Baju Muslimah Kanak-kanak

AFB Feeds

Perasaan agak sedikit sedih di situ. Masa awal² start kerja lepas habis confinement leave, hasil perahan sangat meriah. Sekali pam bley dapa...

Perasaan agak sedikit sedih di situ. Masa awal² start kerja lepas habis confinement leave, hasil perahan sangat meriah. Sekali pam bley dapat 9oz-10oz. Memang seronok sangat. Tapi lately, hasil sedikit merudum lah. Especially bila time² 'kawan baik' nak datang.

Bila hasil 'meriah'

Bila hasil 'merudum'

Aku tak der amik apa² supplement pon. Just banyakkan minum air masak sebelum dan selepas pumping session, makan makanan yang boleh membanyakkan susu ibu dan keep on thinking to be positive yang susu aku banyak, cukup untuk qaira. Tak lupa juga berdoa padaNYA supaya di berikan rezeki susu yang banyak dan di permudahkan urusan ku untuk Breastfeeding qaira until 2 yo.

Pumping session selalunya aku buat 2/3 kali sehari yang mengambil masa 15-20 minit...morning, afternoon and evening. Dapatlah sehari dalam 12oz-14oz. Apa² pon aku tetap bersyukur. Banyak atau sedikit kuantiti susu pada hari ini, itu adalah rezeki...alhamdulillah...

'We would like to invite you to join us at our ‘Chinese New Year Celebration’ as we will also be taking this opportunity to thank our ...



'We would like to invite you to join us at our ‘Chinese New Year Celebration’ as we will also be taking this opportunity to thank our purchasers and prospective buyers for their support'

Muahahahaha...C & P jer dari email. Esok kena kerja...huhuhuhu...ada event. Bagi kamu...kamu...dan kamu yang tak der aktiviti nak buat esok, jomlah datang ramai² event nih. Open for all. Macam² game ada. Bebudak mesti suka ^_^.



Buat yang masih mencari rumah, bley lah datang skali, mana tahu berkenan ker dengan rumah kat sini.

p/s: Boss dah bagi announce soh jemput semua kan, apalagi...blog lah medium terbaik kan. Jom kawan².

Setelah sekian lama tak dapat Buffered Earnings, finally nuffnang bermurah hati nak bagi. Dari semalam ada perasan satu iklan CELCOM ni dok...


Setelah sekian lama tak dapat Buffered Earnings, finally nuffnang bermurah hati nak bagi. Dari semalam ada perasan satu iklan CELCOM ni dok menari². As usual lah kan, iklan nih kejap ada kejap tak der. Pastu check kat earnings, yohooooo...dapat BE yang pertama untuk tahun nih.

Adoiiiii...pepagi dah bikin panas. Dah tau bawak keta tu tak laju, masuklah lane kiri. Ini di sebabkan sebijik kereta ni berderet² keta ber...


Adoiiiii...pepagi dah bikin panas. Dah tau bawak keta tu tak laju, masuklah lane kiri. Ini di sebabkan sebijik kereta ni berderet² keta beratur kat belakang. Aku nak memotong tak berani sebab pepagi nih keta banyak, follow jer lah sampai jalan clear untuk memecut.

Aku tak der lah expert memandu, pecut memecut sana sini, memandu pon baru nak masuk 4 bulan, tapi ikut kesesuaian lah, klo aku rasa nak berangan sambil memandu, aku bawak slow kat lane kiri, klo aku rasa nak laju ala² memandu kereta formula one, tapi ikut had laju yang di benarkan lah ^_^, aku drive kat lane no. 2 atau lane 3 plak. Tapi kalau drive kat highway, pastu 40km/j kat lane 2, tak ker sakit hati. Kalau jalan kampung boleh lah...haihhhhh...

Tarikh tutup 28hb Februari 2011 tepat jam 12 malam. Giveaway dari DeeKuntum . Buat pengumpul Firdge Magnet @ FM bley lah join giveaway ni...


Tarikh tutup 28hb Februari 2011 tepat jam 12 malam.

Giveaway dari DeeKuntum. Buat pengumpul Firdge Magnet @ FM bley lah join giveaway nih. Aku baru nak berjinak² kumpul FM nih. Tetiba bley jatuh minat plak. Mana ada giveaway yg hadihnya FM aku join. Tapi....nan ado rejekinya nak menang FM...huhuhu...Bilalah nak ada luck nih.

Aku nak TAG mekchu ngan Cik Mot sebab dorang nih pengumpul FM.

Untuk syarat-syaratnya, bley lah terjah blog Dee yer.

Petang smalam masa amik qaira kat nursery, bebudak pengasuh tu ada bagi tau yang dahi qaira kena gigit semut. Bukan kat dahi jer ada, tapi k...

Petang smalam masa amik qaira kat nursery, bebudak pengasuh tu ada bagi tau yang dahi qaira kena gigit semut. Bukan kat dahi jer ada, tapi kat kepala pon ada gak. Dari cara gigitan tu, aku rasa semut api.

Pastu masa dalam kereta, baru aku perasan ada tanda biru² kehijauan beserta ke'purple'an kat dahi qaira. Nak kata besar, tak der lah sangat. Tapi kalau dah bertanda lebam tu, sah² lah dahi qaira terhantuk kan. Kalau aku perasan masa amik tu, aku tanya trus jer.


Pagi nih baru sempat nak tanya. Dorang cakap dorang pon tak perasan, mungkin terhantuk masa qaira meniarap. Erk...tak kan tak der alas kot atau tilam ker.Nak kena bawak tilam sendiri lah gamaknya. Aritu tanya tak yah bawak sebab dah ada. Hhhmmmmm....benda dah nak jadi kan.

Yerlah, ibu mana yang tak risau bila nengok dahi anak lebam even tak sebesar mana pon lebamnya. Lagipon qaira tu baru nak masuk 5 bulan. Bukannya elok kalau kepala bebudak ni terhantuk ker apa ker kan. Kepala lembut lagi. Tu terhantuk yang bertanda, yang tak bertanda plak macam mana?

Huhuhuhuhu...tetiba pagi ni bukak blog pastu background blog dah bertukar jadi background katak yang terperangkap dalam ais. Macam mana nak...


Huhuhuhuhu...tetiba pagi ni bukak blog pastu background blog dah bertukar jadi background katak yang terperangkap dalam ais. Macam mana nak buat nih, buruk bebenor. Yang peliknya, kalau orang lain buka, mcm biasa jer backgroundnya, tapi bila aku buka, gambar katak yg kluar.


Hodoh tak? Hodoh kan.

Tolong. Siapa yang expert bley jelaskan tak napa jadi macam nih. Tak suka...tak suka...



For more detail, please klik HERE For this Giveaway, i wanna TAG C.I.N.T.A . Sila buat yer dek non ^_^.


For more detail, please klik HERE

For this Giveaway, i wanna TAG C.I.N.T.A. Sila buat yer dek non ^_^.

Breakfast...lunch...minum petang ngan Air Milo anda jadi sihat dan kuat cicah Biskut lemak ^_^...jadilah...muahahahaha...jemput minum semu...


Breakfast...lunch...minum petang ngan Air Milo anda jadi sihat dan kuat cicah Biskut lemak ^_^...jadilah...muahahahaha...jemput minum semua ☺☺☺☺

Aku pon tak tahu dari mana datangnya semut² hitam nih. Dari tadi aku buat kerja ada sekor semut merayap² kat workstation nih, dah buang. Pas...

Aku pon tak tahu dari mana datangnya semut² hitam nih. Dari tadi aku buat kerja ada sekor semut merayap² kat workstation nih, dah buang. Pastu...erk...ada lagi, buang...skali ada beberapa ekor merayap² lagi. Nak tolong aku buat kerja ker semut² ooiiii...mengganggu konsentrasi betul lah.

Selidik punya selidik, baru aku tau dari mana datangnya semut² hitam nih.


Dari dustbin nih rupanya. Selama ni tak pernah plak dustbin nih di hurung semut, even ada sisa² makanan pon. Tapi pagi nih banyak plak semut. Haihhhhh...semut² hitam ni lapar gamaknya. Kesiannnnn....

Tapi...workstation aku nih dah macam tempat ternak semut plak. Semut situ...sana...sini...di mana² ada jer semut...sampai tuan tanah ni pon di hurung semut gak...huhuhuhu...



Giveaway lagi, dari BabyIbu sempena Birthday pada bulan February nih, Happy Birthday to you :-). Hadiahnya pon sangat menarik. Tajaan dari...


Giveaway lagi, dari BabyIbu sempena Birthday pada bulan February nih, Happy Birthday to you :-). Hadiahnya pon sangat menarik. Tajaan dari:





10 pemenang akan dipilih berdasarkan cabutan bertuah

Closing Date: 5 Mac 2011

Kudapan di petang hari, sambil makan sambil buat kerja, jemput makan...sedapnya....muahahahaha... Kalau makan ice-cream kat umah tak heave...

Kudapan di petang hari, sambil makan sambil buat kerja, jemput makan...sedapnya....muahahahaha...


Kalau makan ice-cream kat umah tak heaven, sebab ada anak. Kalau anak sudah dapat ice-cream, ngan ibu pon jadi kedekut. Ni gara² iman makan eskem cornetto, dia bagi ibu dia rasa sket sangat, abahnya pon beli satu jer, tak puas ibu nak makan. Tapi petang ni dah puas sebab dapat makan, pastu iman tak kacau...hehehehe...

What's better than a more jam-packed with great Milo taste you know and love? Well, Apple prizes like Macbook or iPhone of course. Clic...

Salam Semua. Telah bersabda Nabi Muhamad SAW yang maksudnya: "Ada empat perkara yang berharga dalam diri manusia dan dia boleh hila...

Salam Semua.

Telah bersabda Nabi Muhamad SAW yang maksudnya:

"Ada empat perkara yang berharga dalam diri manusia dan dia boleh hilang dengan empat perkara juga.

Adapun yang berharga itu ialah...Akal, Agama, Malu dan Amal soleh. Maka....

1. Akal boleh hilang disebabkan marah.
2. Agama boleh hilang disebabkan dengki.
3. Malu boleh hilang disebabkan tamak.
4. Amal soleh boleh hilang dan terhapus disebabkan suka menceritakan keburukan orang lain.

Manusia akan menghadapi empat penarikan antaranya:-

1. Malaikat pencabut nyawa akan menarik rohnya.
2. Para ahli waris akan menarik hartanya.
3. Ulat akan menarik tubuhnya.
4. Orang yang dimusuhi @ dianiayai akan menarik barang kepunyaannya di hari kiamat iaitu AMALNYA.

Dari Ali r.a yang bermaksud: Sesungguhnya amalan yang paling sulit adalah empat macam:

1. Memberi maaf pada waktu marah.
2. Suka memberi pada waktu susah.
3. Menjauhi yang haram pada waktu sunyi.
4. Mengatakan yang hak kepada orang yang ditakuti atau kepada orang yang diharapkan sesuatu darinya.

Dari Hatim Al-Asom yang bermaksud: Empat perkara yang hanya diketahui oleh empat jenis orang akan nilainya iaitu:

1. Nilai masa muda hanya diketahui oleh orang tua-tua @ orang lama).
2. Nilai kedamaian hanya diketahui oleh orang yang pernah ditimpa bencana@musibah.
3. Nilai kesihatan hanya diketahui oleh orang-orang sakit.
4. Nilai kehidupan hanya diketahui oleh orang-orang yang telah mati.



Kat Cyberjaya tengah hujan lebat. Angin kuat dengan kilat berdentum dentam. Takut plak mendengarnya. Masa aku kecik² dulu, orang tua² cakap,...

Kat Cyberjaya tengah hujan lebat. Angin kuat dengan kilat berdentum dentam. Takut plak mendengarnya. Masa aku kecik² dulu, orang tua² cakap, kalau kilat kuat tu maknanya syaiton kena tembak. Pastu ada yg cakap kilat kuat sangat sebab tanda Allah marah...maksiat banyak sangat...tak tau lah, org dulu²...biasalah...hehehehehe...

Kekadang kita ni pon suka merungut gak. Kalau hujan atau mendung...habislah baju basah, tak keringlah baju, tak boleh lah nak kluar hari nih, dah hujan mesti jalan jammed. Pastu bila panas pon merungut gak, panas sangat...tak tahan, tak lena nak tido malam. Habis tu nak macam mana lagi? Haihhhhh....

More great deals from #milkadeal! Get RM30 voucher for only RM10 to be used to purchase items from #acmamall + free delivery ! Have a blast...

Maulidur Rasul (dalam bahasa Arab bermaksud kelahiran Rasul) adalah hari bersejarah keputeraan Nabi Muhammad. Hari ini jatuh pada hari ke-1...


Maulidur Rasul (dalam bahasa Arab bermaksud kelahiran Rasul) adalah hari bersejarah keputeraan Nabi Muhammad. Hari ini jatuh pada hari ke-12 bulan Rabiul Awal sempena kelahiran Nabi yang jatuh pada pada Isnin ( Dari hadith riwayat Muslim, 8/25 ) 12 Rabiul Awal Tahun Gajah bersamaan dengan 23 April 571. Baginda adalah nabi terakhir yang diutus oleh Allah Subhanahu Wataala. Tapak kelahiran baginda pula kini mempunyai satu bangunan kecil yang dikenali sebagai Maulid Nabi.

Setiap tahun pada hari itu, umat Islam di seluruh dunia akan mengadakan majlis memperingati keputeraan Nabi Muhammad s.a.w dengan mengadakan beberapa acara seperti perarakan, ceramah dan sebagainya. Banyak kelebihan dan keistimewaan yang akan dikurniakan oleh Allah Subhanahu Wataala kepada mereka yang dapat mengadakan atau menghadiri majlis Maulidur Rasul.

Source: wikipedia

Selamat menyambut Maulidur Rasul dan Selamat Bercuti ^_^.

Terasa diri ni seorang ibu yang cuai. Pagi tadi Iman jatuh katil. Automatic terkejut bila dengar ada bunyi benda jatuh, berderau darah aku b...

Terasa diri ni seorang ibu yang cuai. Pagi tadi Iman jatuh katil. Automatic terkejut bila dengar ada bunyi benda jatuh, berderau darah aku bila dengar iman menangis...huhuhuhuhu...sah anak aku jatuh katil, trus dukung dia and peluk² pujuk. Pity to iman.


Kebetulan abah tertidur kat luar, tak sampai hati nak kejut. Kami anak beranak kalau tido memang berhimpit satu katil (^_^). Dah hadang dengan bantal. Pagi tu aku dah tarik ke tengah bila nengok iman dah kat hujung katil. Hhhhmmmm...jatuh jugak.

Pagi nih rasa macam tak sampai hati nak gi office. Bibir iman berdarah dan bengkak. Buat susu pagi nih pon tak minum, tak tau lah klo kat nursery dia minum plak. Alahaiiii...ibu minta maaf yer nak, lepas nih kita tidur kat bawah jer lah.

Anak dara nan sorang tu pon berpotensi gak kalau tak di awasi. Tidur lasak jugak tu. Better safe than never.

Abang...nanti kita cari tilam lagi satu ^_^

4 pemenang bertuah akan memenangi: 1 passport sleeve, 1 coin Purse & RM30 Tote boutique voucher (setiap pemenang) Period : 10/2/2011 ...



4 pemenang bertuah akan memenangi:
1 passport sleeve, 1 coin Purse & RM30 Tote boutique voucher
(setiap pemenang)

Period : 10/2/2011 - 28/2/2011

More detai bley terjah TOTE BOUTIQUE'S

 

Weehooooo...For Desperate Housewives fan, Desperate Housewives season 7 is back. Starting next week on 15th February 2011, 10.30 pm on 8TV. ...

Weehooooo...For Desperate Housewives fan, Desperate Housewives season 7 is back. Starting next week on 15th February 2011, 10.30 pm on 8TV. Don't miss it ^_^.


Season seven was originally going to be the final season, according to creator Marc Cherry. But he has a new plan to extend the series two more seasons, meaning an eighth and ninth season. Marc Cherry has signed a new two-year deal with ABC that will keep Desperate Housewives on the air until the year 2013, subject to negotiations with Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross and Eva Longoria Parker, the show's main actresses, who are all contracted for seven years.

Source HERE

As usual lah kan, aku hanya bley tengok 30 minit jer, sebab hubby nak nengok Sam and Dean dalam citer favourite dia...SUPERNATURAL...huhuhuhu...

Apsal lah buat malam yang sama, buat lah hari lain ker. Last season pon macam tu jugak...haihhhh...


Salam hari jumaat. Siapa yang dah dengar lagu nih versi melayu? Best kan. Layan betul, kalau pasang banyak kali pon tak bosan. Kalau tenga...

Salam hari jumaat.

Siapa yang dah dengar lagu nih versi melayu? Best kan. Layan betul, kalau pasang banyak kali pon tak bosan. Kalau tengah 'down' bley dengar lagu nih untuk naikkan semangat balik kan. Sedih pon ada gak bila menghayati lirik² nya.

Kat radio tak pernah plak dengar lagi. Dengat semangatnya smalam aku download kat tenet.

google Pic.

Insya'allah

Andainya kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram
Bagai malam yang gelap
Tiada bantuan tiada tujuan

Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu


Korus

Insha Allah Insha Allah
Insha Allah ada jalannya
Insha Allah Insha Allah
Insha Allah ada jalannya

Andainya kesalmu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Tika keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu


Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

Ulang Korus

Kembalilah kepada yang Esa
Yakin padaNya panjatkanlah doa
Oh Ya Allah pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar
Jalan yang benar

Siapa minat motor berkuasa tinggi nih? Mesti ramai kan. Hubby aku suka sangat dengan motor besar nih. Kalau ada motor besar lalu kat sebelah...

Siapa minat motor berkuasa tinggi nih? Mesti ramai kan. Hubby aku suka sangat dengan motor besar nih. Kalau ada motor besar lalu kat sebelah, memang tak berkelip lah mata memandang, sambil berangan² "bilalah abang bley pakai motor besar nih"...hhhmmmmm

Idaman hati si Abah dan anak bujangnya. Tak mampu nak beli yang betul² besar, yang kecik pon jadi lah...hehehehe...untuk Iman.

Anak bujang ni pon minat jugak. Terjerit² kalau nampak...'ibu/abah, motor busar...fuyoohhhh...lajunya'. Ada satu hari tu, on the way nak gi PICC, Putrajaya. Ada konvoi motor berkuasa tinggi nih, memang banyak giler, siap ada polis traffic and photographer...for sure dengan camera DSLR lah kan. Aku rasa dah bley masuk Malaysia Book of Record. Polis Traffic siap tahan soh beri laluan kat konvoi nih. Si Iman memang suka lah kan. Pastu dia cakap ngan abah dia:

IMAN: Abah, belikan lah kita Motor Busar macam tu.
ABAH: Sambil batuk²...bukan abah tak nak beli, tapi (Blum habis ayat)
IMAN: Kenapa...abah tak der duit yer.
ABAH: Kalau abah banyak duit iman, abah beli bukan 1 tapi 2 motor besar. 1 untuk iman, satu lagi untuk abah
IMAN: Yer lah...abah tak der duit.
ABAH: Kalau nak motor besar, dah besar nanti belajar pandai², dapat kerja bagus...belilah motor besar tu.
IMAN: Owh....

Kamu ingat motor busar tu murah ker nak ooiii. Tergelak jer aku dengar perbualan 2 beranak nih. Tak dapat motor besar tu, naik motor besar ni pon jadilahkan (^_^)

Amacam...ada gaya tak?

Tapi kan, kebanyakan yang ada motor berkuasa besar nih dah berumur sket...tak semua lah. Yang aku pernah nengok, gaya memang segaklah, dengan jacket kulit...yerlah, dress-up org bermotokar beso, tapi bila buka helmet, rambut penuh uban...hehehehe...

This year we will experience 4 unusual dates.... 1/1/11, 1/11/11, 11/1/11, 11/11/11. Now take the last 2 digits of the year you were born, ...

This year we will experience 4 unusual dates.... 1/1/11, 1/11/11, 11/1/11, 11/11/11.

Now take the last 2 digits of the year you were born, plus the age you will be this year and add them together. Did you come up with 111?

For example, I am 32 and I was born in 1979...32+79 = 111

Try it on your age and date of birth.

It is a very special year.

Petang semalam sampai rumah, ternampak notis kat white board. Ada gangguan bekalan elektrik on 9 February 2011 (today) starting from 11.00 a...

Petang semalam sampai rumah, ternampak notis kat white board. Ada gangguan bekalan elektrik on 9 February 2011 (today) starting from 11.00 am till 4.00 pm. Alhamdulillah...sebab aku perasan pasal notis tu, kalau aku trus menonong tak baca...hhmmmmm...alamatnya wa'alaikumsalamlah hasil perahan tenusuibu aku yang tak seberapa tu.

Stok frozen EBM (Express Breast Milk) aku memang tak banyak macam orang lain, yang sampai penuh deep freezer, cuma cukup² makan. Tu pon dah kira bersyukur sangat², sekurang-kurangnya ada juga 5 botol frozen EBM tambahan. Kalau ada emergency, bley gak top-up. Masih dalam proses nak menambah stok ^_^.

Pasal gangguan bekalan elektrik nih, aku dok terfikir² kat mana lah nak letak frozen EBM nih. Takkan nak letak kat office plak. Pastu teringat nursery. Pagi nih aku packing frozen EBM trus hantar nursery. Nasib kat area nursery tu tak terbabit skali.

Hhhhmmmm...selamat SUSU Qaira.

Salam semua. Pagi ni barulah berkesempatan nak update blog, cuti raya cinalah katakan ^_^. Belum sempat lagi nak jengah blog kawan². Mana ...

Salam semua.

Pagi ni barulah berkesempatan nak update blog, cuti raya cinalah katakan ^_^. Belum sempat lagi nak jengah blog kawan². Mana yang sempat tu adalah tinggalkan jejak, mana yang tak sempat tu, nanti² aku terjah yo.

Ni nak citer pasal qaira. Adoiiiii....dah baik batuk kena selsema pulak. Tapi tak der lah jenis yang meleleh² tu. Kesian nengok. nak tidor pon tak selesa, tersumbat hidung. Kekadang bernafas ikut mulut, dah macam berdengkur bunyinya. Ada ubat titis kat hidung tu, tapi tak beranilah nak letak. Aku yang dewasa ni kalau termasuk air dalam hidung pon dah gelabah...apatah lagi qaira.


Buat masa nih aku letak vicks...seperti biasalah kan. Kalau mandi pon tak basahkan rambut. Susu ibu pon aku bagi yang fresh.

Aku rasa macam nak amik cuti jer. Nak jaga qaira sampai dia betul² baik. Ni lah penangan duduk nursery...berjangkit sana sini. Bestnya yang jadi SAHM (Stay at Home Mom) kan. Boleh pantau keadaan anak kalau sakit. Hhhhhmmmmm.....


How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

Malam smalam tengok berita TV3, memang makin bergelora kiris kat Mesir nih. Antara perbualan telefon ngan pelajar Malaysia kat sana mengatak...

Malam smalam tengok berita TV3, memang makin bergelora kiris kat Mesir nih. Antara perbualan telefon ngan pelajar Malaysia kat sana mengatakan pelajar dari negara lain dah di bawa balik oleh kerajaan negeri masing². Pelajar Malaysia bila lagi? Ada ibu bapa mempertikaikan...takkan nak tunggu keadaan bertambah teruk baru nak bawa balik pelajar? Kerisauan ibu bapa nih juga bertambah bila penempatan pelajar nih dekat sangat dengan penjara. Takutnya...banduan banyak yang terlepas dan berkeliaran kan.

Bukan ibu bapa pelajar jer yang risau, seluruh rakyat malaysia pon risau juga. Semoga pelajar² Malaysia di sana berada dalam keadaan selamat dan di bawah lindunganNYA.

Info:
  • Keadaan di Mesir terus bergelora selepas ratusan ribu rakyatnya mengadakan perhimpunan raksasa mendesak Presiden Hosni Mubarak berundur.
  • Tentera mula berlembut apabila memberi jaminan tidak akan menembak penunjuk perasaan.
  • Kebimbangan ibu bapa lebih 10,000 pelajar Malaysia semakin memuncak apabila keselamatan anak mereka di laporkan semakin terancam.
  • Pelajar terpaksa bergelap mengelak sasaran penembak curi serta kejadian pecah rumah. Stok makanan dan kad prabayar semakin berkurangan untuk menghubungi keluarga di tanah air.
  • Kerajaan putuskan membawa keluar semua pelajar Malaysia di Mesir menerusi laut dan udara selepas keadaan bertambah meruncing.
Source: Utusan Online

Ringkasan : Rusuhan dan darurat di Mesir adalah berpunca daripada revolusi rakyat menentang kerajaan pimpinan Hosni Mubarak. Revolusi ini diinspirasikan daripada revolusi tunisia baru-baru ini dan dijangka banyak negara timur tengah akan turut menurut jejak langkah rakyat Tunisia dan Mesir untuk ber-demo.

Hosni Mubarak ialah diktator yang memerintah Mesir selama 30 tahun, dan mungkin anda tidak tahu Hosni Mubarak adalah pemerintah kejam, perampas harta rakyat dan juga sekutu US dan juga menyokong Israel. Media Malaysia kurang melaporkan berita mengenai ini dan ramai yang tidak tahu, ingat Mesir…bunyi Arab tu semua aman…semua baik-baik ke?

Kalau nak tau lebih detail pasal krisis sebenar di Mesir, bley basa kat SINI

Alhamdulillah...setelah 3 hari hujan dan mendung, pagi nih matahari sudah mula menampakkan sinarnya. Baju pon dah sebakul penuh. Kalau basuh...

Alhamdulillah...setelah 3 hari hujan dan mendung, pagi nih matahari sudah mula menampakkan sinarnya. Baju pon dah sebakul penuh. Kalau basuh nanti tak kering plak baju. Baju kalau dah basuh, pastu terpengap tak sidai berbau nanti.


Kali nih banyak juga negeri yang di landa banjir. Simpati gak dengan mangsa² banjir nih. Harta benda sudah semestinya tak dapat di selamatkan lagi kan. Nak kena kemas rumah lagi. Le Tour De Langkawi pon nyaris² di tunda sebab laluan di naiki air, 2 jam sebelum perlumbaan baru lah di putuskan yang laluan sudah di ubah. Nasib lah pihak penganjur.

Aku rasa hujan kali ni macam luar biasa sket. Selalunya kalau pagi hujan petang dah reda. Tapi kali nih, start dari petang sabtu...berterusan sampai pagi isnin, non stop. Hujan rahmat ^_^
.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...