Showing posts with label Blogging Job. Show all posts
Showing posts with label Blogging Job. Show all posts

Siapa yang tak kenal dengan Didi & Friends kan. Memang karakter popular dikalangan kanak-kanak dengan lagu-lagu yang tersangat menarik....

Playtime With Didi & Friends Tarikan Terbaru di The Mines

Siapa yang tak kenal dengan Didi & Friends kan. Memang karakter popular dikalangan kanak-kanak dengan lagu-lagu yang tersangat menarik. Jangan kata kanak-kanak, mak pak pon minat dengan Didi & Friends jugak kan. Sampai kan ibu-ibu dan bapa-bapa pon dah naik hafal lah dengan lagiu-lagu Didi & Friends ni. Kalau dah bukak rancangan Didi & Friends, janganlah kau tukar chanel. Boleh nangis anak dibuatnya. Nak tak nak memang kena layan jugak. 


Ok… Tak nak bebel panjang. Ni nak sharing dengan korang semua yang anaknya peminat tegar rancangan Didi & Friends. Kalau nak tahu, kedai konsep pertama di Malaysia yang menawarkan tunggangan elektronik dan akticiti-aktiviti kraf bertemakan Didi & Friends telah dibuka di pusat membeli belah The Mines. Dan kami sekeluarga telah dijemput untuk menghadiri majlis perasmiannya baru-baru ini.


Kalau korang nak tahu, kedai konsep Playtime With Didi & Friends ni adalah hasil kerjasama di antara ZOOMOV (Malaysia) Sdn Bhd dengan pemilik Didi & Friends IP – DD Animation Studio Sdn Bhd (Digital Durian) dan Astro Malaysia Holdings Berhad (Astro). Ada tiga perkara utama yang ingin dicapai untuk kedai konsep Playtime With Didi & Friends. Iaitu untuk mengembirakan kanak-kanak, untuk memberikan pengalaman Didi & Friends di luar kaca TV dan untuk menggalakkan aktiviti kekeluargaan di antara anak-anak dan ibu bapa.

Aktiviti kraf

Anak bujang ni  buat separuh jalan. Selebihnya ibu yang buat... pffttt...

Masing-masing dengan tunggangan elektronik ☺

Boleh lah bawak anak-anak menaiki tunggangan Didi, Nana dan Jojo. Untuk 5 minit, bayaran RM10.00 dan untuk 3 tunggangan 5 minit pula RM20.00. Selain daripada tu, anak-anak juga boleh menyertai aktiviti kraf, melawat kedai mini dan menikmati sesi nyayian santai yang terdapai di kedai konsep Playtime With Didi & Friends. Memang best lah.


Turut sama dimajlis pelancaran pada hari tu ialah 30 kanak-kanak dari dua rumah anak-anak yatim iaitu Rumah Bakti Al-Kausar dan Rumah Amal Limpahan Kasih. Mereka diraikan dengan penuh meriah serta dihiburkan dengan tunggangan muzikal Didi, Nana dan Jojo. Bergambar Bersama mascot-maskot dan mencuba pelbagai aktiviti krat. Terpancar kegembiraan diwajah mereka


Selesai acara tersebut, kami dijemput untuk majlis berbuka puasa bersama anak-anak yatim Rumah Bakti Al-Kausar dan Rumah Amal Limpahan Kasih di restoran Timur Tengah di The Mines iaitu Almendi’s. Sementara menunggu waktu berbuka puasa, Iman Muda Nazrul muncul untuk memberi tazkirah mengenai ganjaran di bulan Ramadan. Menarik sangat bila mendengar tazkirah dari Iman Muda Nazrul tu. Terisi masa dengan ilmu sebelum nak berbuka puasa.


Memang terpancar kegembiraan di wajah anak-anak bila dapat jumpa Didi & Friends. Selalu tengok dalam TV jer kan. Terima kasih juga pada PR yang sudi jemput kami sekeluarga di majlis pelancaran Playtime With Didi & Friends dan majlis berbuka puasa sekali bersama anak-anak yatim. Sedap sangat Nasi Arab dekat restoran Almendi’s tu tau.

Kalau korang taka da aktiviti nak buat on weekend, boleh bawak anak-anak dekat Playtime With Didi & Friends ni. Ada aktiviti lain selain dari tunggangan elektronik. Untuk maklumat lanjut tentang Playtime With Didi & Friends, boleh layari:

Instagram: @playtimewithdidi



P&G Malaysia launches official LINE account to amplify online following and community, aims for 300,000 users within the year Ut...

Introducing P&G Malaysia 'Confidence Squad' with LINE

P&G Malaysia launches official LINE account to amplify online following and community, aims for 300,000 users within the year

Utkarsh Mohan, Brand Operations Head & Shavecare Category Leader, P&G Malaysia, Singapore & Brunei and Nadiah Syed Nahar, Communications & Government Relations Leader of P&G Malaysia, Singapore & Brunei  at the launch of P&G official LINE account ‘Confidence Squad’
P&G Malaysia (P&G) takes another step in further personalizing their digital customer experience with the launch of their official LINE account, ‘Confidence Squad’. With the LINE account, P&G aims to boost their online presence and promote one-on-one engagement with consumers by sharing beauty, grooming and lifestyle tips as well as rewards and promotions that can be redeemed at Watsons Malaysia. 

Understanding that it is impossible for everyone to be perfect 24/7, P&G created the ‘Confidence Squad’ which comprises characters with unique personas that are representative of its various key brands. Phoebe (representing Pantene), Gaven (representing Gillette), Daisy (representing Downy) and Hansen (representing Head & Shoulders) will offer tips, tricks and exclusive rewards to help followers of the ‘Confidence Squad’ account look and feel their best thanks to P&G products. 

Friends of P&G ‘Confidence Squad’ with Utkarsh Mohan and Nadiah Syed Nahar (L – R: Andre Amir, May Ho, Fiqrie Dahari, Utkarsh, Nadiah, Kit Mah, Dior Yaw, Lucas Lau and Elecher)
"As part of P&G Malaysia's continued commitment to touch and improve lives in a meaningful way, we want to meet our consumers where they are. With ’Confidence Squad’, we are able to reach out to new as well as current consumers by providing them with relevant information that connects to their interests and adds value to their lives. Through this account we will also be able to engage and grow our very own online community so P&G can remain relevant in their lives." said Utkarsh Mohan, Brand Operations Head & Shavecare Category Leader, P&G Malaysia, Singapore & Brunei shared during the launch of P&G 'Confidence Squad' launch at Hubba Hubba KL Sentral.

“We are delighted to have P&G join LINE with their Official Account, ‘Confidence Squad’. This is a key example of how businesses can utilize digital platforms like LINE for strategic innovation,” said Dale Kim, Head of Business Development Team 1 at LINE Plus Corporation. “This ties in with LINE’s Smart Portal vision, which is at the core of our business model. Our localized strategies, combined with the rich feature set of the LINE platform, ensure that we are a Smart Portal that fits into the daily lives of our users.”

To celebrate the launch of the ‘Confidence Squad’ LINE account, P&G is also running a ‘Lucky Chance’ contest from 26 June 2017 to 30 June 2017. Followers of ‘Confidence Squad’ will be able to take part in a competition where they can answer one simple question and one lucky follower will be chosen at random every day to win an iPhone 7 and vouchers to purchase P&G products. They will also be able to download special edition stickers of Phoebe, Gaven, Daisy and Hansen which are designed to show the characters in various relatable moods such as happy, stressed out and tired. P&G aims to have 300,000 Confidence Squad followers by end of 2017. 

For further details of what P&G Malaysia has in store for consumers, please search and follow ‘Confidence Squad’ on LINE and be the first to receive instant updates and enjoy exclusive rewards. 


SETIAP ‘PERKONGSIAN’ ADALAH JUADAH BAGI GOLONGAN SUSAH. Kempen Knorr Malaysia sempena Ramadhan memanfaatkan perkongsian Facebook dalam usah...

Setiap ‘Perkongsian’ Adalah Juadah Bagi Golongan Susah

SETIAP ‘PERKONGSIAN’ ADALAH JUADAH BAGI GOLONGAN SUSAH. Kempen Knorr Malaysia sempena Ramadhan memanfaatkan perkongsian Facebook dalam usaha untuk memberi makanan kepada insan lapar sepanjang bulan suci.



Knorr, salah satu jenama makanan terkemuka di Malaysia dan selurus dunia, melancarkan daya usaha untuk menyediakan makanan yang sedap dan lagi berkhasiat buat golongan yang tiada tempat tinggal dan golongan miskin sepanjang bulan Ramadhan.

Kempen ini bertujuan membangkitkan semangat beramal jariah orang ramai sepanjang bulan suci ini. Inilah bulannya pemberian zakat – salah satu daripada lima rukun Islam – ditunaikan. Juga dengan usaha ini diharapkan orang ramai sentiasa prihatin kepada golongan kurang beruntung, bukan
sahaja pada waktu berbuka puasa malah sebagai amalan penyucian kerohanian dalam melayari liku-liku kehidupan.

Jenama ini memanfaatkan Facebook, rangkaian media sosial yang popular ini bukan sahaja untuk membantu menyebarkan kesedaran terhadap ribuan insan miskin dan tanpa tempat berteduh yang tinggal di sekitar Kuala Lumpur sahaja, bahkan juga untuk sama-sama ‘turun padang’ menghulurkan pertolongan kepada yang memerlukan.

Dengan menukar butang “perkongsian” kepada mata wang, Knorr, dengan gandingan kerjasama Pertiwi, mengikrarkan satu hidangan makanan bagi setiap perkongsian filem iklan Ramadhan baharu terbitan mereka. Lebih banyak perkongsian bermakna lebih banyak hidangan makanan yang berkhasiat dan enak dapat diberi kepada golongan susah.

Menurut seorang wakil Unilever, “Knorr mempunyai pernyataan misi untuk membekalkan makanan yang sedap dan berzat untuk seluruh warga Malaysia. Selaras dengan janji ini, kami meletakkan sasaran untuk mengagihagihkan makanan yang sedap dan berzat kepada sekurang-kurangnya 1,000 orang warga kota yang tinggal di lorong-lorong Kuala Lumpur dan bahagian tengah bandar.”

Kempen “Janji Ramadhan” Knorr dipaparkan dalam sebuah video yang menceritakan perihal seorang bapa berjanji akan pulang untuk bersama anak lelakinya yang berbuka puasa kali pertama. Waktu berbuka puasa lazimnya dihargai sebagai waktu tak ternilai untuk merapatkan hubungan sesama ahliahli keluarga dan juga untuk meraikan tamatnya sehari suntuk berpuasa, inilah juga masanya keluarga berkumpul untuk merasai nikmat hidangan makanan dan berkongsi limpahan juadah daripada bulan suci ini.

“Sesuai dengan semangat Ramadhan, pihak kami menggalakkan rakyat Malaysia untuk ‘beramal’ dengan cara berkongsi ‘berkat’ dengan mereka yang kurang beruntung. Cuma klik untuk memberi satu hidangan makanan bagi seorang insan. Lebih banyak perkongsian yang kami terima, lebih ramailah insan yang dapat kami agihkan makanan,’ wakil Unilever menambah kata.

Untuk memudahkan pengagihan makanan, Knorr bekerjasama dengan Pertiwi, sebuah NGO yang memberi perkhidmatan kemanusiaan berupa bantuan makanan kepada golongan tanpa rumah dan komuniti dhaif yang menghuni bahagian tengah bandar. Pertubuhan ini dari semasa ke semasa mengagihkan makanan siap bungkus serta air minuman bersih kepada pelbagai kelompok penerima dalam Lembah Klang.

Dengan pimpinan dan panduan pihak Pertiwi, Knorr bersama-sama warga kerja kanan Unilever Malaysia akan mengotakan janji dan berkongsi limpahan rahmat Ramadhan pada 31 Mei, 7 Jun, 14 Jun dan 19 Jun.

Ketahuilah lebih lanjut “Janji Ramadhan” di www.facebook.com/KnorrMalaysia atau www.youtube.com/KnorrMalaysia



NICKELODEON INVITES PRESCHOOLERS ALONG FOR THRILLING ADVENTURES WITH AN UNCONVENTIONAL PRINCESS IN NELLA THE PRINCESS KNIGHT, BRAND-NEW ANI...

Nickelodeon Nella the Princess Knight, Premiering In End-May!

NICKELODEON INVITES PRESCHOOLERS ALONG FOR THRILLING ADVENTURES WITH AN UNCONVENTIONAL PRINCESS IN NELLA THE PRINCESS KNIGHT, BRAND-NEW ANIMATED SERIES PREMIERING IN END-MAY


Preschoolers will set off on thrilling adventures in a kingdom far away where there lives a… Princess Knight! Nickelodeon’s brand-new animated preschool series, Nella the Princess Knight, follows Nella, an unconventional 8-year-old who possesses the royal qualities of a princess, like compassion and grace, while also embodying the courage and determination of a brave knight. Whenever a problem arises, Nella embarks on daring quests to save her kingdom through her unique ability to transform from a princess into Nella the Princess Knight. Nella the Princess Knight (40 half-hour episodes) features a social-emotional curriculum promoting self-confidence, inclusiveness and compassion for others. The series will premiere on the Nickelodeon channel on Monday, 29 May at
10am (MY), 9am (WIB) and 11.30am (PH); and on the Nick Jr. channel on Monday, 26 June at 9am (MY/WIB/PH).

Viewers can start visiting Nella the Princess Knight page on nickjr.tv to learn more about the show andits characters, and get a first look at the series.

Nella is a confident princess who likes dancing at extravagant balls just as much as she likes meeting firebreathingdragons. She transcends traditional roles and expectations through her ability to change into Nella the Princess Knight, protecting her kingdom with the help of her friends: Trinket, Nella’s glamorous unicorn and best friend; Sir Garrett, a loyal and adventurous knight; and Clod, Garrett’s trusty steed. 

In the series premiere, “Sir Clod/Up All Knight,” Clod loses his invitation to the Royal Cafe Breakfast Buffet and must find it by lunchtime or everyone misses out. Under Nella’s leadership, they braveGotcha Falls, dodge through a field of poppleberries and traverse the bubbly Sudsycano in order to find it. Also in the episode, a luminous phoenix shines brightly across the kingdom causing Blaine and the rest of Castlehaven to lose sleep. After the phoenix is locked up in the knight brigade tower, Nella must use her knightly skills to free the bird and convince everyone to come together as a group to solve their problem.

Robert Vargas (head writer, Zack and Quack) serves as an executive producer on Nella the Princess
Knight and the series is created by Christine Ricci (curriculum advisor, Blaze and the Monster Machines, Dora the Explorer). It is the newest show to join Nick’s top-ranked preschool roster, airing alongside hit series like PAW Patrol, Blaze and the Monster Machines and Shimmer and Shine. 



LEGO® CITIES OF WONDER INSPIRES MALAYSIANS TO BUILD AMAZING THINGS . #BuildAmazingMY Campaign Features Cities of Wonder at Pavilion KL, My...

LEGO Malaysia Launches Cities of Wonder

LEGO® CITIES OF WONDER INSPIRES MALAYSIANS TO BUILD AMAZING THINGS. #BuildAmazingMY Campaign Features Cities of Wonder at Pavilion KL, My Own Creation Online Contest, and Brand New Limited-Edition Malaysian Cultural Mini Builds.


The great school holidays. Wondering what to do with your kids? LEGO®’s got you covered. From Thursday, 25 May 2017-Sunday 4 June 2017, LEGO® will bring a Cities of Wonder to life at Pavilion KL. LEGO®’s Cities of Wonder event is a big part of LEGO® Malaysia’s #BuildAmazingMY campaign, which seeks to inspire parents and kids to build amazing things together. The campaign seeks to nurture the creative minds of kids, turning their imaginations into something that they can touch and feel through the process of building LEGO®. In conjunction with Cities of Wonder, the campaign also features a nationwide #BuildAmazingMY contest on Facebook and Instagram as well as the release of four (4) Limited-Edition Malaysian Cultural Mini Builds. 

Date: Thursday, 25 May 2017-Sunday, 4 June 2017
Time: 12:00noon onwards
Location: Centre Court, Level 2, Pavilion KL 

Here are six awesome things you need to know about LEGO®’s City of Wonder event:

1. Explore Cities of Wonder as awesome Minifigures!


Inspired by LEGO® City and LEGO® Friends, Cities of Wonder at Pavilion KL is designed like a life-sized LEGO® city, and shoppers can explore the event as Minifigures. Upon registration, kids get to loan awesome LEGO® hand gloves to explore Cities of Wonder with. 

2. Complete the awesome building activities to get all stickers on your Cities of Wonder passport


Kids get a Cities of Wonder passport before going on their miniature adventures. There are four (4) LEGO® activity stations that test kids in building, imagination, and creativity: 
Emma’s Photo Studio – build a camera with LEGO® bricks 
Stephanie’s Cupcake Kitchen – kids need to decorate cupcakes using only LEGO® bricks that have been scooped from a bucket
Police Station – kids need to build a LEGO® mosaic of the villains they need to catch
City Jungle – kids learn about animals and nature in this station as they are required to locate the 4 jewels before the villains find them

3. Awesome goodies to get your hands on, starting with the Limited-Edition Malaysian Cultural Mini Builds


Awesome goodies are almost a guarantee whenever LEGO® hosts a party. And kids will get a certificate and a free gift after getting all stickers for their Cities of Wonder passport. More importantly, LEGO® has created 4 new exciting Mini Builds of Malaysian-specific wonders in conjunction with the campaign: the Bunga Raya, Kampung, Wau, and Ketupat. These sets are only produced in exceptionally limited quantities and released in batches through four Saturdays in the month of May and June. Shoppers get a special deal if they get it at the launch locations, but more on that in our next point! 

4. Getting your hands on the Limited-Edition Malaysian Cultural Mini Builds



LEGO®’s Limited-Edition Malaysian Cultural Mini Builds can only be redeemed through a minimum RM300 purchase of LEGO® products. These sets are available at various quantities at the official launch locations, Toys ‘R’ Us stores, and LEGO® Certified Stores. Only on Saturdays at the official launch locations, the first 150 shoppers can redeem the Mini Builds for RM200 worth of LEGO® products and above by completing the special Make & Take building activity at the event spaces indicated below. On Sundays, the remainder of the Mini Builds will be available at six stores listed below. 

Launch Dates and Locations of Mini Builds

Saturday, 27 May – Bunga Raya
Launch: 12:00noon, Centre Court, Level 2, Pavilion KL 
Other participating outlets: Toys ‘R’ Us outlets at Mid Valley Megamall, Pavilion KL, 1 Utama, KLCC, 101 City Mall, Empire Subang

Saturday, 3 June – Kampung
Launch: 10:00am, Toys ‘R’ Us Mid Valley Megamall 
Other participating outlets: Centre Court, Level 2, Pavilion KL; Toys ‘R’ Us outlets at 1 Utama, KLCC, 101 City Mall, Empire Subang

Saturday, 10 June – Wau
Launch: 10:00am, Centre Court, Level 2, Pavilion KL 
Other participating outlets: LEGO® Certified Stores at Pavilion KL, The Curve, Bangsar Village, Setia City Mall, 101 City Mall, Empire Subang 

Saturday, 17 June – Ketupat
Launch: 10:00am, LEGO® Certified Store, The Curve 
Other participating outlets: LEGO® Certified Stores at Pavilion KL, The Curve, Bangsar Village, Setia City Mall, 101 City Mall, Empire Subang 

5. Awesome #BuildAmazingMY Play Area


What would a LEGO® occasion be without a building area? At Cities of Wonder Pavilion KL, kids get a free playing area to build their awesome dream city, and every completed model will be showcased at our display area. 


6. See the awesome power of LEGO® bricks


LEGO® models of the KL City landscape such as Petronas Twin Towers, KL Tower, and Sultan Abdul Samad Building built by true LEGO® fans will be displayed at Cities of Wonder along with other creations from LEGO®’s #BuildAmazingMY online contest and from the play area. 

For more information about LEGO®’s #BuildAmazingMY campaign, visit LEGO® Malaysia’s Facebook, www.facebook.com/LEGOMalaysia.official and check out the hashtags #BuildAmazingMY #LEGOMY.  









P&G, Izreen Azminda dan Food Aid Foundation Memanggil Rakyat Malaysia untuk Membawakan Perubahan yang Bermakna. P&G melancarkan ‘Da...

P&G Melancarkan ‘Daripada Ibu Kepada Ibu’

P&G, Izreen Azminda dan Food Aid Foundation Memanggil Rakyat Malaysia untuk Membawakan Perubahan yang Bermakna. P&G melancarkan ‘Daripada Ibu Kepada Ibu’, sebuah kempen seluruh negara bertujuan membantu ibu-ibu tunggal sempena kempen ulang tahun ke-30 P&G Malaysia – ‘P&G Malaysia Membalas Budi’. 


Procter and Gamble Malaysia (P&G) bersama pelakon dan hos televisyen Malaysia yang diminati ramai, Izreen Azminda serta Food Aid Foundation telah bekerja sama untuk melancarkan ‘Daripada Ibu Kepada Ibu’, sebuah kempen seluruh negara yang menggalakkan rakyat Malaysia untuk membantu mengurangkan beban para ibu tunggal semasa bulan Ramadhan ini dengan memberikan sumbangan barangan.

  

‘Daripada Ibu Kepada Ibu’ akan berlangsung dari 15 Mei sehingga 15 Jun di 50 buah cawangan pasar raya yang terlibat (Giant, Tesco, MYDIN dan AEON) di seluruh negara. Para pembeli yang membeli produk P&G bernilai RM30 atau lebih, bakal layak menerima sebuah 'Beg Hati'. Mereka kemudiannya digalakkan untuk mengisi beg tersebut atau mana-mana beg lain dengan barangan tak mudah rosak seperti makanan kering atau makanan tin, minyak masak atau sabun cuci, dan meletakkannya di kotak pengumpulan yang ditempatkan di cawangan-cawangan yang terlibat. Food Aid Foundation kemudiannya akan mengumpul barangan tersebut di akhir kempen ini dan mengagihkannya kepada para ibu tunggal di seluruh Malaysia.

“Sempena menyambut ulang tahun ke-30 P&G di Malaysia, kami telah memilih untuk memperbaiki kehidupan masyarakat bagi komuniti-komuniti yang memerlukan. Di P&G, kami percaya bahawa peluang untuk kita membawa perubahan dan berbuat baik kekal terbuka setiap hari. Kami telah membantu para ibu serta seisi rumah dari dahulu lagi dan kami percaya bahawa peranan seorang ibu dalam keluarga memerlukan kekuatan dan tidak boleh ditukar ganti. Kami berharap, menerusi kempen ini dan dengan bantuan seluruh rakyat Malaysia yang murah hati, kami dapat meringankan beban para ibu tunggal sepanjang musim perayaan ini,” kata Ong Yuh Hwang, Pengarah Pengurusan bagi P&G Malaysia, Singapura & Brunei semasa pelancaran ‘Daripada Ibu Kepada Ibu’.


Izreen Azminda, duta bagi kempen ‘Daripada Ibu Kepada Ibu’ P&G Malaysia berkata, “Sebagai seorang ibu tunggal, saya memahami cabaran yang dihadapi oleh ibu tunggal yang lain yang perlu menjadi pencari rezeki sambil menjadi penjaga utama buat keluarga. Sokongan dari keluarga dan rakan-rakan sememangnya memainkan peranan dalam menceriakan hidup kami terutamanya pada musim Raya di mana perbelanjaan sering kali lebih tinggi dari biasa. Saya bangga dapat menjadi sebahagian daripada kempen ini untuk memberi sokongan kepada suatu isu yang begitu bermakna buat saya.”

“Di Food Aid Foundation, kami percaya bahawa semua orang layak untuk mendapat makanan yang secukupnya. Ibu tunggal biasanya kurang diendahkan oleh masyarakat namun kami berharap, menerusi kempen ini, kami dapat mengetengahkan cabaran yang mereka hadapi setiap hari dan bekerjasama untuk meringankan beban mereka sempena bulan Raya ini,” kata Mohamad Faisal Ghazali, Pengasas bagi Food Aid Foundation, yang turut hadir pada majlis pelancaran tersebut.

P&G sedar akan kepentingan menjadi warganegara korporat yang baik, dan dengan itu, mereka berusaha untuk memastikan bahawa komuniti di mana P&G bertapak kekal kukuh dan berkembang. Selain daripada ‘Daripada Ibu Kepada Ibu’, P&G Malaysia bakal melakukan kerja-kerja amal yang lain sebagai sebahagian daripada kempen ‘P&G Malaysia Membalas Budi’ sepanjang tahun ini. Antara komuniti lain yang bakal dibantu termasuklah kanak-kanak Orang Asli, mangsa banjir, dan rakyat Malaysia yang sukar mendapat air minuman yang bersih dan selamat.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kempen ‘Daripada Ibu Kepada Ibu’ dan senarai penuh cawangan yang mengambil bahagian, sila layari www.daripadaibukepadaibu.com.my untuk memainkan peranan dalam membawa perubahan besar pada kehidupan para ibu tunggal dan keluarga mereka di bulan Ramadhan ini.



Woot… woot… Siapa suka tengok cerita cartoon? Kanak-kanak sudah semestinya penggemar cerita cartoon. Yang dewasa ni pon suka jugak tengok c...

Cartoon DC Super Hero Girls Bakal Dilancarkan Di Malaysia

Woot… woot… Siapa suka tengok cerita cartoon? Kanak-kanak sudah semestinya penggemar cerita cartoon. Yang dewasa ni pon suka jugak tengok cerita cartoon kan. Mengaku jer lah sebab saya pon layan jugak cerita cartoon ni.  Sebenarnya nak share dengan korang semua. Siri cartoon DC Super Hero Girls nih dah pon dilancarkan di global digital platform pada tahun 2015. Kalau korang nak tahu, DCG Mattel Toys dan mainan LEGO kini sudah dijual di Toys "R" Us dan di kedai-kedai terpilih. Manakala DCG beg, alat tulis, pakaian dan kasut pula akan dijual pada akhir Mei ini.


Ok… Berbalik kepada cerita. Yang mana ada anak-anak perempuan tu mesti teruja nak tengok siri cartoon baru nih. Cartoon ni sesuai untuk kanak-kanak perempuan berumur 6-12 tahun tau. Cartoon DC Super Hero Girls ni bukan sebarang cartoon sebab ianya ada mesej yang cuba nak disampaikan. Mesej apa tu?

Haaaaa…. DC Super Hero Girls ingin memberi inspirasi kepada kanak-kanak perempuan untuk merealisasikan potensi penuh mereka dan mencari wira yang ada dalam diri. Kiranya DC Super Hero Girls ni nak bagitau yang setiap orang mempunyai kuasa untuk membuat perubahan dan menjadi seorang wira. Ok… Jom baca pengenalan mengenai cartoon DC Super Hero Girls ni dulu.

Introduction


Developed for girls aged 6-12, DC Super Hero Girls centers on the female Super Heroes and Super-Villains of the DC Comics universe during their formative years – prior to discovering their full super power potential. Featuring a completely new artistic style and aesthetic, DC Comics’ icons such as Wonder Woman, Supergirl, Batgirl, Harley Quinn, Bumble Bee, Poison Ivy, Katana and many more make their unprecedented teenaged introduction. Each character has her own storyline that explores what teen life is like as a Super Hero, including discovering her unique abilities, nurturing her remarkable powers and mastering the fundamentals of being a hero. These characters and stories are designed to engage and inspire girls everywhere and help girls explore heroic acts through play and into real life. Super Heroic storytelling that helps build character, confidence, and empowers girls to discover their true potential.

Jom kita berkenalan dengan watak DC Super Hero Girls dan ketahui kuasa apa yang mereka ada.

Wonder Woman (The Leader)

 Supergirl and Batgirl

 Bumblebee and Harley Quinn

Poison Ivy and Katana

Menarik sangat watak-watak cartoon DC Super Hero Girls ni kan. Rasa tak sabar nak tengok. Dan yang paling menarik, DC Super Hero Girls telah dipilih untuk bekerja dengan pelakon Malaysia dan juga merupakan seorang model, Dynas Mokhtar yang cantik dan anak perempuannya, Khyra yang comel tu. 


video

Nah... tengok video Dynas Mokhtar dan anaknya Khyra beraksia ala-ala cartoon DC Super Hero girls? Mesti korang akan teruja bila tengok keletah ibu dan anak yang cute dalam video ni.


Inilah dia antara watak-watak cartoon DC Super Hero Girls. Kalau ibu dia ni teruja dengan figura DC Super Hero Girls ni, anak saya Qahirah lagi lah over excited. Boleh lah tambah koleksi nanti. Memang cute sangat.


Tengoklah nih. Saya dengan Wonder Woman dan Supergirl. Macam kena pulak dengan karekter saya yang berani dan sukakan persaingan macam Wonder Woman. Sweet pulak macam Supergirl… hehehe…


Tak bestlah kalau main sorang-sorang. Adik pon nak tumpng main jugak. Tak baik kedekut tau… hehehe.. Boleh pulak baju adik Harraz sama dengan baju Supergirl. Memang berkualiti mainan DC Super Hero Girls nih tau sebab ianya boleh berdiri sendiri. Dengan maksud yang lebih jelas the action figures can stand on their own lah.


Nak bagitahu berita baik jugak ni. Kalau korang nak memenangi salah satu daripada watak DC Super Hero Girls ni, korang kena join Instagram contest dimana hadiah berupa 3x DC Super Hero Girls Action Playset dari Mattel yang bernilai RM229.90 untuk dimenangi. Caranya:

➜ Berpakaian sebagai watak DC Super Hero Girls kegemaran anda
➜ Langkah 1: Berdandan sebagai watak DC Super Hero Girls kegemaran anda
➜ Langkah 2: Snap gambar anda dalam pose paling berani anda
➜ Langkah 3: Catat foto anda pada Instagram dengan hashtag #DCSuperHeroGirlsMY
* Sila pastikan akaun Instagram anda ditetapkan kepada "awam"
➜ Tarikh penyertaan bermula dari 21 Mei – 20 Jun 2017.
➜ Terma dan syarat.

Mudah jer kan. Kalau nak tahu lebih lanjut mengenai siri cartoon DC Super Hero Girl ni, Boleh terjah:

Official website:


Official YouTube channel:


Official Facebook page:


Official Instagram Page:


Other source:






Moeder | Susu Untuk Ibu Hamil Dan Menyusu . Susu merupakan antara keperluan terpenting bagi ibu yang hamil atau pon yang sedang menyusukan ...

Moeder | Susu Untuk Ibu Hamil Dan Menyusu

Moeder | Susu Untuk Ibu Hamil Dan Menyusu. Susu merupakan antara keperluan terpenting bagi ibu yang hamil atau pon yang sedang menyusukan anak kerana terdapat kalsium dalam segelas susu. Bagi ibu yang sedang hamil, kalsiun sangat diperlukan untuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat serta membentuk otot dan saraf agar berfungsi sempurna. Manakala untuk ibu yang sedang menysusu, anak juga memerlukan kalsium yang cukup dari Air Susu Ibu untuk perkembangan tulang. Sebab tu ibu menyusu memerlukan kalsium dengan jumlah yang cukup kerana ibu menyusu kehilangan kalsium setiap hari kerana menyusukan anak. 


Kalau korang yang tengah hamil atau sedang menyusukan anak masih tercari susu yang sesuai, apa kata korang cuba susu MOEDER Genius Pregnancy Fomula. Moeder adalah makanan tambahan untuk meningkatkan pengeluaran susu badan untuk ibu yang menyusukan anak serta meningkatkan system imun badan untuk ibu yang sedang hamil.

Kandungan Dalam MOEDER



Moeder dirumus kahs dari pelbagai bahan-bahan sunnah dan bahan-bahan herba semulajadi yang tiadak mengandungi bahan kimia. Antaranya SUSU KAMBING, EKSTRAK TOMATO, HABBATUSSAUDA, MADU, EKSTRAK ANGGUR, LUTEIN, BIRD NEST, SEAWEED, BUAH TIN, KURMA, GAM ARAB/MANNA, BILBERRY, ALOE VERA, LOBAK MERAH, BROKOLI, OMEGA 3, BETIK, STEVIA, VANILLA dan NON DAIRY CREAMER. Banyak hokay bahan-bahannya, 


Khasiat MOEDER Untuk Ibu Hamil


➔ Menguatkan kandungan bagi ibu hamil
➔ Memberi lebih tenaga ketika proses bersalin
➔ Mencegah sakit pinggang dan tulang belakang ketika hamil
➔ Meningkatkan daya tubuh, stamina serta tenaga sepanjang hamil
➔ Mencantikkan Kulit


Khasiat MOEDER Untuk Ibu Menyusu


➔ Memberi tenaga untuk ibu terutama ketika berpuasa
➔ Membanyak dan memekatkan produksi susu
➔ Membantu menghilangkan selulit kesan kehamillan
➔ Membantu merawat luka dalamam ketika bersalin
➔ Mencegah kegemukan, mencerah dan melembabkan kulit


Testimoni pengguna MOEDER



Rasa MOEDER dan PACKAGING


Kalau korang rasa susu Moeder ni, korang tak percaya yang ia nya ada campuran susu kambing sebab rasanya yang tak ada rasa hamis kambing. Kalau korang pernah minum susu kambing, mesti tau macam mana rasanya kan. Tapi susu Moeder ni sedap dengan ada perasa vanilla. Packaging macam ni aku suka sebab kau hanya perlu koyak sachet lepas tu trus tuang dalam cawan. Tak payah nak cedok-cedok susu lagi dah. Bekas tu boleh terus pakai buat isi duit... hehehe... 

Cara Pengambilan


Tak susah pon. 1 sachet tu bancuh dengan air suam 150ml untuk pagi sebelum/semasa sarapan pagi dan malam sebelum tidur. 1 Jar Moeder ni bersamaan dengan 600g (20g x 30 sachet) dan boleh bertahan sebulan lebih. Kira berbaloi dan jimat jugak nih.


Macam biasa, kalau kita minum apa-apa supplement sekali pon, result adalah berbeza untuk setiap individu. Ada yang serasi dan ada yang tak. Ada yang nampak kesan serta merta dan ada yang amik masa. Yang penting, banyakkan minum air masak juga yerp. 

Kalau nak tahu maklumat lanjut mengenai produk atau nak buat pembelian, boleh layari:


Website


FB Page


Instagram 


Alamat

Millennial Gen Sdn Bhd (1167089-D)
11G, Jalan Keluli AL7/AL,
Pusat Perniagaan Bukit Raja,
Section 7, 40000 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan
Tel: +603 3358 5344 | HP: +6010-4042769






Penjagaan dalaman wanita merupakan antara perkara penting yang perlu diambil kira. Kebanyakan masalah yang sering dihadapi oleh para wanita...

Harum Malam | Makanan Tambahan Untuk Wanita Moden

Penjagaan dalaman wanita merupakan antara perkara penting yang perlu diambil kira. Kebanyakan masalah yang sering dihadapi oleh para wanita antaranya adalah Keputihan, Gatal-gatal Vagina dan masalah bau badan. Untuk wanita yang sudah berkahwin khasnya, masalah-masalah ni harus ditangani dengan segera kerana ia boleh menggugat keharmonian rumahtangga tau. Kesian kat suami nanti.


Bukan susah nak cari supplement tambahan untuk wanita moden macam kita ni. Banyak pilihan yang ada dipasaran sekarang ni. Antaranya product Harum Malam keluaran Millennial Gen Sdn Bhd. Harum Malam merupakan supplement dalaman yang mewangikan tubuh sepanjang masa disamping berkesan semulajadi sebagai perapat. Membantu menyihatkan dan mencegah bau badan. Ia juga dapat mencehag masalah dalaman wanita, memberi tenaga dan menambahkan stamina untuk aktiviti seharian. Menarik kan.

Kelebihan dan Khasiat Harum Malam


  • Mengatasi masalah keputihan
  • Mengetatkan, menegangkan dan merapatkan otot Rahim
  • Membuang toksin dalam badan
  • Melawaskan system penghadaman
  • Melancarkan perjalanan dan kitaran haid
  • Mencantikkan dan menaikkan seri wajah
  • Mengempiskan perut buncit
  • Membuang angin dalam badan
  • Mengurangkan masalah bau badan
  • Menegangkan payudara

Tu dia. Banyak sangat khasiatnya tau. Kalau korang ada masalah bau badan, apa kata cuba Harum Malam ni. Mana tahu serasi kan. Memang tak suka kalau badan berbau kan. Apa kandunggan yang terdapat dalam Harum Malam ni?


Kandungan Di Dalam Harum Malam



  • Sirih
  • Buah Tin
  • Kismis
  • Madu
  • Goji
  • Limau Purut
  • Ekstrak Ros
  • Strawberry
  • Pueraria Mirifica (Pueraria Mirifica atau Pueraria Lobata adalah satu herba yang berasal daripada Thailand, di mana ianya dikenali sebagai “White Kwaaw Krau”. Ianya termasuk dalam keluarga Leguminosa, sub-keluarga Papilionoda (keluarga kacang soya, kacang dan kacang pea)
  • Kayu Serapat
  • Buah Delima
  • Manjakani
  • Pueraria Lobata
  • Senna (Merupakan jenis tanaman berbunga yang banyak manfaatnya)

Woww... Banyak kan kandungan dalam minuman kesihatan Harum Malam ni. Siapa yang sesuai minum Harum Malam ni? Ok... Sesuai utnuk Wanita Berkahwin, Anak Dara, Wanita Berpantang, Ibu yang Menyusukan Anak dan juga untuk golongan usia 50 tahun ke atas. Boleh baca testimoni ni.

Testimoni Dari Pengguna Harum Malam



Cara Pengambilan


Lupa nak pakai sudu plastik... ppffttt...

1 sudu sebelum sarapan pagi dan 1 sudu sebelum tidur. Pastikan korang pakai sudu plastik sebab kandungan dalam Harum Malam mengandungi madu. Kalau pakai sudu besi dikhuatiri akan hilang khasiatnya. Lepas tu simpan dalam peti sejuk. 

Rasa Harum Malam?


Aku suka rasanya sebab sedap dan tak berapa manis. Just nice rasanya. Memang boleh di terima dek tekak lah. Aku memang sejenis yang tak suka makan ubat jenis cecair selain daripada madu. Tapi Harum Malam ni tekak aku boleh terima. Kalau korang nak cuba, 

Harga Harum Malam


Tak mahal pon harganya. Cuma RM33.00/SM dan RM39.00/SS untuk 250ml. Tapi korang kena pastikan yang original. Macam mana nak tahu original atau tiruan? Yang original ada hologram seperti dalam gambarajah.

Kalau nak tahu info lanjut pasal Harum Malam atau nak buat pembelian, boleh rujuk:

Website:


FB Page:


Instagram: 


Address:

Millennial Gen Sdn Bhd   
11G, Jalan Keluli AL7/AL 
Pusat Perniagaan Bukit Raja 
Section 7, 40000 Shah Alam, Selangor  
Handphone: 010 404 2769  
Pejabat: 03 3358 5344  

No. 1 dermatologist-recommended brand hits STYLO runway with Happy Skin 24/7 collection Finally, a fashion that lasts for all seasons...

Neutrogena®’s Fashion Debut Celebrates The Joy of Healthy Skin

No. 1 dermatologist-recommended brand hits STYLO runway with Happy Skin 24/7 collection


Finally, a fashion that lasts for all seasons is here! Introducing Neutrogena® Happy Skin 24/7 fashion collection, a series of 30 designs presented at Mercedes-Benz STYLO AsiaFashionFestival (MBSTYLOAFF) 2017. Created by local fashion designers Kittie Yiyi and Hazzer Wan Lee, the Happy Skin 24/7 collection interprets the happy mood that one exudes with healthy, great-looking skin. 


According to Julia Teo, Associate Marketing Director of Johnson & Johnson Family of Consumer Companies, which markets Neutrogena® in Malaysia, healthy, great-looking skin is one of the things that women derives joy. “As the #1 dermatologist-recommended brand, we believe beauty starts with healthy skin – a condition which gives women a lot of positive energy in their daily lives. Imagine looking into the mirror every morning to see healthy and radiant skin, wouldn’t your mood naturally lift and your day start better? Indeed, healthy skin has the power to make one happy and that’s why our latest campaign advocates Happy Skin 24/7 with Neutrogena®,” she said.

Teo added: “Through our fashion debut at Mercedes-Benz STYLO AsiaFashionFestival, we hope to demonstrate the inner-joy of having healthy, great-looking skin, a result of using Neutrogena® skincare, and share it with Malaysian women -- what better way to do this than to come up with a fashion collection, inspired by the concept of Happy Skin”! 

On the reason behind leveraging on fashion to express the essence of Neutrogena®’s latest campaign, Teo said, “It’s undeniable that women and fashion go hand in hand. Through our fashion collection, we want to tell every Malaysian woman that she can count on Neutrogena® to put her best face forward”.


Happy Skin is something that lasts through all seasons – it’s definitely not a fleeting trend. So we hope to show through our designer’s fashion collection that it’s possible to keep your skin healthy with Neutrogena®, look amazing and stay happy all the time!

We have tied up with Kittie Yiyi and Hazzer Wan Lee – two unique designers who draw their inspiration from things that intrigue them in creating interesting prints and colours! Thanks to their creativity and hard work, we will see how they bring the youthfulness and joy of Neutrogena®’s Happy Skin 24/7 concept to life tonight,” continued Teo.

Kittie Yiyi’s quirky sense of humour translates into her designs, which are often joyful and loud, yet smart. The Raffles Design Institute KL graduate’s motto is: “Whatever you decide to wear, make sure it makes you happy!”


Kittie’s collection is inspired by the quintessential beach girl on a holiday. Coming from a faraway beach land, she wanders into the city in her flowy, comfy loose-fitting outfits. Her happiness is infectious – and it shows in the way she dresses. Featuring flared silhouettes, ruffles, cheerful stripes and heart-shaped prints, the collection flaunts the beach girl’s confidence in her own skin with transparent details and cut-outs.

Hazzer Wan Lee, creative director of HWL by Hazzer Wan Lee Fashion Atelier Kuala Lumpur, graduated with a degree in Fashion and Apparel Design from Herriot-Watt University, Scotland.


Hazzer’s fashion collection is inspired by the water splash -- a signature of Neutrogena® Deep Clean range of cleansing products, and the first step to Happy Skin 24/7! Fluid lines and cascading layers come together to bring out the beauty and energy of water in hues of blue, green, orange and pink. The clever incorporation and layering techniques of different materials such as denim, organdy, PU leather, cotton silk and dyed fabrics results in a unique 3D effect that mimics the movements of water.

Watch Neutrogena® Happy Skin 24/7 fashion debut at Mercedes-Benz STYLO AsiaFashionFestival 2017 online! Details at Neutrogena® Malaysia’s Facebook and Instagram:




It was truly a magical evening on 29 April 2017 at Belum Rainforest Resort in Pulau Banding, Perak. Malaysian songbird, Sheila Majid, highl...

Sheila Majid Showcase at Belum Rainforest Resort

It was truly a magical evening on 29 April 2017 at Belum Rainforest Resort in Pulau Banding, Perak. Malaysian songbird, Sheila Majid, highly adored by music-lovers around the globe, crooned her fans in an exclusive showcase within an intimate setting of the luxury resort, set amidst the backdrop of one of the world’s oldest rainforests. 

Dato’ Sheila Majid concluded her showcase with a standing ovation at the Belum Rainforest Resort in support of her rainforest conservation efforts. 

Throughout her performance, which lasted a little more than one hour, Sheila presented some of her timeless classics including Lagenda and Sinaran, as well as numbers from her latest album, Boneka including numbers such as Kasih Abadi, Ku Nanti, and My All.

Guests to the resort were enthralled by the songstress’ soulful vocals amidst the luscious setting provided by Belum Rainforest Resort. The resort and the island on which it is located is surrounded by the 300,000 hectare Belum-Temengor Tropical Rainforest Complex, which is roughly four times the size of Singapore and carbon dated to be approximately 130 million years old – older than the Amazon and Congo! Truly the perfect setting for an enchanting evening indeed.

Dato’ Sheila Majid (centre), Dato’ Hajah Fazwinna binti Tan Sri Mustapha Kamal, Executive Director of EMKAY Group (left) and Pn. Zainon Kassim, General Manager of EMKAY Foundation (right) with the media after Sheila Majid’s showcase at Belum Rainforest Resort.

Besides providing a treat for Sheila Majid fans, the showcase also aims to highlight the importance of forest conservation, a cause deeply engrained into the corporate DNA of Belum Conservation, a subsidiary of the EMKAY Group, to preserve and protect its natural surroundings. 

Dato’ Sheila Majid and Dato’ Hajah Fazwinna presented Dr. Daniel Baskaran Krishnapillay, Technical Advisor of  Pulau Banding Foundation with a mock cheque for the Pulau Banding Foundation. A portion of the proceeds from the Sheila Majid’s showcase was donated to the Pulau Banding Foundation, in support of Forest Conservation.

As such, a portion of the proceeds garnered from the showcase will be channelled towards the Pulau Banding Foundation, a non-profit and non-political organisation aimed at promoting research and eco-tourism through the sustainable development of the fragile ecosystems of the Belum-Temengor Rainforest Complex. A cheque from the showcase proceeds was presented by Sheila and Dato Fazwinna Tan Sri Mustapha Kamal, Executive Director of EMKAY Group to the foundation.

Dato’ Sheila Majid and family pledged their support for conservation through the planting of the Karas trees outside the Pulau Banding Research Centre. 

During her time at Belum, Sheila also took the opportunity to visit the Pulau Banding Rainforest Research Centre, which was set up by the Pulau Banding Foundation. The centre carries out research on flora and fauna of the Belum-Temengor Rainforest and disseminates the information and helps facilitate to make the area a sustainable and eco-tourism destination. There, she was brought on a tour of the place to learn more about the work done by the organisation before setting her mark through a tree planting session.

“Environmental and forest preservation is something I am really passionate about, and it is really heartening to see so much effort being done by organisations such as the Pulau Banding Foundation to preserve this amazing natural resource. The work they do is truly commendable and it is indeed an honour and a privilege for me to work together with the Pulau Banding Foundation, to help bolster their noble efforts. This is truly a breath taking venue and I couldn’t think of a better way to promote my latest album to the world, right here,” said Sheila Majid. 

“It is really an honour for us to have one of Malaysia’s most celebrated musical icons perform right here at Belum. And to have her do it in support of our efforts to preserve this rainforest is very praiseworthy and a humbling experience for us. We are truly indebted to her for making this dream a reality. True to the title of her song, she is undeniably a much-loved Malaysian legend,” said Ahmad Khalif bin Tan Sri Mustapha Kamal, Executive Director of Belum Conservation.

Dato’ Sheila Majid posed for a photo with the orang asli teachers and children from Kampung Semelor at the i-Play Toy Library.

She also took the opportunity to pay a visit to Kampung Semelor, an Orang Asli settlement situated within the Temengor forest, to learn more about life in the heart of the rainforest. She visited the i-Play Toy Library, which was set up in 2008 by Yayasan Emkay for orang asli children to have the opportunity to be exposed to education through play, as well as visit the Orang Asli women’s sewing class and handicraft making center. The Kampung Semelor Toy Library is one of the first of five facilities set up for the Orang Asli community within the Belum-Temengor area, which promotes the children’s development and skills. The Women’s sewing workshop is part of the Orang Asli Educational Program and is in collaboration with the Ministry of Human Resource. 

Ever since making her debut in 1985 with her album Dimensi Baru, Sheila Majid has evolved into an illustrious career, making her mark not only in Asia but around the world as well, with a series of international firsts. In 1990, she was the first Malaysian artist to break into Japan with her albums Emosi and Warna, as well with her hugely popular single, Sinaran. Six years later, she once again made history by becoming the first Malaysian artist to stage a solo show in London’s famed West End, at the Royalty Theatre. In December 1996, she accepted an invitation to perform at Ronnie Scotts’, the jazz Mecca of the Music world. 

More information can be obtained at www.belumrainforestresort.com




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...