Baju Muslimah Kanak-kanak

AFB Feeds

Alhamdulillah, selamat sudah aku tekan butang cashout nuffnang. Kebetulan BE pon dah jadi ME. Tak der lah masyuk sangat. Blogger biasa jer...

Alhamdulillah, selamat sudah aku tekan butang cashout nuffnang. Kebetulan BE pon dah jadi ME.


Tak der lah masyuk sangat. Blogger biasa jer. Kira ok lah kan. Sapa nak bagi. Ni cashout yang kedua. Cashout yang pertama dulu tahun lepas bulan nov. Cuba ko kira berapa bulan aku kumpul duit nih...cer kira...cer kira...hehehehe...Sikit² lama² jadi bukit kan.

Note: Memandangkan gaji bulan depan dapat awal, sebab raya kan. Jenuhlah nak menunggu gaji bulan sembilan nanti. Jadinya...duit ni bleylah cover ☺☺

Kalau sebelum ni Alahai MATA , skang ni versi TEKAK plak...boleh gitu..hehehehe... Penangan air batu/sejuk ketika berbuka, tekak ku dah mu...

Kalau sebelum ni Alahai MATA, skang ni versi TEKAK plak...boleh gitu..hehehehe...

Penangan air batu/sejuk ketika berbuka, tekak ku dah mula rasa sakit. Oh! my tekak...tak suka lah kalau sakit tekak nih. Nak telan air liur pon sakit dan perit. Tu lah...padan mukaku. Sapa soh minum air batu masa berbuka, kan dah sakit tekak. Pastu merungut...astaghfirullah...muhasabah diri jap.

Boleh dikatakan tiap² hari masa berbuka mesti tak sah kalau tak minum air sejuk nih. Dah set tak nak minum...tapi minum gak. Macam memanggil² plak...'minumlah aku'...minumlah aku'...Tak tahan dek godaan. Iyerlah...ko nengoklah cuaca kat luar tu...panas berbahang. Bila dapat jer minum air sejuk...wahhhhh...heavennya. Lagi heaven bila makan di sulami ngan air sejuk. Makan...minum...perghhhh...confirm lepas ni perut muncit...muahahaha...

Orang kata kalau ibu menyusu ni tak elok minum air sejuk sebab nanti perut baby kembung. So far qhalif tak der plak kena kembung...hurmmmmm...

Note: Alhamdulillah...pagi ni sejuk sket sebab hujan. Dah lama gak tak hujan.

Date 1-8 Aug 2012 Time 10am – 7pm Location (603 8943 8380) 13-1 Jalan SP 2/7 Seksyen 2 Taman Serdang Perdana 43300 Seri Kembangan (Bes...


Date

1-8 Aug 2012

Time

10am – 7pm

Location (603 8943 8380)

13-1 Jalan SP 2/7
Seksyen 2
Taman Serdang Perdana
43300 Seri Kembangan
(Beside South City Plaza)

Note: Nak gi ke tak nak...nak gi ke tak nak...hurmmmm...

Sebab pagi tadi anak jatuh katil. Tak sempat nak sambut, anak dara dah landing ke lantai...huhuhuhu... Tengah siap² nak gi keja. Masa tu n...


Sebab pagi tadi anak jatuh katil. Tak sempat nak sambut, anak dara dah landing ke lantai...huhuhuhu...

Tengah siap² nak gi keja. Masa tu nak pakai tudung. Dari dalam cermin nampak lah qahirah memanjat katil. Bila dah panjat tu dia nak berdiri. Berdiri plak kat sisi katil. Badan tak balance. Sekali...kebabommmmm...jatuh ko. Masa dah tak balance tu aku meluru lah, tapi tak sempat dah nak sambut, dia dah jatuh.

Gelabah tak hingat lah. Kepala jatuh dulu. AKu kalau bab² kepala ni memang risau. Menangis tak hingatlah...tapi kejap jer lah. Aku tuam kepala ngan mulut ni ha. Tapi tak der plak nampak bengkak. Telinga nampak merah sket. Baru ni tadi call nursery sama ada anak dara tu ada muntah ker tak sebab kalau lepas anak jatuh pastu dia muntah² itu menunjukkan petanda yang kurang baik. Alhamdulillah...tak muntah. Memang tahan lasak anak dara ku itu.

Masih terbayang² kat mata nih macam mana qahirah jatuh...huhuhuhu...

Rasa semacam ngatuknya bila bulan puasa nih. Kalau tido balik lepas sahur tu lagi lah pulak...bagai di gam² mata nih. Payah betul nak buka. ...

Rasa semacam ngatuknya bila bulan puasa nih. Kalau tido balik lepas sahur tu lagi lah pulak...bagai di gam² mata nih. Payah betul nak buka. Pastu asyiklah nak menguap. Kejap² menguap. Naik lotih mulut ni ha asyik bukak katup..bukak katup jer.

Lepas tu kan, lepas berbuka jer mulalah mata nih start ngantuk. Dah kenyang katakan. Pukul 9 malam dah tido ko. Kerja lain dah tak fedulik sebab dah tak tahan ngantuknya...alahai...

Pesan ustaz, bukan semua syaitan itu tertambat masa bulan Ramadhan....kerana masa bulan Rejab dan Syaaban ini lah syaitan mencari tempat persembunyian...di mana tempat persembunyian itu? katanya dalam tubuh manusia.....beliau mengingatkan kita semua supaya bacalah zikir LAILAHAILLALLAH banyak2...inilah kalimah paling agung dan tinggi darjatnya...ia terus mengalir dalam aliran darah ....ia membersihkan diri kita. Info ni di petik dari blog HERBA TIHARA.

Adakah penyakit ngantuk tak hingat donia saya di bulan posa ni ada kaitan dengan syaiton yg bersembunyi dalam diri ini? Nauzubillahiminzalik...

Nota: Bulan posa ni mood agak ke laut lah...hurmmm...

Ihsan google Vavava...macam gah jer bunyinyakan. Padahal main batu seremban jer. Baru balik dari Mercu Office kat KL Sentral sinun. Mak ada...

Ihsan google

Vavava...macam gah jer bunyinyakan. Padahal main batu seremban jer. Baru balik dari Mercu Office kat KL Sentral sinun. Mak ada tournament uols. Indoor games di bulan posa ni. Dah lama giler tak main batu seremban. Nasib masih ingat lagi step² nya.

Tempat keja aku skang ni tengah buat Sport Extravanganza. Setiap staff di bahagikan kepada beberapa kumpulan. Dan aku tercalon dalam kumpulan JUPITER. Ada macam² jenis games indoor and outdoor. Futsal, volleyball, netball, congkak, etc. Congkak tak dapat main sebab bertembung dengan tarikh training. Main batu seremban jer lah. Lepas raya ni plak ada game netball...kelassss ko mak jemah...dah lah petite, ada hati nak main netball, boleh ker?...muahahahaha...Tengok jer lah nanti.

Nak tunjuk gak tu...☺☺

Owh...jangan tak tau, mak menang main batu seremban uols. Esok ada game lagi, tapi orang lain plak lah yang main. Harap² esok tak der lah yang dapat markah melibihi aku...hahahaha...boleh gitu. Tapi kalau yang score tu dari Planet yang sama tak per lah.

Tapi rasa bangga lah jugak sebab dapat kan score untuk group sendiri. Kalau aku menang, dapatlah pingat emas. Tapi klo tak dapat emas...perak atau gangsa pon kira ok lah. Wah...semangat sukan olimpik lah pulok.

Hamik ko...berbuka makan Durian Pancake, bersahur pon makan Durian Pancake gak. Habis peti sejuk bau doyan. Sendawa pon bau doyan...hahahah...


Hamik ko...berbuka makan Durian Pancake, bersahur pon makan Durian Pancake gak. Habis peti sejuk bau doyan. Sendawa pon bau doyan...hahahaha...

Training dua hari kat Mid Valley. Memang dah setting mind nak beli DP. Tak cukup klo beli satu...kena beli lebih. Aku memang suka doyan, anak bujang tu pon suka gak. Si dia tak berapa suka. Tak dapat buah doyan...dapat makan DP pon jadilah.

Skang ni aku tengah mengidam kuih puteri mandi. Susah gak nak cari kuih nih. Dah lama teringin nak makan. Resipi ada...tapi tak terbuat. Dasar femalas kan...hehehe...

Selamat berkenalan buat kamu semua. Minta maaf banyak² sebab tak sempat lagi nak buat link. Mak training 2 hari nih ha...Hari rabu baru masu...

Selamat berkenalan buat kamu semua. Minta maaf banyak² sebab tak sempat lagi nak buat link. Mak training 2 hari nih ha...Hari rabu baru masuk office. Kat umah nan hado internetnya. Harap maklum yer.

Jangan risau, link kamu akan ku update later. Ok...ni pon update sepantas kilat sebab tengah tea break. Daaaaa.....

Segmen datang lagi. Salam petang Jumaat semua. Berminat plak nak join segmen DaddyBen nih. Kenapa anda patut pilih blog saya? Hurmmmmm.....

Segmen datang lagi.



Salam petang Jumaat semua. Berminat plak nak join segmen DaddyBen nih. Kenapa anda patut pilih blog saya? Hurmmmmm...sebab:

- Saya suka berkawan
- Nak cari kawan baru
- Saya nak berkawan dengan kamuuuuuu semua
- Nama anak saya pon Qhalif...sama nama ngan anak DaddyBen, hehehehe....*aci tak*


Sudi-sudilah lah yer. Merapatkan silaturrahim di bulan ramadhan ni. Kalau sudi, saya letak kamu semua dalam link 'KHAS'. Jom serbu blog DaddyBen klo nak join.

Note: Kalau tak sempat terjah ptg nih, isnin depan saya terjah umah kamu yer.

"Ramadhan Kareem" bermaksud "Ramadhan Mulia" dan Jawabnya adalah "Allahu Akram" yang bermaksud "Allah ...

"Ramadhan Kareem" bermaksud "Ramadhan Mulia" dan Jawabnya adalah "Allahu Akram" yang bermaksud "Allah lebih mulia".

Hayatilah bingkisan ini. Sharing is caring and loving.

ANDAI INI RAMADHAN YANG TERAKHIR

andai kau tahu ini Ramadhan terakhir
tentu siangnya engkau sibuk berzikir
tentu engkau tak akan jemu melagukan syair rindu
mendayu..merayu...kepada-NYA Tuhan yang satu 

andai kau tahu ini Ramadhan terakhir
tentu solatmu kau kerjakan di awal waktu
solat yang dikerjakan...sungguh khusyuk lagi tawadhu'
tubuh dan qalbu...bersatu memperhamba diri
menghadap Rabbul Jalil... menangisi kecurangan janji
"innasolati wanusuki wamahyaya wamamati lillahirabbil 'alamin"
[sesungguhnya solatku, ibadahku, hidupku, dan matiku...
kuserahkan hanya kepada Allah Tuhan seru sekalian alam]

andai kau tahu ini Ramadhan terakhir
tidak akan kau sia siakan walau sesaat yang berlalu
setiap masa tak akan dibiarkan begitu saja
di setiap kesempatan juga masa yang terluang
alunan Al-Quran bakal kau dendang...bakal kau syairkan

andai kau tahu ini Ramadhan terakhir
tentu malammu engkau sibukkan dengan
bertarawih...berqiamullail...bertahajjud...
mengadu...merintih...meminta belas kasih
"sesungguhnya aku tidak layak untuk ke syurga-MU
tapi...aku juga tidak sanggup untuk ke neraka-MU"

andai kau tahu ini Ramadhan terakhir
tentu dirimu tak akan melupakan mereka yang tersayang
mari kita meriahkan Ramadhan
kita buru...kita cari...suatu malam idaman
yang lebih baik dari seribu bulan

andai kau tahu ini Ramadhan terakhir
tentu engkau bakal menyediakan batin dan zahir
mempersiap diri...rohani dan jasmani
menanti-nanti jemputan Izrail
di kiri dan kanan ..lorong-lorong ridha Ar-Rahman

Duhai Ilahi....
andai ini Ramadhan terakhir buat ku
jadikanlah ia Ramadhan paling bererti...paling berseri...
menerangi kegelapan hati ku
menyeru ke jalan menuju redha serta kasih sayangMu Ya Ilahi
semoga bakal mewarnai kehidupan ku di sana nanti

Namun teman...
tak akan ada manusia yang bakal mengetahui
apakah Ramadhan ini merupakan yang terakhir kali bagi dirinya
yang mampu bagi seorang hamba itu hanyalah
berusaha...bersedia...meminta belas-NYA

Dikesempatan ini, saya mohon kemaafan di atas segala kesalahan dan keterlanjuran kata sepanjang perkenalan kita dialam nyata mahu pon maya ini.

"MARHABAN YAA RAMADHAN " 

Renung-renungkan. Note: Peringatan untuk diri sendiri juga.


Renung-renungkan.

Note: Peringatan untuk diri sendiri juga.

Salam petang Rabu semua. Untuk kawan² wanita ku yang disayangi. Doa ini ku tujukan khas buat kamu semua. Skang ni banyak sangat kes rogol,...

Salam petang Rabu semua.


Untuk kawan² wanita ku yang disayangi. Doa ini ku tujukan khas buat kamu semua. Skang ni banyak sangat kes rogol, rompak, ragut etc. yang membabitkan wanita. Yang menyedihkan bila melibatkan kehilangan nyawa. Manusia zaman skang sangat kejam.

Semoga kita dapat amalkan doa ini dalam kehidupan seharian kita. Skang ni nak parking keta kat shopping complex pon dah tak selamat. Pendek kata kat mana² tempat pon dah tak selamat lah.

Note: Kalau gi memana memang aku tak bawak handbag. Cuma letak duit dalam poket sluar jer. Pengalaman pernah kena RAGUT dulu buat aku seriau.

Gambar agak blur, kelam kabut nak amik gamba ☺☺ Penat dah asik naik tangga jer. Sekali sekala nak gak naik lif kan. Kucing jaman moden, Kel...

Gambar agak blur, kelam kabut nak amik gamba ☺☺

Penat dah asik naik tangga jer. Sekali sekala nak gak naik lif kan. Kucing jaman moden, Kelasssss ko kucing...hahahahaha...memang lawak lah.

Petang semalam masa balik keja. Anak bujang ajak naik lif. Berjalan lah 3 beranak ker hujung blok. Sekali ada lah sekor kucing ni dok tepi tiang. Agaknya menunggu orang yang nak naik lif kot. Iyerlah...nak tekat button tak sampai kan...muahaha...Bila nampak jer kitorang menuju kat lif tu, cepat² dia bangun. Bila pintu lif terbuka, kucing tu dulu yang masuk yer...amboi...over ko yer kucing. Aku ngan iman dah tergelak².

Dah sampai tingkat dua, kucing ni pon meluru keluar gak. Kucing nih nak cari makanan agaknya. Iyerlah...baru lepas hujan, lapar agaknya. Kesian nengok. Nak bagi makan...kat umah tak der makanan nak bagi. Tak tau lah kucing orang bela atau kucing luar.

Rumah aku skang nih dah jadi macam pusat ternak serangga kekdahnya. Serangga apa ko nak...semut merah, semut hitam yg cikinot tu, cicak dan...


Rumah aku skang nih dah jadi macam pusat ternak serangga kekdahnya. Serangga apa ko nak...semut merah, semut hitam yg cikinot tu, cicak dan yang paling aku geli adalah LIPAS. Dari atuk lipas sampailah ke anak cucu dia sekali...suma ada. Itu jerlah buat masa nih yang menumpang kat umah tu. Coming soon aku tak tau menatang apa plak yg nak menumpang skali...hahahaha...

Tensi mak nok. Kat mana² ceruk...penjuru, ada jer semut. Atas meja, kalau ada air manis, sekejapan jer dah di hurung semut. Dalam air masak pon semut masuk gak. Terror semut nih nak minum air sampai satu jag...siap berenang² lagi, dah tak bley nak kluar...kenyang minum air banyak sangat agaknya...hehehehe...mengarut sudah.

Yang lipas ni plak lagi lah, siap merayap² atas katil lagi ko. Dah dua kali muka aku ni di hinggapi lipas. Kali pertama anak lipas. Kali kedua bapak lipas kot sebab beso. Bayangkanlah...sedang tido lena di ulit mimpi. Tetiba...terasa ada benda merayap² jer kat muka ni ha. Rasa macam mimpi...eh!...tak mimpi nih, amenda plak yg merayap² nih. Sekali amik ko...lipas...Geli hokey. Memang sudah lebey lah lipas ni kan sampai atas katail pon nak merayap.

Aku bukan apa. Serangga ni klo hinggap kat aku tak per sebab bley buang. Kalau hinggap kat anak² macam qhalif tu macam mana? Masuk kat telinga ker...hidung ker...alahai...risaunya.

Nak kena panggil pest control lah macam ni. Rumah uols banyak serangga tak?

Ok...sila jangan salah faham dengan tajuk diatas. Saya tak pregnant lagi yer. Si Qhalif pon baru jer 3 bulan. Cukup lah dulu. Sakit nak bera...

Ok...sila jangan salah faham dengan tajuk diatas. Saya tak pregnant lagi yer. Si Qhalif pon baru jer 3 bulan. Cukup lah dulu. Sakit nak beranak masih terasa lagi hingga hari nih...bagi lah mak rehat dulu yer noks.

Ini cerita yang aku tak sempat nak publish sebab si qhalif tak sabar² nak kluar. Sebelum aku citer pengalaman bersalin anak ketiga, baik aku citer dulu pasal kehadiran qhalif...baby unexpected. Ini berdasarkan pengalaman penulis sendiri...cewahhhh...ekekekeke...

Perutku yg cumil

Tu dia...tajuk yang agak panjang. Dalam entry INI, ramai yang tertanya² dan banyak persoalan yang berada di minda uols yer. Aku sendiri pon tak sangka. Tapi tu lah, kita hanya merancang kan...tapi DIA adalah perancang yang terbaik. Mungkin ada hikmah di sebaliknya.

Seperti uols sedia maklum, aku fully breastfeed qahirah. Genap setahun usia, susu dah start drop. Macam² petua aku amalkan, tapi masih macam tu gak. Period plak masa qahirah 4 bulan aku dah start period. Ingatkan kalau fully BF, tak lah period. Tapi ikut badan memasinglah kan. Pastu period plak on and off. Tu yang unexpected tu. Apa yang aku perasan, dah beberapa bulan tak period. Tapi aku yakin yang aku tak pregnant...confident noks sebab tak rasa apa². Yang aku fikir hormon dah lari lah nih.

Bila masuk jer bulan December, masih tak period lagi. Sudah mula rasa cuak di situ...muahahahahaha...sebabnya, selalu heartburn, pastu perut pon ada sedikit buncit. Tak besar pon buncitnya dan memang tak nampak macam pregnant pon. Pastu kekadang ada gak rasa macam menguis², tapi aku fikir mungkin angin kot. Si dia dah sibuk dan bising² soh check, cuak pon ada gak sebenarnya tu. Tapi mak still confident noks, mungkin sebab tak period, tu yang perut buncit. Pastu siap berdoa lagi, doa ni pon member blog yang bagi. Doanya:

"Ya! allah, aku belum bersedia, kau berilah rezeki anak dulu pada orang yang memerlukan waktu ini. Tapi kalau benar aku mengandung sesungguhnya kau lebih mengetahui apa yang terbaik untuk aku. Buatkan hatiku redha"

Tu dia, doa aku untuk kawan² yang masih belum ada rezeki anak ☺☺. Bila si dia dah mula risau, takut ada penyakit lain ker, gi lah klinik. Citer lah kat doctor pasal masalah aku. Doctor tanya bila last period. Tu lagi satu masalah...aku lupa bila last period nya. Ok lah...doctor soh baring. Bila doctor pegang jer perut, trus dia cakap 'ni nak masuk 5 bulan dah ni'....gulpppppppp....speechless, terkesima, terperanjat dan macam² perasaan lagi lah. Pastu doctor scan sebab nak tengok condition baby macam mana dan bila due datenya. Alhamdulillah...baby sihat. Due date pon doctor ikut ukur lilit kepala baby sebab aku tak confirmed bila last period.

Perasaan aku? Memula tu rasa macam susah nak terima gak sebab qahirah pon belum 2 tahun lagi dan adalah masalah² lain lagi. Tapi tu lah, DIA yang maha mengetahui. Rancang macam mana pun, kalau dah di tetapkan rezeki olehNYA...aku redha. DIA duga aku dengan dugaan yang aku rasakan cukup hebat, tapi dalam masa yang sama DIA bagi aku rezeki. Mungkin ada hikmah yang tersembunyi di sebaliknya. Aku bersyukur sebab baby nih sihat sempurna. Iyerlah...dah masuk 5 bulan baru nak makan vitamin. Sebab tu HB aku rendah.

Lepas dah tau jer pregnant, terus perut aku membuncit bagai johan dengan mendadaknya. Kesian baby nih, dah masuk 5 bulan baru ibu tau kewujudan awak...sob..sob...sob. Untuk pengetahuan semua, sepanjang pregnant dari anak 1st sampai lah 3rd nih, aku memang tak der alahan langsung. Syukur sangat². Kesian bila baca pengalaman kawan² yang teruk kena alahan masa pregnant. Bahagian masing² kan.

Cuma pregnant kali ni aku alami masalah emosi yang sangat teruk. Dugaan demi dugaan datang bertimpa. Anak² adalah kekuatan dan semangat. Ujian dari DIA untuk aku.

Bila di fikir² balik, baru aku perasan. Susu aku drop, heartburn, teringin nak makan buah CIKU, Kek batik dan Tantrum si Drama Queen...ni suma adalah tanda² pregnant. Alahaiiiiii...dah ada pengalaman 2 anak pon masih tak perasan lagi ker ☺☺☺☺.

Itu lah kisahnya. Aku pon macam tak percaya jer yang aku pernah kadungkan janin yang hampir 5 bulan tanpa aku sendiri sedar. Alhamdulillah...semuanya berjalan dengan lancar dan dipermudahkan olehNYA, syukur ya! allah.

Senyumanmu menawan...membuat hati ibu tertawan Alhamdulillah...12 julai 2012 genaplah 3 bulan usia Qhalif si rambut pacak . Masih mendapat ...

Senyumanmu menawan...membuat hati ibu tertawan

Alhamdulillah...12 julai 2012 genaplah 3 bulan usia Qhalif si rambut pacak. Masih mendapat khasiat susu ibu sepenuhnya, syukur.


Perkembangan qhalif pon alhamdulillah. Sama jer sepeti bayi² lain yang seusia dengannya. Tanda² nak meniarap belum nampak lagi...tapi asyik nak mengiring ajer lah.

Qhalif adalah baby yang sangat baik *harus puji anak sendiri kan*. Tapi serious...anakku ini memang tak banyak ragam. Seolah² memahami ibu dia nih. Hanya nangis bila nak susu. Kalau tak der orang layan...dia bebel² lah sesorang. Bila dah penat dan tak der orang nak layan, tido lah dengan sendirinya. Ada gak kekadang meragam tapi jarang sangat. Memang sejak dalam pantang lagi sampai lah skang...memang senang nak jaga. 

Doa ibu smoga qhalif menjadi anak yang baik sentiasa dan membesar dengan sihat. Semoga niat ibu nak menyusukan Qhalif hingga 2 tahun di permudahkan olehNYA.

Ibu, anda istimewa dicipta oleh Tuhan untuk menyusui anak anda. Jangan matikan fungsi "organ istimewa" itu dengan memberi anak su...

Ibu, anda istimewa dicipta oleh Tuhan untuk menyusui anak anda. Jangan matikan fungsi "organ istimewa" itu dengan memberi anak susu gantian tanpa berusaha dan alasan yang kukuh. Kautlah ilmu, banyakkan doa, yakin dan sabar. Nikmati moment itu, dakaplah anak dan susui mereka dengan anggota tubuh kita sendiri. Namun selepas berusaha keras, jika masih gagal, anggaplah rezeki anak itu tiada tetapi kita berpuas hati kerana telah cuba sedaya upaya. Gagal sekali, bangun dan jangan ulanginya.


Saya pernah gagal menyusui anak, tetapi sekarang tidak lagi!

Kata² semangat dari Farah Farhan.

Note: Dah lama tak citer pasal Breastfeeding. Alhamdulillah...qhalif masih mendapat khasiat susu ibu. Dan alhamdulillah...hasrat nak buat Tandem Nursing tercapai akhirnnya. Akan ku kongsikan citer pasal tandem nursing nanti yer.

Hari nih half day. Nak balik rumah. Tak dapat nak balas kunjungan kerumah kawan². Esok pagi lah yer. daaaaaa.... Note: Itu pon nak bagitau...

Hari nih half day. Nak balik rumah. Tak dapat nak balas kunjungan kerumah kawan². Esok pagi lah yer. daaaaaa....

Note: Itu pon nak bagitau ker?..hahahahaha...lantaklah kan..☺☺☺

The Raya Members Day Sale's back with more fantastic offers for your festive shopping. See you on 13 and 14 July @ 9.00 am - 11.00 pm. ...

The Raya Members Day Sale's back with more fantastic offers for your festive shopping. See you on 13 and 14 July @ 9.00 am - 11.00 pm.

Note: Tu dia...acara cukur poket somi sudah bermula. Kalau nak cari baju raya anak...elok sangat lah nih. Tapi yang tak bestnya, apsal lah SOGO suka buat sale time orang dah habis gaji...alahaiiiiii....

Lemah semangat aku pagi nih. Selamba jer keta tu kluar simpang tiga dengan lajunya tak pandang kiri kanan. Aku bajet dia akan berhenti seba...


Lemah semangat aku pagi nih. Selamba jer keta tu kluar simpang tiga dengan lajunya tak pandang kiri kanan. Aku bajet dia akan berhenti sebab memang dia yg kena bagi laluan, sekali boleh dia meluncur laju. Kalau dia tak sempat break memang kebabommmm lah...habis sisi kanan keta aku nih. Nasib ko sempat break pompuan.

Berderau dan berdebar² derrrr jantung ni. Memang terkejut tak hingat donia lah. Istighfar...istighfar. Lepas tu kan...saja jer aku slow kan keta...hahahaha...padan muka ko.

Aku kalau masuk bab² simpang nih memang seriau sketlah.Kalau keta tak banyak ok lagi, tapi klo keta banyak mulalah cuak. Tak confident lagi gamaknya.

Note: Masih berdebar² lagi jantung nih.

Kalau dah darurat, nak tak nak terpaksa redah gak kan. Aritu ada training kat Mid Valley. Dah planning ngan colleague nak gi sesama. Janji t...

Kalau dah darurat, nak tak nak terpaksa redah gak kan. Aritu ada training kat Mid Valley. Dah planning ngan colleague nak gi sesama. Janji tunggu kat office. Sekali member ni demam lah plak. Tak bley nak drive. Yang lagi sorang plak tak tau nak drive. Tinggal aku jer lah yang di harapkan. Arghhhhh...sudah...aku tak pernah lagi drive masuk KL. Dah lah area tu sesak. Aku biasa drive dari umah ker office jer, pastu area rumah, tak pernah melencong tempat lain lagi. Jalan tu jer lah yang aku tau.

Nak tak nak terpaksalah jugak gagahkan hati drive ke MV sinun. Tak kan nak cancel training tu kan. Lagi pon colleague aku ni jadi GPS...ekekeke...dorang yg arahkan jalan mana yang aku kena masuk. Aku ni tau memandu keta jer, bab² jalan memang zero lah. Jalan yang aku tau gi office jer...hahahaha...dah itu jalan yang pakai hari² kan.

Perasaan menggelabah tu ada jugak lah. Tapi mak relaks jer noks, tak nak fikir sangat rasa cuak tu. Bila lagi nak drive masuk KL kan. Kiranya pecah rekod untuk diri sendiri lah. Finally...sampai gak Mid Valley dengan jayanya.

Tapi yang lawaknya...tangan aku tak cukup panjang nak amik parking tiket. Terkial² gak lah, 1st time masuk parking shopping complex katakan. Terpaksalah keluarkan badan sket nak amik tiket. Aku kan petite jer orangnya. Nasib tak der keta kat belakang. Kalau tak...kena hon lah jawabnya.

Hurmmmmm...hujung bulan ni ada training lagi kat Mid Valley. Dua hari plak tu. Sambil training bley cuci mata. Nak drive ker tak? Kalau drive bley claim mileage...hehehe...

Alhamdulillah...7 julai 2011 bersamaan dengan 17 sya'ban 1433, bertambahlah satu lagi angka. Yang ke berapa? Yang ker Tiga Puluh ????.....


Alhamdulillah...7 julai 2011 bersamaan dengan 17 sya'ban 1433, bertambahlah satu lagi angka. Yang ke berapa? Yang ker Tiga Puluh ????...teka sendiri...hahahahaha...

Syukur padaNYA kerana masih di beri peluang untuk bernafas dimuka bumi ini. Semoga dipanjangkan usia, di murahkan rezeki, di beri kesihatan yang baik untuk mencari rezeki di samping menjaga suami dan anak². Semoga di berkati hidup dunia dan akhirat. Di beri kekuatan dan semangat yang tinggi untuk menghadapi segala cabaran dan dugaan dariMU dan di beri nikmat untuk merasa kebahagiaan bersama keluarga. Syukur pada mu ya ALLAH ^_^

Note: Masih mengharap keajaiban dariNYA.

Betul kan.Renung² kan.


Betul kan.Renung² kan.




Jom meriahkan bloglist kakcik ☺☺. Sebab kakcik dalam proses nak merombak bloglist yang sedia ada.



Jom meriahkan bloglist kakcik ☺☺. Sebab kakcik dalam proses nak merombak bloglist yang sedia ada.

"On this day, we were given the most precious GIFT The GIFT that we made from LOVE Five years have past and we're still loving this...

"On this day, we were given the most precious GIFT
The GIFT that we made from LOVE
Five years have past and
we're still loving this GIFT till the end of our life"

Pejam celik...pejam celik...kejap jer dah 5 tahun usia anak bujang nih. Tarikh 1 Julai 2007...masih segar dalam ingatan sakit nak melahirkan. Mana bley lupa sakit nak beranak kan even anak dah berderet.


4 Tahun

5 Tahun

♪♫♪ Happy 5th Birthday Iman Hakimi ♪♫♪


Doa Ibu dan Abah semoga Iman Hakimi menjadi anak yang soleh lagi bijaksana, mendengar kata ibu dan abah, di kurniakan kesihatan yang baik, menjadi abang yang baik untuk adik², di panjangkan usia dan di murahkan rezeki...AMIN...

Ibu, Abah and Adik Love you so much...mmuahhhhhhh...

Note: Celebrate anak beranak jer. Alhamdulillah...sejak skolah PASTI nih kimi dah boleh baca surah² dlm solat. Sebab kat skolah kena solat.  

Hari² saya main bedak Note: Apsal bebudak suka main bedak erk? Bukan kat seluruh badan dibedaknya...lantai pon sama gak kena bedak....


Hari² saya main bedak

Note: Apsal bebudak suka main bedak erk? Bukan kat seluruh badan dibedaknya...lantai pon sama gak kena bedak...hurmmmmm...Nak marah pon tak jadi bila tgk muka anak dah macam ju-on...hehehehe...

Selesai sudah masalah yang melanda diri ini sejak dalam pantang aritu. Masalah gigi tak sihat Gigi...oh! gigi... lah. Ku gagahkan jugak g...

Selesai sudah masalah yang melanda diri ini sejak dalam pantang aritu. Masalah gigi tak sihat Gigi...oh! gigi...lah.


Ku gagahkan jugak gi jumpa dentist semalam sebab dah tak tahan sangat. Sakit gigi buat nafsu makan ku sedikit terganggu. Nak makan kena makan benda yg lembut², tak bley nak makan yg keras². Jadinya pagi semalam dah jadi rombongan cik kiah ke klinik gigi. Angkut skali si abang ngan anak dara tu skali. Si adik plak tinggal kat nursery...sian si rambut pacak tu kena tinggal ☺☺

Berdebar-debar tu. Pada hal nak jumpa doktor gigi jer, dasar penakut kan...hahahah...Bukan cabut gigi pon, cuma tampal jer. Kedua² gigi geraham dah berlubang. Alahaiiii...nampak sangat gigi dah reput. Faham² lah klo dah berlubang tu kan, di korek-koreknya sbb nak tampal baru. Pergghhhhhhh...nasib tak sakit noks. Kira best ah dentist nih. Tak der rasa sakit atau pon ngilu. Sebelum ni pernah cabut gigi geraham gak...pon tak sakit. Mungkin sebab dentist ni lelaki, tu yang tak rasa sakit tu...hahahahahaha...

Sekejap jer pon tampalnya. Tak sampai setengah jam. Tapi kalau masih rasa sakit lagi, mungkin gigi tu nak kena cabut. Sebelum tu akar gigi tu nak kena matikan dulu. Haiiiiii...rongaklah gigi aku, nasib gigi geraham, tak der lah nampak kan. Selesai suma urusan, bawak bebudak tu gi jalan² lah. 

Pengajarannya...jagalah GIGI anda sebelum terlambat. Makanlah vitamin untuk tambah mana yang kurang especially kalsium dalam badan yer. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...