Baju Muslimah Kanak-kanak
Showing posts with label Bento. Show all posts
Showing posts with label Bento. Show all posts

Bento datang lagi. Harap² tak bosan yerp..hehe..Hari ni kita pakai bento box baru. Spongebob Squarepants. Cute tak? Ibu yang over bila ...

Bento Lagi | Bento ke #4


Bento datang lagi. Harap² tak bosan yerp..hehe..Hari ni kita pakai bento box baru. Spongebob Squarepants. Cute tak? Ibu yang over bila tengok bonto box yang tersangatlah cute. Dalam gambar nampak macam besar jer. Tapi bila dah dapat. Alahaiiii...tomeinya. Bento Iman Hakimi pagi ni Spaghetti jer, Menu simple. Hiasan pon simple sajork. 


Ini plak bento untuk QahirahQhalif dan juga ibu dia. Spaghetti untuk mereka. Blueberry cheesecake untuk ibu mereka. Cute tak bento box mickey mouse tu...hehehe....Iols makan kek jer uols. Lebihan cheesecake ada lagi. Kepuasa bila buat kek sendiri kan. Rasa nak makan jer bley amik dalam freezer. Tak yah gi kedai kek. Nantikan bento yang seterusnya yerp. 

Note: Hari ni mak mertua kena operation. Ada fibroid. Smoga urusan dipermudahkan olehNYA dan pembedahan berjalan dengan lancar.





Dan untuk seterusnya. Muntah hijo lah uols tengok aku hari² update pasal bento...hahaha...Kalau tak der update nya bermakna aku tak sempat...

Bento ke #2 untuk Hari Ini...


Dan untuk seterusnya. Muntah hijo lah uols tengok aku hari² update pasal bento...hahaha...Kalau tak der update nya bermakna aku tak sempat nak buat Bento yerp. Bagitau awal² dulu...ngeeeeee...Ok..2nd beto for today adalah:


[MACARONI TUNA WITH CHEESE] dan juga Roti Calit Planta yang dibentuk menjadi kereta dan ikan. Tapi agak selekeh sket. Practice make perfect kann. Aku buat pakai Egg Mold tapi dah diderhakakan oleh aku menjadi Bread Mold. Ok saja. Asal boleh kan. Idea kretif dan inovatif kalau dah datang macam ni lah jadinya. Suma di ubahsuai...hehehe...



Macam ni lah rupa Egg Mold itu. Comel kan. Kalau anak tak suka makan telur, cer buat macam nih. Hari² minta telur kekdahnya...ekekeke...Macam mana aku buat roti jadi macam tu? Haaaaa...biarlah rahsia..haha...Senang jer. Nanti iols ajar yer uols.

Note: Nak masak apa lah plak esok untuk bento Iman Hakimi nih.







Bento Iman Hakimi untuk pagi ni. Cute tak..hehe..Sebelum ni bekal kimi biasa² jer. Tak der nak hias cute² macam nih. Tapi sejak dah...

Let's BENTO!!!



Bento Iman Hakimi untuk pagi ni. Cute tak..hehe..Sebelum ni bekal kimi biasa² jer. Tak der nak hias cute² macam nih. Tapi sejak dah beli bento tools, terus semangat nak deco² makanan anak. Jadinya...pagi ni berbekal kan roti lambang mickey mouse kapit telur, cili sos and mayonnaise. Bersama hot dog yang dicucuk dengan food pick lambang bendera. Siap pesan tu kat anak bujang, bendera tu jangan di buang. Kalau buang...siap lah nanti...cewahhh siap ugut tu...hehehe...tipu jer. Tak der lah ugut sampai mcm tu skali.


Ni bento tools yang aku beli. Sampai jumaat aritu. Tu yang excited buat pagi nih. Disebabkan kesiangan, menu nya simple sajork. Kita tunggu esok apa plak menunya. Dah ada dalam kepala otak nih. Ni baru bento tools 1st round. 2nd round menyusul hujung bulan ni sebab poket dah nipis. Memang jebak lah weiiiiiii. Rambang mata tengok bento tools yang cute². Tahan nafsu jer nih. Aku beli barang² ni kat FB BENTO BENTO. Silalah terjah. Masa tu tengah promotion. Owner dia pon ok. 

Note: Pernah tak berbekal 2 hari dek kesiangan. Sekali kimi tanya kenapa ibu tak buat bekal. Makanya...pepagi skang ni memang berbekal lah ke sekolah. Jimat sket duit belanja. Kesiangan macam mana sekali pon, tetap gigih ibu dia ni buat bekal.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...