Baju Muslimah Kanak-kanak

AFB Feeds

Tinggal beberapa hari saja lagi umat islam akan berpuasa. Marilah kita memanjatkan setinggi-tinggi kesyukuran ke hadrat Allah SWT kerana de...


Tinggal beberapa hari saja lagi umat islam akan berpuasa. Marilah kita memanjatkan setinggi-tinggi kesyukuran ke hadrat Allah SWT kerana dengan keizinanNya, kita diberi kesempatan bertemu semula dengan bulan Ramadhan Al-Mubarak pada tahun ni.

Selamat menjalani ibadah puasa dan marilah kita bersama-sama menghayati dan memanfaatkan kehadiran bulan yang penuh barakah ini dengan sebaik mungkin. Maaf di pinta kalau ada posting² yang terdahulu menyinggung perasaa mana² pihak. Mana tau kan ☺☺☺.

Semoga ibadah kita di berka dan di terima olehnya, insya'allah  ^_^

2011 Mid Year Review and Performance Appraisal This exercise is to be completed not later than 29 July 2011 @ Friday

2011 Mid Year Review and Performance Appraisal

This exercise is to be completed not later than 29 July 2011 @ Friday

Assalamua'laikum... Inilah dia rahsia as-solat, sebagai peringatan bagi yang dah tahu atau panduan bagi yang baru tahu. 1 - Niat Sem...

Assalamua'laikum...

Inilah dia rahsia as-solat, sebagai peringatan bagi yang dah tahu atau panduan bagi yang baru tahu.


1 - Niat Sembahyang:

Sebenarnya memeliharakan taubat kita dari dunia dan akhirat.

2 - Berdiri Betul:

Fadilatnya, ketika mati dapat meluaskan tempat kita di dalam kubur.

3 - Takbir-ratul Ihram:

Fadilatnya, sebagai pelita yang menerangi kita di dalam kubur.

4 - Fatihah:

Sebagai pakaian yang indah-indah di dalam kubur.

5 - Ruqu':

Sebagai tikar kita di dalam kubur.

6 - I'tidal:

Akan memberi minuman air dari telaga al- kautsar ketika didalam kubur.

7 - Sujud:

Memagar kita ketika menyeberangi titian SIRATUL-MUSTAQIM.

8 - Duduk antara 2 Sujud:

Akan menaung panji-panji nabi kita didalam kubur

9 - Duduk antara 2 Sujud (akhir):

Menjadi kenderaan ketika kita dipadang Mahsyar.

10 - Tahhiyat Akhir:

Sebagai penjawab bagi soalan yang dikemukakan oleh Munkar dan Nankir di dalam kubur.

11 - Selawat Nabi:

Sebagai pendinding api neraka di dalam kubur.

12 - Salam

Memelihara kita di dalam kubur.

13 - Tertib:

Akan pertemuan kita dengan Allah S. W.

Source: email

Siapa tepat dia dapat. Jom terjah blog BA


Siapa tepat dia dapat. Jom terjah blog BA

Kejadian sabtu baru nih. Biasalah...baby tengah membesar bagai johan , ada jer benda baru yang nak di explore nya. Si ibu sibuk masak kat da...

Kejadian sabtu baru nih. Biasalah...baby tengah membesar bagai johan, ada jer benda baru yang nak di explore nya. Si ibu sibuk masak kat dapur, dia pon sibuk gak ke dapur. Bila letak kat family area...ke dapur gak arah tujunya. Maka terjadilah adegan angkat ► letak ► angkat ► letak sampai ke scene yang tak terkira dan anak dara tu pon dah naik bosan, ibu pon dah penat.

Sambung citer masak semula. Tengah sibuk lagi khusyuk masak bubur untuk santapan puteri kecik, tetiba rasa environment macam lain jer. Bunyi otomen berlawan ngan raksasa memang biasa lah sebab iman tengah layan citer otomen dia tu, tapi bunyi sora membebel anak dara tak kedengaran. Tanya iman 'Adik mana iman hakimi?'...'adik kat dalam bilik'. Zasssssstttt...dalam kepala hotak nih memang sah ah, mesti anak dara nih masuk dalam bilik air. Sepantas kilat aku masuk bilik. Memang tak syak lagi...anak dara nih dah selamat masuk dalam baby bath tab sambil buat muka tak bersalah.

muka slamber jer...lemfang kang ☺☺

Aku punya menggelabah jangan cakap lah, sebab bebudak tu baru lepas mandi. Baby bath tab tu penuh dgn air. Nasib baik iman buang air tu sebab dia last kluar dari toilet. Kalau baby tab tu masih penuh dengan air...ya! allah, tak dapat aku bayangkan. Blame on me sebab careless.


Pandai plak anak dara nih masuk sebab baby bath tab tu ringan. Dalam pada menggelabah tu, sempat lagi amik gambar...muahahaha...Geram betul ngan anak dara nih. Nak marah dia bukan tau apa lagi....haihhhh....Baru jer lepas mandi, tak sampai pon 20 minit dah habis lencun.

Skang nih pintu bilik and pintu toilet kat dapur tu kena sentiasa di tutup lepas di gunakan. Tak nak kejadian yang sama berulang lagi. Kecuaian boleh membawa padah.

Tak tahu lah sejauh mana kesahihannya. Di hentikan buat sementara waktu atau di hentikan untuk masuk segmen yang baru atauuuuuu di hentikan ...

Tak tahu lah sejauh mana kesahihannya. Di hentikan buat sementara waktu atau di hentikan untuk masuk segmen yang baru atauuuuuu di hentikan terus. Hanya mereka yang terlibat sahaja yang boleh memberi jawapan. Dari last week aku perasan dah tak der rancangan nih, di gantikan dengan Mari Bertarannum. Pastu petang smalam try bukak, ganti ngan citer lain plak...haihhhhhh...

Ada sumber² yang aku baca mengatakan yang rancangan Adik dan Al-Quran di hentikan sebab ustaz zamri di lihat menghadiri perhimpunan BERSIH. Gambar boleh tengok kat SINI

Yang ini pulak page ustaz zamri.


Kalau di sebabkan gambar itu rancangan Adik dan Al-Quran di hentikan, adalah sangat tak wajar dan tak patut. Kenapa nak di politikkan rancangan nih?

Rancangan yang berilmu dan bermanfaat untuk menigkatkan pengetahuan dalam Al-Quran di hentikan, tapi citer² indon pagi...petang...siang...malam dan rancangan² hiburan yang tak bermanfaat makin berleluasa.

Aku percaya, ramai yang meminati citer nih. Bukan budak kecik jer...orang dewasa, muda, tua suma suka citer nih. Kalau tak nak rancangan ni di hentikan, marilah kita sama² 'like' page nih di FB.

Line tenet slow tahap gaban Tak bley nak up entry sebab tenet/blogspot lembab nak mamp** Tak bley nak jalan² kat umah uols sebab blog hang ...


Line tenet slow tahap gaban
Tak bley nak up entry sebab tenet/blogspot lembab nak mamp**
Tak bley nak jalan² kat umah uols sebab blog hang
Takk bley nak leave comment
Tak bley nak follow sebab button follow nan ado

Isnin yang lemau. Apa pon tak bley...adoiiiiiii...semput!!!!

MOHD. IZMEET (kanan) bersama isterinya, Siti Rubiah mesra dengan anak pertama mereka Puteri Sarah di Kuala Lumpur semalam. Tiada siapa san...


MOHD. IZMEET (kanan) bersama isterinya, Siti Rubiah mesra dengan anak pertama mereka Puteri Sarah di Kuala Lumpur semalam.

Tiada siapa sangka wajah comel seorang anak kecil, Puteri Sarah Mohd. Izmeet Iskandar, 3, yang mempunyai wajah mirip anak 'Mat Salleh' merupakan cahaya mata kepada pasangan Melayu Mohd. Izmeet Iskandar, 30, dan isterinya, Siti Rubiah Abdullah, 21.

Sesiapa sahaja yang melihat telatah anak kecil itu pasti tidak percaya dia ialah anak pertama kepada pasangan tersebut yang kini menetap di Taman Melati, Gombak dekat sini.

Mohd. Izmeet yang bekerja sebagai kontraktor Telekom Malaysia Berhad (TM) berkata, sejak anaknya lahir pada tahun 2008, anaknya itu menjadi tumpuan ramai ke mana sahaja dia pergi dan orang yang melihatnya tidak percaya Puteri Sarah ialah anaknya.

Katanya, peristiwa yang paling tidak boleh dilupakan ialah ketika selamat dilahirkan di Hospital Kuala Lumpur (HKL), doktor menyangka dia tersilap mengambil bayi orang lain hinggakan terpaksa membuat ujian asid deoksiribonukleik (DNA).

"Apabila ujian tersebut membuktikan Puteri Sarah ialah milik saya dan isteri, baru doktor tersebut akur," katanya ketika ditemui di sini semalam.

Selepas kejadian itu, menurut Mohd. Izmeet, doktor menyangka Puteri Sarah menghidap sejenis penyakit kulit atau genetik yang dikenali sebagai Albino, namun setelah menjalani satu ujian khas, sememangnya anak comel tersebut didapati normal.

Sumber: email

Note: Rejeki dapat anak comel and cantik kan. Parents biasa jer rupa...kuasa allah ☺☺☺



Segmen dari BEN ASHAARI . 1st time join. Nak kata baru dalam dunia blogging nih tak juga. Baru masuk 2 tahun. Jom kita berkenal-kenalan. Na...


Segmen dari BEN ASHAARI. 1st time join. Nak kata baru dalam dunia blogging nih tak juga. Baru masuk 2 tahun. Jom kita berkenal-kenalan. Nak tambah lagi kawan baru dalam dunia blogging nih ☺☺☺

T. I. P. S T - Teamwork I - Integrity P - Passion for Success S - Sincerity of Intent So let's live our values by TIPS!

T.I.P.S

T - Teamwork
I - Integrity
P - Passion for Success
S - Sincerity of Intent

So let's live our values by TIPS!



Auto Published Ke Melaka hari nih. 1st time hubby uruskan anak² pagi nih. Especially macam mana nak handle SUSU IBU PERAHAN ^_^. Harap² le...

Auto Published


Ke Melaka hari nih. 1st time hubby uruskan anak² pagi nih. Especially macam mana nak handle SUSU IBU PERAHAN ^_^. Harap² lepaslah sampai ke malam sebab program habis pukul 6.00 pm.

Tak dapat lah nak lawat umah uols suma. Rabu i jenjalan umah uols yer. Daa...☺☺☺

Siapa yang mengikuti cerita nih dari awal mesti tak sabar nak tunggu malam ni kan...termasuklah aku and hubby. Buat peminat drama bersiri J...


Siapa yang mengikuti cerita nih dari awal mesti tak sabar nak tunggu malam ni kan...termasuklah aku and hubby. Buat peminat drama bersiri JUVANA, jangan lupa malam ni merupakan episod terakhir.

Apa yang akan terjadi pada Daim dan rakan²? Siapa pula yang akan menyelamatkan Cikgu Zakiah? Adakah Cikgu Zakiah akan di bunuh seperti yang di sarankan olek Botak? Pertarungan sengit antara Botak dan Daim...siapa yang akan menang? Sama² kita tengok malam nih ^_^

A wise man once sat in the audience and cracked a joke. All laughed like crazy. After a moment he cracked the same joke again and a little ...

A wise man once sat in the audience and cracked a joke.

All laughed like crazy. After a moment he cracked the same joke again and a little less people laughed this time.

He cracked the same joke again and again, when there was no laughter in the crowd, he smiled and said:

"When you can't laugh on the same joke again and again, then why do you keep crying over the same thing over and over again"


'Forget the past and move on'… 

☺♥ Have a Great Weekend Uolss ☺♥ 

J. E. R .E. B .U + Mood ke laut China Selatan


J.E.R.E.B.U
+
Mood ke laut China Selatan

Kalau nak makan Mee Udang sedap, tak perlu pergi Kuala Sepetang dah. Kat Kolumpo pon dah ada uols. Last week balik umah in law kat gombak. ...


Kalau nak makan Mee Udang sedap, tak perlu pergi Kuala Sepetang dah. Kat Kolumpo pon dah ada uols. Last week balik umah in law kat gombak. Perhimpunan bersih pon dah clear, jenjalan lah kat Wangsa Walk. Masa nak masuk simpang tu, ternampaklah banner 'Restoran Mee Udang Mak Jah kini di buka'. Boleh cuba nih. Dah settle cari barang suma, masa untuk cari restoran mee udang ni plak.

Senang jer lokasinya. Berhadapan ngan Restoran Cheng Ho Amy Searh. Tapi kedai ni atas skit, end lot. Menghadap Butik Hajaba rasanya.

Antara yang di order sudah semestinya lah Mee Udang.


Pastu my SIL order Mee Goreng Udang.


Dengan Kuay Teow Goreng Udang.


Amacam...terliur tak...ekekekeke...Bagi tekak aku nih, overall memang sedap ah rasanya. Udang pon nampak fresh dan terasa lah kemanisan kuah udang tu pastu banyak plak udang. Tu baru order yang biasa², klo special aku rasa penuh udang semangkuk dan beso² gamaknya udang² tu ^_^. Nasi goreng udang pon ada.

Haihhhhh...terbayang² plak Mee Udang Mak Jah nih. Kalau uols nak pergi, waktu perniagaan adalah:

Isnin - Ahad @ 11.00 am hingga 10.00 pm.
Jumaat - Tutup

Bley layari blog Mee Udang Mak Jah Kuala Sepetang Taiping. Mak cik kedai nih siap bagi business card lagi tau. Pesanannya...klo nak datang bley call amik order dulu. Kat blog tu ada di sediakan no. HP ^_^

Sekian laporan Jalan² Cari Makan saya untuk kali nih. Gambar² adalah ehsan dari google. Tak sempat nak snap sbb suma dah selamat masuk perut...hehehehehe...

Dateline: 1 Ogos 2011 (Isnin) jam 2.00 petang. Hadiah tajaan Fisher Price bernilai sehingga RM1,500 menanti anda. Lumayan tak? Lumayan ka...


Dateline: 1 Ogos 2011 (Isnin) jam 2.00 petang.

Hadiah tajaan Fisher Price bernilai sehingga RM1,500 menanti anda.

Lumayan tak? Lumayan kan. Hadiah² dari Fisher Price plak tu. Kalau nak join, bley terjah blog My Little Secret ☺☺

Nak TAG 3 orang:



♥ HAVE A GREAT WEEKEND UOLS ♥


♥ HAVE A GREAT WEEKEND UOLS ♥

Dateline 13hb July 2011!!! Sebab Nak Shawl: Saya tak pernah ada shawl lagi. Teringin nak beli tapi tak reti sebab rambang mata tgk pil...




Dateline 13hb July 2011!!!

Sebab Nak Shawl: Saya tak pernah ada shawl lagi. Teringin nak beli tapi tak reti sebab rambang mata tgk pilihan shawl yang banyak sekali. Kalau Little Mama's Diary sudi nak bagi, saya sangat berbesar hati ^_^

Dateline 01-07-2011 sehingga 31-07-2011 Sila terjah d'Sweet Choc Homemade for more detail. Hadiah menarik menanti anda ^_^ Nak TAG:...


Dateline 01-07-2011 sehingga 31-07-2011

Sila terjah d'Sweet Choc Homemade for more detail. Hadiah menarik menanti anda ^_^

Nak TAG:

Pengumuman...pengumuman...penangan perhimpunan BERSIH sabtu nih, di sini ada senarai jalan² yang terlibat dalam sekatan jalan raya. Sila se...


Pengumuman...pengumuman...penangan perhimpunan BERSIH sabtu nih, di sini ada senarai jalan² yang terlibat dalam sekatan jalan raya. Sila semak kawasan anda dan cari alternatif lain untuk mengelakkan kesesakan.

Putrajaya to KL,
towards Kajang toll from Bangi,
Jalan Enggang towards AU2 and AU3,
from Damansara toward Penchala,
after Bukit Jelutong/Shah Alam traffic into Kampung Subang,
Damansara toll to Kayu Ara,
Subang airport road,
Jalan Haji Sirat to Taman Sri Pekan,
Klang, front of Monash University,
towards Cyberjaya,
Jalan Kampung Pandan into KL

Nampak gayanya minggu ni berkampung di rumah sajork. Nak keluar sudah semestinya jalan sesak kan.

Allah selamatkan kamu Allah selamatkan kamu Allah selamatkan A.F.I.Z.A.H Allah selamatkan kamu Tak der orang nak nyanyi kan lagu birthday,...


Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan A.F.I.Z.A.H
Allah selamatkan kamu

Tak der orang nak nyanyi kan lagu birthday, nyanyi sendiri jerlah...hehehehe...

Alhamdulillah...hari nih 7 julai 2011 bersamaan dengan 5 sya'ban 1432, bertambahlah satu lagi angka. Syukur padaNYA kerana masih di beri peluang untuk bernafas di bumi nih. Di beri kesihatan yang baik untuk mencari rezeki di samping menjaga suami dan anak². Di beri kekuatan dan semangat yang tinggi untuk menghadapi cabaran dan dugaan dariMU dan di beri nikmat untuk merasa kebahagiaan bersama keluarga. Syukur pada mu ya ALLAH ^_^


Google pic. Panas hati btul balik keja petang smalam. Jalan jammed giler nak mamp**. Dekat 1 jam tersangkut dalam jalan sesak tu. Bikin ha...



Panas hati btul balik keja petang smalam. Jalan jammed giler nak mamp**. Dekat 1 jam tersangkut dalam jalan sesak tu. Bikin hati panas jer. Aku pon tak tau apa puncanya. Nak kata accident, tak der plak. Tak taulah kalau masih ada road block petang² tu. Sebab pagi smalam kan jammed teruk. Perhimpunan BERSIH nyer pasal lah nih. Tak pasal² menyusahkan pengguna jalanraya. Memang penat giler ah. Keta manual plak tu. Faham² lah kan.


Tak habis lagi malang. HP bley tertinggal dalam keta. Balik² jer kena marah plak ngan en. somi. Sebab dia call banyak kali tak angkat...risau katanya...hhhmmmmmm...what a bad day yesterday :-(



Jom cukur poket kat JJ. Kalau nak cari baju raya, boleh sangatlah nih ☺☺☺ Date/Day: 8 July 2011/Friday Time: 9.00 am - 11.00 pm RM100, get...

Jom cukur poket kat JJ. Kalau nak cari baju raya, boleh sangatlah nih ☺☺☺


Date/Day: 8 July 2011/Friday
Time: 9.00 am - 11.00 pm
RM100, get RM Jusco Gift Voucher

Burpppppp...alhamdulillah ☺☺. Murah rejeki ari nih. Contractor bermurah hati belanja makan. Makan kat retoran Mat Ayam Kampung, Cyberjaya. ...

Burpppppp...alhamdulillah ☺☺. Murah rejeki ari nih. Contractor bermurah hati belanja makan. Makan kat retoran Mat Ayam Kampung, Cyberjaya.


Memang sedap ah. Dapat makan ayam kampung panas². Pastu cicah ngan sambal tempoyak...perghhhhh...my favourite.


Macam² ulam-ulaman ada. Tambah plak ada budu, sambal belacan, tempoyak and cili kicap. Lauk pauk pon boleh tahan sedap gak lah. Dah namanya pon ayam kampung, harga seketul RM4.00...harap maklum yer ☺☺☺

Dah lama tak makan ayam kampung kat velodrome Cheras sana....hhhmmmmm...

Memang terbaik lah asam pedas dia. Dulu² selalu makan kat sini. Tapi sejak pindah Bangi, dah lama sangat tak makan. Kebetulan smalam adalah...


Memang terbaik lah asam pedas dia. Dulu² selalu makan kat sini. Tapi sejak pindah Bangi, dah lama sangat tak makan. Kebetulan smalam adalah hari cuti somi istri, sebelum gi umah mak kat Kg. Pandan, singgah jap kedai asam pedas @ commando kiosk nih.


Untuk set asam pedas, disertakan skali ulam-ulaman, papadom dan sambal belacan. Kekadang dengan cencaluk. Memang sedap ah cencaluk dia. Tapi smalam tak der plak...haihhhhh...sedikit frust di situ.


Ni Asam Pedas Melaka nya. Memang terbaekkkkkk lah. Buat peminat² asam pedas tu, bleylah datang kat sini. Kedai terletak kat Medan Selera Taman Dagang, nak ke Taman Ampang Hilit sana, betul² sebelah surau. Open Daily 10.00am-10.30pm, Sunday 10.30am-6.00pm)

More info bley terjah FB Asam Pedas Commando Kiosk

Salam hari selasa uols. Semalam adalah hari cuti kami somi istri. Ingatkan nak dating berdua jer. Nak merempit naik motosikal pusing² Kolump...

Salam hari selasa uols. Semalam adalah hari cuti kami somi istri. Ingatkan nak dating berdua jer. Nak merempit naik motosikal pusing² Kolumpo. Maklumlah, sejak gi kerja asing² nih, aku dah lama tak naik motosikal. Teringin plak nak dok rapat², lentik², polok ketat² atas motosikal tu...ekekekeke....Tapi tak sampai hati plak nak hantar anak² kat nursery. Kesian tengok muka sedih anak². Kesudahannya...dating ber'empat lah gamaknya.

Pagi nih mata mengantuk yang amat. Anak dara tak berapa sihat lah. Batuk² and selsema. Badan pon rasa dedar². Kerap betul bangun pagi nih. Bangun berserta ngan nangis skali. Slalu tak macam nih. Tak selesa agaknya. Kita yg dewasa kalau selsema pon rasa menyampah...meleleh² jer air hidung nih, inikan plak bebudak....haihhhhh....

Sian anak dara nih :-(

Jiwa kacau pagi nih sebab teringat kat anak. Kesiannnnnnn...tak berapa sihat tapi terpaksa gak gi nursery. Kalau ikutkan hati nak jer aku Emergency Leave, tapi kerja banyak plak kat office nih, pastu smalam dah cuti. Berat rasa nak gi office pagi nih...haihhhhhh...

"On this day, we were given the most precious GIFT The GIFT that we made from LOVE Four years have past and we're still loving this...

"On this day, we were given the most precious GIFT
The GIFT that we made from LOVE
Four years have past and
we're still loving this GIFT till the end of our life"


4 TAHUN ☺☺

♪♫♪ Happy 4th Birthday Iman Hakimi ♪♫♪

Doa Ibu dan Abah semoga Iman Hakimi menjadi anak yang soleh, mendengar kata ibu dan abah, di kurniakan kesihatan yang baik, menjadi abang yang baik untuk adik², di panjangkan usia dan di murahkan rezeki...AMIN...

Ibu, Abah and Adik Love you so much...mmuahhhhhhh...

Haihhhhh...blogspot buat hal lagi lah smalam. Syok² dah buat entry tak bley publish plak. Ok...ni entry smalam. google pic. My boss last ...

Haihhhhh...blogspot buat hal lagi lah smalam. Syok² dah buat entry tak bley publish plak. Ok...ni entry smalam.


My boss last day hari nih. Lady boss yang best. Ada yang kata boss pompuan nih cerewet. Memang tak di nafikan lah, cerewet memang ada. Tapi tak der lah teruk sangat. Biasalah...orang pompuan nih kalau buat keja nak kena detail.

Sedihlah...Dapat bos yang best, colleague yang best, sumanya resign sebab tak tahan dengan *org tu*.

Sedihlah...boss pesan kerja elok². Even environment dah tak best. Fikirkan yang kita kerja untuk company, bukan untuk *org tu* tu. Kalau fikir pasal *org tu*, memang sakit hati. kalau ikutkan...dia memang sayang nak resign, tapi nak buat macam mana. Kesabaran pon ada hadnya gak kan. Dah orang tak pandang kemampuan kita, buat apa kita nak bertahan lagi.

Sedihlah...Working environment skang makin membosankan. Tak macam dulu. Lately nih pon nak kerja rasa macam tak best...tak der mood...tak seronok. Kalau dah ada politik kat office nih, faham² jer lah.


Untuk my lady bos tu, all the best to you.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...