif

Berpandukan pada gambarajah di atas. Anak blogger siapakah ini? #Macamsoalanperiksaplak Cepat teka...cepat teka...Tapi tak der hadiah lah...hehehe...Ini IZZ anak SUE @ SYAWALSIMSONS.

Dapat jemputan dari my online buddy...BLOG, FB dan IG. Siapa lagi kalau bukan Sue @ Syawalsimpsons. Ibu Izz dan Syawal. Finally...dapat juga bersua muka. Selalu berhubung di alam maya jer. Seronok beborak dengan sue yang peramah. Si syawal agak pemalu sikit. Si izz ni peramah. Memang ada iras Aqilah, anak Ina @ Intan Berlian ☺☺

Me dan sue

Dasar blogger kan. Tak sah kalau tak bergambar. Thanks for inviting Sue. Sorry kalau buat tuan rumah kelam kabut. Jangan tak tau, aku orang terawal yang sampai. Sedap soto. 2 kali tambah tu. Nak tambah lebih² malu plak. Tak padan dengan kecik, tapi kuat makan...hahaha...Pandai husband sue masak. Puding Oreo tu pon sedap. Banyak juga aku bedal.

Disebabkan datang awal. Tak sempat nak bersua muka dengan Nad MamaZN ngan Mrs Fiza...huhuhu...Tak der rezeki nak berjumpa.

Note: Dapat invitation dari Edelman. Event kat MV. Rasa macam nak pergi ☺☺





Nyanyi cepat...Waghih, duek den botingkek-tingkek dapat BE berderet²...hehehe... Alhamdulillah...dapat rezeki dibulan Syawal dan R...

Duit Den Botingkek-tingkek, Thank You NUFFNANG!!!


Nyanyi cepat...Waghih, duek den botingkek-tingkek dapat BE berderet²...hehehe...


Alhamdulillah...dapat rezeki dibulan Syawal dan Ramadhan. Ada 6 BE yang tengah running. Memang betingkek². Kita tengok plak nanti duek nyo botingkek² tak...hehehe...Antaranya:




Kali ni tak nak cashout dulu. Nak kumpul duit bebanyak. Iyo lah tu kan...ahaks...Kawan², kalau nak tau lebih lanjut pasal iklan² tu, ringan² kan lah tangan tu yer. Mekasih ☺☺

Note: Bila nuffnang nak bagi Advertorial Post ni...huhuhu...




Segmen 12 Jam Bloglist #4 Mialiana.com Pencarian bloglist bagi bulan September dan November 2013 di Mialiana.com bermula pada ha...

Segmen 12 Jam Bloglist #4 Mialiana.com



Pencarian bloglist bagi bulan September dan November 2013 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 22 Ogos 2013, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #4 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Note: Segmen suka². Asyik citer pasal raya jer kan.  




Terima Kasih buat Cikgu Yanti dan juga Acik Riotaro diatas kiriman hadiah dan juga Kad Raya dari Cikgu Yanti. Alhamdulillah. Rezeki bila...

Rezeki Ramadhan dan Kad Raya


Terima Kasih buat Cikgu Yanti dan juga Acik Riotaro diatas kiriman hadiah dan juga Kad Raya dari Cikgu Yanti. Alhamdulillah. Rezeki bila ber blogging ni kan. Ada join beberapa giveaway dan nama sangkut plak. Bestnya. Meh tengok apa hadiahnya:


Parcel dari Acik. Dapat bantal yang cute tu, tali cute utk sangkut kat HP dan juga FM. 


Yang ni plak dari Cikgu Yanti...FM, key chain dan juga Kad Raya. Bertambah lah koleksi FM ku. 

Note: Jom terjah blog mereka ☺



Giveaway 10K Followers Mialiana.com Giveaway 10K Followers  Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Julai 2013 , iaitu tepat jam 5.45 p...

Giveaway 10K Followers Mialiana.com


Giveaway 10K Followers Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Julai 2013, iaitu tepat jam 5.45 petang sehingga 11.59 malam 21 Julai 2013. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahaja
  2. Follow blog Mialiana.com, Add  Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  3. Wajib Follow blog, Like Fanpage dan Add Google+ semua sponsor (rujuk senarai sponsor)
  4. Buat entri bertajuk Giveaway 10K Followers Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senarai sponsor :
❤ Kerinchi MyKeledek | Fanpage
❤ Alycia | Fanpage
❤ Aida Hanafiah
❤ Amir Rofie | Google+
❤ Chekgu Skolah | Fanpage
❤ Anastasyea | Google+
❤ Sha Dhira | Fanpage
❤ Rafina Mimi | Fanpage
❤ Paly | Fanpage
❤ Dayang Deno | Fanpage
❤ Cikgu Kaca Mata | Fanpage
❤ Ieta | Fanpage
❤ Deq'Nyss | Google+
❤ Keyme Keymo | Google+
❤ Nur Dzafirah | Fanpage

Senarai hadiah yang ditaja bernilai RM 1,474 :
❤ 1 x Jus Delima Pompure bernilai RM 150
❤ 1 x Glutaking bernilai RM 150
❤ 1 x Tropica Bioherb Shampoo Herba bernilai RM 35
❤ 1 x Kain pasang Satin Cotton Vietnam bernilai RM 65
❤ 1 x BB Plus Collagen bernilai RM 180
❤ 3 x tudung DeZahra bernilai RM 75 serta Brooch bernilai RM 6
❤ 1 x Teddy Bear bernilai RM 100
❤ 2 x Bantal Love mialiana.com bernilai RM 35
❤ 1 x Wang Tunai RM 50
❤ 1 x Novel Cintaku Luruh di Oxford bernilai RM 34
❤ 1 x Novel Dia Yang Aku Pilih bernilai RM 22
❤ 1 x Farcheese Powder bernilai RM 25
❤ 3 x Doodle bernilai RM 10
❤ 2 x Multifunctional Buff (Seamless Magic Scarf) bernilai RM 15
❤ 9 x Topup bernilai RM 10
❤ 4 x hadiah misteri bernilai RM50.00
 jom support Mia Liana ya... join Giveaway ini dengan klik banner di atas...

Note: Jom join. Hadiah pon menarik.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...