AFB Feeds

Apa??? Bubur nasi boleh masak dalam masa 15 minit jer? Yurpppp...Semua masakan jadi cepat dan mudah...

Resepi Noxxa | Bubur Nasi 15 Minit!!!

/
21 Comments
Apa??? Bubur nasi boleh masak dalam masa 15 minit jer? Yurpppp...Semua masakan jadi cepat dan mudah dengan bantuan Noxxa Pressure Cooker. Masa [TAK SIHAT] haritu, tekak pon rasa teringin nak makan bubur berlauk. Kalau nak makan kat kedai, dah berapa lah harganya kan. Memandangkan tak pernah masak bubur nasi dalam NPC lagi, moh ler kita ber ekperimen dalam NPC dengan try masak bubur nasi.


Maka ini lah hasilnya...Bubur nasi berlauk 15 minit. Menu lunch merangkap ker dinner untuk orang yang tak sihat haritu. Gigih pepagi gi kedai cari bahan² lepas hantar anak² gi skolah. Dalam tak sihat tu pon kerja surirumah tetap berjalan khenn. Selera besar mengalahkan orang yang tak sihat. 

BUBUR NASI yang lawannya dengan TELUR MASIN, IKAN BILIS GORENG BAWANG DENGAN CILI API, KANGKUNG MASAK TAUCU dan  EGG TOFU. Gigih lah aku memasak suma lauk pauk nih. Berselera betul makan sebab dah lama tak makan bubur berlauk macam nih. 2 kali lah masak bubur sebab anak² pon suka. 

Senang jer nak masak bubur nasi dalam NPC nih. 1 CAWAN BERAS YANG DIBASUH. TAMBAH 6 CAWAN AIR. SET KAN MODE HIGH PRESSURE 15 MINIT DAN TEKAN MODE ON. Dah cukup masa, PUSING PENUTUP NPC KER TITIK STEAM UNTUK RELEASE KAN WAP. Senang dan cepat kan. 

Sekian resepi NPC untuk harini. Tunggu resepi yang seterusnya plak yerp. 

* Kalau nak masak bubur lebih dari 1 cawan beras, double kan lah sukatan air tu.

Note: Tengok bubur berlauk ni rasa maca nak buat bubur lah malam ni ☺☺




You may also like

21 comments:

  1. Wowwieeeeee bestnya masak pakai Noxxa...heee

    ReplyDelete
  2. Pehhh sedapnyaaa bubur nasi makan dengan telur masin :)

    ReplyDelete
  3. mudah kerja masak dgn noxxa sebiji ni..

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Jangan takbeli...harga mulai naik 1 june 2016. Naik 7.5%. Mai pm akak untuk harga kaseh sayang....019-2494819

      Delete
  5. kan senang.. dah tak meruap atas api.. hehehhe

    ReplyDelete
  6. sekarang ni mmg trending periuk Noxxa kan? hahahaha..
    maybe kah akan terjebak wife saya beli?
    dulu trending periuk ajaib warna merah tu

    ReplyDelete
  7. As salam BW kat sini..

    Haritu mak saya baru beli pressure cooker..tak try lagi , nanti boleh la try & error dengan pressure cooker tu.. ;)

    ReplyDelete
  8. femes betol periuk noxxa nih. tetiba teringin nak ade jugak.. ahaks

    ReplyDelete
  9. Noxxa ni pada kakak memang perlu buat kita yg kerja
    Balik kerja nak masak cepat siap.
    Kakak tumis sayur Fiza
    Sampai dia punya tempat picit-picit dah tertanggal kakak tampal balik.

    ReplyDelete
  10. cepat nya masak bubur 15 minit je Fiza.. teringin nak beli jugalah periuk Noxxa ni.. dah byk tgk resepi2 boleh masak dlm periuk ni... :)

    ReplyDelete
  11. Klu dah byk lauk sampingan camtu .. mmg bertambah2 lah makan ... :)

    ReplyDelete
  12. hihi..kak bubur nasi cenggini pon dah nampak menyelerakan...

    ReplyDelete
  13. Wah.. Bestnyer... Tapi kathy belum ada lagi NPC..

    ReplyDelete
  14. Salam Fiza....dengan sape Fiza beli NPC? Aci tak nak contact no dia?....

    ReplyDelete
  15. cepat ye masaknya
    cam nak beli jugalah...brape ye harga fiza

    ReplyDelete
  16. NPC dah ade kat rumah tapi belum cuba lagi masak guna ni...erm..wajib cuba ni arini..

    ReplyDelete
  17. nampak sedap bila makan dgn telur masin.. yummy

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shoplinks