AFB Feeds

Salam semua. Seperti tajuk di atas...alhamdulillah aku dah selamat delivery baby boy seberat 3.2 kg tepat pukul 9.00 pagi @ hospital pakar a...

Salam semua. Seperti tajuk di atas...alhamdulillah aku dah selamat delivery baby boy seberat 3.2 kg tepat pukul 9.00 pagi @ hospital pakar an-nur bangi, bersamaan dgn 12 April 2012, dgn hanya sekali teran.

Syukur sangat2 sebab semua urusan dipermudahkan OlehNya. Daftar masuk pukul 8.30 am jalan dah buka 6 cm. Ambik masa 30 minit jer...alhamdulillah. Kalau ikut due date, 3 may. Tapi baby dah tak sabar2 nak keluar :-)

Dengan ini, puan punya blog akan berpantang dari dunia blogging selama 2 bulan sebab kat umah tak der broadband, harap maklum...huhuhu...rindulah nanti sebab tak dapat nak baca blog uols Semua.

Istighfar jap bila nengok keywords minggu nih. Bila masa lah blog aku yang suci murni ni jadi blog l...

Istighfar jap bila nengok keywords minggu nih. Bila masa lah blog aku yang suci murni ni jadi blog lucah. Tercemar blog mak noks.



Alahaiiiii...dah tak der benda lain ker nak cari. Carilah bahan² yang berfaedah sket.

Masalah setiap kali nak bersalin, tak tau nak beli set bersalin yang mana satu. NI suma orang alami ...

Masalah setiap kali nak bersalin, tak tau nak beli set bersalin yang mana satu. NI suma orang alami benda yang samakan? Mengaku jer lah...ekekekeke...

Hurmmmmm...dah nak masuk anak 3 pon masih berfikir² lagi nak beli set yang mana satu. Masa anak 1st dulu pakai set bersalin AMWAY ni ha:


Dapat sekali ngan bengkung. Tu pon tak pakai semua barang. Rasa macam membazir jer. So far ok lah. Anak kedua plak tak sempat nak beli. Si dia gi beli produk orang kampung. Hhhhmmmm...ok juga kot. Alhamdulillah...anak 1st and 2nd nih tak pernah kena jaundice.

Tapi kan, yang aku perasan, setiap kali lepas bersalin mesti kena sembelit. Faham² lah kan kalau kena sembelit lepas bersalin...ya! allah...seksa noks. Nak meneran lebih², takut terbukak jahitan...meneran secara sopan tak kluar plak....muahahahahaha...memang berjam² dlm bilik air. Nak kata tak makan sayur, kurang minum air...tak juga. Memang spesis akan kena sembelit lepas bersalin gamaknya.

Besar harapan aku kali nih...tak kena sembelit lagi. Bley nangis di buatnya. Tapi tu lah, kali ni rasa macam nak try salah satu produk nih:

Nona Roguy (NR)

HPA

Shaklee

Tak tau nak pilih yang mana. Ada sapa² pernah pakai salah satu produk nih tak? Bagi review sket.

Beban sebab apa? Sebab setiap kali top-up, tak sampai dua hari dah habis. Sebab apa cepat habis? Bila SMS yang tak di undang datang bertanda...

Beban sebab apa? Sebab setiap kali top-up, tak sampai dua hari dah habis. Sebab apa cepat habis? Bila SMS yang tak di undang datang bertandang dan lebih malang lagi bila setiap SMS yang masuk tu di tolak RM nya. Sakit hati tak. Pada hal aku tak pernah subscribe utk terima SMS berbayar. Cuma SMS free yang di terima jer aku subscribe.

Dah lama gak perasan benda nih, tapi kali ni dah tak bley sabar. Habis lah duit aku klo asyik nak top-up hari² kan. Tadi call Hotlink Center...minta penjelasan. Jawapan nya, memang dorang ada buat service untuk 3rd party...spread product by SMS pada pengguna. Tapi masalahnya aku tak pernah setuju untuk terima SMS berbayar...macam mana Hotlink/Maxis bley benarkan SMS ni masuk ker No aku? Hamik ko...tak terjawab. Trus cakap akan terminate suma SMS yang berbayar.

Nak pakai postpaid takut tak terbayar plak. Prepaid jer lah yang mampu. Lepas ni kalau masuk lagi SMS berbayar nih memang aku tukar nombor lah gamaknya.

Kita selalu merasakan ujian yang sedang kita lalui nih adalah sangat berat untuk di pikul. Tapi sebenarnya ada hamba allah yang lebih berat...


Kita selalu merasakan ujian yang sedang kita lalui nih adalah sangat berat untuk di pikul. Tapi sebenarnya ada hamba allah yang lebih berat diuji olehNYA. Tengah Blog walking...terjumpa satu blog yang amat² menyentuh hati dan perasaan bila membacanya. Kehilangan 4 orang tersayang.

Ujian pertama bila anak yang di kandung selama 38 bulan meninggal dalam kandungan. Ujian kedua pulak bila kegembiraan menyambut anak kedua hanya seketika dimana tarikh yang sama, beliau kehilangan suami, mak dan ayah dalam kemalangan. Ya! allah...tak tergambar perasaan kalau aku berada ditempat dia. Speechless...Ujian yang sedang aku tanggung ni pon dah tak tertahan, inikan ujian kematian orang yang tersayang.

Buat Ummufathi...semoga terus kuat dan ditabahkan hati untuk meneruskan kehidupan selepas kehilangan orang yang tersayang.


AL-FATIHAH buat mereka.

Last minute join sebab hari ni last day. Kalau nak blog di review oleh Herba Tihara ...meh join ram...


Last minute join sebab hari ni last day. Kalau nak blog di review oleh Herba Tihara...meh join ramai². Sempat lagi nih ☺☺☺

Kalau dah teringin sangat, sanggup buat tu. Seumur hidup, inilah pertama kali buat buah melaka. Menj...

Kalau dah teringin sangat, sanggup buat tu. Seumur hidup, inilah pertama kali buat buah melaka. Menjadi plak tu. Ntah tetiba teringin plak nak makan buah melaka. Selalu klo jumpa orang jual kuih nih, memang aku beli. Tapi bila beli biasalah kan, sepeket seringgit ada 5 biji. Saiz plak...alahaiiiiii...cikinot jer, pastu inti tak terasa sangat, tak puas makan rasanya.


Ntah tetiba semangat nak buat buah melaka ni berkobar² plak. Resipi pon senang bangat. Balik kerja trus singgah kedai cari bahan². Petang semalam gak buat sebab teringin nak makan. Aku tak pakai bahan pewarna, tapi pakai pewarna asli lagi uols. Siap blender daun pandan nak dapatkan warna hijau dan bau yang wangi. Gigih tak gigih lah mak buat buah melaka ni ☺☺☺.

Seronok plak tgk buah melaka ku menjadi, makan plak time panas²...perghhhhh...mantop. Puas makan sebab sendiri buat kan. Hamik ko...beso² aku gentel. Inti gula melaka pon beso² gak.

Balance tepung yg dah diuli pon ada lagi, petang ni bley buat lagi. Si dia pon suka ☺☺.

Kaki² shoping, sila sediakan duit ☺☺☺. Semalam dapat SMS dari WOB nih. Discounts up to 70% uols. St...


Kaki² shoping, sila sediakan duit ☺☺☺. Semalam dapat SMS dari WOB nih. Discounts up to 70% uols. Start from 1st - 15th April 2012. Price start from RM5.00 onwards. Murah tu ^_^.

Nota: Mood ke laut.

Lately jalan asyik sesak jer. Pagi sesak...petang pon sesak. Sedikit sebanyak memberi impak pada ke...


Lately jalan asyik sesak jer. Pagi sesak...petang pon sesak. Sedikit sebanyak memberi impak pada kesesakan poket gak. Mana tak nya, baru isi minyak...penuh lah 3-4 takuk. Tapi tak sampai 3 hari, dah menyala-nyala minta di isi. Aku plak jenis jimat, tak pasang aircond noks...konon² nya nak jimat minyak. Tapi tgk keadaan lah. Klo panas berbahang...pasanglah aircond. Kalau time hujan...mendung ker, bukak tingkap sajork.

Sejak memandu ke tempat kerja nih, budget agak lari gak lah. Klo seminggu 2-3 kali isi minyak...sekali isi RM15-30. Kalau sebulan dah berapa hinggit. Dengan duit makan lagi....alahaiiiiiii...sedihnya tgk baki akaun dalam bank. Apa² pon kena bersyukur gak, sekurang²nya ada gak baki even sikit...daripada tak der langsung. Bak kata fara Pok Amai Amai:  
 
'jangan serabutkan fikiran bila duit tinggal nyawa-nyawa ikan. Kita kena setkan minda, betapa bertuahnya kita kerana sentiasa dimurahkan rezeki oleh Allah SWT...Alhamdulillah...'

Baru² ni plak kerajaan umumkan subsidi untuk petrol RON95 naik seposen kepada RM1.03 seliter. Tapi harga minyak masih dikekekalkan pada RM1.90 per liter. Harap² kekal lama lah harga nih. Kita tengok jer lah nanti lepas pilihanraya...minyak naik atau tak.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Shoplinks