Baju Muslimah Kanak-kanak

AFB Feeds

Showing posts with label Aquaria KLCC. Show all posts
Showing posts with label Aquaria KLCC. Show all posts

Scott's, jenama kegemaran isi rumah No. 1 Malaysia dari GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Sdn Bhd, menganjurkan satu  pengalaman ...

Scott’s DHA Gummies Presents ‘Sleep with Sharks’ with its Bright Little Explorers



Scott's, jenama kegemaran isi rumah No. 1 Malaysia dari GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Sdn Bhd, menganjurkan satu  pengalaman unik yang dikenali sebagai ‘Sleep with Sharks' untuk kanak-kanak, sebagai sebahagian daripada kempen inisiatif ‘Peneroka Kecil Bijak' DHA Gummies bagi membantu memupuk rasa ingin tahu dan minda sukakan cabaran.

   Scott's memberikan satu pengalaman unik ‘Sleep with Sharks’ kepada 20 kanak-kanak bertuah, sebagai sebahagian daripada inisiatif kempen DHA Gummies ‘Peneroka Kecil Bijak' untuk membantu memupuk rasa ingin tahu dan minda sukakan cabaran di kalangan kanak-kanak               

Hari yang tidak dapat dilupakan kanak-kanak: Memberi makan ikan jerung bersama dengan semua rakan-rakan baru mereka.     

Seramai 20 kanak-kanak yang berumur di antara 6 hingga 13 tahun baru-baru ini berpeluang menghabiskan sesi 24 jam yang cukup menyeronokkan di Aquaria KLCC, ditaja dan dianjurkan oleh Scott's. Acara itu termasuk memberi peluang kepada kanak-kanak untuk bermalam di Aquaria KLCC, di samping menikmati pelbagai aktiviti pada waktu malam membabitkan jerung, memerang dan  haiwan laut lain; lawatan pendidikan malam; bertemu penyelam Aquaria; sesi memberi makan jerung dan piranha; tidak ketinggalan mencuba cabaran ‘Discovery Hunt’.

‘Discovery Hunt’ mencetuskan sifat ingin tahu kanak-kanak ketika mereka cuba mencari petunjuk di sekitar pameran Aquarium dan fakta yang dipaparkan di sekeliling akuarium.

Gambar menunjukkan para peserta menjawab soalan dalam salah satu aktiviti ‘Sleep with Sharks’ Scotts.

Acara ini adalah inisiatif susulan daripada pelancaran rasmi Scott's DHA Gummies yang berlangsung pada akhir Julai lalu. Satu pertandingan Scott's® Facebook bertajuk ‘Sleep with Sharks’ telah diadakan dari 19 September 2016 hingga 7 Oktober 2016 lalu, di mana anak-anak ini menghantar keterangan gambar dan lukisan paling kreatif mereka. Seramai 10 pemenang dipilih dan dianugerahkan sepasang tiket untuk mengambil bahagian dalam program 24 jam ‘Sleep with Sharks’ manakala ibu mereka pula menikmati baucar membeli belah Aeon.

Kalau nak tahu lebih lanjut mengenai Scott’s® DHA Gummies dan produk-produk lain keluaran GlaxoSmithKline, boleh layari:



Makanan tambahan untuk anak² seperti Vitamin adalah sangat penting untuk memantapkan ketahanan sistem badan anak². Bermacam2 jenis vi...

Pelancaran Scott’s® DHA Gummies untuk Bright Little Explorers


Makanan tambahan untuk anak² seperti Vitamin adalah sangat penting untuk memantapkan ketahanan sistem badan anak². Bermacam2 jenis vitamin yang ada dipasaran skang nih. Tapi ada masanya anak² agak memilih dalam pengambilan vitamin. Mungkin tak menepati citarasa mereka. Memahami keperluan ini, Scott’s®… Jenama makanan kesihatan tambahan kanak² nombor 1 di Malaysia telah memperkenalkan produk yang inovatif dan menyeronokkan dikenali sebagai Scott’s® DHA Gummies.


Apa DHA tu? DHA (Asid Docosahaxaenoic) merupakan sejenis asid lemak Omega-3 yang penting untuk pembentukan otna dan mata, serta Vitamin D yang penting untuk pertumbuhan dan pembangunan yang sihat. Scott’s® DHA Gummies dilancarkan sebagai tambahan kepada produk warisan Scott’s® Emulsion Cod Liver Oil. Ianya khusus untuk kanak2 berusia empat tahun dan ke atas.


Saya telah berpeluang untuk turut bersama² dalam majlis pelancaran Scott’s® DHA Gummies yang berlangsung di Aquaria, KLCC. Di majlis pelancaran itu, Pengurus Besar GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Malaysia dan Brunei, Stacy Wallace berkata, produk baru Scott’s® DHA Gummies memastikan usaha seoran ibu dalam menyediakan cara yang lazat dan menyeronokkan untuk menbantu anak² memenuhi pengambilan DHA harian mereka. DHA membantu menyokong fungsi dan pembangunan otak yang normal. Otak yang berfungsi dengan baik dapat membantu menyokong kebolehan kognitif seperti pembelajaran, perhatian, ingatan dan penyelesaian masalah. Matlamat Scott’s® DHA Gummies adalam untuk membantu ibu² yang sering menghadapi cabaran dengan jadual harian yang padat dalam pengambilan DHA harian untuk anak mereka.


Scott’s® juga telah menjemput seorang pakar kanak² iaitu Dr. Ali Azman Minhaj yang berkongsi pengetahuan mengenai kepentingan DHA semasa fasa kanak-kanak semakin meningkat dan berkongsi lebih mendalam mengenai peranan penting DHA dalam pembangunan kanak².

Didatangkan dalam 2 versi. Botol dan juga plastic.

Scott’s® DHA Gummies ni didatangkan dengan dua perisa iaitu perisa orange dan juga strawberry serta dalam tiga bentuk hidupan laut yang berbeza. Memang cute sangat tau. Rasanya jangan cakaplah. Dijamin sedap sebab kau yang dewasa nip on makan seketul terus jatuh cinta. Tak cukup seketul tambah berketul² makan. Cer bayangkan kalau anak² makan? Boleh habis sebotol dalam waktu yang singkat kalau tak control sebab tersangat sedap rasanya. 


Tengok lah ni. Si ayu dan si rongak... hahaha... Muka puas hati sebab dapat Scott’s® DHA Gummies yang sedap ni. Bersempena dengan pelancaran Scott’s® DHA Gummies, Scott’s® turut melancarkan kempen 'Bright Little Explorers' dimana pelbagai program untuk anak² untuk meneroka didalam Aquaria seperti 'Discovery Hunt' dan 'Sleep with Sharks'. Ini merupakan sebahagian daripada aktiviti menguji minda. Dengan menampilkan aktivi²yang merangsang otak, kempen 'Bright Little Explorers' telah dibangunkan untuk mencetus rasa ingin tahu kanak² terhadap alam semula jadi.


Nampak tak anak² #makanakempat tu ☺


Excited memasing nengok hidupan laut kat dalam Aquaria nih. Almaklumlah... 1sti time masuk sini. MakPak pon sama teruja gak nengok ikan besar².


Disamping pelancaran Scott’s® DHA Gummies, Scott’s® juga melancarkan aplikasi realiti tambahan yanbg dikenali sebagai 'Blipper'. Tujuannya bagi memudahkan ibu bapa mendapatkan maklumat tambahan mengenai DHA selain dari aktiviti² yang menyeronokkan seperti permainan teka teki dan gerai foto maya. Kalau nak tahu lebih lanjut mengenai Scott’s® DHA Gummies dan produk² lain keluaran GlaxoSmithKline, boleh layari:



Jangan lupa dapatkan Scott’s® DHA Gummies yang super duper sedap ni di semua kedai² runcit utama diseluruh negara. Disarankan beli lebih sebab nanti tak cukup kalau beli sebotol ☺


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...