Baju Muslimah Kanak-kanak
Showing posts with label Advertorial. Show all posts
Showing posts with label Advertorial. Show all posts

Sempena sambutan Tahun Baru Cina, MAGGI telah melancarkan kempen Gong Xi Raya Jom Masak dan tebus. Kempen ini bertujuan untuk menyebarkan...

Let's Cook & Redeem Kitchen Appliances with MAGGI® GONG XI Ria

Sempena sambutan Tahun Baru Cina, MAGGI telah melancarkan kempen Gong Xi Raya Jom Masak dan tebus. Kempen ini bertujuan untuk menyebarkan semangat kebersamaan dan perjumpaan, dan MAGGI menggalakkan orang ramai memasak untuk keluarga mereka sempena musim perayaan ini. 



Chinese New Year (CNY) is about reuniting with family and friends, enjoying good food, getting blessed by lion dances, celebrating traditions and creating new memories. To celebrate the spirit of CNY, MAGGI launched a Gong Xi Ria campaign where shoppers can redeem essential kitchen appliances just by collecting points with every MAGGI product purchased.

Encouraging consumers to cook for their families during this festive season, MAGGI’s Gong Xi Ria Jom Masak dan Tebus (Let’s Cook and Redeem) campaign enables shoppers to purchase MAGGI products, collect points and redeem household appliances like electric kettle, rice cookers and kitchen blenders.

From 1st December 2016 to 28th of February 2017 all consumers need to do is pick up MAGGI products, cook delicious home-cooked meals for their families, fill in the redemption form, send it to MAGGI and visit any Senheng Electrics outlet nationwide to redeem their appliances. Cooking for their family this Chinese New Year is now even more rewarding as they get to score new appliances to kick-start their new year, apart from putting joy in their family and friends’ faces through scrumptious dishes.

Preparing festive dishes during Chinese New Year is an important tradition but can be challenging for many cooks. Having to tailor dishes to meet the different discerning taste preferences at home is not always an easy task. This festive season, MAGGI can be your ally in preparing these home cooked festive dishes. MAGGI has created an assortment of Chinese New Year recipes inspired by the year of the Fire Rooster. These recipes are full of delicious flavours and aroma from fresh ingredients that promise to ‘wow’ family and friends during reunion dinners and festive get-togethers.

The Fire Rooster inspired recipes is made effortlessly delicious with the MAGGI culinary range such as the MAGGI Oyster Sauce, MAGGI CukupRasa™, MAGGI Tomato Ketchup and MAGGI Chilli Sauce – Thai. These products help cooks enhance the flavours of the dishes, making them even more delectable while enjoyed with friends and family. Complete recipes can be accessed on MAGGI’s official website, www.maggi.com.my.

Commenting on the festive campaign, Nestl頍alaysia’s Business Executive Officer, Foods Division, Rosalyn Simba said, “The Lunar New Year is all about family ties and we believe one of the best ways to keep your family members happy is by cooking their favourite homemade dishes which brings fond memories of family gatherings. Nothing beats the warm taste and aroma homemade dishes provide. It will even be better if family members cook together to strengthen the spirit of reunion and togetherness. We are glad to have an opportunity to help bring families together through food, especially during festive seasons. Our MAGGI Gong Xi Ria Let’s Cook and Redeem campaign is also our way of appreciating and rewarding our loyal customers”.

Ushering in the New Year whilst spreading prosperity and longevity, MAGGI will be staging traditional ‘lion dance’ performances with ‘lion dance’ troops performing at more than 300 outlets across Malaysia. These lion dances will be held at key retail outlets where shoppers can have a chance to be blessed by the lions and to take photos with them as well as enjoy cooking demonstrations to learn about new CNY recipes. Consumers can stay tuned to MAGGI’s Facebook page, https://www.facebook.com/MaggiMalaysia/, to find out the dates and times at which they can catch the ‘lion dance’ performances.

Family time during this Lunar New year can truly be enjoyed with MAGGI as your cooking ally while redeeming great rewards and ultimately winning the hearts of your loved ones. MAGGI welcomes this Chinese New Year with togetherness and prosperity hand-in-hand; spreading the spirit of the Festive Season with Lion Dance performances and delicious recipes.

For more information on Let’s Cook and Redeem and to get access to more Chinese New Year inspired recipes, visit MAGGI’s official website at https://www.maggi.com.my/cny2017 and stay tuned to their social pages for updates on various recipes and products.

Give the Gift of Play, Get Together with Play this Lunar New Year at LEGOLAND® | Commencing the festivities in 2017, LEGOLAND® Malaysia R...

Give the Gift of Play, Get Together with Play this Lunar New Year at LEGOLAND®

Give the Gift of Play, Get Together with Play this Lunar New Year at LEGOLAND® | Commencing the festivities in 2017, LEGOLAND® Malaysia Resort (LLMR) ushers in the auspicious Lunar New Year (LNY) celebrations with lots of fun-filled activities in store for the entire family. Placing the importance of play at the core of all activities designed for its guests, the exclusive LNY attractions provide its visitors an environment to demonstrate creativity; whilst encouraging them to spend some quality family time.


Beyond building lasting memories, the simple act of playing together fosters family bonding. After all, families who play together, stick together. 

Give the gift of play this LNY 

Through LEGO® and the gift of play it brings, make this LNY even more special by upgrading the


act of giving Ang Pow, to gifting with LEGO Bricks®.


➤ Retail promotions

Symbolising the gift of play further and staying true to its authentic LEGOLAND® style, the resort will be giving away LEGO® commemorative bricks as Ang Pows in conjunction with the LNY celebrations. What’s more, the resort’s retail outlets will also be giving away a:
FREE LEGO® Rooster GWP with purchase of LEGO® play materials worth more than RM200 
FREE set of Ang Pow packets with purchase of any LEGO® play materials

Get together with play at LEGOLAND®

The act of play connects families with the true values of the LNY – which mainly emphasizes on unity and togetherness. This festive season, be sure to make new memories and bond over quality family time through our various LEGO® Rooster LNY themed activities, exclusively at LEGOLAND® Malaysia Resort.


➤ In-park attractions
 LEGO® Big Rooster family building activity
○  Daily LEGO® Ang Pow giveaways 
○  LEGO® Rooster Family Photo Opportunity
○  Meet & Greet with Walking LEGO® Characters;
○  And of course, a special LNY Lion Dance performances 

Flash Deal 

With all these exciting attractions, LEGOLAND® Malaysia Resort has an exclusively tailored promotion for the LNY celebrations. For only RM742.00 for 2 Premium Passes, guests will be able to obtain the following:

2nd Premium Annual Pass at 50% off 
FREE Limited edition LNY Rooster LEGO® collectible 
        *Free gifts while stocks last for the first 2,000 purchase

Promo Period  : 18 Jan onwards (first-come-first-serve & while stocks last)

For further information on promotions and activities, visit LEGOLAND® Malaysia Resort’s official website www.legoland.com.my and stay connected with the resort via social handles (Facebook & Twitter) to find out more on the Lunar New Year activities, the resort’s latest attractions and promotions. 



This weekend, LEGO® is inviting fans of all age and sizes to Toys ‘R’ Us, MidValley Megamall for an awesome LEGO® BATMAN™ THE MOVIE experie...

LEGO® Brings Awesome LEGO® Batman Experience To TOYS ‘R’ US Midvalley Megamall

This weekend, LEGO® is inviting fans of all age and sizes to Toys ‘R’ Us, MidValley Megamall for an awesome LEGO® BATMAN™ THE MOVIE experience. 


Here are the details:

Date: Saturday, 14 January 2017
Venue: Toys ‘R’ Us, MidValley Megamall
Time: 10.00am

LEGO® BRINGS AWESOME LEGO® BATMAN EXPERIENCE TO TOYS ‘R’ US MIDVALLEY MEGAMALL


KUALA LUMPUR, 10 JANUARY 2017 – In anticipation of the soon-to-be-released The LEGO® BATMAN MOVIE that’s sure to take the world by storm, LEGO® is giving fans of the cutest Dark Knight a special LEGO® BATMAN MOVIE experience at Toys ‘R’ Us MidValley Megamall. At this special one-day affair, happening this Saturday, 14 January 2017, there will be tons of prizes to be won, goodies to be redeemed as LEGO® introduces its Limited Edition THE LEGO® BATMAN MOVIE Toys ‘R’ Us Exclusive Arkham Asylum Set to usher in the awesome new movie.

Date:                Saturday, 14 January 2017
Location:          Toys ‘R’ Us, Midvalley Megamall

Here’s 6 awesome reasons you should come for the unique LEGO Batman experience!

1. One-of-a-kind THE LEGO® BATMAN MOVIE play area


Unleash the ferocious builder in you at the specially-designed play area for Dark Knight LEGO® fans.

2. Get a preview of a completely fan-built THE LEGO® BATMAN MOVIE Diorama

Built by LEGO® User Group of Malaysia (LOM).

3. Crack the code for a special THE LEGO® BATMAN MOVIE gift

Take the #BuildSomethingBatman challenge. Visit LEGO® Malaysia’s Facebook, look for THE LEGO® BATMAN MOVIE 360 video and solve the code. The first 50 fans who come with the code will get a special THE LEGO® BATMAN MOVIE gift.

4. Make and Take your own THE LEGO® BATMAN MOVIE vehicle

Exclusive only to Toys ‘R’ Us, any purchase of the THE LEGO® BATMAN MOVIE Play Sets (excluding Minifigures) allows you to build your own bat mobile at the play area and bring it home.

5. The exclusive THE LEGO® BATMAN MOVIE Toys ‘R’ Us Exclusive Set

First 100 early bats who purchase THE LEGO® BATMAN MOVIE Toys ‘R’ Us Exclusive Arkham Asylum set will get an exclusive LEGO® goodie bag which includes a random minifigure from the movie. The first 25 will get a goodie bag plus a pair of tickets to premiere of THE LEGO® BATMAN MOVIE.

For more information, visit LEGO® Malaysia’s Facebook www.facebook.com/legomalaysia.official or Toys ‘R’ Us Malaysia’s Facebook www.facebook.com/toysrusmy


Shopping itu satu terapi kan. Terapi sangat bila kau tak payah bersesak-sesak dekat shopping complex. Tak payah susah-susah nak cari parkin...

10 Favourite Products You Should Buy From ezbuy!

Shopping itu satu terapi kan. Terapi sangat bila kau tak payah bersesak-sesak dekat shopping complex. Tak payah susah-susah nak cari parking. Cukup dengan sebuah computer atau sebuah smartphone berserta dengan internet berkelajuan tinggi. Hadap lah kau nak shopping online kat website mana sebab banyak sangat website yang menarik untuk korang membeli belah secara atas talian.


Antara website yang korang wajib terjah sudah semestinya website ezbuy. Sebab apa? Sebab korang akan rambang mata dibuatnya kalau dah masuk dalam ezbuy ni. Dah lah banyak pilihan. Murah pulak tu. Tengok barang kat bahagian women, berkenan. Tengok pulak barang kat bahagian Home and Garden, berkenan jugak. Lepastu masuk pulak bahagian Toys and Kids, terus sawan. Erkkkk… Banyaknya barang yang aku berkenan.

Tapi kalau diberi pilihan untuk membeli belah dalam ezbuy ni, aku tak pilih banyak pon (iyerlah tu ☺). Cukuplah 10 barang yang aku berkenan nak beli. Apa barang-barang tu? Ini dia:


Kalau dah #makanakempat kan. Kerjanya memang memasak tiap-tiap hari. Kecuali kalau kau malas masak. [Kitchen Pan non-stick] ni sangatlah penting bagi aku sebab kuali kat rumah tu pon dah minta ditukar. Paling menyampah kalau kau goreng ikan lepastu ikan tu melekat kat kuali. Boleh hancur ikan kau dibuatnya. Time tu jugak mood kau merudum sebab ikan yang kau goreng tu dah tak serupa ikan. Jadinya… Kitchen Pan non-stick ni sangat diperlukan sebab dah nama pon non-stick kan. Mesti ikan kau takkan melekat kat kuali lagi.


Haaaaa… Ini pon idaman qolbu aku jugak ni. Anak-anak aku suka makan roti. Dengan adanya [Donlin Breadmaker automatic multi-functional] ni, bolehlah aku meroti dalam masa yang sama menjimatkan kos nak membeli roti hari-hari kan. Yang bestnya, kau tak payah nak uli-uli tepung. Cuma masukkan saja semua bahan-bahan dalam breadmaker ni. Tunggu beberapa minit untuk roti kau siap. Senang kan.



Memandangkan harga minyak masak pon dah naik. Bukan naik sikit tapi nak banyak hoiii!! [Xin GOLD Air Fryer] ni sangat membantu dalam nak menjimatkan penggunaan minyak masak. Boleh menjimatkan duit dari membeli miyak masak pon iyer jugak ni. Best betul kalau dapat Air Fryer sebijik.


Kat rumah aku tu masih belum ada lagi periuk steamer ni. Dari dulu teringin nak beli. Tapi tak terbeli-beli. Bagus jugak kalau ada [Steamer stainless steel] ni. Hari-hari boleh buat masak steam. Badan pon sihat kan.. hehehe…


Tak sah kalau tak der barang untuk anak kan. Ni untuk anak bongsu Iman Harraz. Banyak function nih. Menarik sangat mainan [Repeat function fun around the bead digital world wisdom] ni tau.


Untuk anak jugak. Iman Qhalif suka dengan train. Harga pon murah. Rugi kalau tak beli [Major Thomas track train sound and light] ni.


Iman Hakimi pulak suka Lego. Permainan ni sesuai lah untuk peminat lego dan peminat Transformer macam Iman Hakimi. Suka dia kalau dapat [Goody building blocks].


Dah nama pon #makanakempat kan. Yang ni untuk the one and only princess, Qahirah. Aku pon boleh join sama dengan anak dara kalau dapat mainan [Children’s bead toys hand wearing beads] ni. 


Untuk anak-anak jer ker? Mana aci kan. Mesti lah ada untuk Husband jugak. [Harem Pants men’s trousers] untuk si dia. Stylo gittew kan.


Berkenan pulak dengan [Harajuku stripes sweater male Korean] nih. Pakai pulak dengan Harem Pants. Tambah sado suamiku… ngeeeee…


Ini lah dia antara pilihan yang aku berkenan dekae ezbuy ni. Sebenarnya banyak lagi. Tapi cukup-cukup lah ni. Cepat terjah [ezbuy]. Ok... Ni ada lagi satu good news. Kalau korang nak menjimatkan kos penghantaran, boleh klik kat bahagian [PRIME] ni. Kat bahagian ni ada banyak barang² terpilih yang kos penghantarannya cuma RM8.80 saja. Bukan itu jer tau, Penghantaran untuk barangan PRIME ni tak mengira saiz bungkusan, berat dan kuantiti. Memang tak der had barang lah. Berat, ringan, banyak atau sikit tetap RM8.80... Wowww... Best nih. Pergi survey barang² kat PRIME sekarang untuk penjimatan kos penghantaran.


Haippp... Belum habis lagi ni. Ada super value untuk korang dimana barang-barang dalam ni semuanya under RM19.90... perghhhh... Korang kilik jer kat [SINI]. Kat [SINI] pulak ada discount 50 %. Lepas tu  kan, yang mana belum register lagi, cepat-cepatlah register kat [http://bit.ly/sharingiscaring-fiza] sebab dapat "FREE RM15 Shopping Voucher"​. 

HAPPY SHOPPING Uolls!!



Masih tercari-cari product penghalau serangga/perosak seperti nyamuk, semut, lipas, cicak dan pepijat? Atau sedang mencari product yang bol...

Dapatkan Produk Semulajadi dan Selamat Dengan LERY GROUP

Masih tercari-cari product penghalau serangga/perosak seperti nyamuk, semut, lipas, cicak dan pepijat? Atau sedang mencari product yang boleh menghidarkan nyamuk yang tak diundang datang bertandang dan menghisap darah kita dan anak-anak? Agak susah juga nak mencari product yang bebas dari bahan kimia kan. Sebagai seorang ibu kepada empat orang anak, mencari product yang berasaskan dari bahan semulajadi adalah satu kemestian. Agak merbahaya jika dedahkan anak dengan product yang banyak dengan bahan kimia kan. Keselamatan dan kesihatan anak perlu dititikberatkan sebelum membeli sesuatu product.


Nak bagitau ni. Saya dah jumpa dengan product yang dihasilkan dengan bahan semulajadi. Korang pernah dengar LERY GROUP tak? Kalau nak tahu, produk-produk keluaran LERY GROUP adalah berasaskan minyak pati Serai Wangi dan FORMULA yang kami hasilkan adalah istimewa berbanding produk-produk Serai Wangi yang lain yang berada dalam pasaran; di mana BEBAS DARI kandungan DEET, BEBAS DARI kandungan alkohol dan selamat untuk kanak-kanak. Apa istimewanya Serai Wangi nih? Banyak keistimewaan Serai Wangi ni. Antaranya:

  • Kerana serai wangi mempunyai agen pembersih yang semulajadi untuk membunuh bakteria
  • Kerana serai wangi mampu mengatasi masalah bau yang kurang menyenangkan 
  • Kerana serai wangi merupakan agen anti fungus
  • Kerana serai wangi merupakan agen penghalau serangga seperti lalat, cicak, semut, lipas, tikus, pepijat, agas-agas dan sebagainya
  • Kerana serai wangi merupakan agen anti tekanan
  • Kerana serai wangi merupakan agen penghalau nyamuk terutama aedes dan zika
  • Kerana serai wangi mampu menjadikan kulit menjadi lembut dan lembab

DEET tu apa yer? Saya pon 1st time dengar ni. Jom kita amik tahu. DEET (N, N-dietil-m-toluamide) adalah bahan aktif dalam banyak produk pembasmi serangga dan zat pembunuh serangga serbaguna dan efektif penolak. Hal ini digunakan untuk mengusir hama menggigit seperti nyamuk dan kutu, termasuk kutu yang mungkin membawa penyakit Lyme. Lotion serangga yang mengandung DEET telah digunakan selama lebih dari 40 tahun oleh jutaan orang di seluruh dunia untuk mengusir nyamuk, kutu-kutu, lalat dan chiggers menggigit. Boleh baca dekat [SINI] kalua nak tahu lebih lanjut.


Scary kan. Ok… Berbalik kepada prosuk keluaran LERY GROUP ni, produk-produk keluaran LERY GROUP telah melalui fasa kajian dan penyelidikkan yang lama kerana mereka di LERY GROUP ingin memastikan setiap PENGGUNA produk LERY GROUP berpuas hati dengan kualiti yang diberikan. Produk yang berkualiti dan mampu milik merupakan tagline mereka. Disebabkan itu kualiti produk amat dititikberatkan. Jom kita tengok apa produk-produk yang dikeluarkan oleh LERY GROUP nih:

2 in 1 Multipurpose Cleaner 

1 Liter : RM 16.90
10 Liter: RM169.00
500ml (Semburan) : RM9.00

Fungsi:
  • Merupakan 100% agen pembersih yang semulajadi daripada formula yang kami hasilkan. 
  • Merupakan 80% agen penghalau serangga seperti lipas, semut, cicak, lalat , lipan, tikus dan sebagainya 
  • Dapat mengurangkan bau hapak pada sofa, karpet,tilam dan bantal 
  • Dapat membunuh pepijat pada tilam, bantal, sofa dan karpet
  • Dapat membersihkan sebarang permukaan seperti lantai, kabinet, meja dan sebagainya 
  • Dapat menghilangkan kotoran degil pada pakaian 

Cara Penggunaan: 
  • Hanya perlu dicampurkan 2 penutup sukatan 2 in 1 Multipurpose Cleaner dengan setengah air baldi (bagi botol 1 liter atau 10 liter) dan mop. Untuk masalah serangga yang serius, para pelanggan perlu mengemop sebanyak 2 kali sehari untuk 3 hari berturut-turut.
  • Untuk tujuan mencuci lantai, tandas etc, hanya semburkan sedikit (ikut anggaran masing-masing), kemudian sental dan bilas
  • Bagi masalah pepijat pada tilam atau sofa, hanya semburkan 2 in 1 Multipurpose Cleaner dan biarkan. Semburan perlu dilakukan 2 kali setiap hari untuk 3 hari berturut-turut.

Citronella Shower Gel Anti Aedes & Zika
500 ml : RM 16.90

Fungsi:
  • Bertindak sebagai gel mandian yang mencegah dari terkena gigitan nyamuk Ades & zika 
  • Melembutkan kulit
  • Air bilasan mandian yang mengalir ke saluran paip dapat menghalau serangga-serangga yang berada di dalamnya seperti lipan, cacing halus dan semut
  • Menyegarkan badan 
  • Mengharumkan bilik mandi
  • Dapat memb unuh bakteria pada kulit 
  • Dapat dijadikan losyen bagi mencegah gigitan nyamuk terutama apabila menyertai aktiviti perkhemahan dan jungle trekking
Cara penggunaan:
  • Letakkan sedikit Citronella Shower Gel Anti Aedes & Zika pada tapak tangan dan campurkan dengan sedikit air dan lumurkan pada badan serta bilas
  • bagi penggunaan sebagai losyen, hanya lumurkan sedikit pada lengan dan kaki atau leher sebelum memulakan aktiviti perkhemahan dan jungle trekking

Moisturizing Hand Wash 
500 ml : RM 15.90
Fungsi:
  • Dapat membunuh bakteria pada tangan 
  • Dapat melembutkan tangan
  • Air bilasan basuhan tangan yang mengalir ke dalam saluran paip dapat membunuh serangga yang berada di dalamnya
Cara Penggunaan
  • letakkan sedikit Hand Wash pada tapak tangan, gosok dan bilas

Kombo Kembara (Citronella Shower Gel Anti Aedes & Zika 100ml, Moisturizing Hand Wash 100 ml dan Insect Repellent 55ml)
RM 29.00

Amacam??? Tertarik tak dengan produk keluaran LERY GROUP nih. Harga pon berpatutan kan. Memang mampu milik lah. Yang penting dihasilkan dari bahan-bahan semulajadi, bebas kimia dan mesra kana-kanak. Kat mana nak dapatkan produk-produk LERY GROUP ni? Haaaaa... Kat Lazada Malaysia pon ada tau.


Selain dari Lazada Malaysia, korang boleh juga dapatkan di pasaraya seperti GJ Mart di AU2 Keramat, Pasaraya As Syakirin Melawati dan Suri Halal Mart, Ukay Perdana. Manakala, pada awal tahun 2017 nanti, produk-produk LERY GROUP bakal dipasarkan di pasaran runcit melalui rangkain hypermarket di Malaysia. Walaupon produk-produk LERY GROUP baru 3 bulan berada di pasaran, tapi telah menerima sambutan yang amat menggalakkan dari pihak korporat dan juga orang perseorangan.

Antara pelanggan-pelanggan korporat kami adalah Hotel Royale Chulan Kuala Lumpur, Hotel Cyberview Resort & Spa Cyberjaya, Kelab Golf Saujana, Subang, Hotel Le Meridien Kuala Lumpur, Hotel Pam Inn Ampang, Restoran Nasi Kandar Kajang Bangi, Perbadanan Usahawan Nasional Berhad dan banyak lagi.

Kalau korang nak tahu lebih lanjut mengenai produk-produk LERY GROUP ni, boleh terjah mereka di:

Website: www.lery.com.my
Facebook: LERY GROUP
Instagram: @lery_group

Alamat

LERY GROUP SDN. BHD.
SC-SG-24, JALAN UP1/1D
SPRING VILLA , UKAY PERDANA
68000 AMPANG, SELANGOR DARUL EHSAN
MALAYSIA.

Hotline

+6016 644 9105

Customer Care Hotline

+6019 296 9756


Risau nak lepaskan anak bermain diluar? Main gelongsor, main basikal, main kejar-kejar dan macam-macam mainan yang ada lah kat taman perma...

Hiruscar and Hiruscar Kids | Protect You and Your Family From Scars!!!


Risau nak lepaskan anak bermain diluar? Main gelongsor, main basikal, main kejar-kejar dan macam-macam mainan yang ada lah kat taman permainan tu. Perasan tak? Kadang-kadang kita sebagai parents ni are over protected. Anak nak main panjat-panjat tak boleh. Nak main kejar-kejar tak bagi. Nak main basikal fikir banyak kali. Tak kisahlah ketika bermain dirumah atau pon di taman permainan sekali pon. Sebab apa? Sebab risaukan keselamatan anak kan. Takut anak tu jatuh ke apa. 

Nak tau tak, kurangnya pendedahan luar boleh memberi kesan pembangunan fizikal dan fisiologi seorang kanak-kanak. Biarkan lah anak-anak ini meneroka alam sekitar. Biarkan mereka bermain even nak bergaduh sekali pon. Kita sebagai parents ni kalau being worried is normal ok. Bagi kanak-kanak, ia adalah satu pengalaman semula jadi untuk pembelajaran membangunkan asas deria sistem. Bila anak rasa permainan itu merbahaya atau berisiko, secara tak langsung dapat membantu anak belajar daripada kesilapan. 



Baru-baru ini Hiruscar dan Hiruscar Kids telah melancarkan Kempen 'My Hero-Scar' untuk menggalakkan ibu bapa untuk membiarkan anak-anak mereka menikmati lebih banyak aktiviti luar tanpa perlu bimbang tentang anak-anak mereka mendapat parut melalui luka dan lebam. 

Hiruscar and Hiruscar Kids, a scar care brand, launched the ‘My Hero-Scar’ campaign to raise awareness among parents on the importance of outdoor play time for children’s physical and psychological development. The campaign also aims at encouraging parents to allow their children to explore and enjoy outdoor activities without worrying their little ones getting permanent scars from bruises and scrapes as long as it is treated properly with the right scar care product. 

“Technology and the urbanized environment these days keep our children from enjoying the mother-nature as we used to do when our generation was growing up. Children are very active and may fall and sustain from injuries while they are playing outdoors. More often than not, parents would prevent such incident from occurring again. Instead of protecting their children at all times and preventing them to participate in any outdoor activities, parents should let children be children – allow them to be adventurous because it is part of growing up. 


Hiruscar and Hiruscar Kids offer an efficient and convenient solution to make sure adults and children don’t keep scars but only good memories from their outdoor activities. Ultimately, the 'My Hero-Scar' campaign aims to provide parents the assurance that while children can be active and adventurous, they do not have to worry about children’s scars as they are well taken care with Hiruscar and Hiruscar Kids,” said Koon Yin Pang, Senior Manager, Consumer Health Lead, Marketing Management, Consumer Health of DKSH Malaysia Sdn Bhd.

Often, parents believe that their children are safer indoors. Technology and an increasing range of home entertainment make it easy to keep children from playing outdoors. According to a study done by the regional parenting portal theAsianparent.com, 98% of parents in Southeast Asia allow their children to use IT devices regularly.  41% of these children aged between three and eight years old spend more than an hour per sitting on their devices.  

While it is inevitable in today’s technology-driven world to ban the use of devices, parents should nevertheless be aware of the negative effects of an extensive use of electronic devices such as addiction or the correlation of device usage with childhood obesity.  In order to counter those risks, parents should consider more outdoor activities for their children. 


Dr M.S. Priyadarshini, an industrial and organizational psychologist who is also a life skills development trainer explained that “Outdoor activities have important physical and psychological advantages on a child’s development. They stimulate for example a faster brain development. Children that play more outdoors are prone to be more active and hence less likely to be overweight while growing up. Besides, they become better learners, socialize more through group play and will therefore later on be more capable of connecting to others”.

Parents are therefore advised to let their children play more outdoors and not to be over-protective. It is part of growing up for children to occasionally get cuts or minor injuries that might lead to scars if left untreated. Apart from these incidences, adults and children can also acquire scars from chickenpox, measles or mosquito bites.

According to Health Department director-general Datuk Dr Noor Hisham Abdullah, Malaysia counted about 167 cases of chickenpox last year. The prevalence of measles was even higher. Compared to the same period in 2015, the prevalence of measles has increased of about 340%.  About 18% of the children who have had chickenpox for example are likely to get scars mainly on their faces, thorax, abdomen and back. This might affect the child’s self-confidence and self-esteem. Therefore, the launch of ‘My-Hero Scar’ campaign is timely and useful to reach out to Malaysians to help them learn and treat wounds and scars effectively.


It does not take much to have minor wounds and scrapes. A trip over the stairs, mishandle a kitchen knife, small burns or any other life events can leave small or large scars. Most of us have one or even more scars to remind us of such situation. It is something common and Malaysians should be informed that they can overcome scarring with treatment and by using the right scar care product.


“With Hiruscar and Hiruscar Kids, young kids and adults are able to enjoy the essential moments in life and help break free from their scarring conditions”, added Koon Yin.Hiruscar and Hiruscar Kids can help both children and their parents at every stage of life to break free from their scarring conditions as it provides a simple, safe, convenient and efficient way to relieve scarring. Regularly applied on closed wounds, it helps your skin to recover to its previous smoothness. 

About Hiruscar & Hiruscar Kids® 


Hiruscar is a quick-absorbing non-greasy and film-free clear gel that helps reduce scar visibility. The product contains MPS combined with Allium Cepa together with four more elements that reduce excessive tissues from forming. It also improves and dissipates wounds naturally while softening thick marks. 

In order to see the best results, treatment should be continual for 4-6 months, use 2-3 times daily on closed wounds.  Treatment times can vary depending on the condition, size, type, severity and age of the scars. 93% of consumers indicate that their scars heal at the end of 12 weeks.  

For children, Hiruscar Kids combines five molecules as heroes and helps parents to look after childhood scars.  Both products including Hiruscar Post Acne are available at leading personal care stores and pharmacies.

Kalau korang nak tau lebih lanjut mengenai product Hiruscar ni, boleh terjah: 


 

Masih belum terlambat lagi nak share dengan korang semua mengenai A KidStrong roadshow yang sudah pon bermula dari dari 21 Nov 2016 seh...

KidStrong Phase 2 Roadshow!!


Masih belum terlambat lagi nak share dengan korang semua mengenai A KidStrong roadshow yang sudah pon bermula dari dari 21 Nov 2016 sehingga 2 Disember 2016 yang terletak dilokasi berikut:

UM Specialist Centre Petaling Jaya 
(21st Nov 2016 – 2nd Dec 2016)
 Intermark Kuala Lumpur 
(23rd Nov – 2nd Dec 2016)

A KidStrong roadshow ni sebenarnya untuk apa? Ok... ianya adalah pameran bergerak dalam satu usaha untuk mewujudkan kesedaran mengenai penyakit Pneumococcal. Sangat sesuai untuk parents to be dan juga untuk parents-parents yang masih kabur tentang penyakit  Pneumococcal ni. Terdapat aktiviti menarik yang boleh korang join semasa pameran itu nanti, seperti jualan barangan KidStrong seperti rompers bayi dan jugak swaddles.

Sempena dengan KidsStrong roadshow ni juga, 100% daripada hasil penjualan ini akan disalurkan kepada Yayasan Chow Kit. KidsStrong roadshow ni juga akan menjadi lebih hebat jika korang semua dapat bersama-sama menyokong usaha ini dengan mewujudkan kesedaran dan dalam masa yang sama dapat membantu kanak-kanak dari Yayasan Chow Kit. Jom kita beramal.

Pada yang berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai kempen KidStrong dan juga pada mereka yang berdekatan dengan lokasi pameran. Boleh lah luangkan masa untuk singgah dan berikan sokongan yer. 


Ibu mana yang tak sedih bila tengok muka dan badan anak naik ruam kan. Rasa sakit jer mata tengok bitnik-bintik merah dekat pipi dan badan ...

Bedak Ruam Bayi | Merawat Ruam Dan Segala Jenis Penyakit Kulit

Ibu mana yang tak sedih bila tengok muka dan badan anak naik ruam kan. Rasa sakit jer mata tengok bitnik-bintik merah dekat pipi dan badan anak tu. Selalunya ruam suka hinggap dekat pipi, leher dan juga celah-celah pelipat kan especially pada bayi. Teringat masa dalam pantang haritu. Baby kena Muka dengan leher baby naik bintik-bintik merah. Mungkin sebab panas atau ruam susu.
.
Anak naik ruam pon kau dah risau kan. Apatah lagi parents yang anak nya kena penyakit kulit macam Ekzema. Allah… Tak sanggup nak tengok rasanya sebab kesian sangat. Nak sapu cream, kena jugak tengok kandungan nya kan. Bukan boleh main sapu sembarangan cream. Kulit budak kan sensitive. Silap cream mau tambah teruk jadinya. Buat ibu-ibu atau siapa-siapa saja yang ada masalah kulit, apa kata try produk Bedak Ruam Bayi nih.


RUAM BAYI POWDER terbukti sangat berkesan, malah mampu menyelesaikan pelbagai jenis penyakit kulit seperti Psoriasis, Ekzema, Kurap, Panau, Kayap, Ruam susu (bayi), Ruam panas, Kudis, Kudis buta, Cacar air, Jerawat, Luka Dan lain lain masalah kulit. Ianya bukan sekadar bedak sejuk biasa kerana diperbuat dari 100% tanah liat putih terbaik dunia dan air galian semulajadi. Kaedah yang diajarkan oleh Nabi Muhammad S.A.W. Iaitu merawat penyakit dengan menggunakan tanah dan air.


DARI TANAH KITA DIJADIKAN DAN DARI TANAH JUGA SEGALA PENAWAR TERCIPTA

Dari Aisyah r.a.d, Berkata: “Sesungguhnya Nabi saw berkata/berjampi bagi penyakit; Bismillah, Ini tanah bumi kami, dengan campuran air liur di kalangan kami, disembuhkan orang yang sakit di kalangan kami, dengan izin Tuhan kami.” (Sohih Bukhari: Kitab Attib; Bil:5745)


Nak tahu apa yang best sangat Ruam Bayi Powder ni?

  • Bedak ini dihasilkan daripada 100% tanah liat yang mengandungi mineral semulajadi.
  • Ia mengandungi mineral semulajadi yang bertindak menyerap segala kotoran dan toksik yang terdapat pada kulit.
  • Cepat meresap dalam kulit. Kulit terasa sejuk dan lembut .
  • Satu bekas tahan agak lama. Selalunya saya guna beberapa bulan.
  • Walaupun ia tidak semahal produk-produk lain, Alhamdulillah setiap kali sapu ruam atau penyakit kulit anak-anak kita semakin berkurangan.
  • Bebas Paraben dan juga bahan-bahan kimia berbahaya.
  • Selamatlah anak-anak anda terutama yang masih bayi, sebab kandungannya dari 100% bahan semulajadi seperti tanah liat putih dan air galian yang telah ditapis secara khusus.
  • Ruam Bayi Powder ini sememangnya sangat menjadi pilihan ibubapa untuk bayi mereka terutama masalah berkaitan ruam. Ramai yang cakap berbaloi, murah dan berkesan! Banyak testimoni pelanggan yang sangat berpuas hati. Alhamdulillah!
Ok. Sekarang saya share testimoni dari pengguna yang dah Berjaya sembuh dengan produk Ruam Baby Powder nih.

Baby nu kena Ekzema. Sedih betul tengok. Alhamdulillah... Lepas menggunakan produk Bedak Ruam Bayi ni, dah nampak perubahan.

Hilang dah gatal-gatal. Berganti pulak dengan kulit yang licin ☺

Testimoni dari pesakit kulit Psoriasis. Selepas 2 hari menggunakan  Ruam Bayi Powder, Psoriasis semakin nipis.

Ini sebahagian testimoni. Kalau nak baca testimoni lain, boleh tengok kat [SINI] dan [SINI]. Kalau korang tertarik dan rasa nak mencuba dan nak membeli, sila PASTIKAN YANG ASLI BARU BELI tau. Kalau nak tau maklumat lanjut mengenai produk Bedak Ruam Bayi ni, boleh terjah:

Official Website


Facebook


Phone

HQ  En. Hafis 013 480 6787 (Bahagian Pemasaran) 
 Puan Nurul : 017 6239935 ( Produk Owner)  



Sekarang ni kan penyakit mudah sangat datang menyerang. Penyakit yang datang menyerang pon tak mengira usia dah. Tua atau muda dah ada penya...

Nak Memperbaiki Sistem Badan dan Penyakit Lain? Jom Cuba Jus Qalbi Al-Ehsan

Sekarang ni kan penyakit mudah sangat datang menyerang. Penyakit yang datang menyerang pon tak mengira usia dah. Tua atau muda dah ada penyakit Jantung, Darah tinggi, Gout, Kolestrol banyak dan macam-macam lagi lah. Mana datang penyakit-penyakit ni kan? Mungkin sebab tak jaga pemakanan dan juga tak amalkan gaya hidup sihat. Tu yang penyakit pon senang nak melekat kan. 

Tapi kena ingat. Setiap penyakit ada ubatnya. Sebelum datang penyakit, ada jugak supplement yang boleh kita amalkan untuk meningkatkan tahap ketahanan badan kita. Orang kata mencegah lebih baik dari mengubati. Ni nak share dengan korang semua satu produk terbaik untuk memperbaiki sistem badan dan juga untuk mencegah penyakit-penyakit lain. Produk apa tu?


Ni dia… Produk yang diberi nama Jus Qalbi Al-Ehsan. Dengan tagline nye Nikmati Kelazatan, Alami Keajaiban gittew kan. Apa yang best dengan produk ni? Haaaa… Yang bestnya sebab di formulasi dengan 5 bahan semulajadi terpilih iaitu Cuka Epal, Bawang Putih, Madu, Halia serta Lemon dan 100% asli tanpa bahan pengawet. Menarik sangat kan. Kandungan bahan semulajadi lah yang perlu  kita utamakan kalau nak cari supplement.

Banyak kelebihan jus Qalbi Al-Ehsan ni. Antaranya:

  • Mengawal kadar kolestrol
  • Mengelakkan masalah serangan jantung
  • Mengelakkan terkena stroke
  • Melancarkan peredaran darah
  • Melegakan salur penafasan dan asma
  • Mengawal gula dalam darah
  • Menambah tenaga dan mencergaskan
  • Memudahkan poses penghadaman
  • Menghilangkan rasa kebas-kebas/semut-semut
  • Mencairkan lemak dan menguruskan badan 
  • Meningkatkan sistem imunisasi badan
  • Mencairkan kahak, sakit tekak/batuk
  • Membuang angin dlm badan
  • Menyembuhkan Gout
  • Melegakan sakit-sakit sendi          

Dan banyak lagi penyakit lah. Kalau korang rasa ada tanda-tanda penyakit seperti diatas ni, boleh lah amalkan jus Qalbi Al-Ehsan dari sekarang. Bukan untuk orang yang berpenyakit dan nak cegah penyakit jer tau. Yang nak cantik pon boleh amalkan sebab jus Qalbi Al-Ehsan ni kaya dengan vitamin C yang baik untuk kecantikan kulit dan yang paling menarik, boleh jugak kuruskan badan. Haaaa… Yang masih tercari-cari ubat kurus tu, apa kata cuba jus Qalbi Al-Ehsan pulak. Mana tahu serasi kan.

 
Macam mana pengambilan jus Qalbi Al-Ehsan? Tak susah pon sebab ianya berupa cecair. Amalkan pengambilan 1 sudu pagi dan 1 sudu malam sebelum tidur. Sila gunakan sudu plastik sebab ada kandungan madu dalam tu. Kalau kita makan madu kan kena pakai sudu plastik. Ingat tu. Kalau tak boleh nak makan macam tu jer, boleh juga dicampurkan dalam air suam atau minuman harian. 

 
Apa rasa dan kelainan lepas minum jus Qalbi Al-Ehsan nih? Ok… sejujurnya masa mula-mula bukak botol tu dah bau bawang putih dan cuka yang agak kuat. Tapi lepas letak dalam freezer, bau tu kurang sikit lah. Rasanya pedas, masam, manis dan cukup rasa… hehehe… Kira ok lah masih boleh diterima dek tekak saya ni haaa. Kalau dah biasa makan bawang putih memang tak der masalah. Kelainan nya pulak. Sebab husband yang rajin minum pagi dan malam. Lagi pon dia ada gout. Katanya badan rasa segar dan bertenaga.

Berapa harga sebotol jus Qalbi Al-Ehsan? Masih lagi harga mampu milik. Tengok nih:

Jus Qalbi Al-Ehsan 250ml  

RM79.00 (Semenanjung)
RM89.00 (Sabah/Sarawak)

 Jus Qalbi Al-Ehsan 500ml 

RM149.00 (Semenanjung)
RM159.00 (Sabah/Sarawak)

Kalau nak tau lebih lanjut dan lebih mendalam pasal produk ni. Atau rasa macam nak mencuba dan nak membeli, boleh terjah sini:

ALGAE PARK SDN BHD
No. 80A, Jalan Renang 13/26
Seksyen 13
40100 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan

Instagram: @qalbialehsan
Phone: 03-5511 4366




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...